Jump to content
Dogomania

Już nie jestem nikim, ... Kokosek . Gościnnie Rabarbarek zostaje w swoim ds :). A Kokosek pojechał do ds :). Czekamy aż się zaaklimatyzuje.

Recommended Posts

Posted
4 godziny temu, b-b napisał:

Czy Renia nadal ma trudności z wejście na dogo?

3 godziny temu, Tyśka) napisał:

A może nie wie, że już działa?

Wie i zajrzy wieczorkiem:)

Posted
Dnia 28.01.2021 o 17:59, Tola napisał:

Bardzo się cieszę z tych wieści o Kokosku, świetnie wpasował się w życie domowe;).

Rzeczywiście udało mu się uciec przed kolejną fala mrozów na Zamojszczyźnie, która podobno nadchodzi...

Właśnie wracałam do domu  - już jest mroźno.

Też się bardzo cieszę że Kokosek tak się dobrze poczuł w domu.

Dnia 28.01.2021 o 18:57, Nadziejka napisał:

Bardzo dziękuję Nadziejko :).

Dnia 28.01.2021 o 19:11, mari23 napisał:

cytuję siebie z zapytaniem, czy o pomoc poprosić Staruszkową Skarpetę

Bardzo proszę jeśli możesz :).

Dnia 28.01.2021 o 19:56, Tola napisał:

Ja postaram się na poniedziałek przygotować zbiórkę na Ratujemy Zwierzaki.

Bardzo dziękuję Tolu :).

Posted

Wstawiam fakturę za badania, zabieg czyszczenia zębów oraz leki, czyli Osurnię i Advocate juz podane i po drugiej zapasowej dawce - 580 zł. Za fakturę wyłozyłam pieniadze o opłaciłam gotówką. Fajnie, jakby udało się zebrać na zbiórce pieniądze na jej pokrycie. W tym celu faktura została wystawiona na fundację. 

Z wyników wszystko jest ok, tylko nieduży stan zapalny dotyczący uszu.

20210125_093656.jpg

20210125_103253.jpg

20210125_104803-001.jpg

20210125_105128.jpg

• Like 3
Posted
8 godzin temu, bou napisał:

Każdy by chciał mieć takie wyniki badań :))Super. Niewielka leukocytoza nie ma większego znaczenia znaczenia.

Dokładnie, wyniki idealne. Leukocyty są ze stanu zapalnego uszu, no i zęby też jeszcze były przed czyszczeniem. Teraz uszy są leczone, żeby zrobione, więc i problem leukocytów powinien zniknąć.

9 godzin temu, Tola napisał:

Kochani, W ciągu jednego dnia  Kokos zebrał całą kwotę !:)

Bardzo cię cieszę. Dobrze, że na zbiórkę weszły jego zdjecia, bo zazwyczaj pionowe nie wchodzą. Szczególnie na tym z auta wygląda wzruszająco. Prawdopodobnie miał świerzb uszny, bo uszy były zawalone czarną, suchą wydzieliną i drapał je tak szaleńczo, że wieczorem po wizycie i czyszczeniu rozdrapał jedno do krwi. Dostał od razu Advocate i już jest o niebo lepiej.

Dobrze, że powstała zbiórka. Wiadomo jak jest, może się zasiedzieć  czy nagle pojawić jakiś problem i pieniądze bedą topnieć. Tak, to chociaż  leczenie bedzie opłacone.

Posted
15 godzin temu, Tola napisał:

Kochani, W ciągu jednego dnia  Kokos zebrał całą kwotę !:)

A zbiórka trwa i kwota rośnie :).

14 godzin temu, bou napisał:

Każdy by chciał mieć takie wyniki badań :))Super. Niewielka leukocytoza nie ma większego znaczenia znaczenia.

Cieszę się, że wyniki krwi takie dobre, bo bardzo się martwiłam jak KOkosek był w schronisku.

22 godziny temu, Zagrodowy pies polski napisał:

czy moja wpłata na Kokoska wpłynęła? 120 zł za pół roku.

18 godzin temu, KrystynaS napisał:

Też spytam o moją wpłatę - czy wpłynęła?

Bardzo proszę Was o cierpliwość, skarbnikiem Kokoska jest Jo37, ona aktualizuje rozliczenie co kilka dni.

Posted
22 godziny temu, Zagrodowy pies polski napisał:

czy moja wpłata na Kokoska wpłynęła? 120 zł za pół roku.

18 godzin temu, KrystynaS napisał:

Też spytam o moją wpłatę - czy wpłynęła?

Wieczorem sprawdzę.

Posted

UWAGA

Ponieważ dnia 03.02.2021 otrzymałam telefon z ds Rabarbarka, że mam go zabrać ponieważ ugryzł teścia, a konto Rabarbarka jest puste gdyż podzielił pozostałe po sobie pieniążki na dwa pieski i nie ma żadnych deklaracji  a tym samym na ten moment ZOSTAJE BEZ ŚRODKÓW DO ŻYCIA czyli do utrzymania go w hoteliku, zapewnienia mu opieki wet w razie potrzeby a przecież musi się gdzieś podziać

to rozliczenie finansowe Rabarbarka ze stanem 0,00 zł dokładam do rozliczeń konta Kokoska z tego samego schroniska, który został beneficjentem części pieniażków po Rabarbarku i rozliczenie obu piesków będzie prowadzone wspólnie na wątku Kokoska.

• Onaa changed the title to Już nie jestem nikim, ... Kokosek ale zapach schroniskowy wciąż kojarzy mi się ze strachem, samotnością i smutkiem. Pomocy potrzebuje też Rabarbarek, bo ds go zwraca po miesiącu domowego życia :(
Posted
2 godziny temu, Tola napisał:

Na zbiórce Kokoska uzbierana jest cała kwota, ale nadal są wpłaty, Kokosek poruszył serca wielu ludzi.

Dlatego Staruszkową Skarpetę poproszę o pomoc dla Rabarbarka, bo Kokosek na razie ma fundusze, ewentualnie można to zrobić później, jako stała deklarowiczka mogę o jednego psa w miesiącu wnioskować. Na styczeń był to Borys, w lutym - będzie Rabarbarek w tej swojej dramatycznej sytuacji.

• Like 2