Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
5 godzin temu, Ellig napisał:

Sliczna jest Myszka i jakie ma super łatki na łapkach.

Uwielbiam takie łateczki na psich łapkach. Moja tymczaska ma je w dużych ilościach  🙂

Posted

Larry pojechał... ale przytulisko nie jest puste. Dowiedziałam się właśnie, że jest tam ciężarna suczka ze sporym brzuchem! Nieduża i kuleje na jedną łapkę, do tego ta ciąża... POMOCY!!! Zwariować można...! Co z nią będzie?!!!!!

EDIT, 01.09.: Okazało się, że to był starszy schorowany piesek. Niestety nie udało mu się pomóc :(

• Tyśka) changed the title to CIĘŻARNA SUCZKA W PRZYTULISKU MYSZKI!!!! Myszeńka: bo taka mała i niepozorna - już w objęciach kochanej malagos! Już po sterylizacji. Szukamy domku!
Posted
42 minuty temu, Tyśka) napisał:

Larry pojechał... ale przytulisko nie jest puste. Dowiedziałam się właśnie, że jest tam ciężarna suczka ze sporym brzuchem! Nieduża i kuleje na jedną łapkę, do tego ta ciąża... POMOCY!!! Zwariować można...! Co z nią będzie?!!!!!

240198223_2321318374670727_8670730236677895205_n.jpg.52abe865819b15ae735948b316da978e.jpg

Dramat   1103495826_pacz3.gif.451fdfb046a06d7b31f9a1b370ba88dd.gif

Posted

Pewnie sterylizację dałoby radę załatwić, ale sunia nie może po niej wrócić do budy. Nie ma jakiegoś szpitalika , żeby przetrzymał ją chociaż ze 3 dni , pod warunkiem, że szwy byłyby  rozpuszczalne.

Posted
3 minuty temu, Poker napisał:

Pewnie sterylizację dałoby radę załatwić, ale sunia nie może po niej wrócić do budy. Nie ma jakiegoś szpitalika , żeby przetrzymał ją chociaż ze 3 dni , pod warunkiem, że szwy byłyby  rozpuszczalne.

3 dni to chyba za mało  😞  Ja dzikie kotki przetrzymuję w kennelu przez tydzień.  Kocurki po 3 dniach wypuszczam, ale koteczki trzymam jednak dłużej.

Posted
13 minut temu, Poker napisał:

Napiszę bardzo bardzo delikatnie :( Lepiej, żeby wet gminny nie ruszał suczki (dlatego też nie załatwiałam i Mysi), a gmina nie opłaci sterylki u nikogo innego (swoją drogą, z 2lata temu szukałam weta w okolicy, który podjąłby się aborcyjnej, kiedy ciąża jest widoczna - nie znalazłam, ale może coś się zmieniło przez ten czas)... 

Posted

To moze uda się znaleźć innego weta, a my zrobimy zrzutkę? Mysia ma jeszcze kilka groszy, to może zasponsorować choc część sterylki!...to trzeba szybko działać :(

Posted
17 minut temu, malagos napisał:

To moze uda się znaleźć innego weta, a my zrobimy zrzutkę? Mysia ma jeszcze kilka groszy, to może zasponsorować choc część sterylki!...to trzeba szybko działać :(

Tylko co po sterylce? :( Pani Marzenka pewnie zgodzi się suczkę przywieźć do lecznicy i zawieźć, ale potrzebne jeszcze jakieś miejsce. :( Weta już szukam. W niedzielę mam dostać nowe zdjęcia suni, ze spaceru.

Posted

Dołożę 50 zł do sterylki aborcyjnej. A ta p. Marzenka nie da rady jej przetrzymać? 3 dni że szwami rozpuszczalnymi to minimum. Ze szwami nierozpuszczalnymi 7 dni jest koniecznych.

Posted
2 minuty temu, Poker napisał:

Dołożę 50 zł do sterylki aborcyjnej. A ta p. Marzenka nie da rady jej przetrzymać? 3 dni że szwami rozpuszczalnymi to minimum. Ze szwami nierozpuszczalnymi 7 dni jest koniecznych.

Pani Marzenka ma totalny remont w domu, gołe ściany + 2 sunie starsze, jedna agresorka do innych suń. Zapytam ją, poproszę... ale nie wiem czy w obecnej sytuacji będzie mogła przetrzymać, ubolewała nad Mysią że nie może jej przetrzymać, niewiele chyba się teraz zmieniło.

Uruchamiam kontakty... może się uda coś... 

Posted
3 godziny temu, Poker napisał:

Ze szwami nierozpuszczalnymi 7 dni jest koniecznych.

Kocie dzikuski maja zakładane szwy rozpuszczalne, ale obawiam się, że koteczki mogą zabrudzić sobie  świeżą ranę leżąc na ziemi i zakażenie gotowe.

Posted

Weterynarza mam w zanadrzu, pani Marzenka pomoże z przewiezieniem suni. Brakuje nadal miejsca na czas rekonwalescencji, nikt nie ma jak pomóc (albo nie chce?), a to miejsce jest tutaj kluczowe:(

Posted
13 minut temu, Poker napisał:

Chociaż na jakiejś werandzie ją przetrzymać byle na oku człowieka.

Ludzie nawet garażu nie chcą udostępnić, a co dopiero werandę :( To zawsze było problemem... dzisiaj szukamy miejsca kanałami, jutro pojawi się post na fb. 

Posted

Larry już w DS. Dostalam pięknego długiego maila. Psiak jest przełagodny i przyjacielski, domu nie zna (ma opory przed wejściem i nie umie w domu się położyć),  ma obcięty ręcznie ogon. Chyba życie miał fatalne :( Na ogrodzie je trawę jak szalony, na punkcie zapachów jedzeniowych zresztą ma bzika. Psy kocha i tylko wypatruje te przechodzące obok płotu i probuje zaczepiać je do zabawy. Do ludzi cudo,  Pani już wycięła filc na zadzie, aby mieć po czym czochrać :). Na drób na razie psiak się aż trzęsie, zabawek nie zna. Na smyczy nie szaleje, widać że jak ma możliwość biegania swobodnie po ogrodzie to i nie ma tyle energii i chęci do ciągnięcia człowieka jak worka kartofli. Pani napisała, że to kawał świetnego psa :)

Screenshot_20210825-214450_Gmail.thumb.jpg.91bd56fcb940b0167efa0b08f58a4cb3.jpg

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
1 minutę temu, Tyśka) napisał:

Larry już w DS. Dostalam pięknego długiego maila, ale brakuje mi czasu, aby streścić. Larry jest przełagodny i przyjacielski, domu nie zna (ma opory przed wejściem i nie um w domu się położyć),  ma obcięty ręcznie ogon. Chyba życie miał fatalne :( Na ogrodzie je trawę jak szalony, na punkcie zapachów jedzeniowych zresztą ma bzika. Psy kocha i tylko wypatruje te przechodzące obok płotu i probuje zaczepiać je do zabawy. Do ludzi cudo,  Pani już wycięła filc na zadzie, aby mieć po czym czochrać :). Na drób na razie psiak się aż trzęsie, zabawek nie zna. Na smyczy nie szaleje, widać że jak ma możliwość biegania swobodnie po ogrodzie to i nie ma tyle energii i chęci do ciągnięcia człowieka jak worka kartofli. Pani napisała, że to kawał świetnego psa :)

Screenshot_20210825-214450_Gmail.thumb.jpg.91bd56fcb940b0167efa0b08f58a4cb3.jpg

Biblioteczka. Na operację Duszka. - Page 2 - Zakończone - Dogomania