mari23 Posted August 17, 2021 Posted August 17, 2021 Dnia 9.08.2021 o 23:41, Nadziejka napisał: kochane serca potrzebuje potrzebuje pomocy rady boje ogromnie o zycie mojej psinuni i moje.... boje oddychac nawet Nadziejko, co u Ciebie? Można jakoś pomóc? 1 godzinę temu, agat21 napisał: Mari, masz całkowitą rację: łapki są, ogonek jest, nawet łepki są! Czyli faktycznie podobne :D Ponguś bardzo polubił tego nowego kolegę. Mają wspólne zainteresowania: niespieszne spacery i staranne badania zapachów w otoczeniu. Spacerowym szaleńcom mówią stanowcze "nie"! To bardzo radosny, pozytywny piesek, moje serce skradł od pierwszego schroniskowego zdjęcia. Od dłuższego czasu, kiedy jeszcze był w schronisku, myślałam o BDT dla niego, a od kilku dni intensywnie o tym myślę....czy dobrze myślę - nie wiem... Mam w domu od 25.06. Bezika, psiaka, który stracił pod kołami samochodu białego braciszka, został na Sedalin złapany, bo bronił ciała zabitego, nie dał podejść. Przez 3 tygodnie ciągle wył, teraz leży sam w moim pokoju, zrezygnowany, apatyczny, nie cieszy go drapanko, głaskanie, jedynie na spacerach ożywia się na widok białego psa... nie jest młody, boi się psów, ludzi - zwłaszcza mężczyzn...wetka proponowała leczenie farmakologiczne, ale to ostateczność będzie. Pomyślałam, że może Ponguś z białą sierścią i cudownym usposobieniem byłby dla niego "lekarstwem"... a dla Pongusia BDT to też pomoc by była. To oczywiście tylko moje rozterki i rozważania, którymi się z Wami dzielę. 3 1 Quote
agat21 Posted August 17, 2021 Author Posted August 17, 2021 7 godzin temu, mari23 napisał: Nadziejko, co u Ciebie? Można jakoś pomóc? To bardzo radosny, pozytywny piesek, moje serce skradł od pierwszego schroniskowego zdjęcia. Od dłuższego czasu, kiedy jeszcze był w schronisku, myślałam o BDT dla niego, a od kilku dni intensywnie o tym myślę....czy dobrze myślę - nie wiem... Mam w domu od 25.06. Bezika, psiaka, który stracił pod kołami samochodu białego braciszka, został na Sedalin złapany, bo bronił ciała zabitego, nie dał podejść. Przez 3 tygodnie ciągle wył, teraz leży sam w moim pokoju, zrezygnowany, apatyczny, nie cieszy go drapanko, głaskanie, jedynie na spacerach ożywia się na widok białego psa... nie jest młody, boi się psów, ludzi - zwłaszcza mężczyzn...wetka proponowała leczenie farmakologiczne, ale to ostateczność będzie. Pomyślałam, że może Ponguś z białą sierścią i cudownym usposobieniem byłby dla niego "lekarstwem"... a dla Pongusia BDT to też pomoc by była. To oczywiście tylko moje rozterki i rozważania, którymi się z Wami dzielę. Mari, jesteś Aniołem dogomanii. Masz też tyle swoich czworołapnych członków rodziny, a wciąż dajesz dom kolejnym. Nie wiem czy Ponguś pomoże koledze zabitego psiaka. Tego chyba nikt nie wie. Jest na pewno spokojny i zrównoważony. I takie psiaki też lubi bardzo. Dla Pongo Twój dom na pewno byłby rajem, ale nie mam sumienia Cię namawiać. Quote
agat21 Posted August 18, 2021 Author Posted August 18, 2021 Serdecznie dziękuję za kolejne wpłaty deklaracji, teraz już chyba wszystkie uzupełnione :) Quote
agat21 Posted August 22, 2021 Author Posted August 22, 2021 Dzisiaj była taka miła niedziela.. słonko świeciło, trawka się zieleniła, więc ... ;))) 4 Quote
agat21 Posted August 22, 2021 Author Posted August 22, 2021 Taki z siebie potem zadowolony jestem :D 4 Quote
KrystynaS Posted August 23, 2021 Posted August 23, 2021 Witam się w deszczowy poniedziałek. Dobrze, że Pongo zdążył się wczoraj wytarzać w suchej trawce. 1 godzinę temu, Aska7 napisał: A co to za guzek między oczkami ? Właśnie. Wygląda jak kleszcz Quote
agat21 Posted August 23, 2021 Author Posted August 23, 2021 1 godzinę temu, Aska7 napisał: A co to za guzek między oczkami ? 15 minut temu, KrystynaS napisał: Witam się w deszczowy poniedziałek. Dobrze, że Pongo zdążył się wczoraj wytarzać w suchej trawce. Właśnie. Wygląda jak kleszcz To brodawczak. Ponguś ma ich sporo na całym ciele. Jeden z nich kiedyś sobie uparcie rozlizywał, pamiętacie - miał taki czerwony placek, dostał od weta leki, było smarowanie tego miejsca i mu przeszło. Nie da się ich usunąć, bo jest ich za dużo i cały Ponguś byłby w dziury i łaty :/ Quote
KrystynaS Posted August 23, 2021 Posted August 23, 2021 A jak brodawczak to dobrze, znaczy dobrze że nie kleszcz. Tak rzeczywiście Pongo miał brodawczaka którego rozlizał tak, że trzeba było leczyć. A my z Aska czujne 2 Quote
limonka80 Posted August 23, 2021 Posted August 23, 2021 Dnia 23.02.2021 o 15:30, elik napisał: Ponguś miał przy wyjściu ze schronu zraniony w tym miejscu łepek .... jakaś bakteria się pewnie dostała do rany i urosło.... Quote
agat21 Posted August 23, 2021 Author Posted August 23, 2021 2 godziny temu, KrystynaS napisał: A jak brodawczak to dobrze, znaczy dobrze że nie kleszcz. Tak rzeczywiście Pongo miał brodawczaka którego rozlizał tak, że trzeba było leczyć. A my z Aska czujne Dobrze dobrze :) Czujność zawsze wskazana ;) Quote
agat21 Posted August 23, 2021 Author Posted August 23, 2021 3 godziny temu, limonka80 napisał: Ponguś miał przy wyjściu ze schronu zraniony w tym miejscu łepek .... jakaś bakteria się pewnie dostała do rany i urosło.... No słusznie to wypatrzyłaś. Pewnie tak było. On w ogóle też dość biedny był przy wyjeździe ze schronu. Jak większość psiaków.. Quote
Tyśka) Posted August 29, 2021 Posted August 29, 2021 Zaglądam do ślicznego Pongusia. Oby i jego ktoś wkrótce wypatrzył :) Quote
mari23 Posted August 30, 2021 Posted August 30, 2021 Dnia 29.08.2021 o 08:09, Tyśka) napisał: Zaglądam do ślicznego Pongusia. Oby i jego ktoś wkrótce wypatrzył :) Podobno "do trzech razy sztuka"... Binguś, Krecik..... czy Pongus będzie trzeci? Oby !!! Własnie dostałam zniżkę na OLX i wykupiłam Pongusiowi promowanie ogłoszenia MAXI 2 Quote
agat21 Posted August 30, 2021 Author Posted August 30, 2021 27 minut temu, mari23 napisał: Podobno "do trzech razy sztuka"... Binguś, Krecik..... czy Pongus będzie trzeci? Oby !!! Własnie dostałam zniżkę na OLX i wykupiłam Pongusiowi promowanie ogłoszenia MAXI Serdeczne dzięki Mari! W sprawie Pongusia już dawno nie miałam telefonów, nawet głupich.. Quote
KrystynaS Posted August 30, 2021 Posted August 30, 2021 Szkoda, że Pongo nikogo nie zainteresował. No nic ważne, że zdrowy, bezpieczny i zadowolony z życia Quote
Alaskan malamutte Posted August 31, 2021 Posted August 31, 2021 Agatko, czynsz za sierpień uiszczony (ufff, zdążyłam :-))) Moje ogłoszenie Pongo na Wrocław nie jest promowane.... Łagodny, spokojny Pongo do adopcji. Wrocław Stare Miasto • OLX.pl Zaraz podmienię zdjęcia. Quote
Tola Posted August 31, 2021 Posted August 31, 2021 Spróbuję pokazać Pongusia jeszcze raz na profilu fundacji, podobnie jak Bonusika. Poprzednim razem nie było odzewu, chociaż udostępnień miał sporo. Może tym razem ktoś wypatrzy Pongo, tak bardzo potrzebny ten własny domek. Quote
agat21 Posted September 1, 2021 Author Posted September 1, 2021 19 godzin temu, Tola napisał: Spróbuję pokazać Pongusia jeszcze raz na profilu fundacji, podobnie jak Bonusika. Poprzednim razem nie było odzewu, chociaż udostępnień miał sporo. Może tym razem ktoś wypatrzy Pongo, tak bardzo potrzebny ten własny domek. Dziękuję pięknie! Ogłoszenie na olx też ma sporo odsłon, pobrań telefonu i nic :( Quote
agat21 Posted September 1, 2021 Author Posted September 1, 2021 Piękne dzięki za wpłaty Alaskan i limonce. Zaraz dopiszę do rozliczenia. Hotelik na sierpień dziś zapłaciłam. Quote
Tyśka) Posted September 1, 2021 Posted September 1, 2021 W końcu coś ruszy :))) Głaski zostawiam królewiczowi. Quote
agat21 Posted September 1, 2021 Author Posted September 1, 2021 Kolejny nowy psiaczek w otoczeniu Pongusia :) Quote
agat21 Posted September 1, 2021 Author Posted September 1, 2021 .. ale w sumie kot pogoniony przed chwilą w ogrodzie był ciekawszy! No mogłaby mnie jeszcze tam wpuścić, bo kot wciąż tam jest i śmieje się ze mnie!! 1 Quote
Aska7 Posted September 1, 2021 Posted September 1, 2021 Mnie to ujęła ta bambaryła na ławce : ) image.webp No i oczywiście dogo fika, ale jeszcze spróbuję Quote
Mruczka Posted September 1, 2021 Posted September 1, 2021 3 godziny temu, agat21 napisał: Ale jaka bambaryła? Właśnie chciałam napisać, że Pongo jakby zeszczuplał 🤔. Quote
Recommended Posts