Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Stary, zgarbiony, przytłoczony smutnym życiem, niewidomy staruszek.

Nie znam przeszłości Milo ale wiem ,że w tej chwili bardzo potrzebuje pomocy.

Jak ma  sobie radzić w schronisku ślepy, zmęczony życiem pies. Słyszy ujadanie towarzyszy niedoli, drepcze w kojcu, czuje miliony zapachów, nie rozumie dlaczego i gdzie jest.

Udało się dla biedaka znaleźć dom tymczasowy ale musi być zaopatrzony w karmę  i zabezpieczony finansowo w przypadku w konieczności opłacenia weterynarza.

Proszę o wsparcie dla dziadeczka, pomóżmy Milo zaznać trochę szczęścia.

3c4d1294a48bae84med.jpg

13309d2e781ca7d8med.jpg

4f8d73923b130a38med.jpg

e5eed9f86be5c7bdmed.jpg

• ewu changed the title to Ślepy, stary ale czy bez szans...Milo tak bardzo chciałby zaznać choć odrobiny psiego szczęscia.
Posted

Obrazek5__zpsjcp6pwef.jpg

Post rozliczeniowy - deklaracje

Alaskan malamutte        -  30,00 zł wpł. XII-30,-
elik                                    -  20,00 zł wpł. XII-20,-
Agnieszka Znajoma elik  -  30,00 zł wpł. XII-30,-
mari23                                   -  20,00 zł wpł. XII-20,-
Nesiowata                            -  10,00 zł wpł. XII-15,-

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
                Razem                 110,00 zł wpł. XII-115,-

Stowarzyszenie Help Animals opłaciło fakturę na kwotę 372,- zł za badania i leczenie Milo.

• Like 2
Posted

WPŁATY:    

300,- Anula po Czesterku (19.XII)

395,- Poker z bazarku

15,- Nesiowata ( 15.XII.)

20,- Elik (22.12.)

30,- Agnieszka od elik (22.12.)

20,- mari23 (22.12.)

200,- Skarpeta im. Talcott-pomoc dla Milo (31.12.)

30,- Alaskan malamutte (25.01.)

1.010,- razem wpłaty

WYDATKI:  

294,- F. 15/01/2020 za usługi weterynaryjne-zapłacono 4.01.2021

300,-faktura -Klinika Weterynaryjna ARKA 

143,90 - Groomer

737,90 razem wydatki

STAN KONTA:+ 272,10  złotych ( SHA) 28.12.2020

W uzgodnieniu z elik - opiekunką Milo pieniążki pozostałe po Milo 272,10 zł pomogą Oliwierowi i Belmondo z zamojskiego schroniska.

Posted
8 minut temu, ewu napisał:

Dziękuję:)

Ależ za co?  Nie pamiętam wysokości deklaracji elik, poszukam, albo na wątku maleństw, albo u Kacperka. Jak na żadnym dotąd wąktu, mam tu problem z pisaniem...może to mój staruszek komputer :(

Posted

Może się przydać. Kopiuję z wątku maleństw  :)

Może ktoś zechce podjąć się opieki nad 12-to letnim psiaczkiem.

Deklaracje dla niego złożyły:

Alaskan malamutte        -  30,00 zł
elik                                    -  20,00 zł
Agnieszka Znajoma elik  -  30,00 zł
mari23                                   -  20,00 zł
Nesiowata                            -  10,00 zł

110,00 zł

mari23 pomoc ze Skarpety im. Talcott - prawdopodobnie 200,00 zł.

• Like 2
Posted
13 minut temu, elik napisał:

Może się przydać. Kopiuję z wątku maleństw  :)

Może ktoś zechce podjąć się opieki nad 12-to letnim psiaczkiem.

Deklaracje dla niego złożyły:

Alaskan malamutte        -  30,00 zł
elik                                    -  20,00 zł
Agnieszka Znajoma elik  -  30,00 zł
mari23                                   -  20,00 zł
Nesiowata                            -  10,00 zł

110,00 zł

mari23 pomoc ze Skarpety im. Talcott - prawdopodobnie 200,00 zł.

Zapisane w poście rozliczeniowym.

Prośba do Skarpety już złożona, konto do deklaracji podane, teraz tylko czekamy na wieści z DT.

• Like 1
Posted

Milo już w DT. Nic więcej nie wiem. Zawiozły go wolontariuszki, z którymi nie mam kontaktu. Pewnie Basia jutro napisze co i jak.
Mogę jutro zadzwonić i dopytać jak się znajduje Milo.

Posted
12 godzin temu, elik napisał:

Milo już w DT. Nic więcej nie wiem. Zawiozły go wolontariuszki, z którymi nie mam kontaktu. Pewnie Basia jutro napisze co i jak.
Mogę jutro zadzwonić i dopytać jak się znajduje Milo.

Najważniejsze, że już nie w schronisku :)

Posted

Mam pierwsze wiadomości o Milo  :) Spokojnie przespał noc, nie nabrudził w mieszkaniu, wszystko co trzeba zrobił na spacerze. Ma trudności ze schodzeniem po schodach, boślizgają mu się łapki i Pani Diana musiała znosić go na rękach. Trudno było mu także wchodzić, ale powolutku dał radę. Chętnie je karmę z puszki, a suchą niezbyt. Może bolą go zęby. Poradziłam, żeby lekko podlać wodą.
Prosiłam o zdjęcia.

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Poker napisał:

Bazarek dla dziadzia

https://www.dogomania.com/forum/topic/352865-drobiazgi-świateczne-piękne-prezenty-dla-milo-do-1912-g22/

Łapki mogą się  ślizgać , jeżeli ma za długie pazurki co jest częste u staruszków.

Baaaardzo dziękuję za bazar dla Milo    1871082709_dzikujpiknie.png.c5f4931ebe9d264031274b527ec8f814.png

Słuszna uwaga, nie pomyślałam o tym. Niestety nie maja doświadczenia w opiece nad psem i pewnie nie będą wiedzieć jakie powinny być pazurki i czy Milo ma odpowiednią długość, czy może za długie.

Pani Diana mówiła, że miał tak brzydki zapach, że musieli go wczoraj wykąpać. Nie pozbyli się całego zapachu i myślą o zawiezieniu Milo do fryzjera. Myślę, że to dobry pomysł, bo i zapach pewnie zniknie i futerko zostanie wyczesane i pazurki zostaną fachowo obcięte.
Pytanie do mari23, czy do rozliczenia wystarczy dla Stowarzyszenia paragon?
Jeśli nie, to będziemy musieli "na lewo" uzbierać kasę na fryzjera. Oczywiście wstawię paragon.

• Like 1
Posted
34 minuty temu, elik napisał:

Baaaardzo dziękuję za bazar dla Milo    1871082709_dzikujpiknie.png.c5f4931ebe9d264031274b527ec8f814.png

Słuszna uwaga, nie pomyślałam o tym. Niestety nie maja doświadczenia w opiece nad psem i pewnie nie będą wiedzieć jakie powinny być pazurki i czy Milo ma odpowiednią długość, czy może za długie.

Pani Diana mówiła, że miał tak brzydki zapach, że musieli go wczoraj wykąpać. Nie pozbyli się całego zapachu i myślą o zawiezieniu Milo do fryzjera. Myślę, że to dobry pomysł, bo i zapach pewnie zniknie i futerko zostanie wyczesane i pazurki zostaną fachowo obcięte.
Pytanie do mari23, czy do rozliczenia wystarczy dla Stowarzyszenia paragon?
Jeśli nie, to będziemy musieli "na lewo" uzbierać kasę na fryzjera. Oczywiście wstawię paragon.

Niestety potrzebna jest faktura lub rachunek, paragon nie może być dowodem księgowym, a stowarzyszenie obowiązuje pełna księgowość. 

Myślę, że Milusia powinien też obejrzeć wet i zrobić podstawowe badania. Zaraz w pierwszym poście rozliczeniowym podam pełne dane do faktury/rachunku. Proponuję, żeby te dane i konto do deklaracji umieścić w pierwszym poście, mój jest trzeci dopiero, a zazwyczaj w pierwszym są takie dane.

Czytam o schodach...tego się właśnie obawiałam myśląc o wzięciu Milo na DT. Milo jest niewidomy, nie zna tych schodów ( jeśli wogóle kiedyś chodził po schodach), potrzebuje czasu, żeby zapamiętać "topografię"

Posted

Elu dziekuje,ze mnie wyreczylas. Wczoraj mialam koszmarny dzień.

Dzisiaj dopiero znalazłam chwile. Wczoraj bardzo się denerwowałam, nie było wieści  a ja najpierw nie chciałam przeszkadzać bo dzieczyny wiozly ranna suczke do dra Korty i jeszcze trzy psiaki na konsultacje. Potem nie moglam nawet smsa wysłać bo działo się cos złego a potem było późno .

Dały mi znać po 23.