agat21 Posted April 24, 2021 Author Posted April 24, 2021 3 godziny temu, Aska7 napisał: Ja słyszałam o oddaniu psa, bo mu woda z pyska kapie jak kończy pić z miski : ( Żartujesz sobie teraz??! Quote
Aska7 Posted April 24, 2021 Posted April 24, 2021 Niestety nie : ( Znajomi wzięli wyżła weimarskiego z rodowodem. Ich wybór : /. I zawsze jak się napił wody to ktoś za nim stał z ręcznikiem papierowym, żeby mu fafle wytrzeć. Ehh, na nic tłumaczenie : ( Quote
agat21 Posted April 25, 2021 Author Posted April 25, 2021 19 godzin temu, Aska7 napisał: Niestety nie : ( Znajomi wzięli wyżła weimarskiego z rodowodem. Ich wybór : /. I zawsze jak się napił wody to ktoś za nim stał z ręcznikiem papierowym, żeby mu fafle wytrzeć. Ehh, na nic tłumaczenie : ( No fajnie. Podejrzewam, że najlepsza byłaby dla nich rzeźba psa - najlepiej dłuta jakiegoś znanego rzeźbiarza. 1 Quote
agat21 Posted April 25, 2021 Author Posted April 25, 2021 A Pongulec miał wczoraj długi spacer po polach z wolontariuszką. :) Chyba mu się podobało. Maszerował w każdym razie dzielnie. 3 Quote
rozi Posted April 25, 2021 Posted April 25, 2021 20 godzin temu, Aska7 napisał: Niestety nie : ( Znajomi wzięli wyżła weimarskiego z rodowodem. Ich wybór : /. I zawsze jak się napił wody to ktoś za nim stał z ręcznikiem papierowym, żeby mu fafle wytrzeć. Ehh, na nic tłumaczenie : ( Miałam takich niedoszłych teściów, naprawdę fajni ludzie, ale Poznaniacy. Też suka stała po piciu, żeby nie nakapać na podłogę (pastowany parkiet), nie przeszkadzało jej, nauczona była. Wyżeł zresztą, ale nie weimar. Quote
KrystynaS Posted April 25, 2021 Posted April 25, 2021 Ależ ten Pongo na piękne umaszczenie i jaka sierść gęsta Quote
agat21 Posted April 25, 2021 Author Posted April 25, 2021 5 godzin temu, Aska7 napisał: Ostatnie zdjęcie takie nostalgiczne Prawda? Myślę, że on ma duszę romantyka ;) Quote
agat21 Posted April 25, 2021 Author Posted April 25, 2021 4 godziny temu, KrystynaS napisał: Ależ ten Pongo na piękne umaszczenie i jaka sierść gęsta Tak, jest naprawdę oryginalny wielokropek :) Sierść się poprawiła po lepszym jedzeniu, no i spa sporo zdziałało, bo cały wieloletni syf z futerka spłynął. Tylko coś na razie ludzie nie bardzo to dostrzegają :/ Taki fajny psiulo, powinni się bić o niego. Quote
rozi Posted April 25, 2021 Posted April 25, 2021 11 minut temu, agat21 napisał: Prawda? Myślę, że on ma duszę romantyka ;) Mam tego typu zdjęcia Olka mojego ze spacerów ze schronu, jak wolontariuszka go wzięła w przestrzeń. Tylko Olek bardziej węszył. Quote
mari23 Posted April 25, 2021 Posted April 25, 2021 6 godzin temu, Aska7 napisał: Ostatnie zdjęcie takie nostalgiczne Kochany Ponguś wypatruje swojego domku...... Quote
Ellig Posted April 27, 2021 Posted April 27, 2021 Wstawię do ogłoszenia te cudowne fotki Pongusia. Quote
agat21 Posted April 27, 2021 Author Posted April 27, 2021 Ponguś dostał 20 zł od Alaskan - serdeczne dzięki Quote
Ewa Marta Posted April 27, 2021 Posted April 27, 2021 Ponguś pięknie zapozował:) Dobrze mu na tych polach:) Quote
agat21 Posted April 30, 2021 Author Posted April 30, 2021 W poniedziałek jak siedziałam w Katowicach w oczekiwaniu na szczeniory z Ukrainy, zadzwoniły panie bliźniaczki z Poznania w sprawie Pongusia. Bardzo fajne, z głosu wynikało, ze już w miarę dojrzałe, artystki zwierzakolubne, szukają spokojnego psiaczka dla jednej z nich. Ponguś bardzo się spodobał, tylko znowu wynikła sprawa mieszkania na I piętrze bez windy i konieczności noszenia psiaka. Ostatni psiak, którego pani pożegnała chorował mocno pod koniec życia i pani go nosiła kilka razy dziennie na siusiu po schodach. Gadałyśmy ok. pół godziny i stanęło na tym, że pani się zastanowi, przemyśli, pojedzie do rodziców, którzy mają 20 kilgramowego psa i ponosi go trochę po schodach, żeby potrenować i zobaczyć ja to by ewentualnie było. Po majówce będzie jechać do Krakowa, więc nie wykluczone, że przejedzie przez hotelik i pozna Pongusia osobiście, jeśli przemyślenia będą szły w dobrą stronę. A ja dziś wyróżniłam ogłoszenie na Katowice, dajcie znać jakie macie wyniki ze swoich ogłoszeń i które warto wyróżnić jeszcze. 1 Quote
kiyoshi Posted April 30, 2021 Posted April 30, 2021 Moje oba ogłoszenia Pongusia mają bardzo dobre stetystyki i pobrań telefonu i odsłon. To na Poznań juz straciło wyróznienie a na Częstochowe jest do chyba 3 maja. Jak na mój gust to zawsze przy staruszkach im więcej wyróznień tym lepiej. Ten dom wyżej brzmi całkiem dobrze. Z tym noszeniem psów faktycznie może być kłopot ale tak naprawde...można wymyślić jakieś nosidło gdyby faktycznie trzeba było..1sze piętro nie jest aż tak wysoko...ZObaczymy jednak co postanowią :) 2 Quote
KrystynaS Posted April 30, 2021 Posted April 30, 2021 Pani rozsądnie podchodzi, miała psa który już nie dawał rady sam zejść po schodach i z praktyki wie jak to wygląda. Czekamy żeby sobie wszystko przemyślała 1 Quote
Onaa Posted April 30, 2021 Posted April 30, 2021 U mnie Ponguś ma dwa wyróżnione olx https://www.olx.pl/d/oferta/pan-kropeczka-czyli-pongo-czeka-na-dobry-dom-CID103-IDIZpck.html Od: 16 kwi Do: 15 maj Gliwice, Śląskie, Stare Gliwice podgląd edycja zakończ Statystyki 101 4 Ale dzisiaj je przenoszę na Katowice. a drugie jest na Kraków Wyjątkowy Ponguś do adopcji Za darmo Od: dzisiaj Do: 30 maj Kraków, Małopolskie, Nowa Huta podgląd edycja zakończ Statystyki 438 20 Głaski dla Pongusia :). 1 Quote
Onaa Posted April 30, 2021 Posted April 30, 2021 Dnia 25.04.2021 o 19:43, agat21 napisał: Tak, jest naprawdę oryginalny wielokropek :) Sierść się poprawiła po lepszym jedzeniu, no i spa sporo zdziałało, bo cały wieloletni syf z futerka spłynął. Tylko coś na razie ludzie nie bardzo to dostrzegają :/ Taki fajny psiulo, powinni się bić o niego. Ja nie wiem gdzie ludzie mają oczy, Ponguś jest cudny i z urody i z usposobienia. I ma taką nietuzinkową urodę :). Quote
agat21 Posted April 30, 2021 Author Posted April 30, 2021 Dziękuję Wam bardzo :) Rozmawiałyśmy o noszeniu nie tylko w kwestii ewentualnej choroby, ale również tego, że Ponguś jako krótkołapek nie powinien dużo chodzić po schodach, bo kręgosłup może mu siąść. :/ 1 Quote
Alaskan malamutte Posted April 30, 2021 Posted April 30, 2021 Moje na Wrocław nie jest wyróżnione.. Łagodny, spokojny Pongo do adopcji. Wrocław Stare Miasto • OLX.pl Quote
Ellig Posted May 1, 2021 Posted May 1, 2021 Ja wyzerowałam licznik 2 dni temu, wyróżnione na Warszawę do dzisiaj. https://www.olx.pl/d/oferta/pongo-czeka-na-dom-CID103-IDJ0wEB.html 1 Quote
agat21 Posted May 1, 2021 Author Posted May 1, 2021 Dnia 30.04.2021 o 22:54, Alaskan malamutte napisał: Moje na Wrocław nie jest wyróżnione.. Łagodny, spokojny Pongo do adopcji. Wrocław Stare Miasto • OLX.pl 16 godzin temu, Ellig napisał: Ja wyzerowałam licznik 2 dni temu, wyróżnione na Warszawę do dzisiaj. https://www.olx.pl/d/oferta/pongo-czeka-na-dom-CID103-IDJ0wEB.html Wyróżnię jutro oba. Quote
agat21 Posted May 1, 2021 Author Posted May 1, 2021 5 godzin temu, Baltimoore napisał: Przystojniak z Pongusia :)) No tak, tylko widać ludzie nie lubią dojrzałych przystojniaków.. :/ Quote
Recommended Posts