Moli@ Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 Pies był ale zmarł ze starości, dwa / trzy lata temu (ten czas tak szybko leci) Z kotem OK :) Sowa...., oczywiście poinformowałam, że w razie problemów może liczyć na Ciebie :) 2 Quote
ewu Posted June 30, 2021 Author Posted June 30, 2021 3 godziny temu, konfirm31 napisał: Ja zadeklarowałam miesięczną stałą =30 zł i chętnie wpłacę na podane konto. Proszę o pw. Bardzo się cieszę, że malutka tak dobrze trafiła :) Dziękuję:) Quote
ewu Posted June 30, 2021 Author Posted June 30, 2021 Są już wyniki krwi i dalsze zalecenia weta. Pani Kasia zadzwoni do mnie wieczorem. Quote
Sowa Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 Jak to dobrze, że jest kot i zwierzaki zawarły najwyraźniej pakt o nieagresji! Kot może być dla suni gwarantem bezpieczeństwa, gdy Pani wyjdzie z domu. Quote
elik Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 Dnia 29.06.2021 o 13:24, Sowa napisał: Chyba trzeba uprzedzić DT o problemach z zostawaniem, żeby natychmiast zaczęto naukę zostawania lub trening klatkowy. 20 godzin temu, elik napisał: Uprzedziłam. Pani była o krok od rezygnacji, ale urok suni zadecydował, że została w DT 🙂 Podałam Pani Kasi adres strony nosem.pl.... 2 godziny temu, Moli@ napisał: Sowa...., oczywiście poinformowałam, że w razie problemów może liczyć na Ciebie 🙂 Moli@, czy sądzisz, że mogłabym nie poinformować Pani Kasi o problemie? Na stronie nosem.pl Sowa pisze porady na różne psie tematy. Poinformowałam Panią Kasię, że gdyby występowały problemy, z którymi nie potrafiłyby sobie poradzić i nie znalazły odpowiedzi na tej stronie, to mają zadzwonić do mnie, a ja skontaktuję ją z Sowa. Quote
elik Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 Kolejna partia zdjęć z DT. Niestety Suzi ma bardzo brzydkie ząbki z prawej strony pyszczka, z lewej ujdą, ale ta prawa... Widać, że dziąsła już są czerwone, czyli na pewno są bolesne 😞 Quote
elik Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 40 minut temu, Sowa napisał: Jak to dobrze, że jest kot i zwierzaki zawarły najwyraźniej pakt o nieagresji! Kot może być dla suni gwarantem bezpieczeństwa, gdy Pani wyjdzie z domu. Bardzo prawdopodobne, że tak jest. Któraś z pań napisała w SMS-ie, że za nimi nie chodzi po mieszkaniu i nie trąca nosem, tak, jak to robiła u mnie. Quote
Moli@ Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 1 godzinę temu, elik napisał: Moli@, czy sądzisz, że mogłabym nie poinformować Pani Kasi o problemie? Na stronie nosem.pl Sowa pisze porady na różne psie tematy. Poinformowałam Panią Kasię, że gdyby występowały problemy, z którymi nie potrafiłyby sobie poradzić i nie znalazły odpowiedzi na tej stronie, to mają zadzwonić do mnie, a ja skontaktuję ją z Sowa. O co Ci chodzi? Sowa zadeklarowała ewentualną pomoc jeszcze przed dostarczeniem psa do DT ( jest na wątku), przed przyjazdem psa do Ciebie. Powiedziałam o tym P. Kasi. Co złego zrobiłam? Quote
Sowa Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 Mój "azylowicz" Tito miał podczas pierwszej operacji usuniętych 7 zębów w krakowskiej klinice "Bajeczna" - to klinika na ul. Bajecznej, doskonale mimo wieku wytrzymał narkozę. Pani ma zapewne swojego weta - oceni, czy starczy wyczyścić, czy trzeba usuwać. 1 Quote
Sowa Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 PS Upał nas wszystkie męczy - łatwiej o nieporozumienia, ale już się robi troszkę chłodniej... Niedługo na nosem.pl ukaże się jeszcze raz tekst bardzo szczegółowo opisujący sposoby pracy z psem, który ma problemy z zostawaniem. Dam znać, jak się ukaże. 2 1 Quote
Moli@ Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 Nabyłyśmy książkę ,) " Zwykły, niezwykły przyjaciel" :) 1 Quote
ewu Posted June 30, 2021 Author Posted June 30, 2021 Pani Kasia zadzwoni do mnie jutro , dzisiaj się nie udało pogadać ale napisała w smsie , że trzeba zrobić USG bo są niezbyt dobre wyniki wątroby. Potem remont zębów.... Nie ukrywam,że strasznie się martwię bo to wizja sporych kosztów a na razie pusto w skarbonce. Wyślę konto konfirm31 bo podtrzymała deklarację:) Quote
bou Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 5 godzin temu, ewu napisał: Są już wyniki krwi i dalsze zalecenia weta. Pani Kasia zadzwoni do mnie wieczorem. Ewu - poproszę nr.konta,na początku zadeklarowałam stówkę,chciałabym się grzecznie wywiązać :) Quote
ewu Posted June 30, 2021 Author Posted June 30, 2021 8 minut temu, bou napisał: Ewu - poproszę nr.konta,na początku zadeklarowałam stówkę,chciałabym się grzecznie wywiązać 🙂 Dziękuję, juz wysyłam. Quote
elik Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 4 godziny temu, Moli@ napisał: O co Ci chodzi? Sowa zadeklarowała ewentualną pomoc jeszcze przed dostarczeniem psa do DT ( jest na wątku), przed przyjazdem psa do Ciebie. Powiedziałam o tym P. Kasi. Co złego zrobiłam? Czy ja napisałam, że zrobiłaś coś złego? Quote
ewu Posted July 1, 2021 Author Posted July 1, 2021 Na konto Suzi wpłynęło 100 zł Limonka80 20 zł Nesiowata Dziękuję:) Quote
bou Posted July 1, 2021 Posted July 1, 2021 13 godzin temu, ewu napisał: Dziękuję, juz wysyłam. Przelew poszedł,miłego dnia wszystkim:) 1 Quote
ewu Posted July 1, 2021 Author Posted July 1, 2021 1 godzinę temu, bou napisał: Przelew poszedł,miłego dnia wszystkim:) Dziękuję i wzajemnie:) Quote
Moli@ Posted July 2, 2021 Posted July 2, 2021 Dnia 30.06.2021 o 20:23, Moli@ napisał: Nabyłyśmy książkę ,) " Zwykły, niezwykły przyjaciel" :) Świetna książka! 1 Quote
elik Posted July 2, 2021 Posted July 2, 2021 Mam wiadomości z DT. Piszę z DT, a nie od Pani Kasi, bo nigdy nie wiem z którą z Pań rozmawiam. Pani Kasia ma tak młodzieńczy głos, że zawsze mylę Ją z córką 🙂 Jak na razie nie ma problemów z lękiem separacyjnym, ponieważ sunia jeszcze nie została sama w domu. Panie czytały już art. na stronie nosem.pl i w razie potrzeby skontaktują się z Sowa. Będą zostawiały Suzi samą w domu. Na początku przez krótki okres czasu, który stopniowo będzie wydłużany. Panie stwierdziły, że Suzi jest cudowna 🙂 Są już wyniki badania krwi, ale kilka parametrów jest mocno przekroczonych, co wskazuje na problemy z wątrobą. Wynik mają przesłać do Basi. 2 Quote
Sowa Posted July 3, 2021 Posted July 3, 2021 https://nosem.pl/pies-w-domu/nauka-pozostawania-lek-przed-samotnoscia-lek-przed-zamknieciem/ Pozwalam sobie podać link. 1 1 Quote
elik Posted July 3, 2021 Posted July 3, 2021 5 minut temu, Sowa napisał: https://nosem.pl/pies-w-domu/nauka-pozostawania-lek-przed-samotnoscia-lek-przed-zamknieciem/ Pozwalam sobie podać link. Dzięki 🙂 Pozwalaj tak sobie częściej 🙂 Quote
Sowa Posted July 4, 2021 Posted July 4, 2021 Czy Twoim zdaniem jest szansa, ze ten DT przemieni się w DS? Mam taką cichą nadzieję... Przekaż Paniom, że sunia nabierze pewności siebie, jeśli zaczną ją czegokolwiek uczyć. 1 2 Quote
Sowa Posted July 4, 2021 Posted July 4, 2021 Wrzuć Paniom także to https://nosem.pl/szkolenie-psa/nagradzanie-psa-zabawa-jak-nagradzac-psa/ Zabawa z psem dodaje pewności siebie zwierzakowi. Quote
Recommended Posts