agat21 Posted February 18, 2021 Author Posted February 18, 2021 Alaskan dowiedziała się dziś, że Dropiatek siedzi w schronie od 2013 roku!!! :(( Quote
agat21 Posted February 18, 2021 Author Posted February 18, 2021 1 godzinę temu, Onaa napisał: Zamojski batonik zaprasza, chce dołączyć do psiaków które opuszczą schronisko we wtorek Cudownie, że i Batonik opuści to miejsce okropne! :) Quote
agat21 Posted February 18, 2021 Author Posted February 18, 2021 A teraz powiedzcie co mam zrobić. Od wczoraj kiedy przez przypadek dowiedziałam się o tym psie i Alaskan przesłała mi jego zdjęcia nie mogę znaleźć sobie miejsca... :(( Quote
agat21 Posted February 18, 2021 Author Posted February 18, 2021 Śnieg, lód, mróz, beton. I czołgający się po tym pies. Próbujący stawać na łapkach. Próbujący.. Quote
Isiak Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Jest taka fundacja, która pomaga starym, schorowanym psom, dzisiaj się o niej dowiedziałam. Może by pomogła? Quote
beataczl Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 5 minut temu, agat21 napisał: Alaskan dowiedziała się dziś, że Dropiatek siedzi w schronie od 2013 roku!!! :(( o rany:( to jeszcze dluzej niz Łaciatek....tym bardziej sie cieszymy ze wychodzi na wolnosc , do wtorku czas sie bedzie tak dluzyl! Quote
agat21 Posted February 18, 2021 Author Posted February 18, 2021 4 minuty temu, Isiak napisał: Jest taka fundacja, która pomaga starym, schorowanym psom, dzisiaj się o niej dowiedziałam. Może by pomogła? Poproszę o namiary. Quote
beataczl Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 5 minut temu, agat21 napisał: Śnieg, lód, mróz, beton. I czołgający się po tym pies. Próbujący stawać na łapkach. Próbujący.. 2 minuty temu, Isiak napisał: Jest taka fundacja, która pomaga starym, schorowanym psom, dzisiaj się o niej dowiedziałam. Może by pomogła? chyba trzeba by pilnie wyciagnac a potem przekazac Fundacji. On nie ma tam zadnych szans :( jeszcze troche sie nie podniesie i uspia Go,albo na mrozie zamarznie ... Isiak zadzwonisz do tej fundacji,czy wogole jestj akas szansa dla Niego? Quote
agat21 Posted February 18, 2021 Author Posted February 18, 2021 5 minut temu, KrystynaS napisał: Boże kochany ...agat nie wiem. No właśnie :( Pytałam w kilku hotelach już. Nikt nie weźmie psa w ciemno nie wiedząc nawet co mu dolega i jakiej opieki potrzebuje :( Quote
Isiak Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 https://psitulisko.pl/ Dzisiaj przypadkiem trafiłam, przeglądając profil założycielki fundacji na FB. To osoba zaangażowana od lat w pomoc zwierzętom, była dokumentalistką Pogotowia dla Zwierząt w trakcie akcji w Radysach, sama ma w domu uratowane psy owczarkowate, jeden na wózku. Quote
beataczl Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 4 minuty temu, agat21 napisał: No właśnie :( Pytałam w kilku hotelach już. Nikt nie weźmie psa w ciemno nie wiedząc nawet co mu dolega i jakiej opieki potrzebuje :( u kikou moze...tam takie dziadeczki sa... Quote
Alaskan malamutte Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Dropiatka nie było dzisiaj na wybiegu, spał sobie w budzie. Nie zrobiłam zdjęcia...Jest już razem z Łatkiem i Szamankiem oddzielony...boks pustoszeje... Quote
agat21 Posted February 18, 2021 Author Posted February 18, 2021 4 minuty temu, Isiak napisał: https://psitulisko.pl/ Dzisiaj przypadkiem trafiłam, przeglądając profil założycielki fundacji na FB. To osoba zaangażowana od lat w pomoc zwierzętom, była dokumentalistką Pogotowia dla Zwierząt w trakcie akcji w Radysach, sama ma w domu uratowane psy owczarkowate, jeden na wózku. Dzięki, zadzwonię tam między jedną a drugą pracą. Quote
Isiak Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 5 minut temu, agat21 napisał: Dzięki, zadzwonię tam między jedną a drugą pracą. A ja już piszę posta z prośbą o pomoc. Quote
agat21 Posted February 18, 2021 Author Posted February 18, 2021 Przed chwilą, Isiak napisał: A ja już piszę posta z prośbą o pomoc. ❤❤❤❤❤❤❤ Quote
KrystynaS Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 14 minut temu, agat21 napisał: No właśnie :( Pytałam w kilku hotelach już. Nikt nie weźmie psa w ciemno nie wiedząc nawet co mu dolega i jakiej opieki potrzebuje :( Myślę, że żaden hotel nie weźmie tego psa. Jedyny ratunek to Fundacja lub osoba prywatna i raczej szukaj w Fundacjach. Opieka nad takim psem może przekroczyć możliwości pojedynczej osoby nawet jeśli bardzo by chciała. No chyba, że te zdjęcia są takie tragiczne bo akurat takie ujęcie a w rzeczywistości pies może chodzić, ale to trzeba by się dowiedzieć w schronisku Quote
beataczl Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 1 minutę temu, Isiak napisał: A ja już piszę posta z prośbą o pomoc. tak im szybciej tym lepiej bedziemy wiedziec na czym stoimy. Quote
Onaa Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Boże, tu się człowiek cieszy że te kilka psiaczków jadą, a tutaj taka bida :( :( :(, nie było go na innych zdjęciach wcześniej albo nie wychodził na zewnątrz. On podobny do Borysa. Quote
Ewa Marta Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 3 godziny temu, agat21 napisał: A teraz powiedzcie co mam zrobić. Od wczoraj kiedy przez przypadek dowiedziałam się o tym psie i Alaskan przesłała mi jego zdjęcia nie mogę znaleźć sobie miejsca... :(( Tu widać rany. Prawdopodobnie jest pogryziony:( Quote
beataczl Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 2 minuty temu, Ewa Marta napisał: Tu widać rany. Prawdopodobnie jest pogryziony:( rzeczywiscie , swieze rany ... :( czemu tego agresora nie oddziela .. czy ZEA nie moze porozmawiac w tej sprawie ? Quote
agat21 Posted February 18, 2021 Author Posted February 18, 2021 Rozmawiałam z panią z fundacji poleconej przez Isię. Prosiła, żeby wysłać jej maila i wszystko opisać, bo złapałam ją w trasie. Jutro rano na spokojnie przeczyta i sprawdzi co mogą zrobić, gdzie go mogą przyjąć. W każdym razie nie odmówiła :) Chce pomóc. Mówiłam jej o wtorkowym transporcie, może udałoby się zabrać od razu i tego biedaka, ale za wcześnie o tym przesądzać. W każdym razie jest szansa! Nie zasnę spokojne póki ten pies nie będzie zaopiekowany :( 1 Quote
agat21 Posted February 18, 2021 Author Posted February 18, 2021 2 godziny temu, Ewa Marta napisał: Tu widać rany. Prawdopodobnie jest pogryziony:( Też na to zwróciłam uwagę :( Quote
Isiak Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 15 minut temu, agat21 napisał: Rozmawiałam z panią z fundacji poleconej przez Isię. Prosiła, żeby wysłać jej maila i wszystko opisać, bo złapałam ją w trasie. Jutro rano na spokojnie przeczyta i sprawdzi co mogą zrobić, gdzie go mogą przyjąć. W każdym razie nie odmówiła :) Chce pomóc. Mówiłam jej o wtorkowym transporcie, może udałoby się zabrać od razu i tego biedaka, ale za wcześnie o tym przesądzać. W każdym razie jest szansa! Nie zasnę spokojne póki ten pies nie będzie zaopiekowany :( Ale się cieszę! Ja pisałam posta na jej stronie i prywatną wiadomość, wysłałam zdjęcia z wątku i link na stronę wątku, gdzie one są, ale nie mam odpowiedzi - jest pewnie zajęta i nie wchodziła na FB. Wierzę, że będzie mogła pomóc, to jest twarda, konkretna i przebojowa kobieta :) Quote
Recommended Posts