szafirka Posted April 24, 2021 Posted April 24, 2021 Nasz nie dziadziuś, a dzidziuś zaczyna się coraz swobodniej poruszać, a nawet bawić. https://youtu.be/ecUGH0hFjuk 3 1 Quote
Moli@ Posted April 24, 2021 Posted April 24, 2021 Śliczne :) Chłopak może ma w genach jamniora szorściaka, jamniki delikatesy psychiczne i hipochondrycy,) Dużo się może zmienić w zachowaniu. Zdrówka maluchu :) Quote
Nesiowata Posted April 24, 2021 Posted April 24, 2021 Wchodzi na obroty, a miał spacerować w żółwim tempie. 1 Quote
mari23 Posted April 24, 2021 Posted April 24, 2021 9 godzin temu, Tyśka) napisał: Rozkręca się maleńtas :D Oj, rozkręca się :) chwilami to jakby "turbo" uruchamiał :) Quote
Bogusik Posted April 24, 2021 Posted April 24, 2021 Papi faktycznie nie do poznania :) Bardzo cieszą takie postępy i to w tak krótkim czasie :) Quote
Poker Posted April 24, 2021 Posted April 24, 2021 Fajny Papinek. Mam wrażenie, że on ciut widzi. Ciekawe dlaczego w tak młodym wieku ma problemy ze wzrokiem. A może da się usunąć soczewki i przywrócić widzenie , jeżeli nerw wzrokowy nie jest uszkodzony. 2 Quote
mari23 Posted April 25, 2021 Posted April 25, 2021 12 godzin temu, Poker napisał: Fajny Papinek. Mam wrażenie, że on ciut widzi. Ciekawe dlaczego w tak młodym wieku ma problemy ze wzrokiem. A może da się usunąć soczewki i przywrócić widzenie , jeżeli nerw wzrokowy nie jest uszkodzony. Miałam u siebie niewidomego Dropsika, kilkulatek w typie pinczera średniego, całkowicie niewidomy. We Wrocławiu - Strachocinie w przychodni VIVA badała go okulistka ( uczennica dra Garncarza), miał soczewki przed źrenicami, planowana na dwa oczka operacja była tylko na 1 oczko, gdyż w jej trakcie doktor uznała, że rezultatu i tak nie będzie.... i miała rację, soczewki zostały usunięte i miało to odsłonić pole widzenia, a tymczasem po kilku dniach odkleiła się siatkówka :( :( Dropsik pozostał niewidomy, prawdopodobnie zbyt późno od urazu był operowany...ale cudowny domek znalazł i tak :) Szczęśliwie przeżył tam kolejnych kilka latek, odszedł w ubiegłym roku. Być może Papiś niedawno stracił wzrok i jest szansa, jeżeli da się usunąć przyczynę. A nawet jeśli nie - może i jemu trafi się taki cudowny domek, jak Dropsikowi <3 Quote
szafirka Posted April 25, 2021 Posted April 25, 2021 On widzi na pewno, pytanie w jakim stopniu. Od początku zauważał wszelkie przeszkody, więc to nie jest tak, że nauczył się rozkładu domu i ogrodu. Zobaczymy co przyniesie konsultacja okulistyczna. 2 2 Quote
Anula Posted April 25, 2021 Author Posted April 25, 2021 Haniu 2 godziny temu, szafirka napisał: On widzi na pewno, pytanie w jakim stopniu. Od początku zauważał wszelkie przeszkody, więc to nie jest tak, że nauczył się rozkładu domu i ogrodu. Zobaczymy co przyniesie konsultacja okulistyczna. Haniu dzięki za optymizm. Czy zalegam z jakimiś płatnościami,jedzonkiem,pisz.Co potrzeba naszym psiaczkom? Quote
Tola Posted April 25, 2021 Posted April 25, 2021 Widziałam maluszka w schronisku i uważam, że jego chód u Hani bardzo się poprawił, z radością oglądam filmiki . Oby jeszcze sporo było takich radosnych niespodzianek. Quote
Nadziejka Posted April 25, 2021 Posted April 25, 2021 Dnia 24.04.2021 o 11:14, szafirka napisał: O pomyłce nie można mówić, bo sprawdzałam czipy psiaków z książeczkami. Oczywiście wybierzemy się do Zielonej Góry do okulisty i umówię kastrację. kochany zrubeczek bawi bawi cudnie sciskam sciskuniam skarbenku Quote
b-b Posted April 27, 2021 Posted April 27, 2021 A mnie strasznie rozczulił film gdzie wszystkie psiaczki biegają jak szalone po trawce ...a jeszcze nie tak dawno były na betonie. 1 1 Quote
Anula Posted April 30, 2021 Author Posted April 30, 2021 Nadeszły wpłaty od kiyoshi deklaracja za IV i od uxmal z bazarku kilometrowego 31,75zł. Ślicznie dziękuję za pomoc. Quote
szafirka Posted April 30, 2021 Posted April 30, 2021 Papi ma się dobrze, widać z dnia na dzień, że ciało się rozruszało, nawet łebek zaczyna podnosić się do góry. Okulista umówiony na środę, w tym tygodniu lekarka była na jakimś szkoleniu. Śmieszny z niego piesek, zachowuje się trochę jak szczeniak, a chodzi przy tym jakby wypił dobrą nalewkę. Tak sobie pomyślałam, że może on widzi na jedno oko i dlatego pyszczek jest trochę skręcony na jedną stronę. Faktury za psiaki będą po weekendzie. Co prawda odebrałam je, ale dostałam informację, że coś tam jest źle. 4 1 Quote
Tola Posted April 30, 2021 Posted April 30, 2021 To trzymam kciuki za wizytę u okulisty, będzie może więcej wiadomo o stanie wzroku maluszka. Quote
Onaa Posted April 30, 2021 Posted April 30, 2021 Lajków już nie mam, a Papiś wraz z Lucjuszem jako słodkie paróweczki to moi obok biednego Makarego - ulubieńcy. Bardzo się cieszę, że maluszek mimo swoich problemów neurologicznych cieszy się życiem i się rozkręca. Ja miałam kiedyś pieska na tymczasie z śląskiego schroniska , przyjechał wraz z towarzyszem, na początku wydawało się że ma coś z główką, ciągle wydawał odgłosy jakby warczał, oczka słabe, i taki był jakiś biedny troszkę otępiały, wet podejrzewał uraz głowy lub nawet guza mózgu :(, dostawał Milgammę codziennie, w dt powoli się uspokoił i ośmielił, cieszył się życiem a po niedługim czasie znalazł kochający domek, mam nadzieję że i Papiś znajdzie ludzi którzy go pokochają takim jakim jest i otoczą troskliwą opieką jakiej potrzebuje. 2 Quote
Anula Posted May 2, 2021 Author Posted May 2, 2021 Hotelik opłacony za V.Też trzymam mocno kciuki za wizytę u okulisty aby były same pozytywy. Quote
mari23 Posted May 3, 2021 Posted May 3, 2021 Dnia 30.04.2021 o 18:52, Tola napisał: To trzymam kciuki za wizytę u okulisty, będzie może więcej wiadomo o stanie wzroku maluszka. I ja się do kciuków przyłączam. Papi jest taki rozczulający, że kiedy patrzę na jego zdjęcia, mam ogromną chęć przytulenia go <3 1 Quote
Tola Posted May 4, 2021 Posted May 4, 2021 Jutro chyba wizyta u okulisty, trzymam kciuki, będę myślami. Quote
Recommended Posts