Jump to content
Dogomania

Papi,kasztanowy,niewidomy piesek,czeka na pomoc.Papi w Hoteliku.18.06.21-Papi w DS w Świeradowie Zdroju.

Recommended Posts

Posted

Bardzo się cieszę z domku dla Papinka, to wszystko tak szybko się zadziało:).

To drugi zamojski piesek, który w ostatnim czasie znalazł dom po pokazaniu zdjęć  na FB na profilu fundacji  -  pierwszym jest Fela vel Duszka od Murki (córcia  z łańcucha).

Ją też pokazałam na FB jeszcze przed zrobieniem ogłoszeń i od razu zadzwoniła p. Ania:).

Wierzę, że ten domek będzie równie wspaniały jak ten Duszki:)

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
Dnia 1.06.2021 o 21:23, Bogusik napisał:

Otrzymałam wczoraj wiadomość od Martuni,że na Fb zgłosiła się Pani ze Świeradowa Zdrój zainteresowana adopcją Papisia. Rozmawiałam z p.Kasią i uważam,że warto sprawdzić ten domek. Pani mieszka wraz z partnerem w mieszkaniu własnościowym na czwartym piętrze.Oboje pracują po 8 godzin.Rok temu musieli podjąć trudną decyzję o uśpieniu 19 letniego jamnisia Koko.Miał nowotwór rozsiany i demencję.Koko był także z Zamościa i w adopcji pomagała Fubdacja S.O.S dla Jamników. Obecnie mają jeszcze przygarniętego 11 letniego pieska,który po śmierci właściciela miał wylądować w schronisku.Rodzina nie chciała go zatrzymać przez to,że nie trzyma moczu.Pani Kasia mi powiedziała,że dla niej to nie jest żaden problem bo rozwiązała go za pomocą pampersów.Mają jeszcze 3 króliczki.Rodzina bardzo zwierzolubna a jak zobaczyli Papisia to się w nim po prostu zakochali po uszy.Wiedzą o jego zdrowotnych problemach z Fb i chcą go bez względu na to zaadoptować. Ze schodami sobie poradzą bo Koko ważył 12 kilo i też go znosili. Być może w przyszłości poszukają jakiegoś innego mieszkania ale na razie będą sobie radzić jak poprzednio. Wspominałam o torbie transportowej dla psów i p. Kasia podchwyciła pomysł.No nic zobaczymy co jeszcze pokaże wizyta p/a o którą poprosiłam naszą kochaną Agnieszkę-MikaAga z dogo i jutro ma się na nią umówić z p. Kasią. Z całego serca Agnieszko dziękujemy! serce-emotikon-ruchomy-obrazek-0032

Agnieszka ma "szczęśliwą rękę" do wizyt PA, dzięki Niej mój tymczas Toficzek ma wspaniały, kochający domek :)

Bardzo się cieszę, że Papiś znalazł swoich wspaniałych ludzi i pojedzie do własnego domku <3

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
8 godzin temu, mari23 napisał:

Agnieszka ma "szczęśliwą rękę" do wizyt PA, dzięki Niej mój tymczas Toficzek ma wspaniały, kochający domek :)

Bardzo się cieszę, że Papiś znalazł swoich wspaniałych ludzi i pojedzie do własnego domku <3

Zamojska Astra też ma cudowny domek, a dzięki Agnieszce wciąż mamy zdjęcia i informacje.

• Upvote 1
Posted
  Nadziejkowa ksiegarenka Sercem calem dla Przecudownego maluczkiego Papunia

rozliczam

Anulo kiedy i czy slalas jakas cegielenke z tego kramku?

Pisz prosze zawsze o wszelkich wplatach na bazareczkach,nie zawsze mam mozlowisci sprawdzic natychmiast u siebie w banku

Papuniowi stokrosci najnajlepsiutkiego wszelkiego zasylam calem sercem

Posted

Anulko posylam 77 zl z bazareczku dla maluczkiego z mnostwem pozdrowien

Podobny obraz

Posted
Dnia 6.06.2021 o 18:38, Nadziejka napisał:

Anulko posylam 77 zl z bazareczku dla maluczkiego z mnostwem pozdrowien

Podobny obraz

Nadziejko bardzo dziękuję za pomoc.

6 godzin temu, kiyoshi napisał:

Trxymam kciuki za aklimatyzacje Papuszka w nowym domu :)))) 

Na razie Papiś nadal przebywa w Hoteliku.Czekamy na wyniki badań.

Posted

Dzisiaj odebrałam wyniki badań Papisia. Wyszła przebyta toxoplazma. Dzwoniłam do neurologa, dr powiedział, abym przesłała mailem wyniki , co uczyniłam i jutro popołudniu mam zadzwonić. 

• Upvote 1
Posted
23 godziny temu, szafirka napisał:

Dzisiaj odebrałam wyniki badań Papisia. Wyszła przebyta toxoplazma. Dzwoniłam do neurologa, dr powiedział, abym przesłała mailem wyniki , co uczyniłam i jutro popołudniu mam zadzwonić. 

Ciekawe co dr.zaleci?

Jeżeli to jest toxoplazma oczna to następuje trwały ubytek w widzeniu i nic się na to już nie poradzi.

Posted

Rozmawiałam z neurologiem. Powiedział, żeby leki na toxo ustawił lekarz na miejscu, więc wczoraj odebrałam receptę i wykupiłam Dalacin. Papi będzie je brał 2 tyg. Pytałam, czy jest możliwa poprawa stanu zdrowia i usłyszałam, że wzroku na pewno nie, natomiast może chód minimalnie, ale nie będzie nic obiecywał. Zalecił by za 2 tygodnie zadzwonić i powiedzieć jak się piesek czuje po lekach i wtedy zdecyduje, czy mamy do niego przyjeżdżać. Zasugerował też by pomyśleć jednak o rezonansie, ponieważ toxoplasmoza może być tylko jednym z czynników wpływających na stan Papiego.

Posted

Jeżeli Papi ma podwyższone tylko IgG to znaczy, że przebył kiedyś toksoplazmozę. Nie rozumiem więc sensu podawania antybiotyku teraz. Nie mówiąc o tym , że Dalacin bardzo źle wpływa na jelita. Jest Rovamycyna, która można stosować nawet u ciężarnych pań.

• Like 1
Posted
Dnia 5.06.2021 o 11:24, Jo37 napisał:

Agnieszka ma bardzo szczęśliwą rękę.

I wspaniałe, wrażliwe serce :) A z domkiem "mojego" Toficzka utrzymujemy obie kontakt do dzisiaj <3

Powtórzę za Poker - jeśli toksoplazmoza już przebyta, to co ma leczyć antybiotyk? Skutki toksoplazmozy?

Posted

A czy Papi jakoś szczególnie cierpi w tym swoim ciele? Nie chce się oczywiście wtrącać czy podążać decyzję weta tylko tak mysle

Czy on potrzebuje trochę dziwnego leczenia? I po co rezonans? Nie dość że jest to bardzo drogie to jeszcze na swój sposób niebezpieczne zwłaszcza gdy podaję się kontrast.... 

Co zmieni wynik? 

• Upvote 1
Posted

Weci sugerują, że przyczyną jego stanu zdrowia może też być guz np. uciskający mózg. Trudno mi powiedzieć, czy cierpi, widzę natomiast, że dostosował się i radzi sobie ze swoimi niepełnosprawnościami, a to oznacza, że ma je nie od miesiąca, czy dwóch, a o wiele dłużej

• Upvote 2
Posted

Badanie w kierunku toksoplazmozy mówi , że on ją przebył a, nie ma teraz czynnego procesu.  Zlecenie antybiotyku i do tego paskudnego, jest chyba po to by coś zlecić. Nie dałabym.

Reszta jego przypadłości może być wynikiem przebycia zakażenia toksoplazmozą.

Jeżeli są chętni na niego, to oddałabym z informacjami jakie są.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
5 godzin temu, Poker napisał:

Badanie w kierunku toksoplazmozy mówi , że on je przebył a, nie ma teraz czynnego procesu.  Zlecenie antybiotyku i do tego paskudnego, jest chyba po to by coś zlecić. Nie dałabym.

Reszta jego przypadłości może być wynikiem przebycia zakażenia toksoplazmozą.

Jeżeli są chętni na niego, to oddałabym z informacjami jakie są.

Poker,jak najbardziej się z tym zgadzam i poprzednimi Twoimi wpisami. Bardzo dziękuję za nie bo zawsze łatwiej jest podjąć decyzję.

26 minut temu, szafirka napisał:

No to nie daję i czekam na decyzję Anuli lub Bogusi co dalej

Anuli nie będzie przez tydzień ale przed jej wyjazdem właśnie zastanawiałyśmy się nad koniecznością rezonansu. Jeżeli on nic w zasadzie nie zmieni bo najbardziej prawdopodobne jest to,że  stan Papisia spowodowała przebyta toxoplamoza, to nie ma sensu go robić.

Jutro wszystko przekażę p.Kasi i jeżeli uzna tak samo to z naszej strony nie stawiamy sprzeciwu.

• Like 1