Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pies był ale zmarł ze starości, dwa / trzy lata temu (ten czas tak szybko leci)

Z kotem OK :)

f50515a195664066med.jpg

Sowa...., oczywiście poinformowałam, że w razie problemów może liczyć na Ciebie :)

• Like 2
Posted
3 godziny temu, konfirm31 napisał:

Ja zadeklarowałam miesięczną stałą =30 zł i chętnie wpłacę na podane konto. Proszę o pw. 

Bardzo się cieszę, że malutka tak dobrze trafiła :) 

Dziękuję:)

Posted

Jak to dobrze, że jest kot i zwierzaki zawarły najwyraźniej pakt o nieagresji! Kot może być dla suni gwarantem bezpieczeństwa, gdy Pani wyjdzie z domu. 

Posted
Dnia 29.06.2021 o 13:24, Sowa napisał:

Chyba trzeba uprzedzić DT o problemach z zostawaniem, żeby natychmiast zaczęto naukę zostawania lub trening klatkowy. 

20 godzin temu, elik napisał:

Uprzedziłam. Pani była o krok od rezygnacji, ale urok suni zadecydował, że została w DT 🙂  Podałam Pani Kasi adres strony nosem.pl....

2 godziny temu, Moli@ napisał:

Sowa...., oczywiście poinformowałam, że w razie problemów może liczyć na Ciebie 🙂

Moli@, czy sądzisz, że mogłabym nie poinformować Pani Kasi o problemie?
Na stronie  nosem.pl Sowa pisze porady na różne psie tematy. Poinformowałam Panią Kasię, że gdyby występowały problemy, z którymi nie potrafiłyby sobie poradzić i nie znalazły odpowiedzi na tej stronie, to mają zadzwonić do mnie, a ja skontaktuję ją z Sowa.

Posted

Kolejna partia zdjęć z DT.

1244991374_30_06.20212(2).jpg.692f7394d4ac5fb2071ff07a21592f26.jpg

403628943_30_06.20212(1).jpg.6220d528b760c7781078849237efdc31.jpg

1034356290_30_06.20212(3).jpg.66504100a49c0ad1567fe0310cd78860.jpg

Niestety Suzi ma bardzo brzydkie ząbki z prawej strony pyszczka, z lewej ujdą, ale ta prawa... Widać, że dziąsła już są czerwone, czyli na pewno są bolesne  😞

1549895775_30_06.20212(5).jpg.1c2dc571c5fa36979abe0c5cb51cee03.jpg

143238783_30_06.20212(4).jpg.b23b400d6e51f8fb0c3ca3071c7ed7ed.jpg

Posted
40 minut temu, Sowa napisał:

Jak to dobrze, że jest kot i zwierzaki zawarły najwyraźniej pakt o nieagresji! Kot może być dla suni gwarantem bezpieczeństwa, gdy Pani wyjdzie z domu. 

Bardzo prawdopodobne, że tak jest. Któraś z pań napisała w SMS-ie, że za nimi nie chodzi po mieszkaniu i nie trąca nosem, tak, jak to robiła u mnie.

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Moli@, czy sądzisz, że mogłabym nie poinformować Pani Kasi o problemie?
Na stronie  nosem.pl Sowa pisze porady na różne psie tematy. Poinformowałam Panią Kasię, że gdyby występowały problemy, z którymi nie potrafiłyby sobie poradzić i nie znalazły odpowiedzi na tej stronie, to mają zadzwonić do mnie, a ja skontaktuję ją z Sowa.

O co Ci chodzi?

Sowa zadeklarowała ewentualną pomoc jeszcze przed dostarczeniem psa do DT ( jest na wątku), przed przyjazdem psa do Ciebie. Powiedziałam o tym P. Kasi.

Co złego zrobiłam?

Posted

Mój "azylowicz" Tito miał podczas pierwszej operacji usuniętych 7 zębów w krakowskiej klinice  "Bajeczna" - to klinika na ul. Bajecznej, doskonale mimo wieku wytrzymał narkozę. Pani ma zapewne swojego weta - oceni, czy starczy wyczyścić, czy trzeba usuwać.

• Like 1
Posted

PS Upał nas wszystkie męczy - łatwiej o nieporozumienia, ale już się robi troszkę chłodniej...

Niedługo na nosem.pl ukaże się jeszcze raz tekst bardzo szczegółowo opisujący sposoby pracy z psem, który ma problemy z zostawaniem. Dam znać, jak się ukaże.

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Pani Kasia zadzwoni do mnie jutro , dzisiaj się nie udało pogadać ale napisała w smsie , że trzeba zrobić USG bo są niezbyt dobre wyniki wątroby. Potem remont zębów....

Nie ukrywam,że strasznie się martwię bo to wizja sporych kosztów a na razie pusto w skarbonce.

Wyślę konto konfirm31 bo podtrzymała deklarację:)

Posted
5 godzin temu, ewu napisał:

Są już wyniki krwi i dalsze zalecenia weta. Pani Kasia zadzwoni do mnie wieczorem.

Ewu - poproszę nr.konta,na początku zadeklarowałam stówkę,chciałabym się grzecznie wywiązać :)

Posted
8 minut temu, bou napisał:

Ewu - poproszę nr.konta,na początku zadeklarowałam stówkę,chciałabym się grzecznie wywiązać 🙂

Dziękuję, juz wysyłam.

Posted
4 godziny temu, Moli@ napisał:

O co Ci chodzi?

Sowa zadeklarowała ewentualną pomoc jeszcze przed dostarczeniem psa do DT ( jest na wątku), przed przyjazdem psa do Ciebie. Powiedziałam o tym P. Kasi.

Co złego zrobiłam?

Czy ja napisałam, że zrobiłaś coś złego? 

Posted

Mam wiadomości z DT. Piszę z DT, a nie od Pani Kasi, bo nigdy nie wiem z którą z Pań rozmawiam. Pani Kasia ma tak młodzieńczy głos, że zawsze mylę Ją z córką  🙂 
Jak na razie nie ma problemów z lękiem separacyjnym, ponieważ sunia jeszcze nie została sama w domu. Panie czytały już art. na stronie nosem.pl i w razie potrzeby skontaktują się z Sowa. Będą zostawiały Suzi samą w domu. Na początku przez krótki okres czasu, który stopniowo będzie wydłużany. Panie stwierdziły, że Suzi jest cudowna  🙂 
Są już wyniki badania krwi, ale kilka parametrów jest mocno przekroczonych, co wskazuje na problemy z wątrobą. Wynik mają przesłać do Basi.

1036937968_IMG-20210702-WA00011.thumb.jpg.0b293d0050e3361a5b3b0f1411c4b221.jpg

IMG-20210702-WA0002.jpg.da73b8cc70c8f8c972a3a56ccdb433f1.jpg

• Like 2
Posted

Czy Twoim zdaniem jest szansa, ze ten DT przemieni się w DS? Mam taką cichą nadzieję...

Przekaż Paniom, że sunia nabierze pewności siebie, jeśli zaczną ją czegokolwiek uczyć.

• Like 1
  • Upvote 2