Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Terrierek - psiak, który miał dom przez rok i był podobno kochany. Spał w domu, wychodził na zewnątrz kiedy chciał. No i nagle to, co piękne się skończyło. Pan ma problemy, więc i pies już przeszkadza. Na tyle mocno, że dał ultimatum: 12 dni i psa usypia. I co trzeba było robić...? No co? Skazać rocznego psa na uśpienie?

Serdecznie Was zapraszam na mój kolejny wątek psiaka w potrzebie. Mam ogromną nadzieję, że będzie tak samo ekspresowy, krótki i z happy endem jak te kilka moich ostatnich wątków. Na razie zaczynamy od zera: dla terrierka nie mamy nic, poza mocno awaryjnym domem tymczasowym (gospodarczym + podwórkiem) na najbliższe dni. Ale od czegoś zacząć trzeba... Przecież nie można skazać tego niewinnego psa na śmierć.

• Like 1
Posted

POST INFORMACYJNY

13.09 - Kompletnie nic nie wiemy o psie poza tym, że był domowy i ma rok. Imienia, profilaktyki, temperamentu już nie znamy - kot w worku.

***Ogłoszenia*** 

Kraków: https://www.olx.pl/d/oferta/mix-jack-terrier-w-potrzebie-pilnie-potrzebny-dom-tymczasowy-staly-CID103-IDL2sAB.html

Warszawa: https://www.olx.pl/d/oferta/frodo-bo-male-jest-cudne-CID103-IDKWfNl.html#e7ce967bf4

Lublin: https://www.olx.pl/d/oferta/pilny-dom-tymczasowy-CID103-IDLlZZW.html#e7ce967bf4

Posted
2 minuty temu, agat21 napisał:

Jestem, chociaż stałą nie poratuję :( Przepraszam.

Nie przepraszaj, masz swoje bezdomniaczki i to dość mało adopcyjne :( I jeszcze Twój Figaro! Rozumiem to! Obecność też jest ważna. :*

Posted
Przed chwilą, Figunia napisał:

Miałam pomoc Fince, ale już ma dom, wiec wyślę kasę dla tego biedaka.

Czy konto Tysiu bez zmian?

Bardzo Ci dziękuję <3 Na razie kasy nie wysyłaj, dopiero jak psiulek będzie odebrany od faceta. Konto to samo :)

I dziękuję za to, że przybywacie. Teraz mam ogromny sajgon w pracy, nie mam czasu pozapraszać na wątek.

Posted

Też jestem, bo dotknęła mnie do żywego informacja, że młody, zdrowy pies ma być uśpiony, ale z kasą u mnie gorzej niż źle 😞  Jeśli uda mi się wysupłać jakiś grosik, to będzie to jednorazowy  😞 
Ale może kasę po Myszeńce, którą planujesz przeznaczyć dla mojej Suzi, przeznacz dla tego biedaka. On jest w wielkiej potrzebie i nie ma deklaracji, a Suzi ma kilka. Bardzo mi go żal 
😞  

• Upvote 2
Posted
6 minut temu, elik napisał:

Też jestem, bo dotknęła mnie do żywego informacja, że młody, zdrowy pies ma być uśpiony, ale z kasą u mnie gorzej niż źle 😞  Jeśli uda mi się wysupłać jakiś grosik, to będzie to jednorazowy  😞 
Ale może kasę po Myszeńce, którą planujesz przeznaczyć dla mojej Suzi, przeznacz dla tego biedaka. On jest w wielkiej potrzebie i nie ma deklaracji, a Suzi ma kilka. Bardzo mi go żal 
😞  

Dziękuję, że jesteś :)
Akurat pieniążki po Kreciku mają być dla Suzi i ja tych pieniędzy jej nie pozbawię.

A jeśli darczyńcy Myszeńki się zgodzą to faktycznie pieniądze po Mysi przeznaczę dla terrierka (choć pierwotnie chciałam się podzielić z innymi psiakami, dopóki nie pojawił się on :( ). Muszę tylko trochę odczekać, chociaż z 2 tygodnie od adopcji. Byłoby na start: zapewne poza szczepieniem na wściekliźnę nie ma nic.

Posted

Zapytałam o miejsce panią Kasię, u której jest dogomaniacki Lemonek. Zgodziła się przyjąć terrierka, ale dopiero po 15. października. Koszt około 300zł/msc. Domowe warunki.

• Like 1
Posted
1 minutę temu, Poker napisał:

Ten potwór nie chce podać imienia psa? 

Nie mogę teraz wspomóc finansowo, bo zbieram kasę na 2 biedaki z Ukrainy.

Nie podał, dziewczyny będą pytać o wszystko jak pojadą po psa. Mam nadzieję, że poza zrzeczeniem uzyskamy jeszcze zaświadczenie o szczepieniu na wściekliznę i jakieś informacje.

Wiem, wiem:( nawet pierwotnie chciałam spadek po moim bezdomniaku przeznaczyć na "Twojego" Timurka. A tu wyskoczył terrierek. Nie mam śmiałości prosić o pieniądze... Ale dziękuję, że jesteś na wątku. Od razu raźniej:)

Posted

Pani Marzenka szczęśliwa skończyła remont i zgodziła się przyjąć na chwilę psiaka. Ma dwie psie staruszki, jedna jest agresorką do innych psów, dlatego psiulek będzie miał do dyspozycji budynek gospodarczy i ogródek. Na razie musi mu to wystarczyć, dopóki nie znajdziemy mu DT. Ale i teraz to walka o życie psiaka, więc ważne, że coś mamy w zanadrzu.

• Like 2
Posted
Przed chwilą, Poker napisał:

To może u Anecik ? Koszt większy, ale z karmą.

O anecik też myślę:)  acz do Pani Kasi jest zwyczajnie bliżej, domowe warunki. No i pieniądze też graja rolę:( Jeżeli nie będzie deklaracji to płatne miejsca w ogóle odpadają. 

A może.... tuż po zabraniu psiaka, zrobieniu zdjęć, zmierzeniu, zważeniu, poznaniu go to raz-dwa znajdziemy dom stały;) Ale na każdy scenariusz muszę być gotowa.

Posted
2 godziny temu, Tyśka) napisał:

Dziękuję, że jesteś 🙂
Akurat pieniążki po Kreciku mają być dla Suzi i ja tych pieniędzy jej nie pozbawię.

No tak, to miało być po Kreciku, a ja z przejęcia się chłopaczkiem, pokręciłam 

Ja szczerze zaproponowałam przekazanie tej kasy terierkowi, bo biedaczysko jest goły, ale jeśli stoisz przy swoim zdaniu, to bardzo dziękuję.

Posted

Witam się u terierka. Z kasą krucho, poza deklaracjami na dogo mam jeszcze stałe comiesięczne deklaracje poza dogo i cztery dokarmiane koty :( Ale jednorazowo 50 zł wpłacę. Jeżeli uda mi się ogarnąć z bazarkiem (bo ciągle mam z nim pod górkę, aż czasem wyć mi się chce ze złości) to będę również o psiaczku pamiętać. No chyba, że już będzie w swoim własnym domku, bo śliczny jest i młodziutki, w adopcyjnym rozmiarze i typie modnych teraz Jack Russelów, tak że kto wie :)