Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od 20. sierpnia jest miejsce w hoteliku domowym pod Lublinem (u Reksa),  koszt 500zl/msc wraz z wyżywieniem. To hotelik z polecenia znajomych i paru fundacji Lubelskich. Kiedyś pisałam o nim na wątku Kokoska. Pytanie tylko czy uda sie uzbierać taką kwotę? 

Inne hoteliki, terminy od września, a cena waha się już od 17zł doba w górę, bez wyżywienia. :( 

Najszybciej chyba jest dexterka. Mam nadzieję, że zwolni się jej miejsce w domu. 

Posted

Też jestem z zaproszenia Nadziejeczki.

Sunia jest ogromnie ujmująca.Na pewno wzruszy czyjeś serduszko, tak, jak wzruszyła nasze serca.

• Like 3
Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

Teraz trudniej o miejsca, bo są wakacje i miejsca są zajęte psami właścicielskimi.

To też racja :( Liczę na jakiś cud, może ktoś wypatrzy ją na olx... albo zaoferuje DT.

55 minut temu, elik napisał:

Też jestem z zaproszenia Nadziejeczki.

Sunia jest ogromnie ujmująca.Na pewno wzruszy czyjeś serduszko, tak, jak wzruszyła nasze serca.

Dziękuję, elik że pomimo masy swoich spraw, obowiązków i zajęć znalazłaś chwilę, aby zajrzeć ♡ 

Posted
28 minut temu, Isiak napisał:

Cena 500 zł miesięcznie za tak małego psa trochę mnie zaskoczyła. Chyba po tyle jestem...

W tej chwili w większości hoteli (przynajmniej w tych, które pytałam) cena nie jest uzależniona od wielkości psa. A cena 500zł w domowych warunkach okazuje się być okazyjna, no chyba że ktoś prowadzi PDT (nie płaci podatków) albo hotelowanie to nie jedyne jego źródło utrzymania. I te tańsze miejsca są pozajmowane (przynajmniej te, które znam i pytałam). Ciężka sprawa. :( Nie wiem już, gdzie uderzać, bo i terminy odległe, i ceny nie dla nas. Szukałam hotelu i w swojej okolicy, aby móc kontrolować warunki, ale i tutaj brakuje miejsca dla Myszki. Nie wiem czy się uda... :( 

Posted
2 godziny temu, Aldrumka napisał:

Może jednak u dexterki się zwolni, a u niej jaki koszt ?

Miejsce po Makarym jest już zarezerwowane, ale jest duża szansa, że w sierpniu będzie jeszcze jedna adopcja i wtedy się zwolni miejsce dla Myszki. Kojec wewnątrzny - 450zl z wyżywieniem. W październiku będzie wolne miejsce w domu, koszt 500zl z wyżywieniem. Tak jak w hoteliku "U Reksa". 

Posted

Kurcze, tyle kasy za kojec?... Drogi te hoteliki :(

Gdybym miała więcej ikry, to bym zaproponowała swój mały kojec, za darmo. Problem w tym, ze nie jestem zmotoryzowana, i podjechanie na sterylkę to dla mnie problem. Gminne suczki wozi pan z gospodarki komunalnej, albo - jak ostatnio pani sekretarz na moją prośbę :) ... Jakby moze Mazowszanka pomogła, to .........

• Like 2
Posted
Przed chwilą, malagos napisał:

Kurcze, tyle kasy za kojec?... Drogi te hoteliki 😞

Gdybym miała więcej ikry, to bym zaproponowała swój mały kojec, za darmo. Problem w tym, ze nie jestem zmotoryzowana, i podjechanie na sterylkę to dla mnie problem. Gminne suczki wozi pan z gospodarki komunalnej, albo - jak ostatnio pani sekretarz na moją prośbę :) ... Jakby moze Mazowszanka pomogła, to .........

Ojej to by było wspaniale.  Przecież znajdzie się ktoś  kto pomoże zawieźć psiaka do weta. Małgosiu nawet na taksówkę by się zebrało w ostateczności. 

Posted
39 minut temu, malagos napisał:

Kurcze, tyle kasy za kojec?... Drogi te hoteliki :(

Jejku... malagos... ♡ To byłby cud nad cudami! Mam nadzieję, że i Mazowszanka wejdzie na wątek, i w końcu coś zadzieje się pozytywnego u Myszeńki. 

• Like 2
Posted
39 minut temu, ewu napisał:

Cudna jest, powinna szybko znaleźc dom.

Mam taką nadzieję, że szybko pojedzie na swoje.

35 minut temu, ewu napisał:

Ojej to by było wspaniale.  Przecież znajdzie się ktoś  kto pomoże zawieźć psiaka do weta. Małgosiu nawet na taksówkę by się zebrało w ostateczności. 

Taksówka to też dobry pomysł, o ile takie jeżdżą. Dziękuję, że jesteście na wątku. :)

Posted
36 minut temu, Tyśka) napisał:

Jejku... malagos... ♡ To byłby cud nad cudami! Mam nadzieję, że i Mazowszanka wejdzie na wątek, i w końcu coś zadzieje się pozytywnego u Myszeńki. 

zacisnęłam mocno kciuki! Musi się coś pozytywnego wydarzyć, będzie dobrze, Myszeńko <3

• Like 3
Posted

Jejku trzeba by ją zabrać jak najszybciej z tego kojca, żeby nie osiadła przy budzie  😞 

A dzwoniłaś Tysiu do tego DT, do którego podałam Ci nr telefonu? 

• Like 1
Posted
Przed chwilą, elik napisał:

Jejku trzeba by ją zabrać jak najszybciej z tego kojca, żeby nie osiadła przy budzie  😞 

A dzwoniłaś Tysiu do tego DT, do którego podałam Ci nr telefonu? 

Święte słowa Elu.

Posted

Jaka ona malutka.. Prawie identycznego pieska usiłowałam złapać pod Włodawą.

Ktoś go wyrzucił z samochodu. Niestety nie podchodzi do ludzi. Puszki ani wody nie chciał.

Niestety dowiedziałam się o nim w przeddzień wyjazdu. 

• Like 1