Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Belmondo jest ostatnio reklamowany na schroniskowym profilu FB jako Kokos, nie wchodzi mi tu linkowanie:

Do adopcji poleca się dziś Kokos, który skacze jak piłeczka za każdym razem, gdy widzi blisko człowieka!
 to dorosły, terierowaty pies, o wadze ok. 10 kg,
bardzo aktywny, potrafi chodzić na smyczy, szuka aktywnego domu,
w boksie mieszka z innymi psami, z którymi dobrze się dogaduje,
nie przepada za kotami,
Posted

A maluszek wygląda na taką cichą spokojną sierotkę, a tutaj wychodzi z niego terierowaty charakterek :). Miałam kiedyś niewielkiego terierka na dt to ze sobie trampolinę robił i uwielbiał skakać mi po brzuchu :).

Trzymam kciuki za psiaczka bo termin wyjazdu zbliża się już wielkimi krokami.

Posted

My z TŻtem uwielbiamy terierki i jesteśmy na terierzych grupach na fb (tak i przyszłościowo dla siebie;) ), więc jak juz Belmondo będzie gotowy do adopcji to mogę pokazać go na fb :) 

Posted

Niby jeszcze dwa dni ...ale ten czas jakoś powoli leci jak się na coś czeka.

Jeszcze trochę i psiaki wyruszą po lepsze życie.

Posted
12 minut temu, Tola napisał:

Belmondo tez dzisiaj nie widziałam, jest już zamknięty i czeka na jutrzejszy wyjazd.

Najważniejsze,że jest bezpieczny.

Posted

Belmondo nie sprawiał problemu przy przenoszeniu, tylko ze on teraz taki smutny i cały się trzęsie, poprzeednim razem jak byłam było podobnie.

Dzwoniłam do Hani, żeby zmierzyła mu gorączkę, bo to nie jest ten radosny psiak, którego fotografowałam.

IMG_20210122_124735(1).jpg

IMG_20210122_102838.jpg

Posted

Chcielibyśmy pomóc każdemu z piesków; teraz pokryciem kosztów karmy na miesiąc, bo wtedy opłata za hotelik będzie niżśza i  pokryciem kosztów szczepienia i odrobaczenia.

Rozmawiałam już z Hanią o karmie, ma zakupić.

Posted

Belmondo jest piękny, co prawda zaniedbany, ale wykąpiemy go, wyczeszemy i będzie błyszczał. Psiak troszkę niepewny, zdziwiony sytuacją, ale przytulaśny, gdy go głaszczę, to patrzy mi prosto w oczy, jakby mówił mi dotykasz mnie, a ja Cię kocham :) W nocy zdążył obwąchać trochę ogrodu, zjadł kolację i poszedł spać. Dzisiaj śniadanko opędzlowane, kupa prawidłowa, temperatura 37,5, więc w normie (konsultowane z wetem telefonicznie). Myślę, że powinien przytyć, bo żeberka wyczuwane są pod sierścią. Belmi jeszcze troszkę niepewny, ale pewnie niedługo rozkręci się, podniesie uszka i zobaczymy radość.

Dzisiaj dostał tabletkę na robaki, krople na pchły i kleszcze, kąpiel w poniedziałek.

• Like 5
Posted

Zapomniałam dopisać, że jestem przekonana, że Belmi jest z łańcucha, czy tam czymś gdzieśbył przywiązany, ponieważ jest bardzo czuły na ruch smyczy i jak stałam trzymając go, to on kręcił się  wokoło zawijając mnie tą smyczą.