Tola Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 Dzisiaj z zamojskiego schroniska wyjechało 5 psów, a wśród nich mała suczka Heidi, znaleziona w czasie tych największych mrozów nad rzeką w Zamościu. Chłopak, który ją znalazł, bardzo prosił o pomoc, chciał oddać suczkę do schroniska. Pomyślałam, że szkoda, aby mała trafiła za kratki, bo to być może zostawi w niej ślad do końca życia. No i takim sposobem Heidi też jedzie dzisiaj do szafirki. Wczoraj byłam z sunią u weta - ma ok. roku, waży 8,20 kg. Dzisiaj bardzo rozpaczała, jak ją zabieraliśmy, w kontenerku też bardzo płakała. Serce mi pęka, bo widać, ze bardzo związała się przez te parę dni ze swoim wybawcą.. Chyba że..... Zapraszamy cieplutko do suni, i jej i mnie będzie raźniej. Heidi w lecznicy w Zamościu Quote
Tola Posted January 22, 2021 Author Posted January 22, 2021 Heidi na nowy dom będzie czekać w hoteliku u szafirki, koszt to 12 zł/doba. Sunię czeka wizyta w lecznicy, sterylizacja, szczepienie p/wściekliźnie, szczepienie p/ chorobom wirusowym, czipowanie. Jakby ktoś chciał pomóc nam w opłatach, będziemy obie bardzo wdzięczne. Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA Konto: 97 2030 0045 1110 0000 0200 1700 nick + suczki z łańcucha POMOC DLA HEIDI: 100 zł - Anula -spadek po Czesterku 173,00zł - (pozostałość po adopcji Florka, Freski i Berka) 11,25zł - (pozostałość na wątku Morelki i Gratki) 88 zł - bazarek Poker : https://www.dogomania.com/forum/topic/353040-apaszki-chusty-szaliki-szaliczki-na-dwie-sierotki-do-3101-g22/ bazarek Jo37 : 35 zł bazarek Nadziejka : Razem: 407,25 zł WYDATKI: szczepienie - 40 zł (faktura str. 3) hotelowanie luty - 225, 75 zł (faktura str 5) hotelowanie marzec - 235 zł (faktura str 7) Razem: 500,75 zł Stan konta 06.04. 2021 500,75 - 407,25 = 93,5 zł Quote
Tola Posted January 22, 2021 Author Posted January 22, 2021 14.03.2021 Heidi zamieszkała w Żorach:) Quote
Sowa Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 Dużo większa raczej nie urośnie, łatwiej będzie o dom. Teraz ludzie siedzą w domach, większe zainteresowanie psami, ponoć hodowcy ostro podbili ceny szczeniąt - no i dobrze, więcej tych za darmo znajdzie domy. 1 1 Quote
Tola Posted January 22, 2021 Author Posted January 22, 2021 Witam pierwszych przyjaciół Sunia jest bardzo podobna do zamojskiej Grety, która też była u szafirki. Quote
Tola Posted January 22, 2021 Author Posted January 22, 2021 7 minut temu, Nesiowata napisał: Witam małą szczęściarę. Cieszę się, ze jesteś Quote
Tyśka) Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 I ja już jestem, mimo że mocno z doskoku. 1 Quote
Anula Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 I ja też przybiegłam do malutkiej panienki.Bardzo mi szkoda psów porzuconych,co przechodzą to tylko one wiedzą.Mam nadzieję,że w Hoteliku się uspokoi i zaakceptuje warunki.Dobrze,że nie trafiła do schronu,o jedną mniej przejdzie traumę.Sunia jest bardzo młoda,potrzeba jej domku jak najszybciej szukać. 1 Quote
b-b Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 Zapisuję się u dziewczyny. Miała szczęście ,że nie musiała trafić do schroniska. Oby nadal szczęście jej dopisywało! 2 Quote
Onaa Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 Przypomina mi buraskę, którą zabierałam z zamojskiego schronu dwa lata temu, też znajdzie super kochający domek. 1 Quote
Nadziejka Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 Koljene serce kolejan istotka uratowana Dziekuje z calego serca sciskam za urocza Heidi 1 Quote
szafirka Posted January 23, 2021 Posted January 23, 2021 Haidi (dla Szafirka Lusia) jest rewelacyjna, kochana, wyluzowana, typowo domowy psiak. Chodzi za nami krok w krok, toleruje inne zwierzaki, lubi wymuszać jedzenie ze stołu. Nie jest szczekliwa, wychodzi swobodnie na dwór i wraca bez problemu. Cieszy się naszą obecnością, domaga się głaskania. 1 Quote
szafirka Posted January 23, 2021 Posted January 23, 2021 Kotka na zdjęciu to zamojska Blue :) 2 Quote
Poker Posted January 23, 2021 Posted January 23, 2021 Kolejny super piesio. Przy takim charakterze powinna szybko znaleźć domek. 1 Quote
szafirka Posted January 23, 2021 Posted January 23, 2021 Aaaa zdjęliśmy jej szelki i gdy po czasie Piotrek wziął je do ręki, to Haidi podskoczyła do niego i merdała ogonkiem - ewidentnie zna szelki i czekała na wyjście Quote
Tyśka) Posted January 23, 2021 Posted January 23, 2021 Czyli była domowa... Dobrze, że ma taki charakterek. Chyba długo się nie zasiedzi :) Quote
Anula Posted January 23, 2021 Posted January 23, 2021 Na to wygląda,że autentycznie byla domowym psiakiem.Dobrze,że nie trafiła do schronu. Quote
b-b Posted January 23, 2021 Posted January 23, 2021 Ciekawe czy zaginęła czy pozbyto jej się z domu. Teraz to tylko dać jej chwilę, dwie i ogłaszać:)) Quote
Tola Posted January 23, 2021 Author Posted January 23, 2021 Dnia 22.01.2021 o 14:36, Tyśka) napisał: I ja już jestem, mimo że mocno z doskoku. Cieszę się, takie chwile też ważne Dnia 22.01.2021 o 15:27, Anula napisał: I ja też przybiegłam do malutkiej panienki.Bardzo mi szkoda psów porzuconych,co przechodzą to tylko one wiedzą.Mam nadzieję,że w Hoteliku się uspokoi i zaakceptuje warunki.Dobrze,że nie trafiła do schronu,o jedną mniej przejdzie traumę.Sunia jest bardzo młoda,potrzeba jej domku jak najszybciej szukać. Witaj Anulka, nie może Cię zabraknąć u kolejnej zamojskiej suni Mam nadzieje, ze sunia sie szybko uspokoi, bo bardzo płakała, dawno nie wiozłam psa, który by tak rozpaczał.:( Te schroniskowe to siedzą i jadą cichutko, jak myszki, szczęśliwe, na pewno, że w cieple i w spokoju. Dnia 22.01.2021 o 16:12, b-b napisał: Zapisuję się u dziewczyny. Miała szczęście ,że nie musiała trafić do schroniska. Oby nadal szczęście jej dopisywało! Cieszę się, że jesteś, też zawsze u zamojszczaków, jak i u innych Dnia 22.01.2021 o 19:11, Onaa napisał: Przypomina mi buraskę, którą zabierałam z zamojskiego schronu dwa lata temu, też znajdzie super kochający domek. Oby tak było Reniu, zostań z nami Dnia 22.01.2021 o 21:24, Nadziejka napisał: Koljene serce kolejan istotka uratowana Dziekuje z calego serca sciskam za urocza Heidi I Nadziejeczka zajrzała, bardzo się cieszę 6 godzin temu, Poker napisał: Kolejny super piesio. Przy takim charakterze powinna szybko znaleźć domek. Też tak myślę, chociaż małą trzeba przygotować o adopcji, zrobić sterylkę, a trochę to potrwa. Cieszę się, że jesteś Quote
Tola Posted January 23, 2021 Author Posted January 23, 2021 6 godzin temu, szafirka napisał: Aaaa zdjęliśmy jej szelki i gdy po czasie Piotrek wziął je do ręki, to Haidi podskoczyła do niego i merdała ogonkiem - ewidentnie zna szelki i czekała na wyjście Cieszę się, że mała przestała rozpaczać, bo serce mi pękało, dzwoniłam w drodze do p. Maćka, bo nie mogłam znalezc sobie miejsca. Jest młodziutka, mam nadzieję, że szybko zapomni o poprzednim domu, bo widać, ze go miała. Dziękuję z takie ładne zdjęcia:) Blue piękna:) Heidi jej na pewno nie zje, ale na Belmondo na początku uważaj, bo podobno nie lubi kotów;) Quote
Tola Posted January 23, 2021 Author Posted January 23, 2021 3 godziny temu, b-b napisał: Ciekawe czy zaginęła czy pozbyto jej się z domu. Teraz to tylko dać jej chwilę, dwie i ogłaszać:)) Ta chwilka trochę potrwa, bo z Heidi trzeba wszystko zacząć od nowa - szczepienia p/wściekliźnie, sterylka, wirusówki, czip... Ale jak znajdziemy dobry domek, to może zechce poczekać. 1 Quote
b-b Posted January 23, 2021 Posted January 23, 2021 37 minut temu, Tola napisał: Ta chwilka trochę potrwa, bo z Heidi trzeba wszystko zacząć od nowa - szczepienia p/wściekliźnie, sterylka, wirusówki, czip... Ale jak znajdziemy dobry domek, to może zechce poczekać. Taka chwila to nie chwila oby tylko wszystko szło bez niespodzianek :) Najważniejsze ,że kocha człowieka i nie ma przed nim lęków. Bo to wtedy trwałoby o wiele dłużej. 1 Quote
Tola Posted January 24, 2021 Author Posted January 24, 2021 21 godzin temu, b-b napisał: Taka chwila to nie chwila oby tylko wszystko szło bez niespodzianek :) Najważniejsze ,że kocha człowieka i nie ma przed nim lęków. Bo to wtedy trwałoby o wiele dłużej. Na pewno tak jest, i mam nadzieję, że sunia szybko się komuś spodoba:) Quote
Recommended Posts