pietrzakb Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 A ja mam pytanie do właścicieli yorków w jakim wieku można obciąć yorka i jeżeli strzyzecie swojego pupila to dla czego? Quote
wertis Posted May 6, 2021 Posted May 6, 2021 Myslę że około 8 -12 mc mozna strzyc . Włos musi dojrzeć . Strzyżenie zależy od właściciela , jak kto woli . Jak strzyżesz to aby włos był zadbany to zalecam chodzenie do groomera co 3 mc . I broń boże samemu nie podcinać przy oczach czy gdziekolwiek , ponieważ jest to problem dla siego fryzjera . Jeśli chodzi o kompanie to każdy posiadacz psa z włosem powinien wiedzieć że przed kąpielą trzeba psa wyczesać i po kapieli też przeczesać i suszyć suszarką bo pies pozostawiony sam do wyschnięcia = kołtuny i filce Quote
Kareen Posted August 23, 2021 Posted August 23, 2021 W kwestii strzyżenia skonsultowałam się z groomerem, którego znalazłam na stronie https://siersciuch.com/. Po konsultacji wspólnie uznaliśmy kiedy przyjść z yorkiem i jakie stylizacje będą dla niego najwygodniejsze. Jeżeli szukacie miejsca do strzyżenia psa w Toruniu czy okolicach, to ten salon mogę szczerze polecić. Quote
Recommended Posts