jankamałpa Posted February 4, 2022 Posted February 4, 2022 Tak tylko zaglądam, ale skoro cisza jest to znaczy, że jest dobrze. Quote
elik Posted February 4, 2022 Posted February 4, 2022 Dnia 2.02.2022 o 18:13, Poker napisał: ... elik, sama nie wiem jak długo. Na razie do informacji od weta, a potem zobaczymy. Ok 🙂 Quote
Poker Posted February 4, 2022 Posted February 4, 2022 Dzwoniłam do pańci Oreo. W końcu było sioo. Pani mówi, że jest bardzo kochany, grzeczny, spokojny, śpi wyłącznie na kanapie, w nocy z nią. Je ładnie. Obie z córką są bardzo zadowolone. Czy on w hotelikach też siusiał jak sunia? Quote
elik Posted February 4, 2022 Posted February 4, 2022 Dnia 4.02.2022 o 23:40, Poker napisał: Czy on w hotelikach też siusiał jak sunia? Oruś ma coś z miednica i to może by powodem takiego siusiania. Quote
elik Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 2.02. na konto Orusia wpłynęła kwota 20,00 zł od ona03 deklaracja I Bardzo serdecznie dziękujemy Quote
Poker Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Myślę, że wpłaty należy wstrzymać. Jak zajdzie potrzeba, to będę żebrać. Quote
elik Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 Dnia 6.02.2022 o 00:56, Poker napisał: Myślę, że wpłaty należy wstrzymać. Jak zajdzie potrzeba, to będę żebrać. Też tak myślę, ale nie mam na to wpływu. Ewentualnie mogę zwracać z adnotacją, że psiaczek ma już DS. Quote
limonka80 Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 Dnia 4.02.2022 o 23:53, elik napisał: Oruś ma coś z miednica i to może by powodem takiego siusiania. Albo po prostu tak ma - mój Dżekuś sikał tak od początku, mimo że nie miał żadnych urazów ani innych problemów z układem kostnym - biegał, wskakiwał na łóżko, kanapy, wbiegał po schodach - a sikał jak sunia. Quote
LILUtosi Posted February 7, 2022 Posted February 7, 2022 Tak, tak sika. Ale ja tu się już przyzwyczaiłam że sunie sikają podnosząc nogę a samce jak sunie. Naprawdę nie jest to odosobniony przypadek. Quote
Poker Posted February 7, 2022 Posted February 7, 2022 Wiele suń podnosi łapkę, może nie tak wysoko jak psy. elik, poproszę, żeby Onaa zmieniła tytuł wątku. Quote
elik Posted February 7, 2022 Posted February 7, 2022 Dnia 7.02.2022 o 11:52, Poker napisał: Wiele suń podnosi łapkę, może nie tak wysoko jak psy. elik, poproszę, żeby Onaa zmieniła tytuł wątku. Moje sunie tak czasem siusiają 🙂 Podnoszą łapkę, nie tak wysoko jak pieski, ale nie kucają, tylko podnoszą łapkę do góry. Z przyjemnością poproszę o zmianę tytułu. EDIT Zrobione Quote
Moli@ Posted February 7, 2022 Posted February 7, 2022 U nas Tey, spory , zdrowy, młody pies na płaskim terenie "głupieje" sam nie wie podnosić łapę czy nie..., czasami dziwne wygibasy robi innym razem siusia jak panienka 🙂 Przy drzewach, murkach, krzewach nie ma wątpliwości - zadziera łapę wysoko ,) Quote
Onaa Posted February 7, 2022 Author Posted February 7, 2022 Bardzo się cieszę, że kochany nasz Oreo znalazł swój kochany domek :). Dziękuję Wam bardzo. 2 Quote
Poker Posted February 7, 2022 Posted February 7, 2022 Dzięki za zmianę tytułu wątku. Mam nadzieję,że będzie szczęśliwy. Zadzwonię do pani jutro, bo minie tydzień. No i muszę też zadzwonić do dr Bieżyńskiego. Quote
elik Posted February 7, 2022 Posted February 7, 2022 Dnia 7.02.2022 o 23:45, Poker napisał: No i muszę też zadzwonić do dr Bieżyńskiego. Tak, to ważny telefon. Quote
Poker Posted February 8, 2022 Posted February 8, 2022 Dzwoniłam do doktora. Jest na urlopie. Dał płytkę do radiologów, ma nadzieję, że otworzą. mam zadzwonić po jego powrocie w przyszłym tygodniu. Dziś minął tydzień jak Oreo trafił do DS. Rozmawiałam z panią. Jest wszystko dobrze. Piesio jest jeszcze nieśmiały , ale idzie mu coraz lepiej,. Boi się ulicznego ruchu i na razie chodzi na spacery w pobliżu domu szczególnie, że jest chlapa. Chodzi na spacery 4 x dziennie, a czasem więcej. Pozwiedzał mieszkanie w swoim rytmie. Pani go nie pospiesza. Śpi z panią, dostała buzi w rękę i w policzek. Zaczął machać ogonkiem. Apetyt dopisuje, koo w porządku. Dziś przyszła paczka z wyprawką dla malucha. Dostał szelki typu szwajcarskiego, adresatkę , zabawki i miseczki na stojaku. Dziękowałam pani za wspaniały domek, a pani powiedziała, że się cieszy, że on ma swój dom na zawsze. 5 Quote
elik Posted February 8, 2022 Posted February 8, 2022 Dnia 8.02.2022 o 21:18, Poker napisał: Dziękowałam pani za wspaniały domek, a pani powiedziała, że się cieszy, że on ma swój dom na zawsze. Super wiadomość. Wspaniały dom 🙂 Quote
Poker Posted February 22, 2022 Posted February 22, 2022 dziś odezwał się dr Bieżyński. Niestety nawet na radiologii nie byli w stanie otworzyć płytki ze zdjęciami RTG Oreo. Mam prośbę do Jaagi. Czy możesz poprosić weta, żeby przesłał zdjęcia na Twój mejl , a Ty do mnie? Quote
jankamałpa Posted February 23, 2022 Posted February 23, 2022 Poker mam prośbę zapytaj Lillu, czy może wolne miejsce dla średniaka - sunia. Quote
Poker Posted February 23, 2022 Posted February 23, 2022 Może zadzwoń do niej sama. Ona zwykle chce znać więcej danych o psie. Nr telefonu jest w jej podpisie na stronie hoteliku. Quote
Poker Posted March 3, 2022 Posted March 3, 2022 Niestety znajomy informatyk stwierdził, że płytka z RTG jest uszkodzona. Wczoraj rozmawiałam z pańcią Oreo. Jest super. Maluch już wesoły, bawi się, ładnie je, trochę jeszcze boi się dalszych spacerów, ale jest coraz lepiej. Pani jest bardzo zadowolona z niego. Ustaliłyśmy, że w tej chwili damy łapkom spokój, bo on chodzi dobrze, nie cierpi. W razie , gdy zacznie się dziać coś niepokojącego, pani da znać. Wtedy będziemy się tutaj wespół w zespół martwić. W tej sytuacji myślę, że szkoda dalej trzymać pieniądze z posagu Oreo. Czy macie propozycje na jakiegoś psa czy psy je przeznaczyć? Quote
elik Posted March 4, 2022 Posted March 4, 2022 Dnia 4.03.2022 o 00:10, Poker napisał: W tej sytuacji myślę, że szkoda dalej trzymać pieniądze z posagu Oreo. Czy macie propozycje na jakiego psa czy psy je przeznaczyć? Przypomnę, że na koncie Oreo jest kwota 739,76 zł. Quote
Poker Posted March 8, 2022 Posted March 8, 2022 W niedzielę widziałam Oreo. Pańcia bardzo go kocha, dosłownie nosi na rączkach , a on się odwdzięcza buziaczkami. Razem oglądają TV siedząc na kanapie. Wygląda bardzo ładnie, ma szeleczki typu szwajcarskiego z adresatką. Imię zostało trochę zmodyfikowane na Oruś. Naprawdę lepiej nie mógł trafić. Quote
elik Posted March 9, 2022 Posted March 9, 2022 A co z jego kasą? Szkoda, żeby taki kawał grosza siedział w banku, zamiast pomagać psiakom 🙂 Quote
Recommended Posts