Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A czy Pan widział może zdjęcia psiaka ze schroniska? Takie jak tu na wątku? Zobaczyłby, jaką pies przeszedł metamorfozę :) Może to zachęciłoby jego znajomych do adopcji, zamiast np. do kupna psa dla siebie.

• Like 1
Posted
2 minuty temu, Isiak napisał:

A czy Pan widział może zdjęcia psiaka ze schroniska? Takie jak tu na wątku? Zobaczyłby, jaką pies przeszedł metamorfozę :) Może to zachęciłoby jego znajomych do adopcji, zamiast np. do kupna psa dla siebie.

Widział, przesłałam mu....napisał mi, że łzy mu same kapały... Dzisiaj zapytał mnie, czy mam zamiar wyciągnąć kolejnego psa, bo przecież wszystkich się nie da :-(((

Prosił o zdjęcie kolejnego szczęściarza....

• Like 2
Posted

Wieści wspaniałe, fotki też. Nie dziwię się, że Państwo są zachwyceni.

Niestety wiele osób uważa, że psy ze schroniska są jakieś "zwichrowane", "zepsute", niewielu zdaje sobie sprawę, że tkwią tam naprawdę cudowne psiaki i tylko niektórym z nich udaje się znaleźć domy.

Figo, powodzenia kochany w nowym domu i nowym życiu!!!

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

To ja poproszę sprzedać państwu taki tekst :

"Siedział pan w schronie 10 lat i adoptowała pana rodzina hipopotamów. I dbają o pana i kochają, ale czy nie chciałby pan jednak w tym cudownym domu mieć u boku drugiego człowieka ?" To tak, żeby drugiego psiaka adoptować może ? : ) 

Posted
3 minuty temu, Aska7 napisał:

"Siedział pan w schronie 10 lat i adoptowała pana rodzina hipopotamów. I dbają o pana i kochają, ale czy nie chciałby pan jednak w tym cudownym domu mieć u boku drugiego człowieka ?" To tak, żeby drugiego psiaka adoptować może ? : ) 

nastrojowy-emotikon-ruchomy-obrazek-0114 Nie każdy decyduje się na drugiego psa...z różnych powodów. Wiem to z autopsji. 

Wydaje mi się (być może się mylę), że Pan pytając mnie o kolejnego psiaka zechce go pokazać swoim znajomym, rodzinie....Być może zechce jakoś wspomóc...nie wiem. 

Quatro vel Figo jest jedyny w swoim rodzajumilosny-emotikon-ruchomy-obrazek-0320

Oby jego "następca" okazał się równie fajnym i mało problemowym psiakiem.  

• Like 1
Posted
3 godziny temu, Gabi79 napisał:

Wieści wspaniałe, fotki też. Nie dziwię się, że Państwo są zachwyceni.

Niestety wiele osób uważa, że psy ze schroniska są jakieś "zwichrowane", "zepsute", niewielu zdaje sobie sprawę, że tkwią tam naprawdę cudowne psiaki i tylko niektórym z nich udaje się znaleźć domy.

Figo, powodzenia kochany w nowym domu i nowym życiu!!!

Mnie się właśnie taki trafił, cudowny. Cieszę się, że Quatro czyli Figo ma taki wspaniały dom :) Wielu, wielu szczęśliwych, zdrowych lat, psiaku! Zasługujesz na to !

23 minuty temu, Aska7 napisał:

Genialny tekst! ;) Bardzo mi się to uzasadnienie podoba :)

Posted

Cudnie Asiu to wszystko się czyta, co się dzieje  teraz w domu...

Ileż to szczęścia człowiekowi  może dać taki schroniskowiec,a ile miłości ...ci ludzie się dowiedzą,którzy otworzą drzwi swego domu takiej szarej,brudnej istocie...

Moc serdeczności przekaż Państwu od nas.

• Like 2
Posted
17 godzin temu, WiosnaA napisał:

Cudnie Asiu to wszystko się czyta, co się dzieje  teraz w domu...

Ileż to szczęścia człowiekowi  może dać taki schroniskowiec,a ile miłości ...ci ludzie się dowiedzą,którzy otworzą drzwi swego domu takiej szarej,brudnej istocie...

Moc serdeczności przekaż Państwu od nas.

Dziękuję Aniu, na pewno przekażę nastrojowy-emotikon-ruchomy-obrazek-0372 Jestem z państwem w stałym kontakcie. To była szybka adopcja, tym bardziej "czuwamy" wspólnie z anecik. 

• Like 1
Posted

Quatro...znaczy Figo pięknieje z każdym dniem...jeśli to jest  możliwe, bo piękny był, jest i będzie!

Kiedyś przeczytałam takie zdanie, że pies adoptowany ze schroniska jest jak usychający kwiat - podlewany miłością rozkwita i upiększa życie tego, kto mu serce okazał.... i na tym wątku mamy kolejny dowód, że to tzw. "święta prawda" :)

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
7 minut temu, mari23 napisał:

Quatro...znaczy Figo pięknieje z każdym dniem...jeśli to jest  możliwe, bo piękny był, jest i będzie!

Kiedyś przeczytałam takie zdanie, że pies adoptowany ze schroniska jest jak usychający kwiat - podlewany miłością rozkwita i upiększa życie tego, kto mu serce okazał.... i na tym wątku mamy kolejny dowód, że to tzw. "święta prawda" :)

Muszę to wyslać panstwu. Pozwolisz Marysiu?

Posted
1 minutę temu, Alaskan malamutte napisał:

Muszę to wyslać panstwu. Pozwolisz Marysiu?

Ależ oczywiście!!!! To zdanie można by drukować jako nagłówek lub stopkę w umowach adopcyjnych :)

Posted
1 godzinę temu, mari23 napisał:

....

Czysta prawda!...pozwól mari23,że i ja skopiuję to sobie.

Posted

Figo rozkwitł już u Anecik, jak tylko opuścił więzienie, od razu pojawił się uśmiech na jego twarzy. Ale teraz, we własnym domu, po prostu eksploduje szczęściem i pięknem :D ❤

• Like 1