Jump to content
Dogomania

Psiaczek, który już na nic nie czeka. Nie patrzy już nawet przez kraty na człowieka, który podchodzi do boksu. Nie patrzy mu w oczy. PONGO już w hotelu. Zapraszam do dropiatego biedaka - Ponguś zamieszkał we Wrocławiu!! ♡♡♡.

Recommended Posts

Posted
12 minut temu, mari23 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/pies-w-kropeczki-czeka-na-dobrego-czlowieka-CID103-IDJS0jz.html

U mnie od dawna ma na Opole, właśnie skończyło się promowanie, odczekam kilka dni i ponowię, tylko na jakie miasto zmienić, skoro Opole ma u Patmol? 

Może niech zostaną oba na Opole po prostu.  OLX się nie przyczepił -moje tez jest juz dawno.

moje suki (obie ok 10 lat) też sie zrobiły jakieś takie mało ruchliwe. w pokoju  mam klimatyzacje ustawioną na 24 stopni -i właściwie to mogłyby tylko tam sobie leżeć.

Jak wyłączę klimatyzację, bo ja nie przepadam za takim chłodkiem, i temperatura wzrośnie do 25/26 stopni to przychodzą od razu z petycją/miny robią znaczące i wpatrują się w maszynę, żeby koniecznie włączyć. Normalnie klimatyzator -miłość moich psów.

• Like 1
Posted
1 minutę temu, Patmol napisał:

Może niech zostaną oba na Opole po prostu.  OLX się nie przyczepił -moje tez jest już dawno.

u mnie 896 wyświetleń i 44 razy pobrany nr telefonu...i nic :( :(

Pechowy nasz Pongusio ?  :( :(

Posted

Dziękuję za link, mari23 - zapisałam sobie.

Ja bym jednak zmieniła miasto, aby nie powielać psiaka w jednym mieście. W Opolu jest już pokazywany i tam człowieka ma szansę znaleźć z jednego ogłoszenia :). mari23, może podmień na inne miasto, choćby Gliwice? 

Posted
1 godzinę temu, Tyśka) napisał:

Dziękuję za link, mari23 - zapisałam sobie.

Ja bym jednak zmieniła miasto, aby nie powielać psiaka w jednym mieście. W Opolu jest już pokazywany i tam człowieka ma szansę znaleźć z jednego ogłoszenia :). mari23, może podmień na inne miasto, choćby Gliwice? 

Zrobione, już są Gliwice. 

Tylko jak tu "odczarować" Pongusiowy zły los? :( :(

Posted
1 godzinę temu, mari23 napisał:

Tylko jak tu "odczarować" Pongusiowy zły los? 😞 😞

Może po prostu czekać na właściwy telefon? Ogłoszeń ma sporo na różne miasta.

Miła z Zamościa mieszkała u Murki chyba 3 lata, żadnego zainteresowania nią nie było, aż pewnego dnia zadzwonił telefon i to był TEN telefon. Miłeczka jest teraz szczęśliwą szczecinianką, ma wspaniały dom i wspaniałą Panią. I była wtedy starsza niż Pongo.

• Like 1
Posted
2 godziny temu, mari23 napisał:

Zrobione, już są Gliwice. 

Tylko jak tu "odczarować" Pongusiowy zły los? :( :(

Losowi trzeba pomóc i czekać :)

Dlatego skorzystałam z tego, że obiad się robi i pozapisywałam zdjęcia z Waszych czterech ogłoszeń. Zrobiłam olx na Kraków i na szczęście przeszło:
https://www.olx.pl/d/oferta/komu-pomniejszona-wersje-dalmatynczyka-pelny-milosci-pongo-CID103-IDKv0u0.html

Posted
23 godziny temu, agat21 napisał:

Mari, serdeczne dzięki za zarezerwowanie kolejki u kikou, ja czekam u niej na miejsce dla Makusia, który na pewno jest starszy od Pongo. Ponguś chyba jednak nie jest aż tak stary, ale długo siedział w schronie, i to takim "fajnym" schronie, że pewnie to odcisnęło na nim duże piętno..

Z myślą o tym prosiłam już jakiś czas temu kikou o zarezerwowanie miejsca dla Pongo, wiadomo, że na miejsce poczekać trzeba, jeśli w tym czasie znalazłby (oby!!!) wspaniały dom, to miejsce będzie dla innego biedaka w potrzebie :)

19 godzin temu, KrystynaS napisał:

Może po prostu czekać na właściwy telefon? Ogłoszeń ma sporo na różne miasta.

Miła z Zamościa mieszkała u Murki chyba 3 lata, żadnego zainteresowania nią nie było, aż pewnego dnia zadzwonił telefon i to był TEN telefon. Miłeczka jest teraz szczęśliwą szczecinianką, ma wspaniały dom i wspaniałą Panią. I była wtedy starsza niż Pongo.

Czekamy już piąty miesiąc i czekać będziemy, wciąż ponawiam i wyróżniam ogłoszenie z nadzieją na TEN jeden, jedyny telefon. Rozważenie przenosin Pongusia do kikou nie oznacza przecież rezygnacji z jego ogłaszania, jedynie troskę o jego przyszłość. 

Wieku Pongusia nie znamy tak naprawdę, za to wiemy, gdzie spędził ostanie 8 lat, co nie było bez wpływu na stan jego zdrowia. Dlatego warto rozważyć opcję przeniesienia go do kikou, gdzie będzie miał idealne warunki dla starego, chorego psa i towarzystwo takich samych biedaków, jak on ( w tym kilku kolegów zza zamojskich krat).

Nie bez znaczenia jest też kwestia finansowa  Ponguś deklaracji ma niewiele, a pobyt u kikou jest o 200zł/mc tańszy.

• Like 4
  • Upvote 1
Posted

Od kilku dni zastanawiam się, rozważam różne "za i przeciw" i chyba jednak pierwszy do kikou pojedzie Makary. Nie pisałam Wam o tym na wątku, ale jakieś czas temu dexterka już prosiła mnie, żeby znaleźć mu jakieś inne miejsce, jakieś dobre dla starszego psiaka. Ona go ogarnęła, zrobiła przy nim wszystko, co mogła, ale nie jest miejscem nastawionym na dożywotnią opiekę nad starszym psiakiem. A nie oszukując się zanadto, to tak właśnie w przypadku Makarego to wygląda - on raczej domu nie znajdzie. Z kolei Ponguś jest teraz w trakcie leczenia i nie chcę fundować mu zmiany miejsca dopóki nie wydobrzeje, bo w sumie nowe miejsce i stres związany z długą podróżą może nie wpłynąć na niego teraz najlepiej. Nie chciałabym mu dodatkowo zaszkodzić.

• Like 5
  • Upvote 1
Posted
5 godzin temu, agat21 napisał:

Od kilku dni zastanawiam się, rozważam różne "za i przeciw" i chyba jednak pierwszy do kikou pojedzie Makary. Nie pisałam Wam o tym na wątku, ale jakieś czas temu dexterka już prosiła mnie, żeby znaleźć mu jakieś inne miejsce, jakieś dobre dla starszego psiaka. Ona go ogarnęła, zrobiła przy nim wszystko, co mogła, ale nie jest miejscem nastawionym na dożywotnią opiekę nad starszym psiakiem. A nie oszukując się zanadto, to tak właśnie w przypadku Makarego to wygląda - on raczej domu nie znajdzie. Z kolei Ponguś jest teraz w trakcie leczenia i nie chcę fundować mu zmiany miejsca dopóki nie wydobrzeje, bo w sumie nowe miejsce i stres związany z długą podróżą może nie wpłynąć na niego teraz najlepiej. Nie chciałabym mu dodatkowo zaszkodzić.

Myślę, że to jak najbardziej słuszna decyzja i cieszę się, że kochany Makary pojedzie do kikou :) Ponguś jeszcze poczeka, zakończy leczenie i jeśli domek TEN najwspanialszy się nie odezwie - miejsce ma zarezerwowane u kikou. Bo jak napisałaś o hoteliku u Dexterki, tak też chyba żaden komercyjny hotelik  "nie jest miejscem nastawionym na dożywotnią opiekę nad starszym psiakiem." 

• Upvote 1
Posted
8 minut temu, mari23 napisał:

Myślę, że to jak najbardziej słuszna decyzja i cieszę się, że kochany Makary pojedzie do kikou :) Ponguś jeszcze poczeka, zakończy leczenie i jeśli domek TEN najwspanialszy się nie odezwie - miejsce ma zarezerwowane u kikou. Bo jak napisałaś o hoteliku u Dexterki, tak też chyba żaden komercyjny hotelik  "nie jest miejscem nastawionym na dożywotnią opiekę nad starszym psiakiem." 

Zgadza się Mari, tam Makuś jest skazany na kojec. A szkoda żeby mieszkał do końca życia w kojcu 

• Like 3
Posted

Ponguś doczeka się domu swojego, własnego i będzie bardzo szczęśliwy. Żadne tam przekreślanie i co z tego że nie jest słodkim yorkiem czy maltańczykiem, ktoś go dostrzeże i pokocha, zobaczycie.

• Like 2
Posted

Absolutnie nie przekreślamy. Jeśli odnajdzie go właściwy człowiek będą bardzo obaj z Pongusiem szczęśliwi. On jest przecież bardzo proludzkim i ciepłym psem. Nawet teraz - jak czuł się nie najlepiej,  zawsze przychodził do anecik po swoją porcję głasków i czułości. Kochany wałeczek :)

• Like 4
Posted
Dnia 10.07.2021 o 13:01, agat21 napisał:

Absolutnie nie przekreślamy. Jeśli odnajdzie go właściwy człowiek będą bardzo obaj z Pongusiem szczęśliwi. On jest przecież bardzo proludzkim i ciepłym psem. Nawet teraz - jak czuł się nie najlepiej,  zawsze przychodził do anecik po swoją porcję głasków i czułości. Kochany wałeczek :)

Przed chwilą kochanemu wałeczkowi kolejny raz wykupiłam promowanie "Maxi" na olx i niech mu szczęście przyniesie w postaci cudownego domku i jeszcze cudowniejszego człowieka w tymże domku <3 

• Like 2
Posted
Dnia 11.07.2021 o 23:02, mari23 napisał:

Przed chwilą kochanemu wałeczkowi kolejny raz wykupiłam promowanie "Maxi" na olx i niech mu szczęście przyniesie w postaci cudownego domku i jeszcze cudowniejszego człowieka w tymże domku <3 

Dziękuję Mari bardzo bardzo :)

Posted

Ponguś coraz lepiej. Ostatnią burzę przesiedział w domu. A teraz ma młodziutkiego kumpla. Znowu dobranego pod kolor i umaszczenie :D

Fajnie razem wyglądają, co? Jakby starszy kolega sprzedawał młodszemu prawdy życiowe ;)

received_181336040642314.jpeg

received_1640467462818198.jpeg

• Like 6
Posted
11 godzin temu, KrystynaS napisał:

Ależ śliczny ten nowy kolega Pongusia, bardzo oryginalne umaszczenie

I mega długi ogon! :) przesłodki dzieciak :)

A Ponguś piękny, dostojny... i te cudne łapeczki krzywaśne <3

• Like 1
Posted

Przepraszam, że mało się odzywam. Mam kolejne perypetie z moim psiaczkiem, łapka po operacji nie wygoiła się i nie goi nadal dobrze. Miał kolejną operację..