Tyśka) Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 27 minut temu, Aska7 napisał: Psychotropy sensownie stosowane są bardzo pomocne : ) Jak nabardziej. Oby Amely pomogły :) Można też spróbować z aromatoterapią. Amely cudownie wygląda, to już nie ta sama kupka nieszczęścia, jaka przyjechała. Wielkie ukłony dla Jej opiekunów! Quote
Poker Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 dlaczego nie można zastosować leku przeciw lękowego? Przecież stan psychiczny ma ogromny wpływ na zdrowie fizyczne. 2 Quote
Tola Posted December 29, 2020 Posted December 29, 2020 Dnia 22.12.2020 o 14:59, Malgoska napisał: przelałam pieniążki z tego bazarku: https://www.dogomania.com/forum/topic/352822-rozliczam-dziś-koniec-dla-niewidomej-amely-maleńki-bazarek-do-13-grudnia-2020-r/ na fundację ZEA dla Amely. Proszę o potwierdzenie jak dotrą. dziękuję Dnia 23.12.2020 o 12:19, Jaaga napisał: Kiyoshi, slicznie dziękuję za wstawienie tego wszystkiego. Chiałam potwierdzić wpłaty na moje konto od: AnnaGR - m50 zł Isiak - 50 zł limonka80 - 100 zł Ona03 - 100 zł Mari23 -50 zł Razem 350 zł. Pięknie Wam wszystkim dziękuję. Na spokojnie pojutrze wszysyko wstaweię na pierwszą w rozliczeniach, bo dziś nie dam rady. Poproszę Tolę o potwierdzenie, bo to Ona ma wgląd w fundacyjne konto. Odkąd zamieniłam Amely Alugastrin na siemię lniane nie było wymiotów. Dziś popołudniu ostatnia przed świętami wizyta. Trzymajcie kciuki, zeby było lepiej i żeby przez święta nic się nie podziało. Przepraszam Was, jest koniec roku, księgowa zapracowana, jutro już na pewno będę miała wydruk wpłat. Amely wygląda wspaniale, Jaaga - dokonujesz niemożliwego! Quote
Jaaga Posted December 30, 2020 Author Posted December 30, 2020 Dnia 28.12.2020 o 12:42, Poker napisał: dlaczego nie można zastosować leku przeciw lękowego? Przecież stan psychiczny ma ogromny wpływ na zdrowie fizyczne. Z powodu stanu żołądka. Dopiero nieddawno udało się zatrzymać krwawienie ze sluzówki żołądka. Tabletki mogą go podraznić, a musiałaby je dostawać regularnie. Wczoraj była na wizycie kontrolnej w Tychach i niestety leukocyty znowu wzrosły w 3 dni z 19 do 35. To jakis obłęd. Trzy dni bez Metronidazolu i takie pogorszenie. Taki wynik może ponoć wskazywać na gdzieś istniejący ropień. Dostała metronidazol w zawiesinie i odetchnęłam, ale tylko do pierwszego podania wieczorem. Po podaniu maleńkiej ilości, zaczyna szaleć z otwartym pysiem, drapać łapkami w środku, leje się slina. Sróbowałam rano, po 0,3 ml do tych onjawów doszły torsje i wymioty. ten sam srodek bez najmniejszych problemów dostają szczeniaki. Czyli to raczej jej nadwrażliwość i reakcja alergiczna. Quote
rozi Posted December 30, 2020 Posted December 30, 2020 Kurcze, może ona ma ten ropień gdzieś w pysku z tyłu całkiem, albo w gardle, przy migdałkach? 1 Quote
Tola Posted December 30, 2020 Posted December 30, 2020 Kolejne wpłaty dla Amely na konto ZEA: 30 zł - Krystyna T. Wrocław 34,48 zł - Barbara O. Warszawa 30 zł - Maria K. Wrocław 35 zł - Ewa N. C. - Kraków 20 zł - Irena K. Siemianowice 15 zł - Mariola S. Mysłowice 1 Quote
Malgoska Posted December 31, 2020 Posted December 31, 2020 21 godzin temu, Tola napisał: Kolejne wpłaty dla Amely na konto ZEA: 35 zł - Ewa N. C. - Kraków https://www.dogomania.com/forum/topic/352822-czekam-na-potwierdzenie-fundacji-rozliczam-dziś-koniec-dla-niewidomej-amely-maleńki-bazarek-do-13-grudnia-2020-r/ poproszę o potwierdzenie na tym bazarku Quote
Nadziejka Posted January 1, 2021 Posted January 1, 2021 Najpieknijesza malutenka czarnulka Jaguniu sciskamy tulamy Trzymajcie sie mocno mocno w spokojnosci jak najwiekszej Dziekujemy za cud zycia wyczarowany przez Jagusiow dla Amelci Quote
rozi Posted January 2, 2021 Posted January 2, 2021 Zaglądam do Malutkiej, trochę szczęścia w Nowym Roku. Troszkę chociaż! Quote
limonka80 Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 Zaglądam do Amelki z nadzieją i coraz bardziej się martwię że z nią źle skoro taka cisza.... Quote
kiyoshi Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 I ja zaglądam.. Kilka dni temu dostałam fanty z bazarku Amily za ktire nadal nie zapłaciłam--czekam na nr konta od Jaagi i każdy dzien ciszy coraz bardziej się wydłuża... Mam nadzieję że Jaaga po prostu odpoczywa od dogo z rodziną i psiakami i że Amely zdrowiej. Oby Quote
mari23 Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 Też z nadzieją na dobre wieści zajrzałam. Może Jaaga jest zajęta, a może po prostu komputer jej szwankuje... Dobre, ciepłe myśli ślemy, odpędzajmy te natrętne "czarne"... Quote
Jaaga Posted January 5, 2021 Author Posted January 5, 2021 Nie dałam rady wejść tu. Dziękuję za obecność i troskę. Z Amely jest bez zmian. Niby lepiej, ale wczoraj wieczorem znowu zwymiotowała żółcią i to taką zielonkawą. Jestem umówiona do dr Olender dopiero na poniedziałek. Quote
Tyśka) Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 :( Jesteście bardzo silni. Trzymaj się, Amely! Quote
agat21 Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 1 godzinę temu, Jaaga napisał: Nie dałam rady wejść tu. Dziękuję za obecność i troskę. Z Amely jest bez zmian. Niby lepiej, ale wczoraj wieczorem znowu zwymiotowała żółcią i to taką zielonkawą. Jestem umówiona do dr Olender dopiero na poniedziałek. Rozumiem Cię. Trzymajcie się. Quote
Nadziejka Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 Trzymajcie sie serduszka trzymajcie przytulamy ogromnie Quote
rozi Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 2 godziny temu, Jaaga napisał: Nie dałam rady wejść Jaaga, bou mi przysłała zdjęcie żelu, który ma podobno taki sam skład, jak Solcoseryl 1 Quote
Jaaga Posted January 6, 2021 Author Posted January 6, 2021 13 godzin temu, rozi napisał: Jaaga, bou mi przysłała zdjęcie żelu, który ma podobno taki sam skład, jak Solcoseryl Dziekuję. Mi pomogła moja mama, która miała w czelusciach swojej szafki z lekarstwami schowaną nieotwartą tubkę solcoserylu ocznego. Warto znac, zaraz sobie zapiszę. Quote
Jaaga Posted January 6, 2021 Author Posted January 6, 2021 Dnia 30.12.2020 o 20:42, Tola napisał: Kolejne wpłaty dla Amely na konto ZEA: 30 zł - Krystyna T. Wrocław 34,48 zł - Barbara O. Warszawa 30 zł - Maria K. Wrocław 35 zł - Ewa N. C. - Kraków 20 zł - Irena K. Siemianowice 15 zł - Mariola S. Mysłowice Dziekuję Tolu za podanie wpłat oraz dziękuję wszystkim za wpłaty. Zapisałam na pierwszej stronie w rozliczeniach. Quote
Jaaga Posted January 11, 2021 Author Posted January 11, 2021 Dnia 6.01.2021 o 12:47, Poker napisał: Jak się czuje sunia? Je cokolwiek? Nie zauwazyłam Twojego pytania. Je, ale po swojemu, przez wiele godzin i wszystko wkoło usypane resztkami. Własnie jedzie z wizyty u dr Olender. Niestety, leukocyty nadal 36. Juz umówiłam ją na 21.01 na gastroskopię w Oświęcimiu. Dr zakłada albo poparzenie przełyku, albo polipy albo nowotwór, skoro nie daje się zbić leukocytów i jej stan nie polepsza się. Na razie dostała leki, żeby doprowadzić ją do najlepszej kondycji przed narkozą. Quote
Poker Posted January 11, 2021 Posted January 11, 2021 Oby gastroskopia wyjaśniła przyczynę, bo za długo to trwa. 1 Quote
Recommended Posts