Tyśka) Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 W odpowiednim czasie Dari została uratowania. Teraz będzie tylko lepiej:) Quote
elik Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 3 godziny temu, Tyśka) napisał: W odpowiednim czasie Dariusz została uratowania. Teraz będzie tylko lepiej:) Tak, tam gdzie była nie dostałaby pomocy. Kolejne psie życie uratowane w ostatnim momencie. Quote
Murka Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 Ida po weekendzie będzie miała sterylkę jak wszystko dobrze pójdzie, także porobiłam trochę fotek pod ogłoszenia: Quote
Tola Posted February 25, 2021 Author Posted February 25, 2021 Murka, dziękuję bardzo, nie spodziewałam się tak udanego efektu:) Jutro postaram się zrobić pierwsze ogłoszenie, zobaczymy co się zadzieje:). Fanię czeka jeszcze sterylizacja i szczepienia, potrzeba na to trochę czasu, ale dobrze byłoby, gdyby na sunię ktoś już czekał. Quote
limonka80 Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 1 godzinę temu, Murka napisał: Uśmiech Mona Lizy :-)) Dziewczyna jest piękna. 1 Quote
b-b Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 41 minut temu, Tola napisał: Jutro postaram się zrobić pierwsze ogłoszenie, zobaczymy co się zadzieje:). Tolu jeśli będzie taka potrzeba to mogę też zrobić. Tylko znowu poczekam na Twój tekst ;) 1 Quote
mari23 Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 1 godzinę temu, limonka80 napisał: Uśmiech Mona Lizy :-)) Dziewczyna jest piękna. Przepiękna !!!!! Gdyby nie fakt, że mi "przysługują" tylko stare, ślepe, głuche, kulawe etc. ;) to już bym ankietę przedadopcyjną wypełniała ( pomimo, że ruda nie jest ;)) 2 Quote
helli Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 To Ida niedawno skończyła cieczkę? Wyczytałam, że najlepiej sterylizować 2-3 mies po cieczce, ale może ma być szybciej z powodu ewentualnej ciąży? Quote
Isiak Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 6 minut temu, helli napisał: To Ida niedawno skończyła cieczkę? Wyczytałam, że najlepiej sterylizować 2-3 mies po cieczce, ale może ma być szybciej z powodu ewentualnej ciąży? Cieczkę skończyła Deri, ta młodsza. Quote
helli Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 6 minut temu, Isiak napisał: Cieczkę skończyła Deri, ta młodsza. Jednak chyba Ida, może jednak dałoby się jeszcze 1-2 tyg odczekać? Quote
Tola Posted February 25, 2021 Author Posted February 25, 2021 3 godziny temu, b-b napisał: Tolu jeśli będzie taka potrzeba to mogę też zrobić. Tylko znowu poczekam na Twój tekst ;) Bardzo dziękuję:) Jutro postaram się zrobić. 1 godzinę temu, helli napisał: To Ida niedawno skończyła cieczkę? Wyczytałam, że najlepiej sterylizować 2-3 mies po cieczce, ale może ma być szybciej z powodu ewentualnej ciąży? 58 minut temu, helli napisał: Jednak chyba Ida, może jednak dałoby się jeszcze 1-2 tyg odczekać? To Ida vel Fania miała cieczkę. Ja też słyszałem o takich terminach sterylizacji po cieczce, rozmawiałam o tym z Murką, bo też mam obawy. Wet chyba podejrzewa, że sunia może być w ciąży, bo przyjechała już z cieczką, ale tego nie wiem. Może nie być, bo one miały te budy zamykane, może kobieta zamykała ją w tej budzie? Boję się trochę, to fakt. Quote
Murka Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 Nasz wet sterylizuje w okresie 10-14 dni (mówi, że to najlepszy czas) lub 2 miesiące po zakończeniu cieczki. Możemy czekać 2 miesiące, ale wg mnie sunia może być w ciąży. Nie wierzę, że kobieta pilnowała... przecież nie siedziały w tych budach cały czas zamknięte. Quote
elik Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 Kiedyś czytałam medyczny wywód na temat kiedy robić sterylizację suczki. Nie pamiętam już medycznych argumentów, ale zmierzały one do tego, że zabieg sterylizacji suczki nie powinien być wykonany zbyt szybko po cieczce. Zalecany okres wyczekiwania to 2 do 3 miesiące. Wcześniejsze wykonanie zabiegu może powodować różne komplikacje dla suczki. A nie można byłoby wykonać USG, żeby stwierdzić czy sunia jest w ciąży, czy nie.? Quote
helli Posted February 26, 2021 Posted February 26, 2021 Edytowane, przeszukałam Dogo, były przypadki sterylizacji po 2-3 tyg, USG chyba nic nie pokaże, trzeba by czekać Quote
limonka80 Posted February 26, 2021 Posted February 26, 2021 16 godzin temu, mari23 napisał: Przepiękna !!!!! Gdyby nie fakt, że mi "przysługują" tylko stare, ślepe, głuche, kulawe etc. ;) to już bym ankietę przedadopcyjną wypełniała ( pomimo, że ruda nie jest ;)) To może czas zmienić przydział na młodsze? :-) Chociaż starsze, głuche i ślepawe są cudne - wiem bo mam :-) 2 Quote
mari23 Posted February 26, 2021 Posted February 26, 2021 4 minuty temu, limonka80 napisał: To może czas zmienić przydział na młodsze? :-) Chociaż starsze, głuche i ślepawe są cudne - wiem bo mam :-) właśnie sobie dwa kolejne geriatryki zamojszczaki "zarezerwowałam" ;) 1 Quote
Poker Posted February 26, 2021 Posted February 26, 2021 Na USG ciąża dopiero jest widoczna mniej więcej w połowie. Quote
mari23 Posted February 26, 2021 Posted February 26, 2021 4 minuty temu, Poker napisał: Na USG ciąża dopiero jest widoczna mniej więcej w połowie. A im ciąża bardziej zaawansowana, tym trudniejsza sterylka i większe prawdopodobieństwo komplikacji, więc chyba nie ma na co czekać, pytałam o radę moją wetkę - takie jest jej zdanie, które podzielam z własnego doświadczenia (w dziesiątkach chyba mogę liczyć wysterylizowane "tymczasowe" sunie, i nie tylko ja, my wszystkie na dogo chyba ;) ). Quote
Recommended Posts