Gabi79 Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 Widok Gucia śpiącego na super posłanku bezcenny. Kochany piesio 1 Quote
Tola Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 Widok Gucia w posłanku bardzo wzrusza, jak dobrze, że tak bardzo zmieniło się jego życie! Znalazłam jeszcze takie zdjęcie - to chyba też Gucio, ale na szczęście to już historia! Quote
mari23 Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 57 minut temu, Tola napisał: Widok Gucia w posłanku bardzo wzrusza, jak dobrze, że tak bardzo zmieniło się jego życie! Znalazłam jeszcze takie zdjęcie - to chyba też Gucio, ale na szczęście to już historia! To chyba on, a po lewej.... zastanawia mnie los tego "agresora"...on też błagalnie patrzy na człowieka :( :( Quote
Tola Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 1 minutę temu, mari23 napisał: To chyba on, a po lewej.... zastanawia mnie los tego "agresora"...on też błagalnie patrzy na człowieka :( :( Może to jego próba zwrócenia na siebie uwagi... Quote
mari23 Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 1 minutę temu, Tola napisał: Może to jego próba zwrócenia na siebie uwagi... właśnie tak pomyślałam, on nie jest agresywny tylko rozpaczliwie próbuje zwrócić na siebie uwagę. Niestety "konkurencję" przepędza :( :( żal go, nie ma w oczach agresji, a mały Gucio wcale się go nie boi, choć taka różnica w "gabarytach". 1 Quote
Radek Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 14 godzin temu, Onaa napisał: Widok cieszący oczy i serce. Quote
Onaa Posted March 1, 2021 Author Posted March 1, 2021 Chciałam bardzo podziękować za pieniążki jakie batonik Gucio dostał od malti (25zł), Havanki (20zł) i MikAgi (30zł). O Guciu mogłabym dużo pisać, zmienia się chłopak :), dużo się dzieje w jego życiu, ale może pokażę filmik z Guciem w roli głównej - gdzie ten nieśmiały spokojny Guciu ? 7 Quote
mari23 Posted March 1, 2021 Posted March 1, 2021 20 minut temu, Aska7 napisał: Słodki głupol : ) radość go rozpiera :) chyba dociera do niego, że ta "zmiana" to już na stałe :) :) cudownie go widzieć takiego szczęśliwego :) :) Quote
agat21 Posted March 1, 2021 Posted March 1, 2021 Filmik świetny! Ale sobie szaleje maleństwo! :D Nareszcie! Quote
Tyśka) Posted March 1, 2021 Posted March 1, 2021 Obudził w sobie szczeniaka ♡ Mam słabość do krótkich ogonków i kręcących się z radości psich dupek. No, cudo!! :D Quote
Nadziejka Posted March 1, 2021 Posted March 1, 2021 2 godziny temu, agat21 napisał: Filmik świetny! Ale sobie szaleje maleństwo! :D Nareszcie! 2 godziny temu, mari23 napisał: radość go rozpiera :) chyba dociera do niego, że ta "zmiana" to już na stałe :) :) cudownie go widzieć takiego szczęśliwego :) :) Dnia 25.02.2021 o 20:10, Tola napisał: Może to jego próba zwrócenia na siebie uwagi... Dnia 25.02.2021 o 23:39, Radek napisał: Widok cieszący oczy i serce. Zapraszam Dobreduszki na kramik choc maluszki Nadziejkowe roznosci dla Batonika czyli Gucia Zajrzyj Dobraduszko do 15.03 Quote
Radek Posted March 2, 2021 Posted March 2, 2021 11 godzin temu, Onaa napisał: pokażę filmik z Guciem w roli głównej - gdzie ten nieśmiały spokojny Guciu ?? Rewelacyjny jest :) Quote
Onaa Posted March 2, 2021 Author Posted March 2, 2021 Cieszę się że Wam się podoba :D. Gucio zwany pieszczotliwie Kluseczką, bardzo lubi uczestniczyć w życiu domu, np. jak Córka wieczorem zmywa w łazience makijaż to siedzi przed łazienką i obserwuje , przekrzywia łepek, jakby wiedział o co chodzi. Bardzo się garnie do człowieka, żeby zostać pogłaskanym, żeby polizać po ręce , no i oczywiście żeby dostać coś dobrego , wpina się nawet na tych swoich krótkich nożynach i ciekawie rozgląda ale nie jest jeszcze typem sępiącym jedzenie :). W domu jest już całkiem śmiały, wyjada jedzonko z miseczki mojej Tofince, zabrał jej łóżeczko, mimo że jej jest malutkie i za małe na niego to nie wiem jak on to robi ale jakoś się tam układa tylko wygląda jak kula futra :D. Zaczął wskakiwać na łóżko. Dotykanie futerka tak ale narazie jeszcze delikatnie. Jest pieskiem już śmiałym chyba że coś jest pierwszy raz albo się przestraszy to piszczy i zaczyna się trząść. Ale głaskanie i spokojny głos uspokajają go. Na spacerach przez kilka dni był chyba zestresowany i stąd dość długo siku robione w domu, cały czas szedł przy nodze , czasami powąchał jakąś trawkę czy drzewko i tyle. Dopiero wczoraj był pierwszy dzień kiedy nie zrobił siku w domu, oczywiście jest głaskany i chwalony za każde udane podejście :). Widzę też że powoli zaczyna się cieszyć spacerkami, oddala się na smyczy na jej długość, wącha razem z Tofinką. Został też wykąpany więc na pewno lepiej się czuje no i oczywiście futerko ma lśniące i mięsiste jak aksamit. Natomiast Gucio nie wiem czy ma jakiś drobny lęk, obawę przed mężczyznami. W sobotę przyjechał mój TZ i został przez Gucia bardzo brzydko obszczekany, Gucio burczał, warczał i nieufnie patrzył na przybysza. Dostał smaczka z ręki od TZa ale nie wziął. Potem spokój i znowu jak mój TZ zaczął się przemieszczać po domu, to samo. Ale później już był spokój. A w niedzielę jeszcze trochę był nieufny ale poszliśmy razem na spacer. Potem Gucio znowu poburczał ale tylko troszkę. Ogólnie z Gucia jest radosny pocieszny piesek, który jak śmiesznie się cieszy podskakując do człowieka, kręcąc przy tym tą swoją dupinką i krótkim ogonkiem :). Jest też bardzo zorientowany na człowieka. Jak tylko coś się do niego powie to słucha, reaguje. Fajny psiaczek, bardzo spragniony człowieka, jego dotyku, troski. A tutaj kilka zdjęć Pana Kluseczki :). To z serduszkiem to w posłanku Tofinki. 8 Quote
Alaskan malamutte Posted March 2, 2021 Posted March 2, 2021 Przepiękne zdjęcia, bo model cudny! Quote
Isiak Posted March 2, 2021 Posted March 2, 2021 Taki fajny, pozytywny psiaczek, i tak marnował życie w schronie :( Quote
Tola Posted March 2, 2021 Posted March 2, 2021 Cudnie Guciątko, zaglądam i zaglądam i chciałabym przytulić:) Taka psia perełeczka i też ponad rok w schronisku, ale teraz szybko powinna znalezc kochający dom już na zawsze. Quote
limonka80 Posted March 2, 2021 Posted March 2, 2021 Jaki to cudny, domowy psiak !!! To zupełnie inny pies niż ten siedzący na śniegu biedak ze smutną miną z pierwszej strony wątku. No tak, to inny pies, tamten to bezimienny, niczyj biedak, a ten tu ze zdjęć powyżej to nasz Gucio :-)) Quote
mari23 Posted March 2, 2021 Posted March 2, 2021 2 godziny temu, b-b napisał: Szczekał na Pana bo bronił swoich Pań :)) z naciskiem na "swoich" ! ;) nie da sobie szczęścia odebrać :) A najbardziej pocieszną minkę ma na posłanku Tofinki ;) Prześliczny, cudowny psiak!!! Quote
Recommended Posts