Alaskan malamutte Posted February 12, 2021 Author Posted February 12, 2021 Poprosiłam Anecik o rozliczenie Quatro vel Figo. Do zapłaty jest 528zł, w tym: 110 zł SPA + dojazd 240zł usługa wet, badania + dojazd 178zł pobyt w Hotelu Pieniążki przelane na konto hotelu. Quote
Alaskan malamutte Posted February 12, 2021 Author Posted February 12, 2021 Myślę, że to DOBRY DOM , przepiękny Figo jest tam kochany. I niech już tak zostanie!! 4 Quote
Alaskan malamutte Posted February 12, 2021 Author Posted February 12, 2021 Jeśli tylko pogoda pozwoli chcę podjechać do schroniska..... Quote
Isiak Posted February 12, 2021 Posted February 12, 2021 A czy Pan widział może zdjęcia psiaka ze schroniska? Takie jak tu na wątku? Zobaczyłby, jaką pies przeszedł metamorfozę :) Może to zachęciłoby jego znajomych do adopcji, zamiast np. do kupna psa dla siebie. 1 Quote
Alaskan malamutte Posted February 12, 2021 Author Posted February 12, 2021 2 minuty temu, Isiak napisał: A czy Pan widział może zdjęcia psiaka ze schroniska? Takie jak tu na wątku? Zobaczyłby, jaką pies przeszedł metamorfozę :) Może to zachęciłoby jego znajomych do adopcji, zamiast np. do kupna psa dla siebie. Widział, przesłałam mu....napisał mi, że łzy mu same kapały... Dzisiaj zapytał mnie, czy mam zamiar wyciągnąć kolejnego psa, bo przecież wszystkich się nie da :-((( Prosił o zdjęcie kolejnego szczęściarza.... 2 Quote
Gabi79 Posted February 12, 2021 Posted February 12, 2021 Wieści wspaniałe, fotki też. Nie dziwię się, że Państwo są zachwyceni. Niestety wiele osób uważa, że psy ze schroniska są jakieś "zwichrowane", "zepsute", niewielu zdaje sobie sprawę, że tkwią tam naprawdę cudowne psiaki i tylko niektórym z nich udaje się znaleźć domy. Figo, powodzenia kochany w nowym domu i nowym życiu!!! 1 1 Quote
Tianku Posted February 12, 2021 Posted February 12, 2021 więc pozostaje życzyć samych szczęśliwych dni dla Figo i jego właścicieli :) 1 Quote
Aska7 Posted February 12, 2021 Posted February 12, 2021 To ja poproszę sprzedać państwu taki tekst : "Siedział pan w schronie 10 lat i adoptowała pana rodzina hipopotamów. I dbają o pana i kochają, ale czy nie chciałby pan jednak w tym cudownym domu mieć u boku drugiego człowieka ?" To tak, żeby drugiego psiaka adoptować może ? : ) Quote
Alaskan malamutte Posted February 12, 2021 Author Posted February 12, 2021 3 minuty temu, Aska7 napisał: To ja poproszę sprzedać państwu taki tekst : "Siedział pan w schronie 10 lat i adoptowała pana rodzina hipopotamów. I dbają o pana i kochają, ale czy nie chciałby pan jednak w tym cudownym domu mieć u boku drugiego człowieka ?" To tak, żeby drugiego psiaka adoptować może ? : ) Nie każdy decyduje się na drugiego psa...z różnych powodów. Wiem to z autopsji. Wydaje mi się (być może się mylę), że Pan pytając mnie o kolejnego psiaka zechce go pokazać swoim znajomym, rodzinie....Być może zechce jakoś wspomóc...nie wiem. Quatro vel Figo jest jedyny w swoim rodzaju Oby jego "następca" okazał się równie fajnym i mało problemowym psiakiem. 1 Quote
mari23 Posted February 12, 2021 Posted February 12, 2021 3 godziny temu, Gabi79 napisał: Wieści wspaniałe, fotki też. Nie dziwię się, że Państwo są zachwyceni. Niestety wiele osób uważa, że psy ze schroniska są jakieś "zwichrowane", "zepsute", niewielu zdaje sobie sprawę, że tkwią tam naprawdę cudowne psiaki i tylko niektórym z nich udaje się znaleźć domy. Figo, powodzenia kochany w nowym domu i nowym życiu!!! Mnie się właśnie taki trafił, cudowny. Cieszę się, że Quatro czyli Figo ma taki wspaniały dom :) Wielu, wielu szczęśliwych, zdrowych lat, psiaku! Zasługujesz na to ! 23 minuty temu, Aska7 napisał: To ja poproszę sprzedać państwu taki tekst : "Siedział pan w schronie 10 lat i adoptowała pana rodzina hipopotamów. I dbają o pana i kochają, ale czy nie chciałby pan jednak w tym cudownym domu mieć u boku drugiego człowieka ?" To tak, żeby drugiego psiaka adoptować może ? : ) Genialny tekst! ;) Bardzo mi się to uzasadnienie podoba :) Quote
WiosnaA Posted February 12, 2021 Posted February 12, 2021 Cudnie Asiu to wszystko się czyta, co się dzieje teraz w domu... Ileż to szczęścia człowiekowi może dać taki schroniskowiec,a ile miłości ...ci ludzie się dowiedzą,którzy otworzą drzwi swego domu takiej szarej,brudnej istocie... Moc serdeczności przekaż Państwu od nas. 2 Quote
Alaskan malamutte Posted February 13, 2021 Author Posted February 13, 2021 17 godzin temu, WiosnaA napisał: Cudnie Asiu to wszystko się czyta, co się dzieje teraz w domu... Ileż to szczęścia człowiekowi może dać taki schroniskowiec,a ile miłości ...ci ludzie się dowiedzą,którzy otworzą drzwi swego domu takiej szarej,brudnej istocie... Moc serdeczności przekaż Państwu od nas. Dziękuję Aniu, na pewno przekażę Jestem z państwem w stałym kontakcie. To była szybka adopcja, tym bardziej "czuwamy" wspólnie z anecik. 1 Quote
Alaskan malamutte Posted February 13, 2021 Author Posted February 13, 2021 Quatro vel Figo po porannym spacerze i śniadanku odpoczywa. 1 Quote
mari23 Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 Quatro...znaczy Figo pięknieje z każdym dniem...jeśli to jest możliwe, bo piękny był, jest i będzie! Kiedyś przeczytałam takie zdanie, że pies adoptowany ze schroniska jest jak usychający kwiat - podlewany miłością rozkwita i upiększa życie tego, kto mu serce okazał.... i na tym wątku mamy kolejny dowód, że to tzw. "święta prawda" :) 2 1 Quote
Alaskan malamutte Posted February 13, 2021 Author Posted February 13, 2021 7 minut temu, mari23 napisał: Quatro...znaczy Figo pięknieje z każdym dniem...jeśli to jest możliwe, bo piękny był, jest i będzie! Kiedyś przeczytałam takie zdanie, że pies adoptowany ze schroniska jest jak usychający kwiat - podlewany miłością rozkwita i upiększa życie tego, kto mu serce okazał.... i na tym wątku mamy kolejny dowód, że to tzw. "święta prawda" :) Muszę to wyslać panstwu. Pozwolisz Marysiu? Quote
mari23 Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 1 minutę temu, Alaskan malamutte napisał: Muszę to wyslać panstwu. Pozwolisz Marysiu? Ależ oczywiście!!!! To zdanie można by drukować jako nagłówek lub stopkę w umowach adopcyjnych :) Quote
WiosnaA Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 1 godzinę temu, mari23 napisał: .... Kiedyś przeczytałam takie zdanie, że pies adoptowany ze schroniska jest jak usychający kwiat - podlewany miłością rozkwita i upiększa życie tego, kto mu serce okazał.... i na tym wątku mamy kolejny dowód, że to tzw. "święta prawda" :) Czysta prawda!...pozwól mari23,że i ja skopiuję to sobie. Quote
agat21 Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 Figo rozkwitł już u Anecik, jak tylko opuścił więzienie, od razu pojawił się uśmiech na jego twarzy. Ale teraz, we własnym domu, po prostu eksploduje szczęściem i pięknem :D ❤ 1 Quote
mari23 Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 9 godzin temu, WiosnaA napisał: Czysta prawda!...pozwól mari23,że i ja skopiuję to sobie. ależ kopiujcie, kochane dziewczyny :) Quote
Alaskan malamutte Posted February 14, 2021 Author Posted February 14, 2021 U nas śniegu po szyję, nawet Zew chwilami odpuszcza ze spacerowaniem... 2 Quote
Alaskan malamutte Posted February 14, 2021 Author Posted February 14, 2021 Skontaktuję się dzisiaj z moją znajomą, która mieszka w pobliżu schroniska. Jeśli droga przejezdna, we wtorek podjadę sprawdzić, czy niebieskooki jest..... 3 Quote
Recommended Posts