Monika 1101 Posted March 19, 2021 Posted March 19, 2021 Hej Co polecacie na kleszcze i pchły ?Miałam krople happs i spray pess.Zalezy mi na czymś dobrym żeby pies nie przynosił kleszczy .Pcheł na razie nie ma . Zastanawiam się nad sabunolem. Quote
dwbem Posted March 19, 2021 Posted March 19, 2021 Najlepsze są obroże Foresto.Moje psy noszą je od lat i od lat niewiem jak wygląda kleszcz. Quote
5łapa Posted March 19, 2021 Posted March 19, 2021 Foresto a jak nie działa albo region z babeszją to Bravecto (tabletka lub krople), Simparica do kupienia tylko u wet Quote
dwbem Posted March 19, 2021 Posted March 19, 2021 Ja jednak wolę ochronę zewnętrzną niż trucie psa od wewnątrz. Quote
5łapa Posted March 19, 2021 Posted March 19, 2021 37 minut temu, dwbem napisał: Ja jednak wolę ochronę zewnętrzną niż trucie psa od wewnątrz. Jeżeli foresto działa to jest super. Ale często nie działa. Albo są rejony psa w których nie działa np na kufie. A tabletka niezależnie czy psa się kąpie, niezależnie od "regionu" psa działa tak samo. Kleszcz się może wbić, ale jak zacznie żerować szybko umiera i ryzyko transmisji choroby jest bardzo małe. W rejonach babeszjozy jest to ważne. Niektórzy biorą tabletkę na czas kiedy kleszczy jest więcej niż zwykle (wiosna i jesień). Bravecto jest tez w kroplach. Quote
dwbem Posted March 20, 2021 Posted March 20, 2021 Możliwe,że tak jest, u mnie Foresto działa a tabletki to jednak trucizna podawana psu do wewnątrz, cieszę się, że nie muszę truć swoich psów bo one kleszczy nie łapią. Quote
Amelia22 Posted March 16, 2022 Posted March 16, 2022 Ja używam produktów Fiprex, jestem bardzo zadowolona, krople są proste w dozowaniu. Też jestem przeciwniczką podawania czegoś do wewnątrz. Quote
Psi-smaki Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 Hej! 😊 Jeśli szukasz skutecznych preparatów na kleszcze i pchły, mogę polecić dwa produkty, które znajdziesz na stronie psi-smaki.pl: Spray ochronny na kleszcze i pchły Naturalny preparat bezpieczny dla psów i kotów. Zawiera składniki roślinne, które odstraszają pasożyty, a jednocześnie są łagodne dla skóry Twojego pupila. Idealny na spacery w lesie czy na łące. Link do produktu: Spray na kleszcze i pchły. Obroża przeciwkleszczowa z olejkami eterycznymi Długotrwałe rozwiązanie dla ochrony przed kleszczami i pchłami. Obroża działa nawet do kilku miesięcy, uwalniając naturalne olejki odstraszające pasożyty. Świetna opcja dla psów, które często przebywają na zewnątrz. Link do produktu: Obroża przeciwkleszczowa. Oba produkty są naturalne, więc bezpieczne nawet dla bardziej wrażliwych psów. Ja używam obroży na co dzień, a sprayem zabezpieczam dodatkowo podczas spacerów w bardziej "ryzykownych" miejscach. Jak u Was sprawdzały się takie rozwiązania? 😊 Quote
Recommended Posts