Tyśka) Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 6 godzin temu, rozi napisał: A moja znajoma ma jamnika szorstkowłosego (duży, nie gruby), któremu lekkomyślnie pozwalała zbiegać po niewielu schodach, od windy na dół. Trzasnął mu dysk, wlecze tył za sobą, robi pod siebie, od lat! Z przegubowcami nie ma żartów, jednym nic nie będzie, a innego się okaleczy przez głupotę. Tez znam taka historię, ale z bassetem. Młodym dodajmy, u niego skończyło się dwustronna dysplazją. :( Schodził tylko z parę schodków, ale parę razy dziennie. Quote
Tola Posted October 6, 2021 Posted October 6, 2021 Opłacona faktura na 150 zł 3_10_2021 ZEA.pdf Quote
agat21 Posted October 10, 2021 Author Posted October 10, 2021 Dnia 6.10.2021 o 23:27, Tola napisał: Opłacona faktura na 150 zł 3_10_2021 ZEA.pdf 90.62 kB · 1 download Serdeczne dzięki Wam za pomoc w opłaceniu długów po Pongo :) 1 Quote
KrystynaS Posted October 10, 2021 Posted October 10, 2021 Kochany Pongo ciekawe co u niego, czy już czuje się u siebie i jak z jego zdrowiem. Quote
agat21 Posted October 10, 2021 Author Posted October 10, 2021 Pytałam teraz dziewczyny, ale nie mam jeszcze wieści. Przypomnę się jutro. Mam nadzieję, że już całkiem doszedł do siebie po ostatnim ataku. 1 Quote
agat21 Posted October 12, 2021 Author Posted October 12, 2021 "Dzien dobry! Bylismy wlasnie z Pongusiem u weterynarza w zeszlym tygodniu, zeby zbadac jak dobrze leki dzialaja po pierwszych dwoch tygodniach ich przyjmowania i dzisiaj wlasnie byl odbior. Wszystko jest w normie, ma bardzo dobre wyniki, wiec poki co dawka nie bedzie zmieniona. Bedziemy tez badac sie pod kontem zwyrodnien, ewentualnej dyskopatii, zeby mozliwie jak najszybciej cos na to zaradzic. A oprocz tego piesek wydaje sie szczesliwy, chetnie chodzi na spacery, je zupelnie normalnie, wiec jestem bardzo dobrej mysli." No to mamy wieści wreszcie o Pongulcu 🙂 I jeszcze portrecik filozoficzny 🙂 11 1 Quote
Tola Posted October 12, 2021 Posted October 12, 2021 Cudny widok. Jakby był w tym miejscu od zawsze;) Quote
mari23 Posted October 12, 2021 Posted October 12, 2021 Dnia 12.10.2021 o 20:11, Tola napisał: Cudny widok. Jakby był w tym miejscu od zawsze;) oj, cudny widok.....można patrzeć bez końca ❤️ 1 Quote
KrystynaS Posted October 12, 2021 Posted October 12, 2021 Takie wieści to ja lubię. Na zdjęciu zamyślony? rozmarzony? czy może usypiający? Widać, że mu dobrze tam gdzie jest. Pozdrowienia dla Dziewczyn Pongusia. Quote
agat21 Posted October 13, 2021 Author Posted October 13, 2021 Dnia 12.10.2021 o 21:42, KrystynaS napisał: Takie wieści to ja lubię. Na zdjęciu zamyślony? rozmarzony? czy może usypiający? Widać, że mu dobrze tam gdzie jest. Pozdrowienia dla Dziewczyn Pongusia. Myślę, że przede wszystkim spokojny. Znalazł swoje miejsce na ziemi 🙂 A szukał długo... 1 Quote
mari23 Posted October 13, 2021 Posted October 13, 2021 Dnia 13.10.2021 o 15:43, agat21 napisał: Myślę, że przede wszystkim spokojny. Znalazł swoje miejsce na ziemi 🙂 A szukał długo... oj, długo....ale za to jaki cudowny domek "w nagrodę" mu się trafił ❤️ szczęście już mu dopisało, oby i zdrowie do tego było i niech nam słodki Ponguś jak w bajce - żyje długo i szczęśliwie!!! ❤️ Quote
kikou Posted October 14, 2021 Posted October 14, 2021 Ale się cieszę, że Ponguś tak dobrze trafił Quote
KrystynaS Posted October 14, 2021 Posted October 14, 2021 Już to kiedyś mówiłam, że jak się długo czeka to dobrze bo to znaczy, że szczęście jest duże (czyli ciężkie ) i dlatego idzie powoli Quote
Ellig Posted October 15, 2021 Posted October 15, 2021 Dnia 12.10.2021 o 20:02, agat21 napisał: "Dzien dobry! Bylismy wlasnie z Pongusiem u weterynarza w zeszlym tygodniu, zeby zbadac jak dobrze leki dzialaja po pierwszych dwoch tygodniach ich przyjmowania i dzisiaj wlasnie byl odbior. Wszystko jest w normie, ma bardzo dobre wyniki, wiec poki co dawka nie bedzie zmieniona. Bedziemy tez badac sie pod kontem zwyrodnien, ewentualnej dyskopatii, zeby mozliwie jak najszybciej cos na to zaradzic. A oprocz tego piesek wydaje sie szczesliwy, chetnie chodzi na spacery, je zupelnie normalnie, wiec jestem bardzo dobrej mysli." No to mamy wieści wreszcie o Pongulcu 🙂 I jeszcze portrecik filozoficzny 🙂 Kochany Ponguś ma super domek. Quote
Ewa Marta Posted October 18, 2021 Posted October 18, 2021 Dnia 13.10.2021 o 15:43, agat21 napisał: Myślę, że przede wszystkim spokojny. Znalazł swoje miejsce na ziemi 🙂 A szukał długo... To jest najważniejsze. Spokój i poczucie bezpieczeństwa... Quote
agat21 Posted November 7, 2021 Author Posted November 7, 2021 Dzisiaj pani Martyna odpisała mi na moje pytanie o to, co u nich i Pongusia "Dobry wieczor! U pieska wszystko dobrze, tylko mielismy jeden ciezki tydzien w pazdzierniku, gdzie niestety spania po nocy nie bylo. Pozniej wszystko sie ustabilizowalo i do tej pory na szczescie nie ma juz wiekszych problemow. Stale tez podajemy leki na tarczyce i co kilka tygodni robimy badania, zeby sprawdzic czy nie trzeba zmieniac dawki (poki co nic sie nie zmienia, dalej ma podrecznikowe wyniki, co bardzo nas cieszy). Pongus wybral tez swoja ulubiona kanape i juz nie ma przebacz, nikt nie usiadzie." I taki cudny załącznik na zaanektowanej kanapie 😄 9 1 Quote
KrystynaS Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 Ma Pongo swoje miejsce na Ziemi i swoją kanapę również. Przestraszył mnie ten ciężki tydzień, to chyba były problemy zdrowotne, ale skoro już dobrze, to dobrze. Zdrowia Pongusiu, teraz już tylko zdrowia trzeba ci życzyć piesku. Agat a nie pisała P. Martyna jak z chodzeniem po schodach, czy dalej go noszą czy może już chodzi sam? Quote
agat21 Posted November 8, 2021 Author Posted November 8, 2021 Dnia 8.11.2021 o 13:12, KrystynaS napisał: Ma Pongo swoje miejsce na Ziemi i swoją kanapę również. Przestraszył mnie ten ciężki tydzień, to chyba były problemy zdrowotne, ale skoro już dobrze, to dobrze. Zdrowia Pongusiu, teraz już tylko zdrowia trzeba ci życzyć piesku. Agat a nie pisała P. Martyna jak z chodzeniem po schodach, czy dalej go noszą czy może już chodzi sam? Nie, o schodach nie pisała, ale masz rację - dopytam 🙂 Quote
Tola Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 Dnia 7.11.2021 o 20:13, agat21 napisał: Dzisiaj pani Martyna odpisała mi na moje pytanie o to, co u nich i Pongusia "Dobry wieczor! U pieska wszystko dobrze, tylko mielismy jeden ciezki tydzien w pazdzierniku, gdzie niestety spania po nocy nie bylo. Pozniej wszystko sie ustabilizowalo i do tej pory na szczescie nie ma juz wiekszych problemow. Stale tez podajemy leki na tarczyce i co kilka tygodni robimy badania, zeby sprawdzic czy nie trzeba zmieniac dawki (poki co nic sie nie zmienia, dalej ma podrecznikowe wyniki, co bardzo nas cieszy). Pongus wybral tez swoja ulubiona kanape i juz nie ma przebacz, nikt nie usiadzie." I taki cudny załącznik na zaanektowanej kanapie 😄 Pięknie się prezentuje, wreszcie na swoim miejscu:) Quote
Ellig Posted November 14, 2021 Posted November 14, 2021 Cudownie Pongusiu, trzymaj się zdrowo.<3 Quote
Recommended Posts