Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
8 godzin temu, ewu napisał:

Pani Kasia idzie ponownie do weta: z kupką , na USG no i już sygnalizuje zabieg czyszczenia zębów.

Nie ukrywam ,że się martwię:( bo z finansami  krucho:(

7 godzin temu, ewu napisał:

Bardzo mnie zastanawia zalecenie powtórzenia szczepienia na wirusówki...

Suzi jest dorosła i niedawno była szczepiona.

6 godzin temu, konfirm31 napisał:

Powtarzanie wirusówek chyba z powodu braku wiary w szczepienie w Schronisku. Ja bym odpuściła. 

6 godzin temu, ewu napisał:

Suzi była szczepiona 14.04. na wirusówki. Tego w sam raz pilnują dziewczyny.

Też uważam, że powtórne szczepienie na wirusówki to zbytek ostrożności, zwłaszcza biorąc pod uwagę finanse.

A USG jest przewidziane z jakiego powodu? Są jakieś podejrzenia?

Posted
5 godzin temu, ewu napisał:

Rozmawiałam właśnie z Panią Kasią. Suzi robi idealne kupki.

11 minut temu, Poker napisał:

Nic tak nie cieszy jak kupa szczęścia 🙂

oj tak :) :) na dogo to jeden z najczęściej spotykanych powodów do radości :) :) cieszy bardziej, niż pierwsza kupka w nocniczku wnusi :) :) ;)

Posted
2 minuty temu, konfirm31 napisał:

USG, pewnie z powodu znacznie  podwyższonych enzymów wątrobowych. Ja bym była ZA. Po 10 lipca (MBP ;)), wpłacę podwójną stałą. 

Nie czytałam wyników, bo kompletnie się na tym nie znam, ale jeśli tak mówisz, to faktycznie USG jest konieczne.

Posted

Na konto wpłynęły wpłaty:

konfirm31       30 zł 

bou                 100 zł 

Nesiowata     20 zł

elik                   30 zł

Dziękuję:)

Przelałam 205 zł  Pani Kasi

06.07.2021

Stan konta Suzi : 95 zł

Posted
2 minuty temu, ewu napisał:

USG Suzi w porządku. Wet zrobił test na lamblie,czekamy na wynik.

Ufffff kamień z serca  🙂

Posted
1 minutę temu, elik napisał:

Ufffff kamień z serca  🙂

Bardzo dobra wiadomość! Ale leki wspierające wątrobę - niekoniecznie od weta, bo drogo, to bym podawała : silimarol, essentiale/esseliv itp. 

• Upvote 2
Posted
47 minut temu, konfirm31 napisał:

Bardzo dobra wiadomość! Ale leki wspierające wątrobę - niekoniecznie od weta, bo drogo, to bym podawała : silimarol, essentiale/esseliv itp. 

35 minut temu, konfirm31 napisał:

A jak kupować psią wersję, to na allegro 

https://allegro.pl/oferta/hepatiale-forte-40-tabletek-8413404799

Nie wiem czy coś dał wet. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie okradać banku:):):):)

Posted

Moja Cookie dostaje Prexion400 , dwie tabletki dziennie po 4,50 za tabletkę:(:(:( 9 zł dziennie:( Macie może wiedzę gdzie można kupić taniej?

Posted
1 minutę temu, ewu napisał:

Moja Cookie dostaje Prexion400 , dwie tabletki dziennie po 4,50 za tabletkę:(:(:( 9 zł dziennie:( Macie może wiedzę gdzie można kupić taniej?

Szukałaś Basiu na allegro?

Posted
22 minuty temu, ewu napisał:

Niestety, to prawdziwy ;) lek przeciwdrgawkowy i p. lękowy, więc tylko u weta :(. Był kiedyś stosowany w medycynie ludzkiej do leczenia padaczki, ale ponieważ był toksyczny dla palaczy, został wycofany :(. U psów się dobrze sprawdza, szczególnie, że są niepalące ( z wyjątkiem nieszczęsnych  bigli, na których badano/ bada się (?) toksyczność dymu papierosowego :(((() 

Posted
1 godzinę temu, konfirm31 napisał:

Niestety, to prawdziwy 😉 lek przeciwdrgawkowy i p. lękowy, więc tylko u weta :(. Był kiedyś stosowany w medycynie ludzkiej do leczenia padaczki, ale ponieważ był toksyczny dla palaczy, został wycofany :(. U psów się dobrze sprawdza, szczególnie, że są niepalące ( z wyjątkiem nieszczęsnych  bigli, na których badano/ bada się (?) toksyczność dymu papierosowego :(((() 

Cookie ma padaczkę, to jedymy rasowy psiak w naszym domu. Cookie to bigielka  która z psedo trafiła do schroniska. Była maszyną do rodzenia.

Niestety bezskutecznie walczę z nadwagą, leki p.padaczkowe tego nie ułatwiają:(

Cookie żyje po to żeby jeść. Zje wszystko, nawet świece, ziarno dla ptaków ale szczytem był blister antybiotyku w całości:(

Na szcęście  natychmiastowe prowokowanie wymiotów pomogło. Antybiotyk z opakowaniem zwróciła ale jak mogło to jej smakować:( 

Przepraszam za dygresję na watku Suzi.

• Upvote 1
Posted
3 godziny temu, ewu napisał:

Cookie ma padaczkę, to jedymy rasowy psiak w naszym domu. Cookie to bigielka  która z psedo trafiła do schroniska. Była maszyną do rodzenia.

Niestety bezskutecznie walczę z nadwagą, leki p.padaczkowe tego nie ułatwiają:(

Cookie żyje po to żeby jeść. Zje wszystko, nawet świece, ziarno dla ptaków ale szczytem był blister antybiotyku w całości:(

Na szcęście  natychmiastowe prowokowanie wymiotów pomogło. Antybiotyk z opakowaniem zwróciła ale jak mogło to jej smakować:( 

Przepraszam za dygresję na watku Suzi.

Myślę, że na wątkach, rozmawiamy nie tylko o bohaterze wątku, ale w ogóle, o psach. Każda psia wiedza, wcześniej, czy później, może się okazać przydatna. U mnie

Lerka zjadała szyszki, szmaty, a ostatnio chustkę papierową z płynem do czyszczenia przypaleń na kuchence. Niestety, pojemnik ze śmieciami "zmieszanymi", i na działce, musi być niedostępny. Na szczęście, nic jej nie było. Nie miałam węgla, więc dałam białko jaja. Szyszki przestała zjadać, ale patyki wiórkuje i częściowo zjada :(((. Działka w lesie, więc wszędzie patyki i szyszki. 

• Like 2
Posted
2 godziny temu, konfirm31 napisał:

Myślę, że na wątkach, rozmawiamy nie tylko o bohaterze wątku, ale w ogóle, o psach. Każda psia wiedza, wcześniej, czy później, może się okazać przydatna.

Dokładnie tak. Ja już kilka razy skorzystałam z takich dygresji  🙂

• Upvote 1
Posted
Dnia 7.07.2021 o 00:37, elik napisał:

Dokładnie tak. Ja już kilka razy skorzystałam z takich dygresji  🙂

Ja także kilka razy skorzystałam, myślę, że dzielenie się doświadczeniem to taka wzajemna dogo - pomoc