Jump to content
Dogomania

Do "Klubu Feniksa" dołącza ślepy i zagubiony w schronisku staruszek, który trafił tam wyciągnięty z rowu, bardzo wycieńczony. Jest w hotelu, gdzie ma nowe życie, może po raz pierwszy normalne - jest badany i leczony. Makary prosi o pomoc. Żegnaj Cudny....

Recommended Posts

Posted
19 godzin temu, Aska7 napisał:

Czy ktoś wie jak się nazywa to drzewo ?

20210704_130811_resize_96.jpg

albicja! :) mam od kilku lat w doniczce na tarasie, mała jeszcze i powoli rośnie :) oczywiście nie kwitła jeszcze.

Posted
Przed chwilą, agat21 napisał:

Tysiu, ile Ci zwrócić za ogłoszenia? Wczoraj z wrażenia zapomniałam zapytać

Nic, wrzucenie jest darmowe, a ich nie wyróżniałam. ;) Jak chcesz to możesz je wyróżnić.

Posted
23 godziny temu, konfirm31 napisał:

Albicja biało- różowa. Widziałam kwitnącą w Rumunii w Bukareszcie

6 godzin temu, Aska7 napisał:

Albicja biało różowa zwana też akacją krymską lub jedwabiem akacjowym : )

Dzięki! Nie znam jej wcale, a taka piękna jest :)

Posted
5 godzin temu, mari23 napisał:

albicja! :) mam od kilku lat w doniczce na tarasie, mała jeszcze i powoli rośnie :) oczywiście nie kwitła jeszcze.

1 godzinę temu, KrystynaS napisał:

Piękne to drzewo

Wspaniałe. Mari, jak zakwitnie będziesz mieć cudo na tarasie :)

Posted
1 minutę temu, Tyśka) napisał:

Nic, wrzucenie jest darmowe, a ich nie wyróżniałam. ;) Jak chcesz to możesz je wyróżnić.

Ok, tak zrobię :)

Posted

Ale się tutaj kolorowo kwiatowo zrobiło :D.

A Makary się zrobił piękny, taki dostojny dumny pies, nie ma już tego zgarbionego przybitego życiem i niedolą psiego dziadka. Tylko łobuz widzę , myślałam że tylko tak niekulturalnie dziewczyny zaczepia, a on tak do wszystkich.

Posted
15 godzin temu, agat21 napisał:

Wspaniałe. Mari, jak zakwitnie będziesz mieć cudo na tarasie :)

Sama nie zakwitnie. One się zapylają krzyżowo.

Posted
9 godzin temu, Onaa napisał:

Ale się tutaj kolorowo kwiatowo zrobiło :D.

A Makary się zrobił piękny, taki dostojny dumny pies, nie ma już tego zgarbionego przybitego życiem i niedolą psiego dziadka. Tylko łobuz widzę , myślałam że tylko tak niekulturalnie dziewczyny zaczepia, a on tak do wszystkich.

To prawda, Makary jest piękny, rozkwitł w hoteliku, gdyby nie wzrok - nie wyglądałby wcale na staruszka <3 Cudny jest!  To jego "niekulturalne" zachowanie wynika raczej z braku poczucia bezpieczeństwa, niż złych manier...w końcu nie widzi, nie wie - wróg to czy przyjaciel się zbliża.

2 godziny temu, Aska7 napisał:

Sama nie zakwitnie. One się zapylają krzyżowo.

Czyli muszę jej "faceta" dokupić? ;) ;) ;) Miałam dwie rośliny, ale jedną niedawno tak "od serca" dałam koleżance, która właśnie się urządza w nowym domu...i którą mam nadzieję "urządzić" z jakimś bezdomniakiem ;)

Posted
6 minut temu, Ellig napisał:

Jak dobrze jest czytać i ogladac tyle zmian u Makarego, kochany pies.

Czeka go teraz ogromna zmiana i podróż "za jeden ślepkowy uśmiech" - oby w nowym miejscu od razu poczuł się bezpiecznie i nie burczał na nowych (choć starych i wielu też z Zamościa ;)) kolegów.

• Like 1
Posted
12 godzin temu, mari23 napisał:

Czeka go teraz ogromna zmiana i podróż "za jeden ślepkowy uśmiech" - oby w nowym miejscu od razu poczuł się bezpiecznie i nie burczał na nowych (choć starych i wielu też z Zamościa ;)) kolegów.

Oj tak. Szukam właśnie transportu. Dexterka już za nim zaczyna tęsknić, serce boli, ale z pobudek rozsądkowych bardzo się ucieszyła, że Makuś pojedzie do kikou. 

Oto i bohater zamieszania dzisiaj

IMG-20210709-WA0000.jpg

• Like 2
Posted
15 godzin temu, KrystynaS napisał:

Czyli Makary przeprowadza się, oby podróż przebiegła spokojnie

Na razie szukam transportu, więc jeszcze na spokojnie. Na pewno będzie to jakiś stres dla niego, bo poznał już hotel u dexterki, ale mam nadzieję, że spodoba mu się i w nowym miejscu, tam będzie miał więcej swobody. Denerwuję się tą przeprowadzką, ale to najlepsze miejsce, w jakie Makuś może trafić. 

• Like 1
Posted
18 godzin temu, Tyśka) napisał:

Bierzesz pod uwagę płatny transport? Pomyślałam o Panu Macieju.

Biorę każdą możliwość, bo sama nie mogę Makusia przewieźć. A masz kontakt do p.Macieja?

Posted
Dnia 10.07.2021 o 18:59, Aska7 napisał:

Pora się przejechać

Aśku, ja naprawdę chyba ostatnio już nie kontaktuję, dopiero Mari sprawiła, że zaczęło mi świtać coś w głowie... Czy dobrze świta???...

Posted
9 godzin temu, agat21 napisał:

Aśku, ja naprawdę chyba ostatnio już nie kontaktuję, dopiero Mari sprawiła, że zaczęło mi świtać coś w głowie... Czy dobrze świta???...

Asia kocha psy i kocha jeździć - dlaczego tego nie połączyć? :) 

2 godziny temu, Aska7 napisał:

Dobrze

Asiu...Ty wiesz <3 

Makary niech odlicza dni i godziny ;) współczuję Dexterce rozstania z tym cudnym, kochanym misiaczkiem.

• Like 1
Posted
Dnia 11.07.2021 o 12:19, agat21 napisał:

Biorę każdą możliwość, bo sama nie mogę Makusia przewieźć. A masz kontakt do p.Macieja?

Mam numer telefonu, jak trzeba to podam :)  Ale widzę, że Aska7 Złote Serce... ma jakiś pomysł :)