3 x Posted March 4, 2021 Posted March 4, 2021 Miło Cię widzieć 🙂 Dzień dobry i niech tak zostanie 🙂 Zapraszam serdecznie na bazarek przeznaczony dla: 4Dogs - link do fb: https://www.facebook.com/4DogSoS/ FUNDACJA MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZT VIVA! ul. Kawęczyńska 16 lok.39 03-772 Warszawa KRS 0000135274 na pokładzie 4Dogsów wylądowały ostatnio dwa wystraszone szczyle i malutka sunia ze śrutem w łapce 😞 ponieważ wątek ewoluuje to pozmieniam trochę pierwszą stronę ZROBIĘ CHUSTĘ O JAKIEJ MARZYSZ 🙂 cenę na 300 zł (wysyłka po mojej stronie) średni czas dziergania to ok 2 tyg. dodatkowo, jeśli ktoś chce jakąś inną niteczkę niż te dostępne od ręki to trzeba zamówić czyli doliczyć kolejne dwa tygodnie. Oczywiście dziergam wg kolejki ale pełną prędkością superszydełka 🙂 wielkość chusty to średnio ok 200 x 80 cm czyli da radę i na kurtkę w zimie i na ramiona w lecie mogę też zrobić większą i mniejsza ZROBIĘ TEŻ CZAPKI cena za czapkę to 65-100 zł w zależności od kosztów użytych materiałów (wcześniej były po 55 zł, ale nie wiedziałam dokładnie ile materiału schodzi no i czasami te 55 zł to był koszt materiałów kupowanych specjalnie na czapkę) A jak się nauczę to ZROBIĘ RĘKAWICZKI 🙂 Poniżej chusty dostępne od reki Adelę mam we wrzosach i fioletach rozmiar 200x82 cm Chusta Kalinda rozmiar: 200 x 85 Klazeina rozmiar 220x90 cm 1 Quote
3 x Posted March 5, 2021 Author Posted March 5, 2021 a tutaj będą zrealizowane prace: Defiti Kokietka i Kokietka nr 2 na człowieku 🙂 Transkokonkinental i transkokonkinental nr 2 Wolk Scarlet Mandalove Lukrecja Adele i kilka czapek 🙂 Quote
3 x Posted March 5, 2021 Author Posted March 5, 2021 tutaj wrzucę rozliczenie : 1. pochamerka - wzór Defiti (zrealizowane) 300 zł 2. ona03 - wzór Kokietka, motek -motek Jagodovelove (kupiony specjalnie dla tej chusty) (zrealizowane) 300 zł 3. agat21 - wzór Transkokontinental , motek B - szaro biały B (zrealizowane) 300 zł 4. uxmal - wzór Wolk, niteczka zamówiona, chusta robi się 200 zł (włóczka była od uxmal) czapki: UlaFeta - czapka kolorowa entrelac- 55 zł agat21 - czapka kolorowa entrelac - 55 zł rozi - 2 x czapka entrelac - 2x55 zł ona03 - 2 x czapka, entrelac i inna wg prośby 🙂 - 2 x 55 zł Quote
maarit Posted March 6, 2021 Posted March 6, 2021 Cudna :) Ile to pracy kosztuje. Wiem, bo mama też dzierga . To taki prawdziwy "prezent od serca". Lecimy do góry :) Quote
3 x Posted March 7, 2021 Author Posted March 7, 2021 Dnia 6.03.2021 o 11:37, Jo37 napisał: Zdolna jesteś. Dziekuje :-) Quote
3 x Posted March 7, 2021 Author Posted March 7, 2021 Dnia 6.03.2021 o 13:28, maarit napisał: Cudna :) Ile to pracy kosztuje. Wiem, bo mama też dzierga . To taki prawdziwy "prezent od serca". Lecimy do góry :) Czasowo to podobno ok 40 h ;-) Ale ze robie kilka na raz to czasu nie liczę ;-) Zapraszam :-) Quote
3 x Posted March 8, 2021 Author Posted March 8, 2021 zapraszam :) kto sobie zrobi (albo komuś) prezent na dzień kobiet ? Quote
agat21 Posted March 9, 2021 Posted March 9, 2021 Jaka szkoda, żem bez kasy.. prześliczna jest :) Quote
3 x Posted March 10, 2021 Author Posted March 10, 2021 Dnia 9.03.2021 o 21:00, Jo37 napisał: Zapraszamy ... niezmiennie :) Dnia 9.03.2021 o 22:06, agat21 napisał: Jaka szkoda, żem bez kasy.. prześliczna jest :) dziękuje :) płakać nie będę jak mi zostanie, ale wolałabym aby poszła na psiaki :) 3 godziny temu, Jo37 napisał: Zapraszamy.... niezmiennie :) 1 godzinę temu, agat21 napisał: Piękna chusta w górę! :) Quote
beataczl Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 dzien dobry ja cale zycie z gola szyja latam obojetnie jaka zima ... Quote
3 x Posted March 11, 2021 Author Posted March 11, 2021 1 godzinę temu, beataczl napisał: dzien dobry ja cale zycie z gola szyja latam obojetnie jaka zima ... a tutaj taka okazja to zmienić ;) a ja na szyi przeszkadza to ... na plecy ;) albo na ... prezent :D znam takich, mało tego, kiedyś zamówił sobie taki delikwent szalik, sam wybrał niteczki i ... nie założył ani razu za to został oddany na szczytne cele :) 1 Quote
agat21 Posted March 12, 2021 Posted March 12, 2021 22 minuty temu, 3 x napisał: ej no weźcie ;) bo robię kolejne ;) A zrobiłabyś w jakimś innym kolorze? Pomyślę jaki córci by pasował i zamówiłabym na prezent dla niej. Hę? Quote
3 x Posted March 12, 2021 Author Posted March 12, 2021 17 minut temu, agat21 napisał: A zrobiłabyś w jakimś innym kolorze? Pomyślę jaki córci by pasował i zamówiłabym na prezent dla niej. Hę? a jaki chcesz kolor? Bo ja z rozpędu kupiłam ... 16 kolorowych niteczek :D i wzór mogę dowolny :) zaraz wstawię zdjęcie jakie niteczki mam wolne :) a wzór to musisz powiedzieć, czy bardziej zbity czy bardziej ażurowy no i ile córka ma lat mniej więcej - chodzi wtedy o wielkość chusty. Bo taka trzylatka na przykład to w 2 m chuście może zaginąć :D Quote
3 x Posted March 12, 2021 Author Posted March 12, 2021 no to lecim ze zdjęciami :) niteczki mam takie: Jeśli chciałabyś inny kolor - możemy zamówić tylko wówczas czas oczekiwania na chustę to ok 4 tyg, bo na same moteczki czeka się 2 tyg., bo są nawijane na zamówienie. wszystkie zrobione chusty mają rozmiar ok 200 x 80 cm 1. to wzór Transkokontinental - bardzo ładny, średnio ażurowy nosi się ze szczęśliwą właścicielką nad morzem w Gdańsku 2. wzór - Kokietka, już więcej ażurków zadaje szyku w Goleniowie. 3. Wzór Scarlett - bardziej zbity i mięsisty zgodnie z zamówieniem, naszej dogomaniackiej koleżanki Gamety, kłuje w oczy wywołując zazdrość jej koleżanek w Trójmieście ;) 4. z niego powstaje wzór "psie łapki" róż jest ciut ciemniejszy niż na zdjeciu jeszcze nie ma właścicielki będzie większa niż te wcześniejsze 5. robi się taka sama jak jest przedmiotem bazarku - Adele nie ma jeszcze właścicielki 6. robi się inna, bardzo wzorzysta w sensie bardzo ładny wzór - Mandalove nie ma jeszcze właścicielki i kiedyś jeszcze popełniłam wzór Defiti Quote
3 x Posted March 12, 2021 Author Posted March 12, 2021 a jeśli wybierzesz któryś z moteczków, które mam to normalny czas oczekiwania na chustę to myślę, że max 2 tyg. bo to popołudniowymi wieczorami robię a potrzeba 40 h albo więcej :) zależy od wzoru Quote
pochamerka Posted March 12, 2021 Posted March 12, 2021 Ja bym chciała jedna, tylko nie wiem która wybrać. Pomóżcie ... Quote
3 x Posted March 12, 2021 Author Posted March 12, 2021 4 godziny temu, pochamerka napisał: Ja bym chciała jedna, tylko nie wiem która wybrać. Pomóżcie ... najpierw wybierz sobie kolor motka :) a poźniej pokombinujemy z wzorem :) najważniejsz to czy wolisz ażury czy bardziej zbitą i mięsistą ażury będą ciut większe zbita może być minimalnie mniejsza :) ale ale zaczynamy od motka. który motek ! z tych nieponumerowanych dostępnych na zdjęciu Quote
3 x Posted March 12, 2021 Author Posted March 12, 2021 1 godzinę temu, pochamerka napisał: Kolor 1 i bardziej zbita poniżej na zdjęciu są motki, które mam w domu na stanie i z których jeszcze nic nie zaczęłam robić ;) jeśli zdecydujesz się na któryś z nich to mogę zacząć działać od razu jeśli jednak chciałabyś inne kolory musimy kupić nowy motek - zapraszam na stronę producenta: kokonki.pl do działu kokonki classic (ale ostrzegam, jak tam wejdziesz to wybór będzie jeszcze trudniejszy, jest ponad 800 motków do wyboru). przy zamawianiu niteczki, czas robienia chusty wydłuża się do 4 tyg., bo 2 tyg. czeka się na dostawę. z bardziej zbitych to mam dwa wzory Scarlett albo Defiti oczywiście jeśli masz upatrzony jakiś inny wzór, to mogę zrobić tym upatrzonym, tylko daj znać jaki to wzór :) daj znać na co się decydujesz, bo moje szydełko już nie może się doczekać :) Quote
Recommended Posts