Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Kamila Proc napisał:

fajnie, ze mala ma taka cudowna opieke

1 godzinę temu, Tola napisał:

Udało się małej, że została zabrana i to do Małgosi, wysterylizowana, jest pod doskonała opieką.  Oby szczęście dalej jej nie opuszczało:)

Suni naprawdę się udało, aby pomoc przyszła w odpowiednim czasie :) Najgorsze już za nią :)

A dla Larrego w razie "w" zarezerwowałam miejsce w kolejce u dexterki. Niestety, wczoraj dowiedziałam się o nowej suni w potrzebie, z przytuliska Krecika i Dino, trochę podobnej do Sali, ale drobniejszej w budowie. Wystraszonej łańcuchową rzeczywistością - i też chciałabym jej pomóc, a przecież się nie rozdwoję... bezsilność mocno boli :( TUTAJ jej olx.

Posted

Wczoraj przyszło zaświadczenie o szczepieniu na wściekliznę oraz  umowa - cesja od burmistrza Krasnobrodu, na mnie jako dt, podpisany jeden egzemplarz zaraz odsyłam :)

Mysia działa, je, poszczekuje, połyka leki - czyli jest ok. Dziś biegała rano bez smyczy, wiec i wszystkie sprawy załatwione pomyślnie w sadzie :)

A to jeszcze wczorajsze:

1979172f1d98.jpg

c7bd5c2579f6.jpg

b73051883f00.jpg

• Like 8
Posted
1 godzinę temu, malagos napisał:

1979172f1d98.jpg

c7bd5c2579f6.jpg

b73051883f00.jpg

Kitka w górze, znaczy jest OK!

Mała miała wielkie szczęście, że malagos miała akurat wolne miejsce  🙂  

• Like 2
Posted

Z ogromną wdzięcznością i radością informuję, że dzięki Waszemu zaangażowaniu w bazarek uzbieraliśmy 376 zł na Mysiowe potrzeby i tę kwotę już zapisuję w rozliczeniu Mysi. Bardzo, bardzo Wam dziękuję za hopanie, kupowanie cegiełek i miłą zabawę :) <3

Pies Pies, Welsh corgi pembroke, Bukiet, Kwiaty, Ciemne tło

STAN KONTA Myszki w dn. 13.08.2021: +444,12 zł

• Like 2
Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Kitka w górze, znaczy jest OK!

Włos mi się jeży na głowie jak tylko pomyślę o tym, co by było, gdyby malagos nie zaoferowała Domu Tymczasowego. 

9 minut temu, Kamila Proc napisał:

fajnie

:) Wchodzę na wątek z nieukrywaną radością, że się udało!

• Like 1
Posted

Pani Marzenka odwiedziła dzisiaj Larrego. Otrzymałam mnóstwo filmików i zdjęć.  Iiii... Państwo potwierdzili: psiak jest trochę większy niż zakładali, ale przyjadą po niego :). Hurra!

234151967_1144559725954545_3226196369149886205_n.jpg.5f160a5b1ebf6577e97af14eaade9b8d.jpg

• Like 3
Posted
Przed chwilą, malagos napisał:

Melduję, ze kurier przytachał paczkę z jedzeniem psinkowym! Dziękuję! Zaraz zabiorę się za rozpakowanie :)

Bardzo się cieszę i życzę smacznego dla Mysi i stada :) 

• Like 1
Posted
3 godziny temu, elik napisał:

Eliku, z tym wolnym miejscem to u mnie jest tak, że POWINNAM je trzymać dla psa w potrzebie z mojej gminy... I oczywiście dziś byłam z panią sekretarz przy gminnym kojcu (jeden przedzielony na dwie połowy, maleńkie klitki) i są dwa psy - jeden, już od miesiąca siedzi, drugi z opuchniętym nadgarskiem, łapką  w górze-od wczoraj) :( 

I jakbym takiego kawalera zabrała do siebie (na początek do mojego kojca, potem pewnie awansuje do domu), to łatwiej go poznać, ogłaszać i szukać domu. Ale i tak działam - wznowiłam ogłoszenia temu co siedzi dłużej, powiesiłam osobiście w każdym sklepie, poczcie, bibliotece, aptece. A tego z chorą łapką (chłop, który go zgłosił do gminy mówi, że to psy go pogryzły) obejrzy po pracy Tomek. Psy są najedzone, maja wodę, ale to szukanie domu...kulawo idzie, i ja musze działać.

No, kochani, jutro...walizka w garść i wio, do Nałęczowa! Wracam 1 września. Chyba, ze zabiorę laptop, to będę w kontakcie i będę przekazywać wieści o Mysiulce, zaczerpnięte przez telefon od mojej Siostry i Tomeczka.

• Like 1
Posted

Jakby była potrzebna pomoc w ogłaszaniu na olx psów z gminy to pisz śmiało, pomogę.

I przede wszystkim, teraz odpoczywaj! Na wieści poczekamy, domek ewentualny też poczeka :) Nie spieszy się, ważne abyś zadbała teraz o siebie.

• Like 1
Posted

Miałam pierwszy telefon o Mysię. Dom nie jest zły, ale taki przeciętny, serca mi nie porwał, Pan ma się zastanowić i zadzwonić po rozmowie z kuzynem. Zobaczymy, może przez ten czas zadzwoni TEN dom, co by był och i ach:)

• Like 1
Posted

Bardzo dobrze i fajnie tu się wchodzi. Spokojnie. Wiadomo, że dobrzy ludzie czuwają. Mysia miała wiele szczęścia. Okropne, że bidusia już była w ciąży, ale dobrze, że to wczesne stadium było. Teraz niech się szybko goi. A w kubraczku wygląda bardzo awantażownie :) 

Malagos, wybycz się i wypocznij za wszystkie czasy! Niech Ci pogoda i dobre towarzystwo dopisują :)

Larry będzie miał dom- to też cudowne wieści! Państwo stanęli na wysokości zadania :)

• Like 2
Posted
12 godzin temu, malagos napisał:

Wczoraj przyszło zaświadczenie o szczepieniu na wściekliznę oraz  umowa - cesja od burmistrza Krasnobrodu, na mnie jako dt, podpisany jeden egzemplarz zaraz odsyłam 🙂

Mysia działa, je, poszczekuje, połyka leki - czyli jest ok. Dziś biegała rano bez smyczy, wiec i wszystkie sprawy załatwione pomyślnie w sadzie 🙂

A to jeszcze wczorajsze:

1979172f1d98.jpg

c7bd5c2579f6.jpg

b73051883f00.jpg

Z tego samego miejsca była "moja" Amolka, która na nowy dom czekała u szafirki.

Posted

Czy Mysia była długo w kojcu gminnym? Data na zaświadczeniu szczepienia na wściekliznę to 10 lipca, i chyba nie była szczepiona w dniu przybycia, tylko po 14-dniowej kwarantannie?... To pewnie odłowiona zaraz po cieczce....

• Upvote 1
Posted
41 minut temu, Tola napisał:

Niezapomnianego wypoczynku Małgoś,  a w Nałęczowie koniecznie wybierz się na pyszne ciasteczko do Eweliny;)

jak najbardziej połasuchuję :) liczę na te 4 zabiegi w cenie, muszę stanąć na nogi i przestać brać tabletki przeciwbólowe. Będzie dobrze! Juhu! Walizka spakowana, torba dodatkowa też, a co tam, raz się żyje, wszak zawożą mnie dzieci autkiem, nie targam walizy PKSem (jak 3 lata temu do Krynicy-Zdrój, z 2 przesiadkami!....)

Posted
14 godzin temu, malagos napisał:

Czy Mysia była długo w kojcu gminnym? Data na zaświadczeniu szczepienia na wściekliznę to 10 lipca, i chyba nie była szczepiona w dniu przybycia, tylko po 14-dniowej kwarantannie?... To pewnie odłowiona zaraz po cieczce....

Była na szczęście raptem koło miesiąca, prawdopodobnie szczepiona właśnie po 14dniowej kwarantannie. Ja po raz pierwszy współpracowałam z tym kojcem dzięki Myszce. Nie znam tamtejszych realiów aż tak dobrze. 

Larry jutro ma kolejny spacer, a za 1,5tygodnia będzie już u siebie ♡

Posted
35 minut temu, Tyśka) napisał:

Była na szczęście raptem koło miesiąca, prawdopodobnie szczepiona właśnie po 14dniowej kwarantannie. Ja po raz pierwszy współpracowałam z tym kojcem dzięki Myszce. Nie znam tamtejszych realiów aż tak dobrze. 

Larry jutro ma kolejny spacer, a za 1,5tygodnia będzie już u siebie ♡

Trzymamy za Larego!To już coraz bliżej.

• Like 1