mari23 Posted August 18, 2021 Posted August 18, 2021 41 minut temu, elik napisał: Czy ktoś zna weta dentystę na naszą kieszeń w Krakowie? Chyba żaden dentysta, ani ten ludzki, ani psi "na naszą kieszeń" nie jest ;) Ale trudno, dostosujemy kieszeń do dentysty, skoro w drugą stronę się nie da ;) też się dorzucę :) Quote
elik Posted August 18, 2021 Posted August 18, 2021 38 minut temu, mari23 napisał: Chyba żaden dentysta, ani ten ludzki, ani psi "na naszą kieszeń" nie jest 😉 Ale trudno, dostosujemy kieszeń do dentysty, skoro w drugą stronę się nie da 😉 też się dorzucę 🙂 O rany 🙂 Dzięki wielkie. Ty masz tyle psiaczków do opłacenia i jeszcze chcesz innym pomagać. A lajków właśnie zabrakło 😞 Quote
elik Posted August 18, 2021 Posted August 18, 2021 Czy szukać dentystę, bo usunięcie kamienia jest wykonywane w wielu gabinetach, niekoniecznie przez dentystów. Czy jednak szukać dentystę? Quote
Nesiowata Posted August 18, 2021 Posted August 18, 2021 Wg mnie - szukanie dentysty to strata czasu. W wielu gabinetach robią to weterynarze. Lala jest po takim zabiegu, wszystko jest w porządku. Quote
mari23 Posted August 18, 2021 Posted August 18, 2021 13 minut temu, elik napisał: Czy szukać dentystę, bo usunięcie kamienia jest wykonywane w wielu gabinetach, niekoniecznie przez dentystów. Czy jednak szukać dentystę? Nie spotkałam dotąd weta - dentysty tylko, ale i wśród weterynarzy powoli rzeczywistością staje się specjalizacja. Dobry wet to jednocześnie dentysta, kardiolog, gastrolog, endokrynolog i wiele, wiele innych ;) Zawsze podziwiam weterynarzy, bo jako "ludzki pacjent" chodzę ostatnio od specjalisty do specjalisty i diagnozy wciąż brak... Quote
elik Posted August 18, 2021 Posted August 18, 2021 4 minuty temu, mari23 napisał: Nie spotkałam dotąd weta - dentysty tylko, ale i wśród weterynarzy powoli rzeczywistością staje się specjalizacja. Nie chodziło mi o weta tylko dentystę, ale weta o specjalizacji dentysty, jak np wet specjalista neurolog, okulista, chirurg... Ale faktycznie, może usunięcie kamienia niekoniecznie musi wykonać stomatolog. Myślę, że weci od zawsze to robili nie mając specjalizacji stomatologa. Quote
Nadziejka Posted August 18, 2021 Posted August 18, 2021 Za Alfika sciskam i za Suzinke i za Ciebie Eliczkowa nasza Quote
elik Posted August 18, 2021 Posted August 18, 2021 48 minut temu, Nadziejka napisał: Za Alfika sciskam i za Suzinke i za Ciebie Eliczkowa nasza Dziękujemy Nadziejeczko, my Cię też ściskamy Quote
elik Posted August 18, 2021 Posted August 18, 2021 Jesteśmy z Suzi umówione 24.08. godz. 10:00 na wizytę rozpoznawczą, żeby sprawdzić stan paszczęki Suzi i przygotować się na to, co będzie do zrobienia. Jeśli jest stan zapalny dziąseł, to może być konieczność podawania przez jakiś czas antybiotyku przed zabiegiem usunięcia kamienia. Wysłałam skany badania krwi Suzi do sprawdzenia, czy są wszystkie potrzebne do narkozy wskaźniki. Ewentualne usunięcie kamienia 31.08. godz. 9:00. 1 Quote
uxmal Posted August 18, 2021 Posted August 18, 2021 7 godzin temu, mari23 napisał: Nie spotkałam dotąd weta - dentysty tylko, ale i wśród weterynarzy powoli rzeczywistością staje się specjalizacja. Dobry wet to jednocześnie dentysta, kardiolog, gastrolog, endokrynolog i wiele, wiele innych 😉 Zawsze podziwiam weterynarzy, bo jako "ludzki pacjent" chodzę ostatnio od specjalisty do specjalisty i diagnozy wciąż brak... Są weci dentyści oprócz takich typowych dentystycznych zabiegów zajmują się też ortodoncją. Zakładają np. aparaty ortodontyczne na psie zęby. To już specjalizacja nietypowa ale jest. Quote
Poker Posted August 18, 2021 Posted August 18, 2021 Na klinice u nas jest dr Sapikowski, który jest stomatologiem. Quote
JOLY Posted August 18, 2021 Posted August 18, 2021 Elu , dr Gawor Klinika ARKA ul Chłopska. Stomatolog Quote
elik Posted August 19, 2021 Posted August 19, 2021 14 godzin temu, JOLY napisał: Elu , dr Gawor Klinika ARKA ul Chłopska. Stomatolog Witaj 🙂 Dzwoniłam, ale po kilku próbach doczekania się w kolejce na odbiór, poległam 😞 Jesteśmy umówione z Suzi na przyszły tydzień na Nowosądeckiej na przegląd i ustalenie co będzie do zrobienia, czy wystarczy tylko usunięcie kamienia, czy może także resekcja. Usunięcie kamienia i ewentualnie zęba/zębów będzie 31.08. 1 Quote
Tyśka) Posted August 19, 2021 Posted August 19, 2021 21 godzin temu, elik napisał: Jesteśmy z Suzi umówione 24.08. godz. 10:00 na wizytę rozpoznawczą, żeby sprawdzić stan paszczęki Suzi i przygotować się na to, co będzie do zrobienia. Jeśli jest stan zapalny dziąseł, to może być konieczność podawania przez jakiś czas antybiotyku przed zabiegiem usunięcia kamienia. Wysłałam skany badania krwi Suzi do sprawdzenia, czy są wszystkie potrzebne do narkozy wskaźniki. Ewentualne usunięcie kamienia 31.08. godz. 9:00. Dobrze, że już coś wiadomo :) To czekamy spokojnie na wizytę. 2 Quote
elik Posted August 19, 2021 Posted August 19, 2021 W przyszłym tygodniu już będziemy wiedzieć co będzie robione i ile to będzie kosztować. Gdy patrzę na zębole Suzi wydaje mi się, że nie ma potrzeby usuwania zębów. Oby tak było 🙂 Quote
Nadziejka Posted August 19, 2021 Posted August 19, 2021 1 godzinę temu, elik napisał: W przyszłym tygodniu już będziemy wiedzieć co będzie robione i ile to będzie kosztować. Gdy patrzę na zębole Suzi wydaje mi się, że nie ma potrzeby usuwania zębów. Oby tak było 🙂 Oby wszystko poszlo lagodnie i spokojnie sciskam trzymam pozdrawiam 1 Quote
Nadziejka Posted August 20, 2021 Posted August 20, 2021 Spokojnego wekendu Eliczkom psinuniom kocinkom zasylam 1 Quote
elik Posted August 20, 2021 Posted August 20, 2021 15 godzin temu, Nadziejka napisał: Oby wszystko poszlo lagodnie i spokojnie sciskam trzymam pozdrawiam Dziękuję Nadziejeczko 🙂 Mam nadzieję, że tak właśnie będzie 🙂 3 godziny temu, Nadziejka napisał: Spokojnego wekendu Eliczkom psinuniom kocinkom zasylam Bardzo dziękujemy i Tobie także Nadziejko życzymy spokojnego weekendu i nie tylko 1 Quote
ewu Posted August 21, 2021 Author Posted August 21, 2021 Wracam do aktywności. Mąż wczoraj miał operację oka na , które nie widział wcale. Dziękuję Wam za zrozumienie. 1 Quote
elik Posted August 21, 2021 Posted August 21, 2021 4 minuty temu, ewu napisał: Wracam do aktywności. Mąż wczoraj miał operację okana , które nie widziła wcale. Dziękuję Wam za zrozumienie. Jak się czuje i czy już wiadomo, czy operacja się udała? Quote
ewu Posted August 21, 2021 Author Posted August 21, 2021 4 minuty temu, elik napisał: Jak się czuje i czy już wiadomo, czy operacja się udała? Dziękuę Elu , że pytasz. Czuje się dobrze, coś widzi tym okiem ale jest opuchnięte i trudno ocenić jaki będzie efekt. Ponoć za tydzień opuchlizna powinna zejść. 1 Quote
ewu Posted August 21, 2021 Author Posted August 21, 2021 Teraz zobaczyłam jakie błędy porobiłam:) Ja też coraz gorzej widzę. Quote
elik Posted August 21, 2021 Posted August 21, 2021 3 minuty temu, ewu napisał: Dziękuę Elu , że pytasz. Czuje się dobrze, coś widzi tym okiem ale jest opuchnięte i trudno ocenić jaki będzie efekt. Ponoć za tydzień opuchlizna powinna zejść. To dobrze, że choć coś widzi, to znaczy, że operacja się udała 🙂 Quote
ewu Posted August 21, 2021 Author Posted August 21, 2021 11 minut temu, elik napisał: To dobrze, że choć coś widzi, to znaczy, że operacja się udała 🙂 Mam nadzieję:) Quote
Recommended Posts