Tyśka) Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 Jutro pokażę psiaka na fb, pomimo złych doświadczeń Jaaga mnie dzięki fb nieraz udało się pomóc psiakom, bo jakiś miłośnik się znajdywał. Może i tym razem się uda... 1 Quote
Tola Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 Wracam z wątku Andrei; sunia rozkwitła u Murki, wygląda pięknie, przytyła, znowu jest dumną oneczką. Tak bardzo bym chciała, żeby i białasek miał szansę pokazać całe swoje psie piękno:( Quote
KrystynaS Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 Byłoby cudnie gdyby Murka znalazła dla białaska miejsce u siebie. Może jakiś pies od niej jedzie wkrótce do domku. Quote
bou Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 Podrzucę jakiś grosz na diagnostykę,jak tylko wyjdzie zza tych krat...oby jak najszybciej. Quote
Anula Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 11 godzin temu, KrystynaS napisał: Byłoby cudnie gdyby Murka znalazła dla białaska miejsce u siebie. Może jakiś pies od niej jedzie wkrótce do domku. Na wątku było napisane,że u Murki nie ma miejsca.Wielka szkoda bo by psiak był już zabrany.Tam w zimę są okropne warunki,nie wiem czy hangar jest ogrzewany nagrzewnicami ale chyba nie. Quote
KrystynaS Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 Tak, w tym rejonie zimy są bardziej surowe. Jak te psy wytrzymują mrozy. Żeby choć boksy były lepiej zabezpieczone od warunków atmosferycznych. Ale ja wciąż mam nadzieję, że znajdzie się gdzieś miejsce dla tego psa. I żeby do tego czasu nie został pogryziony przez agresora Quote
Jaaga Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 Zaglądam w nadziei, że cos się dla niego znalazło. Quote
Aldrumka Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 3 godziny temu, Tianku napisał: A dexterka nie a miejsca? Onaa chyba nie ma do niej kontaktu. Quote
lunarmermaid Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 Jeżeli pies byłby zdiagnozowany mogę zaoferować DT na dwa miesiące. Niestety tylko buda i dwie sunie do towarzystwa. Quote
Livka Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 39 minut temu, Aldrumka napisał: Onaa chyba nie ma do niej kontaktu. https://www.facebook.com/udexterki Próbujcie ! Quote
Tyśka) Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 Dnia 4.01.2021 o 23:29, betka napisał: W Brodnicy jest hotel, są tam dogomaniackie pieski. Ania (szefowa hotelu) ma słabość do białych owczarków. Tylko trochę daleko :( http://hoteldlapsowbrodnica.pl/ i fb https://pl-pl.facebook.com/bialypieshotel/ Onaa, czy kontaktowałaś się z hotelikiem? Nie patrzyłabym na cenę na stronie, bo często hoteliki mają zupełnie inne, zindywidualizowane ceny dla psich bezdomniaków. Z dexterką też warto się skontaktować.. szkoda transportu, który się szykuje. Quote
Tola Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 9 godzin temu, Anula napisał: Na wątku było napisane,że u Murki nie ma miejsca.Wielka szkoda bo by psiak był już zabrany.Tam w zimę są okropne warunki,nie wiem czy hangar jest ogrzewany nagrzewnicami ale chyba nie. Budynek nie jest niestety ogrzewany:( 4 godziny temu, KrystynaS napisał: Tak, w tym rejonie zimy są bardziej surowe. Jak te psy wytrzymują mrozy. Żeby choć boksy były lepiej zabezpieczone od warunków atmosferycznych. Ale ja wciąż mam nadzieję, że znajdzie się gdzieś miejsce dla tego psa. I żeby do tego czasu nie został pogryziony przez agresora Ja też wciąż mam nadzieję, że się uda. Dzisiaj TZ dzwonił do swojego znajomego, który mieszka w okolicach Biłgoraja i jakiś czas temu oferował pomoc dla jakiegoś bardzo potrzebującego psa, ale niestety w tej chwili nic z tego nie będzie, pan wraca z zagranicy dopiero na wiosnę. 1 godzinę temu, Jaaga napisał: Zaglądam w nadziei, że cos się dla niego znalazło. Nie wiem co udało się uzgodnić Reni, tez czekam... 19 minut temu, Tyśka) napisał: Onaa, czy kontaktowałaś się z hotelikiem? Nie patrzyłabym na cenę na stronie, bo często hoteliki mają zupełnie inne, zindywidualizowane ceny dla psich bezdomniaków. Z dexterką też warto się skontaktować.. szkoda transportu, który się szykuje. Jeśli transport będzie, to prawdopodobnie pojedzie jakiś maluch do szafirki. Tylko dobrze byłoby podać teraz chociaż orientacyjny termin, bo muszę chociaż orientacyjny podać w schronisku. Quote
Tyśka) Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 Transport, ten "mój" na sto procent będzie. Dzisiaj pokazałam na fb Argo i Sambe, nie dałam rady jeszcze ogłosić szkielecika. Przepraszam. Wiadomo jak długo przebywa w schronisku? Quote
Tola Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 4 godziny temu, KrystynaS napisał: Tak, w tym rejonie zimy są bardziej surowe. Jak te psy wytrzymują mrozy. Żeby choć boksy były lepiej zabezpieczone od warunków atmosferycznych. Ale ja wciąż mam nadzieję, że znajdzie się gdzieś miejsce dla tego psa. I żeby do tego czasu nie został pogryziony przez agresora Dzisiaj przeglądałam stare foldery i znalazłam zdjęcie tego psa, chyba z 2017 roku, czyli w schronisku też marnuje życie:( ZAMOJSKI WĄTEK Quote
Livka Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 Jutro się dowiem czy będzie miejsce w hoteliku u Dexterki dla Białego :) Kto wie, może się uda i oba bidusie pojadą tym samym transportem ;) Zaciskajcie kciuki proszę, bo to na razie nic pewnego. 3 1 Quote
Aldrumka Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 2 minuty temu, Livka napisał: Jutro się dowiem czy będzie miejsce w hoteliku u Dexterki dla Białego :) Kto wie, może się uda i oba bidusie pojadą tym samym transportem ;) Zaciskajcie kciuki proszę, bo to na razie nic pewnego. Jasne - mocne kciuki i nadzieja 1 Quote
Aska7 Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 1 godzinę temu, lunarmermaid napisał: Jeżeli pies byłby zdiagnozowany mogę zaoferować DT na dwa miesiące. Niestety tylko buda i dwie sunie do towarzystwa. ??? Quote
Onaa Posted January 8, 2021 Author Posted January 8, 2021 Ogromnie Wam dziękuję że jesteście tutaj u biedaka, on nawet nie wie ile serc poruszył. O miejsca pytałam dexterkę i Anecik ale nie mam jeszcze odpowiedzi. Natomiast Ania z Brodnicy mi odpisała że ma miejsce w kojcu ale zewn. ocieplana buda. Koszt 450zł miesięcznie. Tylko tam trzeba by transportu szukać bo to zupełnie inna trasa niż pieska od Tysi. Quote
Onaa Posted January 8, 2021 Author Posted January 8, 2021 8 minut temu, Poker napisał: a kasianet? A jeszcze nie pisałam do niej. Quote
KrystynaS Posted January 8, 2021 Posted January 8, 2021 To napisz do niej. Czy to jest ta Kasia koło Bielska Białej, jeśli tak to byłoby super miejsce, psy są w domu, czy wszystkie to nie wiem. Quote
Tianku Posted January 8, 2021 Posted January 8, 2021 Nie wiem czy Kasiainat bierze pieski wydaje mi sie ze tylko suczki trzeba kiyoshi podpytac Quote
Tyśka) Posted January 8, 2021 Posted January 8, 2021 Livka mi napisała, że dexterka nie ma miejsca, a pan Maciej robi trasę gigant i nie wiem czy zgodzi się na hotelik, do którego trzeba będzie zboczyć z trasy. W drodze powrotnej z Wrocławia odbiera inne pieski i jedzie z nimi do Szczecina, a potem wraca do siebie :( Myślę, że trzeba poszukać hoteliku na trasie Zamość/Krasnystaw -> Opole -> Wrocław, jeśli chcemy, aby pieski załapały się na transport Amikowy. tak mi przykro, mocno liczyłam na to, że dexterka ma miejsce. Quote
Onaa Posted January 8, 2021 Author Posted January 8, 2021 Do kasiainet napisałam i czekam na odp. Anecik niestety nie ma miejsca. Quote
Recommended Posts