Jump to content
Dogomania

Cynka z zamojskiego schroniska też dostała szansę na prawdziwy dom i czułą rodzinę. Cynka straciła dom we Wrocławiu, ale znowu ma rodzinę i koleżankę do towarzystwa:):):) Zamieszkała w Lwówku Śląskim.

Recommended Posts

Posted

Ponieważ większość zamojskich psów, które były u szafirki,  znalazła nowe domy,  pojawiła się szansa dla  kolejnych  -  stąd mój wyjazd do schroniska;  miałam wybrać 4 niewielkie psy, bo Hania nie przyjmuje tych większych.

Cynka była jedną z pierwszych suczek, która podbiegła do siatki i bardzo prosiła o uwagę.  

Od razu było widać, że w schronisku  jest od niedawna - niepewna, unikająca rezydentek i z wielką nadzieją wpatrzona w ludzi.

Na razie nie wiem nic o suni.

Na pewno ma jakieś wspomnienia o dawnej rodzinie, a może jej się to tylko śni?

Nie chciałabym jednak, aby w jej pamięci na zawsze został tylko ten jej boks - zgiełk, dużo psów i wszechobecna, gasnąca nadzieja.

Wybrałam Cynkę,  bo takie buro -  popielate suczki zostają często na długie lata w schronisku - niezauważone, zapomniane.

Bardzo chciałabym dać jej szansę na prawdziwy dom z czułą rodziną.

Zapraszamy  obie na wątek, bo wszystkim potrzebni są przyjaciele i ich ciepłe słowa, dobre myśli, sugestie i porady.

Teraz serca dogomaniaków bardzo otworzyły się na psy z zamojskiego schroniska, pomoc uzyskały te w największej potrzebie, a to kosztuje - rozumiem to i doceniam.

Gdyby jednak ktoś chciał i mógł wspomóc Cynkę bazarkiem - obie będziemy bardzo wdzięczne

IMGP2981.JPG

IMGP2985.JPG

• Like 1
Posted

FORMY POMOCY :

Nesiowata  - 20 zł (12.04)  serce-ruchomy-obrazek-0599.gif

malti - 20 zł  (12.04) serce-ruchomy-obrazek-0599.gif

MikAga -  50 zł  (14.04)serce-ruchomy-obrazek-0599.gif

Onaa - 50 zł  (14.04)serce-ruchomy-obrazek-0599.gif

MikAga -  50 zł  (30.04) serce-ruchomy-obrazek-0599.gif

Nadziejka Bazarek - 67 zł (17.05.) serce-ruchomy-obrazek-0599.gif

Poker - 250 zł (spadek  po Tyci)serce-ruchomy-obrazek-0599.gif

Jo37 - 200 zł (spadek po Lucjuszu)serce-ruchomy-obrazek-0599.gif

Razem : 707  zł

Wydatki:

230 zł - 140 zł kwiecień + wet 90 (faktura str. 7)

220 zł  180 zł maj + 40 zł  szczepienie na choroby zakaźne (faktura str.9)

Razem: 450 zł

Stan konta 25.05. 2021

707zł - 450 zł = 257 zł

Posted

W grudniu 2021 dostaliśmy informację, że  rodzina Cynki chce ją oddać, nie chcą już się sunią opiekować:(.

Poprosiłam o pomoc w zrobieniu nowych ogłoszeń

mari23 - Poznań https://www.olx.pl/d/oferta/mlodziutka-radosna-cyntia-szuka-czlowieka-do-pokochania-na-zawsze-CID103-IDNbsOT.html?bs=olx_pro_listing serce-ruchomy-obrazek-0535.gif

Poker - Wrocław https://www.olx.pl/d/oferta/czika-3-letnia-wesola-energiczna-sunia-czeka-na-swoj-domek-CID103-IDNcaob.html serce-ruchomy-obrazek-0535.gif

Tola  -Warszawa https://www.olx.pl/d/oferta/otwarta-i-rozmerdana-cynka-do-adopcji-CID103-IDNl5jL.html serce-ruchomy-obrazek-0535.gif

Posted
32 minuty temu, Aldrumka napisał:

Oby jak najszybciej :)

30 minut temu, agat21 napisał:

Prześliczne maleństwo :) Zabieraj ją jak najszybciej.. Póki koszmar schroniska nie odcisnął na niej piętna.

26 minut temu, Poker napisał:

Bardzo fajna sunia. Wcale nie bura.

23 minuty temu, konfirm31 napisał:

Śliczna dziewczynka Cynka :). 

20 minut temu, Nesiowata napisał:

Jest śliczna.

15 minut temu, Gabi79 napisał:

Cudna sunieczka, uwielbiam takie umaszczenie. 

4 minuty temu, Alaskan malamutte napisał:

Zaglądam do Cynki :-))

Witajcie u Cynki, bardzo dziękuję za odwiedziny, sunia na pewno też bardzo się ucieszy. serce-ruchomy-obrazek-0859.gif

Posted

Bardzo ucieszyłam się, kiedy zobaczyłam, że własnie ją wybrałaś. Dla mnie to miniaturowa Freyka. Na pewno błyskawicznie znajdzie dobry dom, z taką uroda i do tego checią kontaktu z człowiekiem. 

• Like 1
Posted
21 godzin temu, Isiak napisał:

Melduję się u dziewczynki. Śliczne imię! Jest taka znana scraperka o takim nicku :)))

21 godzin temu, Nadziejka napisał:

Piekna iskiereczka Tolu

Niechaj sie wszystko uda

Radosci wielkie weilkie w sercu duszy ze tyle istotek wyjezdza po nowe zycie

12 godzin temu, Tyśka) napisał:

Cynka jest prześliczna i dostała bardzo ładne imię :)

12 godzin temu, Jo37 napisał:

Witam się u suni.

5 godzin temu, Onaa napisał:

Zapisuję się u malutkiej Cyneczki, na jakie konto można coś wpłacić ? Na ZEA z dopiskiem imienia ?

4 godziny temu, Jaaga napisał:

Bardzo ucieszyłam się, kiedy zobaczyłam, że własnie ją wybrałaś. Dla mnie to miniaturowa Freyka. Na pewno błyskawicznie znajdzie dobry dom, z taką uroda i do tego checią kontaktu z człowiekiem. 

Witajcie dziewczyny u Cynki, dziękuję za optymistyczne wpisy, już mi lepiej serce-ruchomy-obrazek-0859.gif

Dzisiaj byłam w schronisku, widziałam wszystkie psy, które wyjeżdżają w sobotę i w niedzielę, a Cynki nie widziałam, jest gdzieś zamknięta chyba. 

No pech:(

Posted

Jaka ona cudna... Parę dni mnie nie było, a tu tyle hitów !!!

Czekam na przyjazd mojej suńki z Ukrainy i nie wiem jeszcze jakie będą koszty, więc stałej nie obiecam, ale wpłacę coś dla Cynki na dobry początek... Na jakie konto?

• Like 1
Posted
20 godzin temu, Poker napisał:

Bardzo fajna sunia. Wcale nie bura.

Piękne, wilczaste umaszczenie. Oby trafiła na tak rewelacyjną rodzinę jak jej powiekszona kopia Freya.

Posted
3 godziny temu, limonka80 napisał:

Jaka ona cudna... Parę dni mnie nie było, a tu tyle hitów !!!

Czekam na przyjazd mojej suńki z Ukrainy i nie wiem jeszcze jakie będą koszty, więc stałej nie obiecam, ale wpłacę coś dla Cynki na dobry początek... Na jakie konto?

3 godziny temu, Jaaga napisał:

Piękne, wilczaste umaszczenie. Oby trafiła na tak rewelacyjną rodzinę jak jej powiekszona kopia Freya.

54 minuty temu, malti napisał:

Piękna psinka

Miło widzieć kolejne Cioteczki u Cynki, ale się dziewczynka ucieszy serce-ruchomy-obrazek-0859.gif