Jump to content
Dogomania

Do "Klubu Feniksa" dołącza ślepy i zagubiony w schronisku staruszek, który trafił tam wyciągnięty z rowu, bardzo wycieńczony. Jest w hotelu, gdzie ma nowe życie, może po raz pierwszy normalne - jest badany i leczony. Makary prosi o pomoc. Żegnaj Cudny....

Recommended Posts

Posted

Trudno się myśli o odchodzeniu psiaków, które tak niewiele dobrego życia zaznały. Chciałoby się żeby długie spokojne i szczęśliwe lata zrekompensowały te złe. Mam nadzieję, że Makuś od kiedy opuścił schron rekompensuje sobie podwójnie albo i potrójnie. Że każdy dobry dzień przeżywa jakby to był tydzień.

Kikou, Tobie najtrudniej - Ty jesteś z Makusiem na co dzień i widzisz jego odchodzenie. 

Mam nadzieję, że po lekach poczuł się lepiej i lżej mu się oddycha.. Że śpi spokojnie i lekko. 

Rozwaliło mnie dziś to wszystko. Moja sunia też miała przerzuty do płuc. Dusiła się, musiałam jej pomóc odejść. Ale to był jeden z najkoszmarniejszych momentów w życiu. 

Posted

Dzięki Agatko, że wypatrzyłaś Makusia i podarowałaś mu chwile jakich nie miał przez całe dotychczasowe życie. Wielka szkoda, że to tak krótko trwa, ale też wielkie szczęście, że w ogóle trwa.

• Like 1
  • agat21 changed the title to Do "Klubu Feniksa" dołącza ślepy i zagubiony w schronisku staruszek, który trafił tam wyciągnięty z rowu, bardzo wycieńczony. Jest w hotelu, gdzie ma nowe życie, może po raz pierwszy normalne - jest badany i leczony. Makary prosi o pomoc. Żegnaj Cudny....
Posted
Dnia 25.02.2023 o 10:28, wiolhelm170 napisał:

Dzisiaj jest trzecia rocznica urodzin i śmierci mojego synka.Teraz doszedł jeszcze Makuś. Jeszcze jedno smutne wydarzenie tego dnia..

Są złe daty w naszych osobistych kalendarzach. Trzymaj, się, Wiolhem. Bardzo Ci współczuję. Dobrze wiem, że czas nie goi ran, a tylko przyzwyczaja do bólu. 

Biegaj Makusiu po zielonych łąkach za TM, razem z naszymi wszystkimi pieskami. Dobrze, że chociaż w końcówce życia, złapałeś trochę szczęścia. Szkoda, że to tak krótko trwało... 

• Like 2
Posted

Dzisiaj jest trzecia rocznica urodzin i śmierci mojego synka.Teraz doszedł jeszcze Makuś. Jeszcze jedno smutne wydarzenie tego dnia..

Przyjm wyrazy współczucia. Przytulam      80109188_wspczucie.png.db0cfdcc74f635f9bbf71d8395e13034.png

• Like 1
Posted

Dziękuję Wam za obecność, za dobre słowa, za to, że dzięki Wam Makuś miał trochę dobrego życia. Nie odszedł sam w bólu i cierpieniu w śmierdzącym schronie. Był ważny, był kochany, był zaopiekowany. Dzięki dexterce i kikou poznał dobre życie, poznał prawdziwy dom, opiekę, troskę, czułość. To jest bezcenne. Chociaż dusza się rwie, to trzeba cieszyć się z tego, co się udało. 

Wiolhelm, przytulam mocno. Ty byłaś szczególnym aniołem dla Makusia. I wiem, że gdyby mógł podziękowałby Ci z całego psiego serca. 

Makusiu, mam nadzieję, że ostatnie prawie 2 lata Twojego życia były dobre. Śpij spokojnie kochany cichy dobry duszku. 

IMG-20210427-WA0002.jpg.007097877ad23c9d7ee3e49c5f62634c.jpg

Posted

Ile tragedii osobistych i psich przeżywamy na dogo, ale trwamy, pomagamy i to najbardziej się liczy. 

Wiolhelm, współczuję, również znam ten ból.

Śpij spokojnie piesiu, miałeś bardzo dobrą końcówkę życia.

• Like 2