Jump to content
Dogomania

Niewielki pocieszny batonik Gucio z zamojskiego schroniska w ds. Styczeń 2025 - guz mózgu :( :( :(. I guz na śledzionie. Gucio już po obydwu operacjach.

Recommended Posts

• 10 months later...
Posted
                        💓      💓
  Wszelkiego Dobruśkiego dla Was
  Zdrowia zdrowia zdróweczka
   Każdego dnia szczęśliwego
  • Like 1
  • 5 weeks later...
Posted

Opieka weterynaryjna jest teraz bardzo droga. Diagnostyka i leczenie pochłaniają duże koszty. Może potrzebujesz wsparcia Reniu, pisz śmiało. Regulamin dogo zezwala na pomoc psiaczkom także tym, które wyszły z bezdomności i maja już DS.

• Like 2
Posted

Gucio  choruje na padaczkę niestety taką że dostaje w ciągu doby nawet 10 ataków:(. Ma dwa stałe leki i już myślałam że będzie dobrze , że stan Gucia się jakoś unormował.

Niestety biedak w piątek po Świętach dostał rano atak a potem miał jeszcze kilka , zrobił się nieobecny zdezorientowany, dostał lek na zatrzymanie ataków, ataki ustały ale jest jak roślinka :(, nie wstaje, jest półprzytomny, nie wiem czy śpi czy jest jakby w letargu, załatwia potrzeby pod siebie,byliśmy wczoraj i dzisiaj ponad dwie godziny u weta, dostał leki kroplówki na dodatek ma stan zapalny, bardzo się martwię :(. 

Posted

Dziękuję że jesteście, dziękuję za słowa wsparcia i otuchy. Kochamy psiaki i wiemy jak nas serce boli patrząc na ich choroby, dolegliwości, cierpienie, niemoc.  

Czuwam przy Guciu i czekam z nadzieją że jutro zacznie budzić się do życia. Będę pisać jak coś .Jutro kolejna wizyta u weta. 

• Like 1
Posted

Zaglądam  z ciepłymi pozdrowieniami. Wiem, że wszyscy tak bardzo chcielibyśmy,  aby te nasze zwierzaki nie cierpialy, nie chorowały. Dużo zdrowia i wytrwałości na te kolejne  i kolejne dni, trzymam kciuki.

• Like 1
Posted

Dobrego szczęśliwego spokojnego nowego roku 2025, dużo zdrowia i sił oraz dobra dla psiaków i wszelkich zwierzaków w potrzebie 🌲🍀🌼🌟🍀.

• Like 1
Posted

U Gucia coś się powolutku zmienia, zaczął podnosić główkę, troszkę się zainteresował jedzeniem, niestety zaczął też popiskiwać od czasu do czasu, ale po poprzednich seriach ataków też tak miał, niestety tylne łapki wciąż niesprawne. Ale teraz czekam już z nadzieją że będzie się po groszku poprawiać  Wczoraj była wizyta u weta znowu kroplówka, antybiotyk, kontrola w czwartek.

• Like 1
Posted

Gucio powoli zaczął chodzić, choć łapki słabe i splątane. Niestety wciąż zdezorientowany i w swoim świecie. Dużo piszczy :(.

Cieszyłam się że fizycznie lepiej ale telefoniczna rozmowa z neurologiem u którego byliśmy na konsultacji w Krakowie w wakacje bardzo mnie zasmuciła, pani doktor jest zaniepokojona że po atakach  Gucio tak długo i powoli dochodzi do siebie, i że zażyty lek tak go odciął . Nie wiadomo jak będzie teraz bo tydzień po ataku Gucio wciąż nie wrócił do stanu wcześniejszego, nie wiadomo czy nie ma jakiś uszkodzeń bo każdy wielokrotny atak to takie zagrożenie :(. Neurolog obawia się też że może w głowie coś rośnie :(.

Potrzebna pilna konsultacja i rezonans a być może i badanie płynu rdzeniowi mózgowego. 

• Like 1
  • Onaa changed the title to Niewielki pocieszny batonik Gucio z zamojskiego schroniska w ds ale zachorował bardzo :(. Gucio potrzebuje Pomocy .
Posted
Dnia 3.01.2025 o 16:13, Onaa napisał:

Bardzo proszę o udostępnianie na FB.

Udostępniłam i wpłaciłam obiecaną cegiełkę.

• Like 1
Posted
Dnia 3.01.2025 o 17:58, Onaa napisał:

Bardzo Ci dziękuję za zorganizowanie zbiórki na mojego Gucia 🌸.

Proszę🙂Cieszę się, że tak ładnie rośnie kwota, mam nadzieję,  że do poniedziałku, dopóki będzie na 1 stronie, jeszcze będzie trochę wpłat.

Posted
                                 💓        

zapraszam na maleńki kramik    Reniu wszelka modlitwa 

• Like 1