mari23 Posted May 31, 2021 Posted May 31, 2021 Śliczny, rozczulający maluszek, taka bezbronna kruszynka... Quote
Anula Posted June 1, 2021 Author Posted June 1, 2021 22 godziny temu, Tola napisał: Zbiórka na Ratujemy Zwierzaki - jak zwykle prośba o udostępnianie, bo od tego zależy uzbieranie całej kwoty. https://www.ratujemyzwierzaki.pl/papi Tola,bardzo dziękuję za pomoc w postaci zbiórki.Już udostępniłam. Quote
Anula Posted June 1, 2021 Author Posted June 1, 2021 Dnia 28.05.2021 o 21:59, szafirka napisał: Byłam dzisiaj z Papim na pobraniu krwi zgodnie ze wskazówkami neurologa. Już wiadomo, że nie ma chorób odkleszczowych, na resztę wyników trzeba będzie poczekać, najdłużej na ten pod względem toksoplazmozy. Zapłaciłam za wszystkie parametry 330 zł. Haniu,dzisiaj została przelana opłata za hotelik za czerwiec - 188,79zł.Fundacja ZEA-za czerwiec pokrycie hotelikowania 100,00zł. O tą kwotę jest pomniejszona zapłata za hotelik w czerwcu i o 11,21zł pozostające u Ciebie pieniążki po Adinie. Quote
Bogusik Posted June 1, 2021 Posted June 1, 2021 Papiś zaczął bawić się zabawkami,filmik przesłany przez Hanię :) 3 Quote
Bogusik Posted June 1, 2021 Posted June 1, 2021 Otrzymałam wczoraj wiadomość od Martuni,że na Fb zgłosiła się Pani ze Świeradowa Zdrój zainteresowana adopcją Papisia. Rozmawiałam z p.Kasią i uważam,że warto sprawdzić ten domek. Pani mieszka wraz z partnerem w mieszkaniu własnościowym na czwartym piętrze.Oboje pracują po 8 godzin.Rok temu musieli podjąć trudną decyzję o uśpieniu 19 letniego jamnisia Koko.Miał nowotwór rozsiany i demencję.Koko był także z Zamościa i w adopcji pomagała Fubdacja S.O.S dla Jamników. Obecnie mają jeszcze przygarniętego 11 letniego pieska,który po śmierci właściciela miał wylądować w schronisku.Rodzina nie chciała go zatrzymać przez to,że nie trzyma moczu.Pani Kasia mi powiedziała,że dla niej to nie jest żaden problem bo rozwiązała go za pomocą pampersów.Mają jeszcze 3 króliczki.Rodzina bardzo zwierzolubna a jak zobaczyli Papisia to się w nim po prostu zakochali po uszy.Wiedzą o jego zdrowotnych problemach z Fb i chcą go bez względu na to zaadoptować. Ze schodami sobie poradzą bo Koko ważył 12 kilo i też go znosili. Być może w przyszłości poszukają jakiegoś innego mieszkania ale na razie będą sobie radzić jak poprzednio. Wspominałam o torbie transportowej dla psów i p. Kasia podchwyciła pomysł.No nic zobaczymy co jeszcze pokaże wizyta p/a o którą poprosiłam naszą kochaną Agnieszkę-MikaAga z dogo i jutro ma się na nią umówić z p. Kasią. Z całego serca Agnieszko dziękujemy! 2 1 Quote
Anula Posted June 2, 2021 Author Posted June 2, 2021 Fajna rodzina może trafić się Papisiowi.Trzymam kciuki za wizytę. Ja też bardzo dziękuję MikAga za przeprowadzenie wizyty.Agnieszka ma do pokonania 33km w jedną stronę.Koszt dojazdu oczywiście pokryjemy. Quote
b-b Posted June 2, 2021 Posted June 2, 2021 Zaciskam kciuki! Oby wizyta była tylko formalnością :)) 2 Quote
MikAga Posted June 2, 2021 Posted June 2, 2021 Trzymajcie,trzymajcie kciuki. wizyta jutro ok.9.30. Aneczko,nie ma mowy o pokryciu kosztów przejazdu-to moja działka. Pozdrawiam,Agnieszka. 1 1 Quote
Poker Posted June 2, 2021 Posted June 2, 2021 Trzymamy. Obyś nie natrafiła na procesję, bo będzie kłopot z przejazdem. 1 Quote
Bogusik Posted June 2, 2021 Posted June 2, 2021 1 godzinę temu, MikAga napisał: Trzymajcie,trzymajcie kciuki. wizyta jutro ok.9.30. Aneczko,nie ma mowy o pokryciu kosztów przejazdu-to moja działka. Pozdrawiam,Agnieszka. Mocno trzymam kciuki! Quote
Anula Posted June 2, 2021 Author Posted June 2, 2021 2 godziny temu, MikAga napisał: Trzymajcie,trzymajcie kciuki. wizyta jutro ok.9.30. Aneczko,nie ma mowy o pokryciu kosztów przejazdu-to moja działka. Pozdrawiam,Agnieszka. Agnieszko to jeszcze raz bardzo podziękuję za pomoc.Będę myślami i trzymać kciuki.Bardzo proszę przyjrzyj się dobrze domkowi.Papinek musi trafić w bardzo dobre ręce. Quote
MikAga Posted June 2, 2021 Posted June 2, 2021 Dziękuję, jutro dam znać Bogusi jak wypadła wizyta.Myślę,że będzie dobrze,jedzie moja koleżanka Basia,była już ze mną na wizycie u zamojskiej Astruni,całuski. Quote
Bogusik Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 Właśnie jestem po rozmowie z Agnieszką,która oceniła ludzi bardzo pozytywnie i daje zielone światło :) Więcej napisze tu jak wróci do domu. 1 Quote
MikAga Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 Pozytywnie,bardzo optymistycznie nastawione wróciłyśmy do domu. Młodzi,bardzo sympatyczni ludzie z sercem dla zwierząt.To dom w którym mieszkają zwierzęta ze swoimi ludżmi,zwierzęta na pierwszym miejscu.Jamniś w pampersie na wypoczynku,królisia która ma swoje królestwo w jedym z pokoji,a widok sianka na dywanie świadczy o tym.Parka króliczków w drugim pokoju,gdyż nie zintegrowały się z królisią czego wynikiem była wizyta u weta-szycie noska.Mają swoje przychodnie,króliczki w Lubaniu a pieski w Jeleniej Górze.Ze swoim zamojskim pieskiem jeżdzili do Świdnicy na chemię.Urlopy są tak planowane,by wyjazdy były całą rodziną. Jeśli zdażyłby się wyjazd bez trzódki są rodzice zwieżolubni. Weekend zaczął się tak,że geby nam się śmieją same,dzięki Papisiowi. Jak są jakieś pytania,pytajcie. Agnieszka. Kasia w temacie torby transportowej-czeka na Papisia,by wymierzyć chłopaka i zamawia. 4 1 Quote
Bogusik Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 2 godziny temu, MikAga napisał: Pozytywnie,bardzo optymistycznie nastawione wróciłyśmy do domu. Młodzi,bardzo sympatyczni ludzie z sercem dla zwierząt.To dom w którym mieszkają zwierzęta ze swoimi ludżmi,zwierzęta na pierwszym miejscu.Jamniś w pampersie na wypoczynku,królisia która ma swoje królestwo w jedym z pokoji,a widok sianka na dywanie świadczy o tym.Parka króliczków w drugim pokoju,gdyż nie zintegrowały się z królisią czego wynikiem była wizyta u weta-szycie noska.Mają swoje przychodnie,króliczki w Lubaniu a pieski w Jeleniej Górze.Ze swoim zamojskim pieskiem jeżdzili do Świdnicy na chemię.Urlopy są tak planowane,by wyjazdy były całą rodziną. Jeśli zdażyłby się wyjazd bez trzódki są rodzice zwieżolubni. Weekend zaczął się tak,że geby nam się śmieją same,dzięki Papisiowi. Jak są jakieś pytania,pytajcie. Agnieszka. Kasia w temacie torby transportowej-czeka na Papisia,by wymierzyć chłopaka i zamawia. Agnieszko jeszcze raz z całego serca dziękujemy za wizytę :) Pani Kasia powiadomiona i Hania też. Czekamy teraz na wyniki z badań i wtedy wszystko ustalimy. Jeżeli chodzi o balkon to rozmawiałam o nim z p.Kasią i chyba nawet już w piątek zakupią odpowiednie materiały i go zabezpieczą.Dla potwierdzenia prosiłam o przesłanie mi zdjęcia.Ponieważ oboje pracują to zapytałam jeszcze o możliwość wolnego czasu jak przyjedzie Papiś i tu też nie będzie większego kłopotu :) 1 Quote
Bogusik Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 Bardzo wszystkim dziękujemy za trzymanie kciuków bo były nie na darmo :) Quote
beataczl Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 Ależ super wieści, szykuje się super domek Papince, wspaniale. On tak bardzo chwyta za serce, mały Papisio. 1 2 Quote
Anula Posted June 3, 2021 Author Posted June 3, 2021 Cudne wieści z wizyty.To Papi ma domek.Teraz trzeba dalej trzymać kciuki za wyniki.Oby były w miarę pomyślne i umożliwiły leczenie naszego szkraba. 2 Quote
b-b Posted June 3, 2021 Posted June 3, 2021 Wspaniale,że domek okazał się godnym chłopaka ;) Teraz czekamy na wyniki! 2 Quote
Recommended Posts