Jump to content
Dogomania

Papi,kasztanowy,niewidomy piesek,czeka na pomoc.Papi w Hoteliku.18.06.21-Papi w DS w Świeradowie Zdroju.

Recommended Posts

Posted

I mnie udało się znaleźć wątek  :)  Śliczny jest ten Wasz maluszek. Myślę, że jeśli zdrowie będzie ogólnie dobre, to chłopaczek ma szanse na swoich Ludzi. Z całego serca mu tego życzę.

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

I mnie udało się znaleźć wątek  :)  Śliczny jest ten Wasz maluszek. Myślę, że jeśli zdrowie będzie ogólnie dobre, to chłopaczek ma szanse na swoich Ludzi. Z całego serca mu tego życzę.

Dziękuję za życzenia.Musimy poczekać na wiadomości od Hani.Zżera mnie ciekawość czy Papi widzi,czy ma problemy z oczami.

Posted
2 godziny temu, Anula napisał:

Dziękuję za życzenia.Musimy poczekać na wiadomości od Hani.Zżera mnie ciekawość czy Papi widzi,czy ma problemy z oczami.

Tak, to bardzo istotne dla komfortu życia Papisia i szansy na DS. Miejmy nadzieje, że psiaczek widzi  :)

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Nadziejka napisał:
 Czaruje duzy kramik dla gucinkowych kocinkow i dla Papi razem 
zaprosze za dni kilka dopiero

Bardzo dziękuję Nadziejko,jest to ogromna pomoc.

Posted

Papi to malutki piesek, waży może z 6 kg, sierść ma miękką i taką yorkową. Papi coś tam widzi, rzadko obija noskiem o coś. Wydaje mi się, że on jest po jakimś udarze. Dziwnie chodzi, chwilami chwiejnie i główkę przekrzywia (na filmiku tego tak nie widać). Ma energię, potrafi też pobiegać, więc nie jest to osłabienie, a raczej problem neurologiczny. Pyszczek zazwyczaj skierowany w dół, ciężko było mu zrobić zdjęcie. Jak Piotrek chciał go przytrzymać, to zaczął kręcić się wokoło. Spragniony jest dotyku, chętnie je i suchą karmą chrupie nieźle. Jest wesoły, ciekawy.

IMG_20210418_100718_800x600.jpg

IMG_20210418_100827_800x600.jpg

• Like 4
Posted

Jeśli kręcił się w kółeczko, może to być problem neurologiczny, bo samo trzymanie głowy w dół to mogłyby być zwyrodnienia na kręgosłupie szyjnym. Ale to już powoli wet zdiagnozuje, najważniejsze, że Papiś "zaopiekowany" i szczęśliwy na zielonej trawce :) śliczny jest!

Posted
19 minut temu, szafirka napisał:

Papi to malutki piesek, waży może z 6 kg, sierść ma miękką i taką yorkową. Papi coś tam widzi, rzadko obija noskiem o coś. Wydaje mi się, że on jest po jakimś udarze. Dziwnie chodzi, chwilami chwiejnie i główkę przekrzywia (na filmiku tego tak nie widać). Ma energię, potrafi też pobiegać, więc nie jest to osłabienie, a raczej problem neurologiczny. Pyszczek zazwyczaj skierowany w dół, ciężko było mu zrobić zdjęcie. Jak Piotrek chciał go przytrzymać, to zaczął kręcić się wokoło. Spragniony jest dotyku, chętnie je i suchą karmą chrupie nieźle. Jest wesoły, ciekawy.

IMG_20210418_100718_800x600.jpg

IMG_20210418_100827_800x600.jpg

Haniu,bardzo dziękuję za wiadomości,za zdjęcia i za filmik.Trzeba będzie i Papika zawieźć do weta i rozeznać się w jego zdrowiu.Puszki Dolina Noteci od Onaa mają dotrzeć lada dzień a później jak dasz znać to zamówimy jeszcze.

Posted
8 godzin temu, Poker napisał:

A może był na łańcuchu o dlatego drepcze w kółko.

To chyba tylko mit... Miałysmy sporo psów po życiu lancuchowym (nie raz dluuugim) i żaden nie dreptal w kółko... 

Posted

Nie, to nie jest łańcuchowe. Podnoszony na ręce rusza przednimi łapkami i nie panuje nad tym, mam stałego naszego bywalca mopsa, który zachowuje się podobnie. Papi jest też ewidentnie w swoim świecie, ale sporo starszych piesków tak ma. 

• Like 1