Anula Posted May 9, 2021 Author Posted May 9, 2021 3 godziny temu, beataczl napisał: Wiadomo kiedy? Trzymam kciuki. Jeszcze nie wiem na temat wizyty kiedy się odbędzie.Najważniejsze,że Hania zgodziła się ją zrobić. 1 Quote
szafirka Posted May 9, 2021 Posted May 9, 2021 Wizyta będzie we wtorek, albo środę. Pani ma mi jutro potwierdzić, ponieważ jednego z tych dni będzie musiała zostać dłużej w pracy. Adin pojechałby do domu w piątek 21 popołudniu. Quote
Anula Posted May 10, 2021 Author Posted May 10, 2021 20 godzin temu, szafirka napisał: Wizyta będzie we wtorek, albo środę. Pani ma mi jutro potwierdzić, ponieważ jednego z tych dni będzie musiała zostać dłużej w pracy. Adin pojechałby do domu w piątek 21 popołudniu. Bardzo dziękuję Haniu. Quote
szafirka Posted May 11, 2021 Posted May 11, 2021 Dzisiaj byłam u rodziny chętnej na Adinka. Mieszkanie dwupokojowe na drugim piętrze, zadbane, z balkonem szczelnie ogrodzonym. W domu rezydent - świnka morska, która ma 7 lat. Klatka czyściutka, w pobliżu jedzonka, sianko, smaczki... Podobno świnka, gdy chodzi sobie po mieszkaniu, reaguje na otwieranie lodówki, biegnie szybko do kuchni, bo wie, że dostanie kawałek sałaty, czy inne warzywko :) Pani miała przygotowany notes, kilka pytań, zapisywała odpowiedzi. Rozmawiałyśmy m. in. o adresówce, o karmie dobrej jakości, o wychodzeniu z domu i zostawianiu psiaka od samego początku choćby na 5 minut, o zasadach w domu od pierwszej godziny, o lękliwości Adinka, że potrzebuje chwili i trzeba jemu ją dać, aby ogarnął swoje strachy i wtedy na pewno będzie ozdobą kanapy i kolan. Śmiałyśmy się, że pewnie będzie zaczepiać świnkę swoim sposobem, czyli przednie łapki położone, a dupka i ogon w górze i telewizor nie będzie potrzebny. Myślę, że Pani i córka i osiedle o rzeczywistej nazwie "Zacisze" w Zielonej Górze to to co Adinek mógł sobie wyśnić. Jutro podeślę kilka zdjęć, dzisiaj padam. 2 1 Quote
wiolhelm170 Posted May 12, 2021 Posted May 12, 2021 Nie chcę nikogo zniechęcać, ale moich znajomych świnka morska dostała zawału, gdy zobaczyła psa. Quote
seramarias Posted May 12, 2021 Posted May 12, 2021 18 godzin temu, szafirka napisał: Dzisiaj byłam u rodziny chętnej na Adinka. Mieszkanie dwupokojowe na drugim piętrze, zadbane, z balkonem szczelnie ogrodzonym. W domu rezydent - świnka morska, która ma 7 lat. Klatka czyściutka, w pobliżu jedzonka, sianko, smaczki... Podobno świnka, gdy chodzi sobie po mieszkaniu, reaguje na otwieranie lodówki, biegnie szybko do kuchni, bo wie, że dostanie kawałek sałaty, czy inne warzywko :) Pani miała przygotowany notes, kilka pytań, zapisywała odpowiedzi. Rozmawiałyśmy m. in. o adresówce, o karmie dobrej jakości, o wychodzeniu z domu i zostawianiu psiaka od samego początku choćby na 5 minut, o zasadach w domu od pierwszej godziny, o lękliwości Adinka, że potrzebuje chwili i trzeba jemu ją dać, aby ogarnął swoje strachy i wtedy na pewno będzie ozdobą kanapy i kolan. Śmiałyśmy się, że pewnie będzie zaczepiać świnkę swoim sposobem, czyli przednie łapki położone, a dupka i ogon w górze i telewizor nie będzie potrzebny. Myślę, że Pani i córka i osiedle o rzeczywistej nazwie "Zacisze" w Zielonej Górze to to co Adinek mógł sobie wyśnić. Jutro podeślę kilka zdjęć, dzisiaj padam. Koniecznie trzeba będzie uważać na świnkę, to bardzo delikatne zwierzątko, piesek niechcący może ją startować biegnąc, albo uszkodzić zaczepuając do zabawy. Quote
Anula Posted May 12, 2021 Author Posted May 12, 2021 8 godzin temu, wiolhelm170 napisał: Nie chcę nikogo zniechęcać, ale moich znajomych świnka morska dostała zawału, gdy zobaczyła psa. 2 godziny temu, seramarias napisał: Koniecznie trzeba będzie uważać na świnkę, to bardzo delikatne zwierzątko, piesek niechcący może ją startować biegnąc, albo uszkodzić zaczepuając do zabawy. Też tak myślę,najlepiej aby świnka dla bezpieczeństwa przebywała w klatce ponieważ nie znamy reakcji Adina do tak małych zwierzątek jak są świnki. Quote
szafirka Posted May 13, 2021 Posted May 13, 2021 Oczywiście, że będą uważać. Jak dobrze kojarzę, to nie jest pierwszy dom, gdzie nasz piesek idzie do domu ze świnką, czy królikiem. Na ostatnim zdjęciu widać, że niedaleko bloku w którym ma zamieszkać Adi zaczyna się park, a dalej las Quote
szafirka Posted May 13, 2021 Posted May 13, 2021 Piękna zabawa Adinka https://youtu.be/AOvVDS77W2w 3 1 Quote
mari23 Posted May 13, 2021 Posted May 13, 2021 Prześliczny, radosny i kochany jest Adinek, słodki, jak tona miodu :) A jak wspaniale bawią się te trójłapki, nie tylko wspaniale sobie radzą na 3 łapkach, ale aktywnie uczestniczą w zabawie, zwłaszcza ten owczarkowaty. Cudowny filmik, można go oglądać wiele razy i za każdym razem się zachwycać. 1 1 Quote
Bogusik Posted May 13, 2021 Posted May 13, 2021 Z przyczyn związanych z moim powrotem do Polski i masą spraw z tym związanych, działam trochę z opóźnieniem w zdawaniu relacji na wątku ale staram się pilnować spraw związanych z Adi :) Wszystko uzgodnione z p. Beatą; poruszona jeszcze sprawa bezpieczeństwa świnki i omówione zabezpieczenie w trakcie transportu i itd.Teraz pozostał czas na zakup całej wyprawki,ponieważ p.Beata potwierdziła odbiór Adinka na 21 po południu. Mam nadzieję,że wszystko pójdzie dobrze L( 1 Quote
b-b Posted May 17, 2021 Posted May 17, 2021 Zaciskam kciuki aby wszystko poszło jak należy :) 1 Quote
Anula Posted May 18, 2021 Author Posted May 18, 2021 Jeszcze pozostało trzy dni do adopcji Adina.Dom wydaje się fajny.Adin powinien mieć tam dobrze. Quote
szafirka Posted May 20, 2021 Posted May 20, 2021 Adin miał ostatnio ponownie zbadany kał i nadal wyszła giardia. Dostaje leki. Rozmawiałam z Panią, poinformowałam o tym. Domek już gotowy do adopcji, odliczają godziny, Pani jutro zwolni się troszkę z pracy, by jak najszybciej odebrać psiaka :) I kto teraz tak pięknie będzie bawić się z trójłapkami? :) Za badanie i tabletki zapłaciłam 48,79 zł. Jeśli Adi jutro pojedzie, to za hotel wyjdzie 210 zł i za drogę na wizytę PA do Zielonej Góry poproszę 40 zł. Razem 298,79. Otrzymałam na konto 310 zł, więc pozostanie u mnie 11,21 zł. Quote
mari23 Posted May 20, 2021 Posted May 20, 2021 Dnia 17.05.2021 o 13:22, b-b napisał: Zaciskam kciuki aby wszystko poszło jak należy :) I ja mocno zaciskam. Adin jest po prostu cudny !!!!!! Gdybym kiedyś szukała pieska do adopcji, pewnie taki to byłby psiak, choć może trochę rudy ;) ;) ;) Chyba każdy, kto to przeczyta będzie musiał się roześmiać na myśl o mnie szukającej pieska do adopcji :) ;) 1 1 Quote
Anula Posted May 20, 2021 Author Posted May 20, 2021 8 godzin temu, szafirka napisał: Adin miał ostatnio ponownie zbadany kał i nadal wyszła giardia. Dostaje leki. Rozmawiałam z Panią, poinformowałam o tym. Domek już gotowy do adopcji, odliczają godziny, Pani jutro zwolni się troszkę z pracy, by jak najszybciej odebrać psiaka :) I kto teraz tak pięknie będzie bawić się z trójłapkami? :) Za badanie i tabletki zapłaciłam 48,79 zł. Jeśli Adi jutro pojedzie, to za hotel wyjdzie 210 zł i za drogę na wizytę PA do Zielonej Góry poproszę 40 zł. Razem 298,79. Otrzymałam na konto 310 zł, więc pozostanie u mnie 11,21 zł. Haniu bardzo dziękuję za rozliczenie.A giardia dalej nie chce opuścić Adina. Quote
szafirka Posted May 21, 2021 Posted May 21, 2021 Wczoraj był ostatni wieczór Adinka w Szafirce. Psiaki długo się bawiły, a ja jeszcze cieszyłam oko tymi susami i falującym ogonkiem Adi 3 Quote
Anula Posted May 21, 2021 Author Posted May 21, 2021 22 godziny temu, szafirka napisał: Wczoraj był ostatni wieczór Adinka w Szafirce. Psiaki długo się bawiły, a ja jeszcze cieszyłam oko tymi susami i falującym ogonkiem Adi Adin śliczny,czyściutki,wyczesany.Będzie ciężko się przyzwyczaić Adinowi do ograniczenia ruchu, do smyczy.U Hani biegał radosny, wolny.Przez cały czas pobytu Adina w Hoteliku było widać jego żywiołowość,entuzjazm do biegania,zabawy z psiakami.Zauważyłam to.No nic,będzie musiał zmienic swój tryb życia na bardziej spokojny,ułożony. Adin jest przepięknym psiakiem.Nowa rodzina powinna być zadowolona nawet z tego powodu,że będzie mogła nacieszyć oczy jego widokiem i przyjemnością dotykania jego sierści. Ciekawe czy już pojechał do swojego domciu. Quote
Bogusik Posted May 21, 2021 Posted May 21, 2021 Adi dojechał do swojego nowego domku. Umówiłam się z p. Beatą,że jutro zadzwonię po wiadomości. 2 1 Quote
Poker Posted May 21, 2021 Posted May 21, 2021 Śliczny chłopak, taki delikatny z urody. Bądź maluchu szczęśliwy. Quote
Anula Posted May 22, 2021 Author Posted May 22, 2021 12 minut temu, Jo37 napisał: Minka na razie smętna. Tak minka smętna.Mam nadzieję,że się zmieni i Adin będzie radosnym psiakiem jakim był u Hani.Przeważnie pierwsze dni w nowym domu dla każdego psa są ciężkie zanim pozna dom i nowych właścicieli. Quote
Anula Posted May 22, 2021 Author Posted May 22, 2021 6 godzin temu, Poker napisał: Są jakieś wiadomości ? Bogusik ma zadzwonić.Też czekam z niecierpliwością. Quote
Recommended Posts