Jump to content
Dogomania

Niewielki pocieszny batonik Gucio z zamojskiego schroniska w ds. Styczeń 2025 - guz mózgu :( :( :(. I guz na śledzionie. Gucio już po obydwu operacjach.

Recommended Posts

Posted

W przyszłym tygodniu mamy termin u neurochirurga który ma operować, jak on ustali termin to robimy szybko konieczne badania i operacja.

• Like 2
Posted

Dzisiaj Gucio był u neurochirurga w Krakowie który miałby go operować. Myślałam, że ustali termin operacji i zaleci konieczne przed zabiegiem badania (badania krwi , echo serca).
Niestety przeszkodą okazał się guz na śledzionie - Gucio miał robione w tym roku USG brzucha. Myślałam że to nie jakieś bardzo ważne,  że trzeba to tylko kontrolować ale dziś wet powiedział że najpierw trzeba się uporać z tym guzem na śledzionie bo to może być niebezpieczne :(.

Także stoimy z Guciem przed jeszcze jednym wyzwaniem, a na zrobienie operacji guza mózgu nie ma dużo czasu. Biedny Gucio 💔. Na ten moment rozwiązanie jest takie aby zrobić biopsję śledziony i jeśli ona nie wykaże nic niepokojącego to skupić się już na guzie mózgu, natomiast gdyby okazało się inaczej to trzeba będzie najpierw usunąć śledzionę. 

Przyznaję że chciałabym żeby operacja guza mózgu Gucia była już za nami. A tak to kolejny czas, stres, finanse.

Biedny mój Gucio, wszystko teraz naraz się u niego skupiło.

OrtoWet karta 05022025 1 z 2.jpg

OrtoWet karta 05022025 2 z 2.jpg

Posted

Trochę to dziwne.

Jeżeli jest podejrzenie nowotworu śledziony, to powinna być usunięta w całości. Jak duży jest ten guz?

Najpierw wykonanie biopsji, czekanie na wynik znacznie opóźnienie  ewentualną operację neurochirurgiczną.

A Gucio cierpi z powodu guza w czaszce , a nie na śledzionie.

Głupia sprawa.

Posted

Malutek miał guzy na śledzionie i w odbycie.  Podczas operacji najpierw usunięto mu śledzionę, z obawy, że może pęknąć podczas operacji, a po usunięciu śledziony także usunięto guza z odbytu - w czasie jednej operacji. Operowany był w Krakowie w klinice na Bajecznej.

Posted

Wpłaty  dla Gucia  na konto ZEA  kwiat-ruchomy-obrazek-0140.gif

50 zł - Jadwiga Ż. Chełmno (29.01.)

10 zł  - Jadwiga Ś. (31.01.)

50 zł - Beata S. Bytom (03.02.)

30 zł - Paulina H. Poznań (03.02.)

Posted

Tyle chorób naraz spadło na Guciusia 😞

Na zdjęciach ma biedak taki umęczony wyraz pyszczka, a jeszcze tyle przed nim ...

Trudne wybory i ciężkie decyzje  ...

Trzymajcie się ❤️

• Like 1
Posted

Jednak po przemyśleniach postanowiłam, że lepiej będzie od razu usunąć śledzionę, później poczekać na wynik badania histopatologicznego i wtedy jak wszystko będzie bez przeszkód to operować najszybciej jak się da guza mózgu.

Edit. Jutro mamy echo serca,. Potem badanie krwi.

Bardzo mi żal Gucia że tyle będzie musiał znieść ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze , i że się uda. I że zniesie obydwie operacje możliwie najlepiej.

• Like 1
Posted

A co weci mówią?  Jakie dają szanse, że po operacji mózgu czy też oponiaka będzie sprawny i w jakim stopniu?

Bo że chętnie operują, to nie ma wątpliwości.

Dobrze się uczyć nie za swoje pieniądze.

• Like 2
  • Upvote 2