Tyśka) Posted September 18, 2021 Author Posted September 18, 2021 16 minut temu, Kamila Proc napisał: podejmowal juz proby uspienia? a moze to wszystko fejk? Sama nie wiem, powiem Ci że to strasznie wszystko pokręcone. Niby dziewczyna, która psa zgłosiła dzisiaj ma podjechać tam i odebrać psa, zobaczymy... Quote
Kamila Proc Posted September 18, 2021 Posted September 18, 2021 3 minuty temu, Tyśka) napisał: Sama nie wiem, powiem Ci że to strasznie wszystko pokręcone. Niby dziewczyna, która psa zgłosiła dzisiaj ma podjechać tam i odebrać psa, zobaczymy... no to czekamy, mam nadzieje, ze nie jest to odrzucona milosc, ktora chce sie zemscic na chlopaku Quote
Tyśka) Posted September 18, 2021 Author Posted September 18, 2021 Terrierek stracił DT u Pani Marzenki, nie z Jej złej woli, ale o to, że po wczorajszej akcji oraz rozmowach ze mną i dziewczynami postanowiła dać pomoc psiej rodzince, której każda doba w przechowalni mogła skończyć się tragicznie. Doszła do wniosku, że skoro nie wiadomo jak potoczy się los terrierka, czy w ogóle dzisiaj będzie przywieziony (nie mamy żadnych nowych informacji od osoby zgłaszającej się), a i skoro terrierek dostał dwie oferty DT, co prawda do sprawdzenia ale jednak z marszu dostał, to ona nie będzie na próźno trzymać miejsce dla dorosłego psa. Najwyżej, ostatecznie terrierek trafi na parę dni do przechowalni gminnej, stamtąd będziemy organizować mu pomoc. Ładny, młody, w pełni sił - a jednak w większej potrzebie jest psia mama, która wychowuje 6 szczeniąt. I dzisiaj pojechała... i wzięła całą Rodzinkę. Wiem, że być może jesteście rozczarowani, ale jednocześnie proszę Was o wyrozumiałość. Pani Marzenka pokierowała się w tej chwili sercem i wybrała to, co Jej ono podpowiadało. Ja też to rozumiem, obiecałam Jej że jakby co terrierka nie zostawię i będę szukać dla niego pomocy. Uwierzcie mi, że Jej wcale nie uśmiechało się brać gromadkę 7 psów do świeżo wyremontowanego i urządzonego domu, kiedy nie ma dla nich deklaracji ani nic... kiedy wzrosły ceny podkładów, karm, profilaktyki... kiedy zapowiadają się na duże psy, a mama jest zwykłym czarnym dużym kundelkiem... i kiedy sama ma dwie psie staruszki, w tym jedną w typie labradora, która jest agresywna do innych psów - ale jest to kobieta o złotym sercu i widziała, że w sprawie psiej rodzinki kompletnie nic nie rusza, a sytuacja z każdą dobą jest coraz bardziej dramatyczna. O terrierku będę informować Was, o ile dziewczyna w ogóle nam da znać co z nim dalej się dzieje. Od początku kontakt z nią jest trudny, to my o niego ubiegamy i przyspieszamy tempo pomocy, a nie ona. 1 Quote
Poker Posted September 18, 2021 Posted September 18, 2021 Oby i terierkowi udało się pomóc. Decyzja na obecną chwilę była słuszna. 1 Quote
agat21 Posted September 18, 2021 Posted September 18, 2021 Pani Marzenka to cudowna osoba. Absolutnie cudowna. 1 Quote
elik Posted September 18, 2021 Posted September 18, 2021 Moim zdaniem decyzja Pani Marzenki jest bardzo słuszna - ratuje 7 istot w sytuacji, gdy los tego jednego psiaka jest zupełnie niewiadomy. Na dobrą sprawę nie wiadomo czy taka sytuacja w ogóle istnieje, czy nie jest to przypadkiem wymysł chorej na brak zajęcia osoby. Mocno podziwiam Panią Marzenkę, że w sytuacji, jaką ma, podjęła się przygarnąć taką gromadkę. Złote serce ma Pani Marzena. Może dałoby się zorganizować dla niej jakąś pomoc w postaci paczki z podkładami, czy karmą. Jak sądzisz Tysiu? Quote
Tyśka) Posted September 18, 2021 Author Posted September 18, 2021 11 minut temu, elik napisał: Może dałoby się zorganizować dla niej jakąś pomoc w postaci paczki z podkładami, czy karmą. Jak sądzisz Tysiu? Myślę, że się pomoc przyda. Karmę na razie podarowała agat21 (Jej Znajomy), ale szczeniaki zaczynają rozrabiać i już 4 podkłady wybuchły. Kończą się te zakupione dzisiaj. Quote
Tyśka) Posted September 18, 2021 Author Posted September 18, 2021 1 godzinę temu, Poker napisał: Oby i terierkowi udało się pomóc. Decyzja na obecną chwilę była słuszna. 12 minut temu, agat21 napisał: Pani Marzenka to cudowna osoba. Absolutnie cudowna. 12 minut temu, elik napisał: Moim zdaniem decyzja Pani Marzenki jest bardzo słuszna - ratuje 7 istot w sytuacji, gdy los tego jednego psiaka jest zupełnie niewiadomy. Na dobrą sprawę nie wiadomo czy taka sytuacja w ogóle istnieje, czy nie jest to przypadkiem wymysł chorej na brak zajęcia osoby. Mocno podziwiam Panią Marzenkę, że w sytuacji, jaką ma, podjęła się przygarnąć taką gromadkę. Złote serce ma Pani Marzena. Dziękuję za Wasze słowa :) Myślę, że Pani Marzence będzie miło jak je przeczytam. Na wątku Finki wrzucam filmiki i zdjęcia psiaczków, za chwilę dorzucę kolejną porcję wieści :) Zapraszam. Mam nadzieję, że nie pogniewacie się jak połowę pieniędzy po Myszce (216zł) przeznaczę dla rodzinki? Od razu zamówię podkłady. 1 Quote
Nadziejka Posted September 18, 2021 Posted September 18, 2021 5 godzin temu, Tyśka) napisał: Terrierek stracił DT u Pani Marzenki, nie z Jej złej woli, ale o to, że po wczorajszej akcji oraz rozmowach ze mną i dziewczynami postanowiła dać pomoc psiej rodzince, której każda doba w przechowalni mogła skończyć się tragicznie. Doszła do wniosku, że skoro nie wiadomo jak potoczy się los terrierka, czy w ogóle dzisiaj będzie przywieziony (nie mamy żadnych nowych informacji od osoby zgłaszającej się), a i skoro terrierek dostał dwie oferty DT, co prawda do sprawdzenia ale jednak z marszu dostał, to ona nie będzie na próźno trzymać miejsce dla dorosłego psa. Najwyżej, ostatecznie terrierek trafi na parę dni do przechowalni gminnej, stamtąd będziemy organizować mu pomoc. Ładny, młody, w pełni sił - a jednak w większej potrzebie jest psia mama, która wychowuje 6 szczeniąt. I dzisiaj pojechała... i wzięła całą Rodzinkę. Wiem, że być może jesteście rozczarowani, ale jednocześnie proszę Was o wyrozumiałość. Pani Marzenka pokierowała się w tej chwili sercem i wybrała to, co Jej ono podpowiadało. Ja też to rozumiem, obiecałam Jej że jakby co terrierka nie zostawię i będę szukać dla niego pomocy. Uwierzcie mi, że Jej wcale nie uśmiechało się brać gromadkę 7 psów do świeżo wyremontowanego i urządzonego domu, kiedy nie ma dla nich deklaracji ani nic... kiedy wzrosły ceny podkładów, karm, profilaktyki... kiedy zapowiadają się na duże psy, a mama jest zwykłym czarnym dużym kundelkiem... i kiedy sama ma dwie psie staruszki, w tym jedną w typie labradora, która jest agresywna do innych psów - ale jest to kobieta o złotym sercu i widziała, że w sprawie psiej rodzinki kompletnie nic nie rusza, a sytuacja z każdą dobą jest coraz bardziej dramatyczna. O terrierku będę informować Was, o ile dziewczyna w ogóle nam da znać co z nim dalej się dzieje. Od początku kontakt z nią jest trudny, to my o niego ubiegamy i przyspieszamy tempo pomocy, a nie ona. 3 godziny temu, Tyśka) napisał: Dziękuję za Wasze słowa :) Myślę, że Pani Marzence będzie miło jak je przeczytam. Na wątku Finki wrzucam filmiki i zdjęcia psiaczków, za chwilę dorzucę kolejną porcję wieści :) Zapraszam. Mam nadzieję, że nie pogniewacie się jak połowę pieniędzy po Myszce (216zł) przeznaczę dla rodzinki? Od razu zamówię podkłady. Cuuudowna osoba p Marzena cudowna Sercem wielkim ogromnym Tysiu to niechaj te 15 zl bedzie dla rodzinki z mamunia , dla p Marzenki choc tyle narazie Sciskam ogromnie sciskam za wszystkie klusenki i mamunke Quote
Tyśka) Posted September 18, 2021 Author Posted September 18, 2021 1 minutę temu, Nadziejka napisał: Cuuudowna osoba p Marzena cudowna Sercem wielkim ogromnym Tysiu to niechaj te 15 zl bedzie dla rodzinki z mamunia , dla p Marzenki choc tyle narazie Sciskam ogromnie sciskam za wszystkie klusenki i mamunke Bardzo dziękuję :) Nie wiem kto będzie prowadził finanse rodzinki, na razie ja mam spadek po Mysiuli, więc ja zapisuję wpłaty i wydatki. Zerknij Nadziejko na wątek Finki, tam wrzucam (od strony 9) zdjęcia Dianki z dziećmi. Quote
elik Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 13 godzin temu, Tyśka) napisał: Mam nadzieję, że nie pogniewacie się jak połowę pieniędzy po Myszce (216zł) przeznaczę dla rodzinki? Od razu zamówię podkłady. Nie byłam deklarowiczką Mysiuni więc nie wypowiadam się w tej kwestii, ale uważam, że to bardzo dobry, świetny pomysł. Mani Marzence należy pomóc. Sunia + 6 szczeniąt, to bardzo duże wydatki. 1 Quote
mari23 Posted September 20, 2021 Posted September 20, 2021 Dnia 18.09.2021 o 17:16, Tyśka) napisał: Dziękuję za Wasze słowa :) Myślę, że Pani Marzence będzie miło jak je przeczytam. Na wątku Finki wrzucam filmiki i zdjęcia psiaczków, za chwilę dorzucę kolejną porcję wieści :) Zapraszam. Mam nadzieję, że nie pogniewacie się jak połowę pieniędzy po Myszce (216zł) przeznaczę dla rodzinki? Od razu zamówię podkłady. Serce Pani Marzenki cudowne a Jej decyzja wspaniała! Po Fenisiu[*] mam nie otwartą nawet paczkę podkładów, chętnie prześlę dla psiej rodzinki :) Oby sytuacja terierka się wyjaśniła i wszystko poszło "w dobrą stronę". 4 Quote
Tyśka) Posted September 20, 2021 Author Posted September 20, 2021 47 minut temu, mari23 napisał: Serce Pani Marzenki cudowne a Jej decyzja wspaniała! Po Fenisiu[*] mam nie otwartą nawet paczkę podkładów, chętnie prześlę dla psiej rodzinki :) Oby sytuacja terierka się wyjaśniła i wszystko poszło "w dobrą stronę". Bardzo Ci dziękuję ♡ Później wyślę Ci adres :). Terrierek miał przyjechać już w sobotę, potem w niedzielę... cisza. :( Kobieta się nie odzywa. Quote
Tyśka) Posted September 20, 2021 Author Posted September 20, 2021 5 godzin temu, mari23 napisał: Serce Pani Marzenki cudowne a Jej decyzja wspaniała! Po Fenisiu[*] mam nie otwartą nawet paczkę podkładów, chętnie prześlę dla psiej rodzinki :) Oby sytuacja terierka się wyjaśniła i wszystko poszło "w dobrą stronę". mari23, proszę odgruzuj skryznkę, nie mogę wysłać Ci pw. Quote
mari23 Posted September 20, 2021 Posted September 20, 2021 7 godzin temu, Tyśka) napisał: mari23, proszę odgruzuj skryznkę, nie mogę wysłać Ci pw. lecę odgruzować :) Edit: musiałam "wyczyścić skrzynkę", nie znalazłam opcji usunięcia tylko zaznaczonych wiadomości...a ręka mnie boli od klikania myszką.... nie chciałam usuwać wszystkiego, ale inaczej się nie dało :( :( Quote
Tyśka) Posted September 20, 2021 Author Posted September 20, 2021 25 minut temu, mari23 napisał: lecę odgruzować :) Edit: musiałam "wyczyścić skrzynkę", nie znalazłam opcji usunięcia tylko zaznaczonych wiadomości...a ręka mnie boli od klikania myszką.... nie chciałam osuwać wszystkiego, ale inaczej się nie dało :( :( Dziękuję :) Pw poleciało. Quote
elik Posted September 21, 2021 Posted September 21, 2021 13 godzin temu, mari23 napisał: ... nie znalazłam opcji usunięcia tylko zaznaczonych wiadomości...a ręka mnie boli od klikania myszką.... nie chciałam usuwać wszystkiego, ale inaczej się nie dało 😞 😞 Mari, w skrzyneczce pocztowej pod awatarkiem każdej wiadomości po lewej stronie jest mały kwadracik, klikasz w niego i po pierwszym kliknięciu pojawi się taki prostokąt klikasz w te prostokąty, których wiadomość chcesz zlikwidować i zwiększa się cyferka sygnalizująca ile wiadomości zostanie usuniętych. Jak już zaznaczysz wszystkie, które chcesz usunąć, klikasz w piktogram kosza i pojawi się taki komunikat Klikasz w =OK= i zaznaczone wiadomości zostaną usunięte z Twojej skrzyneczki. Quote
ewu Posted September 21, 2021 Posted September 21, 2021 Dnia 20.09.2021 o 10:49, Tyśka) napisał: Bardzo Ci dziękuję ♡ Później wyślę Ci adres :). Terrierek miał przyjechać już w sobotę, potem w niedzielę... cisza. :( Kobieta się nie odzywa. Boże kochany:( A nie macie do niej kontaktu? Quote
Tyśka) Posted September 21, 2021 Author Posted September 21, 2021 1 godzinę temu, ewu napisał: Boże kochany:( A nie macie do niej kontaktu? Nie odzywa się. Ani na Messenger, ani telefonicznie. Pisała w sobotę, potem w niedzielę, że dzisiaj przywiezie i na tym się kończyło. Coraz bardziej wydaje mi się, że ona sobie wymyśliła tego psa, jego historię... Szczerze mówiąc, odechciało mi sie angażować w tę sprawę, jak tak nas traktuje. Poczekam do piątku i wtedy rozdysponuję resztą spadku po Mysi. Psów w potrzebie jest zbyt dużo, by brnąć w niepewnąsprawę, która kosztuje mnie tylko nerwy. Quote
mari23 Posted September 21, 2021 Posted September 21, 2021 8 godzin temu, elik napisał: Mari, w skrzyneczce pocztowej pod awatarkiem każdej wiadomości po lewej stronie jest mały kwadracik, klikasz w niego i po pierwszym kliknięciu pojawi się taki prostokąt klikasz w te prostokąty, których wiadomość chcesz zlikwidować i zwiększa się cyferka sygnalizująca ile wiadomości zostanie usuniętych. Jak już zaznaczysz wszystkie, które chcesz usunąć, klikasz w piktogram kosza i pojawi się taki komunikat Klikasz w =OK= i zaznaczone wiadomości zostaną usunięte z Twojej skrzyneczki. Dziękuję !!! Następnym razem będę wiedziała, teraz już "wyczyściłam skrzynkę", bo tylko taką opcję znalazłam :( Quote
elik Posted September 21, 2021 Posted September 21, 2021 7 godzin temu, Tyśka) napisał: Coraz bardziej wydaje mi się, że ona sobie wymyśliła tego psa, jego historię... Już o tym mówiłam. Myślę, że tak jest. Quote
Kamila Proc Posted September 22, 2021 Posted September 22, 2021 10 godzin temu, elik napisał: Już o tym mówiłam. Myślę, że tak jest. tez tak mysle Quote
ewu Posted September 23, 2021 Posted September 23, 2021 Mam nadzieję,że to faktycznie ściema.. Bo jeśli już go uśpili i dlatego dziewczyna ucichła to nie chcę nawet myśleć bo serce pęknie:( Quote
Tyśka) Posted September 23, 2021 Author Posted September 23, 2021 10 minut temu, ewu napisał: Mam nadzieję,że to faktycznie ściema.. Bo jeśli już go uśpili i dlatego dziewczyna ucichła to nie chcę nawet myśleć bo serce pęknie:( Odezwała się dzisiaj. Podobno ten jej znajomy jednak się rozmyślił i nie odda terrierka. Quote
Sowa Posted September 23, 2021 Posted September 23, 2021 No to raczej ta pani miała bujną wyobraźnię. Quote
Recommended Posts