Tyśka) Posted September 3, 2021 Posted September 3, 2021 Ojj, nie widać po nim dziadkowatości. W takim wypadku to faktycznie nie szukałabym mu już domu. Quote
elik Posted September 3, 2021 Author Posted September 3, 2021 18 minut temu, kikou napisał: Ogłaszać oczywiście można zawsze ale Timuś jest naprawdę bardzo sędziwy. Akurat nóżki ma zdrowe, bez problemu wchodzi na kanapę ale to jest dziadzio z demencją, siusia gdziekolwiek, gdzie stoi, często na środku pokoju, dużo chodzi, chodzi nie patrząc po czym chodzi, rozdeptuje odchody, wskakuje na łóżko, nawet już mu sie zdarzyło zrobić kupkę leżąc na kanapie. Że już o delikatnej dziadkowej diecie nawet nie wspomnę. Taki potencjalny dom musi wiedzieć takie rzeczy bo ludzie mówią często, że wiedzą, że rozumieją, a naprawdę nie mają pojęcia co to znaczy taki dziadzio w domu. Potem trzeba te biedaki starszaki ciągać spowrotem. Nawet taki niby "banał", jest to piesek przełagodny nawet nigdy nie szczeknął ale kiedy podaje mu się jakis kąsek do buźki zupełnie nie odróżnia już gdzie kończy się jedzenie a zaczyna ręka, kilkakrotnie bardzo dotkliwie mnie ugryzł, bez cienia złości, po prostu chciał rozgryźć pokarm. W ogóle nie zauważył ze to mój palec, musiałam druga reka otwierać mu buziaka. 13 minut temu, kikou napisał: Rano muszę go szybko wynieść na podwórko zanim jeszcze się obudzi, postawić i zamknąć drzwi od zewnatrz i czekać aż się załatwi bo inaczej szybko wejdzie do domu i nasiusia wewnątrz. Bardzo dziękuję Kasiu za szczegółowy opis stanu Timusia. Biduleczek kochany 😞 Biorąc pod uwagę jego stan,absolutnie nie ma sensu szukać mu domu. Jeśli pozwolisz Kasiu, zatrzyma się Timulek u Ciebie na stałe. Będę bardzo wdzięczna za opiekę nad dziadziusiem Timusiem. Patrząc na niego nie powiedziałabym, że ma tak zaawansowaną demencję. Być może było to powodem porzucenia go. Biedaczysko 😞 Mimo wszystko dobrze się trzyma Quote
elik Posted September 3, 2021 Author Posted September 3, 2021 Na konto Timusia wpłynęły poniższe kwoty: 10,00 zł od ludwa deklaracja VIII - 30.08. 20,00 zł od seramarias deklaracja IX - 31.08. 20,00 zł od Ewa Marta deklaracja IX - 1.09. 10,00 zł od mari23 deklaracja IX - 2.09. 50,00 zł od Pan Mateusz deklaracja IX - 3.09. 10,00 zł od Nesiowata deklaracja IX - 3.09. Bardzo serdecznie dziękuję oraz 30,00 zł od elik deklaracja IX - 3.09. Quote
kikou Posted September 3, 2021 Posted September 3, 2021 Na szczęście demencja nie boli i Timuś nie ma świadomości, że może "nie spełnia oczekiwań". My go tu akceptujemy takim jaki jest. Timuś w ogóle woli mężczyzn, zawsze chodzi bardziej za TZ i w nocy pcha się i przytula do mężczyzny. Jeszcze on ma taki przymus, że w nocy co chwilę wchodzi i schodzi z łóżka i jak wchodzi to depcze po ludziach i po innych pieskach. 1 Quote
elik Posted September 3, 2021 Author Posted September 3, 2021 Przed chwilą, kikou napisał: Na szczęście demencja nie boli i Timuś nie ma świadomości, że może "nie spełnia oczekiwań". My go tu akceptujemy takim jaki jest. Timuś w ogóle woli mężczyzn, zawsze chodzi bardziej za TZ i w nocy pcha się i przytula do mężczyzny. Jeszcze on ma taki przymus, że w nocy co chwilę wchodzi i schodzi z łóżka i jak wchodzi to depcze po ludziach i po innych pieskach. I dzięki Wam za to Od zawsze wiedziałam, że Timuś jest wyjątkowy 🙂 Prawie wszystkie psiaczki ze schronu boja się mężczyzn, a Timuś właśnie mężczyzn lubi. Uciążliwa jest nieco ta jego demencja, ale nie mamy na to wpływu. A może jednak są jakieś suplementy, które jeśli nie cofną, albo przynajmniej spowolnią ten proces? Quote
kikou Posted September 3, 2021 Posted September 3, 2021 Dnia 7.07.2021 o 18:55, kikou napisał: Tak, Timusia rany pooperacyjne pogoiły się, uszko paprało się dlugo ale też juz w porządku, obiecalam Eli fotki w weekend ale znalazlo się co nieco w archiwum Tu do tego zdjęcia mi pisałaś, ze Timuś się do mnie tuli, a to owłosiona męska noga. 😜 1 Quote
elik Posted September 3, 2021 Author Posted September 3, 2021 Przed chwilą, kikou napisał: Tu do tego zdjęcia mi pisałaś, ze Timuś się do mnie tuli, a to owłosiona męska noga. 😜 Co ślepemu po oczach 🙂 Nie zauważyłam, że to męska noga 1 Quote
kikou Posted September 3, 2021 Posted September 3, 2021 1 godzinę temu, elik napisał: 🙂Prawie wszystkie psiaczki ze schronu boja się mężczyzn, a Timuś właśnie mężczyzn lubi. Pieski które długo były w schronisku boja się mężczyzn pewnie dlatego że pielęgniarzami często są mężczyźni i nierzadko źle je traktują. A Timuś był krótko w schronisku i tam w dodatku są miłe panie opiekunki. Możliwe że wcześniej mial pana, który go dobrze traktował. Quote
elik Posted September 3, 2021 Author Posted September 3, 2021 14 minut temu, kikou napisał: Pieski które długo były w schronisku boja się mężczyzn pewnie dlatego że pielęgniarzami często są mężczyźni i nierzadko źle je traktują. A Timuś był krótko w schronisku i tam w dodatku są miłe panie opiekunki. A może wcześniej mial pana, który go dobrze traktował. Masz rację, chyba to właśnie jest powód, dla którego Timuś woli mężczyzn 🙂 Quote
elik Posted September 3, 2021 Author Posted September 3, 2021 9 minut temu, kikou napisał: O suplementy dopytam, pewnie karsivan🤔 Bardzo proszę. Jeśli jest coś, co może pomóc jemu i Wam, to trzeba spróbować. Quote
mari23 Posted September 5, 2021 Posted September 5, 2021 Dnia 3.09.2021 o 17:07, kikou napisał: Tu do tego zdjęcia mi pisałaś, ze Timuś się do mnie tuli, a to owłosiona męska noga. 😜 pamiętam to, bo się uśmiechnęłam czytając ;) :) Dnia 3.09.2021 o 17:10, elik napisał: Co ślepemu po oczach 🙂 Nie zauważyłam, że to męska noga oj tam ;) patrzyłaś na Timusia, nie zwracałaś uwagi na szczegóły :) 1 Quote
elik Posted September 5, 2021 Author Posted September 5, 2021 1 godzinę temu, mari23 napisał: oj tam 😉 patrzyłaś na Timusia, nie zwracałaś uwagi na szczegóły 🙂 Co prawda, to prawda 🙂 Gdybym wiedziała, że to męska, to może bym się i przyglądnęła, alem nie kumata i nie domyśliłam się 🙂 Quote
Nadziejka Posted September 6, 2021 Posted September 6, 2021 Timciowi i braciszkom zasylam pozdrowinka 1 Quote
elik Posted September 10, 2021 Author Posted September 10, 2021 Na konto Timka wpłynęły poniższe kwoty: 30,00 zł od jaguska deklaracja IX - 8.09. 50,00 zł od helli deklaracja IX - 10.09. 20,00 zł od markofix1 deklaracja IX - 10.09. Bardzo serdecznie dziękuję Quote
elik Posted September 10, 2021 Author Posted September 10, 2021 Faktura za hotel w sierpniu 2021 r. Przelew Quote
elik Posted September 13, 2021 Author Posted September 13, 2021 Timuś kochany psiaczek odpoczywa w gronie przyjaciół 🙂 Dzięki za zdjęcie Timka Quote
limonka80 Posted September 13, 2021 Posted September 13, 2021 14 godzin temu, kikou napisał: Super zdjęcie - i nawet Agusia się załapała :-)) Quote
mari23 Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 15 godzin temu, limonka80 napisał: Super zdjęcie - i nawet Agusia się załapała :-)) oj, tak! Zdjęcie z tych "do oprawienia w ramkę"....chyba mi miejsca na ścianie zabraknie ;) 2 Quote
elik Posted September 18, 2021 Author Posted September 18, 2021 16.09. na konto Timka wpłynęły poniższe kwoty: 25,00 zł od Pani Ani G-R deklaracja IX 25,00 zł od nuncek deklaracja IX Bardzo serdecznie dziękuję Quote
Ewa Marta Posted September 21, 2021 Posted September 21, 2021 Dnia 13.09.2021 o 07:27, kikou napisał: Miłego nowego tygodnia 🙂 Piękne to Twoje Staruszkowo Kasiu:) 2 Quote
elik Posted September 21, 2021 Author Posted September 21, 2021 26 minut temu, Ewa Marta napisał: Piękne to Twoje Staruszkowo Kasiu:) Psiaczki mają się u Kasi, jak w psim raju 🙂 1 Quote
ewu Posted September 23, 2021 Posted September 23, 2021 Dnia 13.09.2021 o 07:27, kikou napisał: Miłego nowego tygodnia :) To najpiękniejszy widok:) Quote
elik Posted September 24, 2021 Author Posted September 24, 2021 20 godzin temu, ewu napisał: To najpiękniejszy widok:) Tak 🙂 spokój i harmonia. Quote
Recommended Posts