HUDI Posted April 6, 2021 Posted April 6, 2021 Mam 7 miesieczną sukę Amstaffa. Jak na szczeniaka przystało nie potrafi się bronić przed innymi psami. Gdy chce wyjść z nią na spacer suka sąsiada wybiega i gryzie po tyłku moją psinę. Było by źle gdyby był to duży pies, lecz to pekińczyk. Rozmawialem z innymi psiarzami z mojej okolicy i mają ten sam problem. Już mówię że wytlumaczenie sąsiadowi nic nie dało. Macie jakieś pomysły co zrobić z tym rudym szczurem? Quote
beataczl Posted April 11, 2021 Posted April 11, 2021 Dzielnicowego zawołać...czasami to działa Zebrać się razem i pogadać od serca...w bloku u mojej córki sąsiedzi się zebrali i pogadali sobie z sąsiadem...no nie powiem że miło z nim rozmawiali jak to chłopy. Po chłopsku rozumiesz:,-) Nie żeby do rękoczynów doszło.. ale ., Tak to działa że twój szczeniak w przyszłości będzie większym psem od peKinczyka a zapamięta go sobie na zawszE i będzie do niego agresywny jakido innych zwierząt przynajmniej samców . Tak było z moim gdzie od szczeniaka atakował go pies sąsiada dorosły puszczony luzem. Można wywiesic gdzieś w pobliżu sąsiada ulotkę ze znaleziono trutkę ktoś rozrzuca i prosi się o pilnowanie psów i trzymanie na smyczy . O ile sąsiad jest za swoim psem tzn zależy mu na swoim psie. Może też póki jest mały twój piesek na ręce go wziąć widząc że tamten jest w pobliżu..ale to takie rozwiązanie na krótko jest i do czasu... Powodzenia Quote
Recommended Posts