Murka Posted March 2, 2021 Posted March 2, 2021 1 godzinę temu, Tola napisał: Tak, chemia jest i fakt ten bardzo cieszy, mam nadzieję, że Fela vel Deri jedną łapką już swoim domciu;) A Ida vel Fania jutro ma zabieg, więc bardzo proszę o kciuki za sunię, ja już się stresuję. Zrobiłam wreszcie obiecany OLX Fani, na razie na Warszawę. Poczekamy trochę, jak nic się nie zadzieje, to poproszę o pomoc w zrobieniu ogłoszeń na Kraków i Wrocław. https://www.olx.pl/oferta/cudna-fania-do-adopcji-CID103-IDIM4W3.html Zabieg przesunięty na czwartek, bo wet się pochorował:( Mam nadzieję, że to tylko przeziębienie i w czwartek zabieg będzie mógł się odbyć. Quote
helli Posted March 2, 2021 Posted March 2, 2021 Dnia 27.02.2021 o 19:01, mari23 napisał: Na tym zdjęciu - jak ona śmiało, bez lęku patrzy na dużo większą koleżankę. Wygląda jak typowy mały wiejski zakapior 2 Quote
mari23 Posted March 2, 2021 Posted March 2, 2021 5 minut temu, helli napisał: Wygląda jak typowy mały wiejski zakapior "Duża" aż wzrok odwraca ;) a mała - z ogonem pożyczonym od skunksa ;) ;) 1 Quote
Murka Posted March 4, 2021 Posted March 4, 2021 Ida już po sterylce, wszystko ok. Przy okazji zrobiliśmy RTG tchawicy i klatki piersiowej. Tchawica jest przewężona, tak jak myślałam:( na razie nic z tym nie trzeba robić, ale znamy przyczynę tego harczenia. Ida została też zaczipowana. 2 1 Quote
Tola Posted March 4, 2021 Author Posted March 4, 2021 Dzięki Kasiu za opiekę nad sunią i za dopilnowanie RTG i czipowania. Bardzo się cieszę, że już po wszystkim, jakoś coraz gorzej znoszę te zabiegi. A ja mam kolejną bardzo dobrą wiadomość - córcia Fela vel Deri ma domek Nasz kochany zakapiorek, jak ją nazwała helli, będzie warszawianką;). Pani Ania, przyszła pańcia suni, zaangaowała się też w szukanie domku dla mamci :) 6 Quote
Nadziejka Posted March 4, 2021 Posted March 4, 2021 Przed chwilą, Tola napisał: Dzięki Kasiu za opiekę nad sunią i za dopilnowanie RTG i czipowania. Bardzo się cieszę, że już po wszystkim, jakoś coraz gorzej znoszę te zabiegi. A ja mam kolejną bardzo dobrą wiadomość - Fela vel Ida ma domek Nasz kochany zakapiorek, jak ją nazwała helli będzie warszawianką;) Serce raduje za jedna niunie i za druga stokrosci Quote
Tyśka) Posted March 4, 2021 Posted March 4, 2021 Fantastycznie:) Bardzo z tego cieszę się i zaciskam kciuki za happy end. Quote
Murka Posted March 4, 2021 Posted March 4, 2021 3 minuty temu, Tola napisał: Dzięki Kasiu za opiekę nad sunią i za dopilnowanie RTG i czipowania. Bardzo się cieszę, że już po wszystkim, jakoś coraz gorzej znoszę te zabiegi. A ja mam kolejną bardzo dobrą wiadomość - Fela vel Ida ma domek Nasz kochany zakapiorek, jak ją nazwała helli, będzie warszawianką;) Chyba Fela vel Deri:) Bardzo się cieszę:) Sterylka suni wstępnie umówiona na czwartek za tydzień. Quote
Tola Posted March 4, 2021 Author Posted March 4, 2021 1 minutę temu, Tyśka) napisał: Fantastycznie - rozeszły się jak świeże bułeczki. Wystarczyło je tylko uwolnić z łańcucha i wykąpać. Bardzo z tego cieszę się i zaciskam kciuki za happy end. Na razie tylko córcia ma domek;) Quote
Tyśka) Posted March 4, 2021 Posted March 4, 2021 1 minutę temu, Tola napisał: Na razie tylko córcia ma domek;) Aaa, a ja myślałam, że i druga, Deri. Pomieszało mi się, myślałam że Ida to matka ;) No to zaciskam kciuki za mamusię jeszcze. Quote
Tola Posted March 4, 2021 Author Posted March 4, 2021 9 minut temu, Tyśka) napisał: Aaa, a ja myślałam, że i druga, Deri. Pomieszało mi się, myślałam że Ida to matka ;) No to zaciskam kciuki za mamusię jeszcze. To mnie się pomieszało, napisałam Fela vel Ida;) Quote
Tyśka) Posted March 4, 2021 Posted March 4, 2021 37 minut temu, Tola napisał: To mnie się pomieszało, napisałam Fela vel Ida;) Edytowałam poprzedni post co by innym nie pomieszać :D Quote
Poker Posted March 4, 2021 Posted March 4, 2021 Mam z bazarku 355 zł dla sunieczek. Na jakie konto mam wpłacić? Quote
Tola Posted March 4, 2021 Author Posted March 4, 2021 To się nazywa fart - nie zdążyłam zrobić pierwszego ogłoszenia, a domek już jest:) Quote
agat21 Posted March 4, 2021 Posted March 4, 2021 2 godziny temu, Tola napisał: Dzięki Kasiu za opiekę nad sunią i za dopilnowanie RTG i czipowania. Bardzo się cieszę, że już po wszystkim, jakoś coraz gorzej znoszę te zabiegi. A ja mam kolejną bardzo dobrą wiadomość - córcia Fela vel Deri ma domek Nasz kochany zakapiorek, jak ją nazwała helli, będzie warszawianką;). Pani Ania, przyszła pańcia suni, zaangaowała się też w szukanie domku dla mamci :) Łaaaałł! Ale fajnie! A gdzie będzie mieszkać, w jakiej dzielnicy? Marzę o spotkaniu na spacerze :) Quote
Tola Posted March 4, 2021 Author Posted March 4, 2021 25 minut temu, Poker napisał: Mam z bazarku 355 zł dla sunieczek. Na jakie konto mam wpłacić? Pięknie dziękuję Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA Konto: 97 2030 0045 1110 0000 0200 1700 nick + suczki z łańcucha Quote
Tola Posted March 4, 2021 Author Posted March 4, 2021 5 minut temu, agat21 napisał: Łaaaałł! Ale fajnie! A gdzie będzie mieszkać, w jakiej dzielnicy? Marzę o spotkaniu na spacerze :) Bielany:) Quote
agat21 Posted March 4, 2021 Posted March 4, 2021 2 minuty temu, Tola napisał: Bielany:) No to nie tak daleko. Kto wie? Kto wie? ;) Quote
Poker Posted March 4, 2021 Posted March 4, 2021 1 godzinę temu, Tola napisał: To się nazywa fart - nie zdążyłam zrobić pierwszego ogłoszenia, a domek już jest:) Mało tego. Dzięki suczynkom ma DS Dango. 2 Quote
Tola Posted March 6, 2021 Author Posted March 6, 2021 Na koncie ZEA są kolejne wpłaty, pięknie dziękuję 40 zł - znajoma elik - Agnieszka 60 zł - Iwona z Sosnowca (stała z marzec) 50 zł - limonka80 Quote
Tola Posted March 6, 2021 Author Posted March 6, 2021 Dzisiaj miałam kolejny tel. z Warszawy w sprawie Fani, pani miała zadzwonić do Murki i wypytać jeszcze o sunię. Quote
Murka Posted March 6, 2021 Posted March 6, 2021 3 godziny temu, Tola napisał: Dzisiaj miałam kolejny tel. z Warszawy w sprawie Fani, pani miała zadzwonić do Murki i wypytać jeszcze o sunię. Zadzwoniła i wypytała. Zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. 1 Quote
Gabi79 Posted March 7, 2021 Posted March 7, 2021 Z łańcucha na wsi od Warszawy, to mi się podoba. Kiedy przeprowadzka? Quote
Recommended Posts