Jump to content
Dogomania

Team - fonetycznie TIM, to zgrany zespół współpracujących ze sobą ludzi, a Ty biedaku jesteś sam - stary, chory, porzucony. W takim razie to my będziemy Twoją drużyną!

Recommended Posts

Posted
Dnia 30.07.2022 o 10:58, kikou napisał:

Tak, szczególnie że on nadal jest bardzo chudy

Przy chorych nerkach pieski najczęściej chudną.

Timusiu - zdrowia pomimo starości !!! ❤️ 

Posted
Dnia 2.08.2022 o 11:42, mari23 napisał:

Przy chorych nerkach pieski najczęściej chudną.

Timusiu - zdrowia pomimo starości !!! ❤️ 

Zdrowia jak najwięcej,  bo starość nie musi wiązać się z chorobą.

Posted

Na konto Timusia wpłynęły poniższe kwoty:

20,00 zł   od  seramarias  deklaracja  VIII  -  29.07.
  20,00 zł  od Ewa Marta  deklaracja  VIII  -  2.08.
  10,00 zł  od mari23  deklaracja  VIII  -  2.08.
  50,00 zł  od Pana Mateusza  deklaracja  VIII  -  3.08.
  10,00 zł  od Nesiowata  deklaracja  VIII  -  4.08.
  10,00 zł   od  ludwa  deklaracja  VII  -  7.08.

Bardzo serdecznie dziękuję  

731901804_pikne1.jpg.03ad6ea6e12489f3bd811450126c7c8b.jpg

oraz

30,00 zł  od elik  deklaracja  VIII  -  2.08. 

Posted

10.08.  konto Timusia wzbogaciło się o poniższe wpłaty:

50,00 zł   od helli  deklaracja  VIII 
  30,00 zł  od markofix1  deklaracja  VIII + dodatek    
  30,00 zł 
od jaguska  deklaracja  IX

Bardzo serdecznie dziękuję  pl09-bukiet-roz-kolorowych1.jpg.dad77cc275c4aee53f28f0dd7865d694.jpg

Posted

konto Timusia wzbogaciło się o poniższe wpłaty:

20,00 zł  od seramarias  deklaracja  IX  -  16.08.
  25,00 zł   od  Anny G-R  deklaracja  VIII  -  18.08.
  25,00 zł   od  Nuncek  deklaracja  VIII  -  18.08.

458882730_tulipany1.png.881fd1f5babc7c401d9334ac24a96836.png

• 2 weeks later...
Posted

10,00 zł   od  ludwa  deklaracja  VIII  -  1.09.

1741955398_getattachmid543475mpid14min1uid2a33d0a6911a3b5c.jpg.496f71bf11358289d608dee8a4ff2d8d.jpg

oraz

225,00 zł  od elik  z bazarku  -  31.08. 
    30,00 zł  od elik  deklaracja  IX  -  1.09. 

Posted

Nasz Timulek ma się juz bardzo kiepsko, gloweczka zupelnie juz nie ogarnia nic nawet własnego ciałka. Chlopaczek już przestal chodzić, siusia w pieluszkę. Jest tak nieporadny, ze nawet jak ma główkę kilka cm od miseczki to nie moze jej znaleźć, trzeba go trzymać żeby jadł albo karmić. Już nasz Timulek, z psich rzeczy, nic poza jedzonkiem nie pamięta 😔

Posted
Dnia 5.09.2022 o 20:56, kikou napisał:

Nasz Timulek ma się juz bardzo kiepsko, gloweczka zupelnie juz nie ogarnia nic nawet własnego ciałka. Chlopaczek już przestal chodzić, siusia w pieluszkę. Jest tak nieporadny, ze nawet jak ma główkę kilka cm od miseczki to nie moze jej znaleźć, trzeba go trzymać żeby jadł albo karmić. Już nasz Timulek, z psich rzeczy, nic poza jedzonkiem nie pamięta 😔

Bardzo smutna to dla mnie wiadomość  😞 Rozmawiałyśmy o tym przez telefon i myślałam, że już pogodziłam się z myślą, że czas Timusia jest coraz krótszy. Okazuje się, że jednak nie. Pocieszające jest to, że Timuś nie czuje bólu i że nadal ma przyjemność w jedzeniu. Przykre jest to, że nic nie możemy zrobić, żeby pomóc Timusiowi   😪

• Like 1
Posted

20,00 zł  od Ewa Marta  deklaracja  IX  -  1.09.
  10,00 zł  od mari23  deklaracja  IX  -  2.09. 
  10,00 zł 
od Nesiowata  deklaracja  IX  -  2.09.
  50,00 zł  od Pana Mateusza  deklaracja  IX  -  3.09.

kwiatki_11.gif.51497650378f4b9a8d3ee00dd52325a7.gif

Posted
Dnia 6.09.2022 o 00:15, elik napisał:

Bardzo smutna to dla mnie wiadomość  😞 Rozmawiałyśmy o tym przez telefon i myślałam, że już pogodziłam się z myślą, że czas Timusia jest coraz krótszy. Okazuje się, że jednak nie. Pocieszające jest to, że Timuś nie czuje bólu i że nadal ma przyjemność w jedzeniu. Przykre jest to, że nic nie możemy zrobić, żeby pomóc Timusiowi   😪

Niestety medycyna nic już nie ma do zaoferowania Timusiowi, pani wet rozklada rece z przykrością i wspomina, że należy się zastanowić czy nie czas ulżyć naszemu chłopaczkowi. Nie ma biedak komfortu, bezładnie macha nożkami, uspokaja sie na krotko podczas jedzenia i jak śpi ale głównie kreci się bezładnie w koszyczku. 

😞

Posted
Dnia 13.09.2022 o 22:19, kikou napisał:

Niestety medycyna nic już nie ma do zaoferowania Timusiowi, pani wet rozklada rece z przykrością i wspomina, że należy się zastanowić czy nie czas ulżyć naszemu chłopaczkowi. Nie ma biedak komfortu, bezładnie macha nożkami, uspokaja sie na krotko podczas jedzenia i jak śpi ale głównie kreci się bezładnie w koszyczku. 

😞

To bardzo smutna wiadomość. Myślę nad słowami wetki. Timuś w zasadzie wegetuje i może ona ma rację, żeby pomyśleć o ulżeniu mu...

Posted

😞

Dnia 13.09.2022 o 22:54, Ewa Marta napisał:

To bardzo smutna wiadomość. Myślę nad słowami wetki. Timuś w zasadzie wegetuje i może ona ma rację, żeby pomyśleć o ulżeniu mu...

Od 20 minut siedzę nad tymi postami i nie mogę pozbierać myśli. Okropnie dołująca jest odpowiedzialność w tym zakresie.   Piszę i kasuję, znowu pisze i znowu kasuję 😥  Trudno jest podejmować decyzje na odległość, a co dopiero taką. Nie pozostaje mi nic innego, jak tylko zawierzyć lekarzowi.  Bardzo proszę Kasiu skontaktuj się z lekarka i jeśli podtrzyma ona swoje stanowisko, z bólem serca pożegnamy się z Timusiem  😭  Straszne to chwile  😭

Posted

😞

😞 😞 😞 😞

• Like 1
Posted

Niestety medycyna nic już nie ma do zaoferowania Timusiowi, pani wet rozklada rece z przykrością i wspomina, że należy się zastanowić czy nie czas ulżyć naszemu chłopaczkowi.

Smutno bardzo ...  Bezradność w obliczu starości jest straszna ...

• Like 1
Posted
Dnia 15.09.2022 o 10:29, limonka80 napisał:

Medycyna jest w tym temacie jednakowo bezradna tak dla ludzi, jak i dla zwierząt  😞 

Posted
Dnia 15.09.2022 o 10:29, limonka80 napisał:

bardzo, bardzo mi smutno.... poznałam Timusia osobiście i jego smutne spojrzenie wciąż mam w sercu...

• Like 1
Posted
Dnia 15.09.2022 o 12:22, mari23 napisał:

bardzo, bardzo mi smutno.... poznałam Timusia osobiście i jego smutne spojrzenie wciąż mam w sercu...

Ja nie poznałam Timusia, ale pamiętam że Basia opowiadała jaki biedak jest smutny i zrezygnowany, gdy jeszcze był w schronisku ... Taki pogodzony ze swoim losem, bezradny staruszek. Pamiętam jak Basia się cieszyła że pojechał do Kikou by choć na  końcówce życia zaznać troski i poczucia bezpieczeństwa.  I zaznał, choć tym możemy się pocieszyć ...

• Like 2
Posted
Dnia 15.09.2022 o 12:22, mari23 napisał:

Dnia 15.09.2022 o 12:38, limonka80 napisał:

Ja nie poznałam Timusia, ale pamiętam że Basia opowiadała jaki biedak jest smutny i zrezygnowany, gdy jeszcze był w schronisku ... Taki pogodzony ze swoim losem, bezradny staruszek. Pamiętam jak Basia się cieszyła że pojechał do Kikou by choć na  końcówce życia zaznać troski i poczucia bezpieczeństwa.  I zaznał, choć tym możemy się pocieszyć ...

Ja też nie poznałam Timusia osobiście, ale Basia z takim przejęciem o nim mówiła, że pomyślałam, że biedak musi poznać lepsze życie.  Już wtedy jego demencja była znaczna i prawdopodobnie z tego powodu jakiś wredny typ go porzucił. Smutno mi z jednej strony, ale z drugiej cieszę się, że wspólnie podarowaliśmy Timusiowi dobry czas. Szkoda, że ten czas tak szybo się kurczy, ale dobrze, że w ogóle jest i trwa nadal...

Dziękuję, że jesteście tu ze mną.

• Like 1
Posted

Konto Timusia wzbogaciło się o poniższe wpłaty:

30,00 zł  od markofix1  deklaracja  IX + dodatek  - 12.09.  
 25,00 zł   od  Anny G-R  deklaracja  IX  -  15.09.
 25,00 zł   od  Nuncek  deklaracja  IX  -  15.09.

1688033575_dzikujejestecie11.jpg.545ecdacce1948a689ca77892d9faa9a.jpg