Jump to content
Dogomania

Niewielki pocieszny batonik Gucio z zamojskiego schroniska w ds. Styczeń 2025 - guz mózgu :( :( :(. I guz na śledzionie. Gucio już po obydwu operacjach.

Recommended Posts

Posted

Widok Gucia w posłanku bardzo wzrusza, jak dobrze, że tak bardzo zmieniło się jego życie!

Znalazłam jeszcze takie zdjęcie  - to chyba też Gucio, ale na szczęście to już historia!

IMGP2314.JPG.0415d7af963c5908a550014b09b9c454 (1).jpeg

Posted
57 minut temu, Tola napisał:

Widok Gucia w posłanku bardzo wzrusza, jak dobrze, że tak bardzo zmieniło się jego życie!

Znalazłam jeszcze takie zdjęcie  - to chyba też Gucio, ale na szczęście to już historia!

IMGP2314.JPG.0415d7af963c5908a550014b09b9c454 (1).jpeg

To chyba on, a po lewej.... zastanawia mnie los tego "agresora"...on też błagalnie patrzy na człowieka :( :(

Posted
1 minutę temu, mari23 napisał:

To chyba on, a po lewej.... zastanawia mnie los tego "agresora"...on też błagalnie patrzy na człowieka :( :(

Może to jego próba  zwrócenia na siebie uwagi...

Posted
1 minutę temu, Tola napisał:

właśnie tak pomyślałam, on nie jest agresywny tylko rozpaczliwie próbuje zwrócić na siebie uwagę. Niestety "konkurencję" przepędza :( :( żal go, nie ma w oczach agresji, a mały Gucio wcale się go nie boi, choć taka różnica w "gabarytach".

• Like 1
Posted

Chciałam bardzo podziękować za pieniążki jakie batonik Gucio dostał  od maltiBijące serce bez tła - Gify i obrazki na GifyAgusi.pl (25zł),  Havanki Bijące serce bez tła - Gify i obrazki na GifyAgusi.pl(20zł) i MikAgiBijące serce bez tła - Gify i obrazki na GifyAgusi.pl (30zł).

O Guciu mogłabym dużo pisać, zmienia się chłopak :), dużo się dzieje w jego życiu, ale może pokażę  filmik z Guciem w roli głównej - gdzie ten nieśmiały spokojny Guciu ?

• Like 7
Posted
20 minut temu, Aska7 napisał:

Słodki głupol : )

radość go rozpiera :) chyba dociera do niego, że ta "zmiana" to już na stałe :) :) cudownie go widzieć takiego szczęśliwego :) :) 

Posted
2 godziny temu, agat21 napisał:

Filmik świetny! Ale sobie szaleje maleństwo! :D Nareszcie!

2 godziny temu, mari23 napisał:

radość go rozpiera :) chyba dociera do niego, że ta "zmiana" to już na stałe :) :) cudownie go widzieć takiego szczęśliwego :) :) 

Dnia 25.02.2021 o 20:10, Tola napisał:

Dnia 25.02.2021 o 23:39, Radek napisał:

Widok cieszący oczy i serce.

Miś z sercem-Printed art-cyfrowy plik-Walentynki-niedźwiedź | Etsy

Zapraszam Dobreduszki na kramik choc maluszki 
Posted
11 godzin temu, Onaa napisał:

pokażę  filmik z Guciem w roli głównej - gdzie ten nieśmiały spokojny Guciu ??

Rewelacyjny jest :)

Posted

Cieszę się że Wam się podoba :D.

Gucio zwany pieszczotliwie Kluseczką, bardzo lubi uczestniczyć w życiu domu, np. jak Córka wieczorem zmywa w łazience makijaż to siedzi przed łazienką i obserwuje , przekrzywia łepek, jakby wiedział o co chodzi. Bardzo się garnie do człowieka, żeby zostać pogłaskanym, żeby polizać po ręce , no i oczywiście żeby dostać coś dobrego , wpina się nawet na tych swoich krótkich nożynach i ciekawie rozgląda ale nie jest jeszcze typem sępiącym jedzenie :). W domu jest już całkiem śmiały, wyjada jedzonko z miseczki mojej Tofince, zabrał jej łóżeczko, mimo że jej jest malutkie i za małe na niego to nie wiem jak on to robi ale jakoś się tam układa tylko wygląda jak kula futra :D. Zaczął wskakiwać na łóżko. Dotykanie futerka tak ale narazie jeszcze delikatnie. Jest pieskiem już śmiałym chyba że coś jest pierwszy raz albo się przestraszy to piszczy i zaczyna się trząść. Ale głaskanie i spokojny głos uspokajają go.  Na spacerach przez kilka dni był chyba zestresowany i stąd dość długo siku robione w domu, cały czas szedł przy nodze , czasami powąchał jakąś trawkę czy drzewko i tyle. Dopiero wczoraj był pierwszy dzień kiedy nie zrobił siku w domu, oczywiście jest głaskany i chwalony za każde udane podejście :). Widzę też że powoli zaczyna się cieszyć spacerkami, oddala się na smyczy na jej długość, wącha razem z Tofinką. Został też wykąpany więc na pewno lepiej się czuje no i oczywiście futerko ma lśniące i mięsiste jak aksamit.

Natomiast Gucio nie wiem czy ma jakiś drobny lęk, obawę przed mężczyznami. W sobotę przyjechał mój TZ i został przez Gucia bardzo brzydko obszczekany, Gucio burczał, warczał i nieufnie patrzył na przybysza. Dostał smaczka z ręki od TZa ale nie wziął. Potem spokój i znowu jak mój TZ zaczął się przemieszczać po domu, to samo. Ale później już był spokój. A w niedzielę jeszcze trochę był nieufny ale poszliśmy razem na spacer. Potem Gucio znowu poburczał ale tylko troszkę.

Ogólnie z Gucia jest radosny pocieszny piesek, który jak śmiesznie się cieszy podskakując do człowieka, kręcąc przy tym tą swoją dupinką i krótkim ogonkiem :). Jest też bardzo zorientowany na człowieka. Jak tylko coś się do niego powie to słucha, reaguje. Fajny psiaczek, bardzo spragniony człowieka, jego dotyku, troski.

A tutaj kilka zdjęć Pana Kluseczki :).

To z serduszkiem to w posłanku Tofinki.

21.jpg

22.jpg

23.jpg

24.jpg

Gucio dt w legowisku Tofi.jpg

• Like 8
Posted

Cudnie Guciątko, zaglądam i zaglądam i chciałabym przytulić:)

Taka psia perełeczka i też ponad rok w schronisku, ale teraz szybko powinna znalezc kochający dom już na zawsze.

Posted

Jaki to cudny, domowy psiak !!! 

To zupełnie inny pies niż ten siedzący na śniegu biedak ze smutną miną z pierwszej strony wątku.

No tak, to inny pies, tamten to bezimienny, niczyj biedak, a ten tu ze zdjęć powyżej to nasz Gucio :-))

Posted

Kolczyki SERCA RÓŻOWE - 15mm - 6574120116 - oficjalne archiwum Allegro                              

Najcudowniejszy Gucik Swiatunia

Posted
2 godziny temu, b-b napisał:

Szczekał na Pana bo bronił swoich Pań :))

z naciskiem na "swoich" ! ;) nie da sobie szczęścia odebrać :)

A  najbardziej pocieszną minkę ma na posłanku Tofinki ;) 

Prześliczny, cudowny psiak!!!