elik Posted December 17, 2020 Posted December 17, 2020 2 godziny temu, Anula napisał: Kto jest odpowiedzialny za Milo i kto ma kontakt z DT.Trzeba kupić Milo miękkie szelki,odrobaczyć i co z jego biegunką.Nie ma co czekać bo może przerodzić się w krwawą.Ktoś sugerował,że zła karma to trzeba przejść na inną bardziej lżejszą ze wskazaniami jelitowymi albo na gotowane (ryż z warzywami i chude mięso). Pytałam się o konto do wpłaty na jakie mam wpłacić pieniążki po Czesterze,nie dostałam odpowiedzi.Mogę wpłacić do ewu jak są w tej chwili nie potrzebne bo ewu założyła swoje. Anulko, bardzo serdecznie dziękuję za porady i kasę dla Milo. Za Milo odpowiedzialna jest Basia, a ja się szarogęsię. Tak jakoś wyszło. Od początku szukałam możliwości pomocy dla niego. Na moje ogłoszenie odpowiedział ten dom w Krakowie więc jako, że mam najbliżej, zajęłam się współpracą. Zamówię szelki, już mam obwód Milo za przednimi łapkami. Jutro jadę z DT do fryzjera, żeby ostatecznie usunąć z futerka Milo wszelkie pozostałości po schronisku, a może i wcześniejsze Jeśli będzie trzeba, to i pazurki zostaną obcięte. W sobotę mamy zamówioną wizytę u weta łącznie z badaniem krwi, po którym wet będzie mógł dobrać odpowiednią karmę dla Milo. Gotowanie nie bardzo jest możliwe. Może z czasem... Na razie Pani Diana uczy się opiekowania niewidomym psem i psem w ogóle. To Jej pierwszy psiak. Jeśli chodzi o pieniądze, to na pewno 350,00 zł trzeba będzie zwrócić Basi, bo taką kwotę przelała na moje konto na najpilniejsze wydatki. 1 Quote
Anula Posted December 17, 2020 Posted December 17, 2020 To w takim razie jak sugerujesz przeleję 300zł do Basi tylko poproszę o dane do przelewu. 1 Quote
elik Posted December 17, 2020 Posted December 17, 2020 3 minuty temu, Anula napisał: To w takim razie jak sugerujesz przeleję 300zł do Basi tylko poproszę o dane do przelewu. Mam nadzieję, że Basia nie będzie miała do mnie pretensji, gdy wyręczę Ją i podam Ci Jej konto na PW :) Quote
Anula Posted December 17, 2020 Posted December 17, 2020 Przed chwilą, elik napisał: Mam nadzieję, że Basia nie będzie miała do mnie pretensji, gdy wyręczę Ją i podam Ci Jej konto na PW :) Myślę,że nie bo przecież to jest przelew dla niej. 1 Quote
elik Posted December 18, 2020 Posted December 18, 2020 Kopiuję to, co napisałam na wątku maleństw. Od wczoraj koresponduję z pewną panią, która odpowiedziała na moje ogłoszenie, że szukamy dla Milo domu. Pani Cytat Proszę podać orientacyjny wiek psa. Czy będzie tolerował suczkę i koty? Pozdrawiam. Ja Piesio ma około 8 lat. Trudno powiedzieć jaki jest jego stosunek do kotów, bo w schronisku nie ma kontaktów z kotami. Bardzo dziękujemy za zainteresowanie pieskiem <3> W tej chwili trwają rozmowy z osobą, która chciałaby być domem tymczasowym dla Milo. Nie wiemy jak się zakończą. Czy Pani byłaby ewentualnie chętna dać mu DS? Jeśli tak, to proszę podać gdzie Pani mieszka, w Krakowie, czy poza? Pozdrawiam Elżbieta Pani Cytat Chcę wziąć psa na stałe. Mam w domu pięcioletnią suczkę i dwa koty. Do tej pory miałam dwa psy ale piętnastoletni Szarik odszedł miesiąc temu. Mieszkam w Kluczach koło Olkusza w domu z ogródkiem. Jestem emerytką. Ja Bardzo Pani dziękuję za zainteresowanie się Milo. Myślę, że Milo miałby bardzo dobrze właśnie w domu z ogrodem, gdzie nie musiałby chodzić po schodach, co dla niewidzącego psa jest uciążliwe. Czy zgadza się Pani na spotkanie przed adopcją i umowę adopcyjną? Co o tym myślicie? Czy mamy kogoś w tamtej okolicy kto mógłby przeprowadzić wizytę PA? Quote
Anula Posted December 18, 2020 Posted December 18, 2020 44 minuty temu, elik napisał: Kopiuję to, co napisałam na wątku maleństw. Od wczoraj koresponduję z pewną panią, która odpowiedziała na moje ogłoszenie, że szukamy dla Milo domu. Pani Ja Piesio ma około 8 lat. Trudno powiedzieć jaki jest jego stosunek do kotów, bo w schronisku nie ma kontaktów z kotami. Bardzo dziękujemy za zainteresowanie pieskiem <3> W tej chwili trwają rozmowy z osobą, która chciałaby być domem tymczasowym dla Milo. Nie wiemy jak się zakończą. Czy Pani byłaby ewentualnie chętna dać mu DS? Jeśli tak, to proszę podać gdzie Pani mieszka, w Krakowie, czy poza? Pozdrawiam Elżbieta Pani Ja Bardzo Pani dziękuję za zainteresowanie się Milo. Myślę, że Milo miałby bardzo dobrze właśnie w domu z ogrodem, gdzie nie musiałby chodzić po schodach, co dla niewidzącego psa jest uciążliwe. Czy zgadza się Pani na spotkanie przed adopcją i umowę adopcyjną? Co o tym myślicie? Czy mamy kogoś w tamtej okolicy kto mógłby przeprowadzić wizytę PA? Trzeba się spytać malawaszka czy ma kogoś na wizytę z tamtych okolic.Ja kidyś wyadoptowałam do Olkusza tymczasowiczka i właśnie malawaszka wyszukała mi wizytatora.Była to osoba z dogo ale nie pamiętam nicku. Quote
ewu Posted December 18, 2020 Author Posted December 18, 2020 56 minut temu, Anula napisał: Trzeba się spytać malawaszka czy ma kogoś na wizytę z tamtych okolic.Ja kidyś wyadoptowałam do Olkusza tymczasowiczka i właśnie malawaszka wyszukała mi wizytatora.Była to osoba z dogo ale nie pamiętam nicku. A masz kontakt z malawaszką? Quote
elik Posted December 18, 2020 Posted December 18, 2020 Widziałam się z Milo :) To wspaniały, ufny, piękny pies. Serce się kroi, że tak zaniedbany :( Spotkałam się z DT pod salonikiem i razem weszłyśmy do środka. Mama Pani Diany niosła Milo na rękach :) Widać, że DT jest przejęty psem i swoją rolą, jako DT. Miałam na początku wątpliwości po tym, co do Basi powiedziały wolontariuszki, które przywiozły Milo do Krakowa. Jednak uważam, że Milo bardzo dobrze trafił. W saloniku kupiłam mu szelki i to taniej niż te, które widziałam w sklepie internetowym. Za szelki i usługi groomerskie zapłaciłam łącznie 143,90 zł. Panie w saloniku mają wspaniałe podejście do psa. Gratisowo strzygą psiaki w krakowskim schronie, żeby ładniej prezentowały się na zdjęciach do adopcji. Nie było właścicielki saloniku i dostałam tylko paragon, a w poniedziałek dostanę fakturę. Będę zbierać paragony i faktury i prześlę je Basiu Tobie. Zrobiłam kilka zdjęć zanim panie zabrały się "do roboty" :) Pani obiecała, że po wykonaniu zabiegów zrobi kilka zdjęć Milo i przyśle mi na adres e-mail. Jak dobrze, że znalazło się DT dla tego biedaka. 2 Quote
elik Posted December 18, 2020 Posted December 18, 2020 Odnoszę wrażenie, że Milo może widzieć na prawe oczko. Jutro pop-roszę weta i sprawdzenie. Milo ma jutro mieć: badanie krwi - szeroki profil co jeszcze proponujecie? 1 Quote
mari23 Posted December 18, 2020 Posted December 18, 2020 1 godzinę temu, elik napisał: Odnoszę wrażenie, że Milo może widzieć na prawe oczko. Jutro pop-roszę weta i sprawdzenie. Milo ma jutro mieć: badanie krwi - szeroki profil co jeszcze proponujecie? cudowne fotki, łzy kapią z radości :) Czy w tym szerokim profilu jest też tarczycowy? Bo chyba warto sprawdzić. 1 Quote
elik Posted December 18, 2020 Posted December 18, 2020 1 godzinę temu, mari23 napisał: cudowne fotki, łzy kapią z radości :) Czy w tym szerokim profilu jest też tarczycowy? Bo chyba warto sprawdzić. Jeśli nie ma, to poproszę weta o dodanie :) Quote
elik Posted December 18, 2020 Posted December 18, 2020 Poradźcie proszę co jeszcze zbadać. To już jutro wizyta u weta. Quote
Anula Posted December 18, 2020 Posted December 18, 2020 5 godzin temu, ewu napisał: A masz kontakt z malawaszką? Jedynie mam nr.tel. i mail to mogę podać na pw. Quote
elik Posted December 18, 2020 Posted December 18, 2020 10 minut temu, Anula napisał: Jedynie mam nr.tel. i mail to mogę podać na pw. Anulko, co byś poleciła zbadać jutro u Milo? Quote
Gabi79 Posted December 18, 2020 Posted December 18, 2020 Milo nawet przed zabiegami w SPA jest prześliczny 1 Quote
Poker Posted December 18, 2020 Posted December 18, 2020 Weci mają zestaw badań dla starszych psów. Zadbać trzeba , czy na pewno będzie badanie tarczycowe . Quote
Anula Posted December 18, 2020 Posted December 18, 2020 1 godzinę temu, elik napisał: Anulko, co byś poleciła zbadać jutro u Milo? Ja proponuję rozszerzone badanie krwi w tym profil tarczycowy (TSH;FT3 i FT4) i zbadanie moczu.Wet może pobrać mocz przez cewnik to nie boli psa.Jak robiłam profil rozszerzony krwi u psiaka to zaraz powiedziano mi,że jest czysty od robali. Quote
Poker Posted December 18, 2020 Posted December 18, 2020 U psów chyba się nie robi TSH tylko FT. Mam duże wątpliwości co do bólu przy cewnikowaniu. Quote
mari23 Posted December 18, 2020 Posted December 18, 2020 2 minuty temu, Poker napisał: U psów chyba się nie robi TSH tylko FT. Mam duże wątpliwości co do bólu przy cewnikowaniu. Mój ślepy Kazan miał dzisiaj mocz pobierany do badania cewnikiem, stał spokojnie, chyba nawet tego nie zauważył ;) Protestował lekko tylko przy obcinaniu pazurów. Quote
elik Posted December 18, 2020 Posted December 18, 2020 A czy to nie powinien być pierwszy mocz po nocy? Mamy wizytę o godz. 12-tej. Quote
elik Posted December 18, 2020 Posted December 18, 2020 9 minut temu, mari23 napisał: U psów chyba się nie robi TSH tylko FT. A co to są za testy, czego dotyczą? Quote
elik Posted December 18, 2020 Posted December 18, 2020 Milo ma jutro mieć: badanie krwi - szeroki profil w tym tarczycowy, badanie moczu, co jeszcze proponujecie? Quote
Tyśka) Posted December 18, 2020 Posted December 18, 2020 49 minut temu, elik napisał: A co to są za testy, czego dotyczą? Tarczycy ;) Quote
elik Posted December 18, 2020 Posted December 18, 2020 2 minuty temu, Tyśka) napisał: Tarczycy ;) Dzięki :) To już zaznaczyłam, że ma być rozszerzony z tarczycą :) Quote
Recommended Posts