Jump to content
Dogomania

Jesienne porządki. Zaćma, chora wątroba i niedoczynność tarczycy. :( Stareńki jak świat Krecik z DT u anecik pojechał do DS w dn. 26.08.21

Recommended Posts

Posted

Krecik dzisiaj w nocy kilkakrotnie powyłkiwał, ale zdaniem anecik nie jest to nawet huczenie malamucie, tylko takie 1/3 malamuta. Krótkie i chwilowe, i nie jest to tak mocno problematyczne, bo za moment Krecik znowu śpi. Lubi leżeć w najchłodniejszym i najjaśniejszym miejscu w domu i w sumie nie jest dreptusiem. Coś tam tupta, ale też duuużo wypoczywa i jest ogólnie bezproblemowym psiakiem. Jest niejadkiem, to znaczy zjeść zje, ale niedużo, czasem coś zostawi w misce. Znaczy teren - ale w umiarkowanym stopniu. Sikupę robi na dworze. Na dwór wychodzi na smyczy, bo niestety gubi się na ogrodzie i nie potrafi wrócić do domu. Jedyne co to zapamiętał, że przy wyjściu jest jeden schodek i teraz w tym miejscu jest ostrożniejszy. Na ciele ma sporo takich narośli, nie tylko na oczku, uszku i pupince, ale anecik ciągle, nawet w czasie rozmowy ze mną zauważyła kolejną narośl :( Ciężko zgadnąć co to, czekamy co powie lek. weterynarii... :( 

Jedyne co to Krecik czuje się zagubiony przy aktywnej, radosnej geratrii u anecik. Dzisiaj pieski cieszyły się rano na jedzonko i spacer, trochę tańczyły, a Krecik nie wiedział co się dzieje. Tak samo jak biegają to nie zwracają uwagi na Krecika, czasem nie wyhamują i go dotkną, i on wtedy odskakuje jak poparzony. Dość słabo rozeznaje się w tym, co się dzieje :( 

• Like 1
Posted
17 godzin temu, agat21 napisał:

Bardzo dobre wieści :) Czyli to całkiem spokojny i stateczny psiaczek. Po prostu musi się odnaleźć w nowym miejscu i będzie super. A jak ładnie mu w czerwonym ;)

To prawda, anecik tak samo mówi :)

Uwielbiam czarnulki w czerwonym.

17 godzin temu, mari23 napisał:

nic dodać i nic ująć - można tylko zacytować :)

w taką pogodę bez sweterka ani rusz, zwłaszcza kiedy w "strategicznym miejscu" brakuje sierści 

Wzruszył mnie widok ubranego dziadeczka... jeszcze do niedawna był w przytulisku, wszyscy mieli go w nosie...

13 godzin temu, jankamałpa napisał:

Dziś przelałam pieniądze, które pozostały po rozliczeniu Savi 236,19 zł. Jak dotrą proszę o potwierdzenie na wątku Savi:

Nie wiem dlaczego na zdjęciu nie ma Savi tylko ten drugi psiak :(

Bardzo, bardzo Ci i Darczyńcom dziękuję <3 Jak tylko się zaksięgują to potwierdzę na obu wątkach :)

Posted

Bardzo dziękuję za wpłaty (08.12.2020):

- Wata ha Alexa - 30 zł
- jankamałpa: spadek po Savi - 236,19 zł

Dziękuję <3
Dog Love Sticker by Chummy Chum Chums for iOS & Android | GIPHY | Animated  emoticons, Animated love images, Animated gift

Stan konta na dzień 08.12.2020: +676,79zł

• Like 1
Posted

Podczytuję wątek, chociaż nie piszę, bardzo cieszę się, że piesio już taki zaopiekowany:)

Powolutku pozna zwyczaje i tez będzie się cieszył na jedzonko.

• Like 1
Posted
28 minut temu, Tola napisał:

Podczytuję wątek, chociaż nie piszę, bardzo cieszę się, że piesio już taki zaopiekowany:)

Powolutku pozna zwyczaje i tez będzie się cieszył na jedzonko.

Dziękuję, że jesteś :) <3

Oby tak było! na razie troszkę jest zagubiony.

Posted

Bardzo się cieszę, że tabletki dotarły tak szybko :)

A Krecik potrzebuje czasu, żeby zapamiętać topografię, zapach kolegów, dźwięki, które wołają na jedzonko - to wszystko dla niego jest nowe, powoli się uczy, od razu wszystkiego nie zapamięta, za dużo tego na malutką psią głowę. Miluś u mnie długo bał się chodzić po schodach, bał się innych psów, choć one przyjazne ( jak ja;)) i był zagubiony, a teraz to radosny psiak, który nawet ze szczeniorką potrafi radośnie się bawić, choć jest całkowicie niewidomy, przy misce pierwszy i przy drzwiach na spacerek :)

• Like 2
  • Upvote 2
Posted

Krecik się zakochał :) Jego miłość to... dogomaniacka Melcia od Ewa Marta, adoruje i podrywa ją na całego!

I... zmienił legowisko. Oczywiście na największe :D

received_3601157009928208.thumb.jpeg.a1a53da0c0d94c77f8a48dd858e702f4.jpeg

received_191310902725957.thumb.jpeg.94dda8730c320351c94e4b71023d07d5.jpeg

• Like 5
  • Upvote 1
Posted

Bardzo dziękuję za wpłatę:

- p. Marii Z. z FB - 130 zł <3

Pin on gifs para todos

To ogromne wsparcie dla psiunka. :)

Ma już naprawdę solidny zapas gotówki na badania i diagnostykę.

Stan konta na dzień 09.12.2020: +806,79zł

• Like 1
Posted
Dnia 9.12.2020 o 21:11, Radek napisał:

Wzruszają mnie takie zdjęcia. 

Mnie też :) 

U Krecika wszystko dobrze. anecik czeka na wysłane badania i w najbliższym tygodniu Krecik odwiedzi lecznicę. Miejmy nadzieję, że nic w jego ciałku się nie czai, a narośla rozsypane na ciele niczym kaszka to nic groźnego.

krecik9.thumb.jpg.0042cd5fd76d0703ddeabfd1d8de5633.jpg

krecik10.thumb.jpg.488054571e5379cd7c594fdac971c526.jpg

• Like 4
Posted
49 minut temu, Tyśka) napisał:

Mnie też :) 

U Krecika wszystko dobrze. anecik czeka na wysłane badania i w najbliższym tygodniu Krecik odwiedzi lecznicę. Miejmy nadzieję, że nic w jego ciałku się nie czai, a narośla rozsypane na ciele niczym kaszka to nic groźnego.

krecik9.thumb.jpg.0042cd5fd76d0703ddeabfd1d8de5633.jpg

krecik10.thumb.jpg.488054571e5379cd7c594fdac971c526.jpg

Kochany pachołek.

• Like 1
Posted
54 minuty temu, Tyśka) napisał:

Miejmy nadzieję, że nic w jego ciałku się nie czai, a narośla rozsypane na ciele niczym kaszka to nic groźnego

Trzymam za to kciuki. 

• Like 1
Posted
Dnia 29.11.2020 o 17:42, b-b napisał:

Jestem i ja z zaproszenia.

Daj mi Tysiu trochę czasu. Pomyślę jak będę mogła pomóc.

Na chwilę obecną stałej nie dam rady zaproponować więc poratuję jednorazową wpłatą.

Poproszę o konto :)

• Like 2
Posted
20 godzin temu, guccio napisał:

Kochany pachołek.

<3 :D 

20 godzin temu, Radek napisał:

Trzymam za to kciuki. 

Dziękuję, bardzo się przydadzą.

17 godzin temu, b-b napisał:

Na chwilę obecną stałej nie dam rady zaproponować więc poratuję jednorazową wpłatą.

Poproszę o konto :)

Bardzo Ci dziękuję. Krecik na razie finansowo jest zabezpieczony, zobaczymy co wyjdzie u weterynarza, ale jestem dobrej myśli...
W wolnej chwili podeślę nr konta :)

Posted
23 godziny temu, Nadziejka napisał:

Tysienko dla malutka z kramiku  poslalam tobie przed chwilenka 37 zl 50 gr

Dziękuję, pieniądze już zaksięgowały się na koncie, za chwilę wrzucę post z wpłatami :) <3

23 godziny temu, guccio napisał:

Dla pycholka kochanego przeleję dzisiaj obiecaną kwotę.

Dziękuję :)

Posted
11 godzin temu, Tyśka) napisał:

Bardzo dziękuję za wpłaty (14.12.2020):

- Karen116 - 100zł - stała,
- Nadziejka z bazarku - 37,50zł

gif gifsart snoopy dog GIF by kimmytasset

Stan konta na dzień 14.12.2020: +944,29zł

Tatty Teddy © Me to you | Tatty teddy, Teddy bear pictures, Cute teddy bears

Pozdrawiam tulinkam maluczkiego

Karen jaka piekna ogromna dekleracja!

Posted

Dzwoniła do mnie anecik :) Krecik jutro ma szczepienie i chipowanie. Po świętach anecik pojedzie z psiakiem do lecznicy do Gliwic, do sprawdzonej pani doktor onkolog, która obejrzy guzki, przebada Krecika wzdłuż i wszerz (powtórzy badania krwi, zrobi usg i co tam trzeba), aby psiak miał pełny pakiet badań i było wiadomo, co mu dolega. W dwie strony to 300km, ale anecik ma zaufanie do pani doktor. Wcześniej nie ma terminów, więc badania po świętach. A po Nowym Roku - kastracja. 

Krecik się zadomowił. Jest tak, jakby go nie było. Praktycznie nie wydaje głosu, nie szczeka, nie wyje. Powyłkuje tylko kiedy chce wyjść za potrzebą - i wtedy anecik zagląda do niego, a psiak prowadzi w stronę drzwi wyjściowych. W domu głównie śpi, a jak się obudzi to chce wyjść na dwór. Śpi na jednym jedynym kocyku, a jak kocyk poszedł do prania to dzisiaj ułożył się na podłodze ogrzewanej właśnie w tym miejscu, w którym zawsze ma kocyk. 

Na dworze zasuwa jak samochodzik, czasem trzeba za nim biec ;) Krąży przy domu, ale jeszcze wejścia nie umie zlokalizować - anecik musi psiaka przyprowadzić. Wieczorem Krecik wychodzi z latarenką. 

Apetyt ma, zjada co mu podają. I tak poza tym to naprawdę go praktycznie w domu nie ma :)

Aaaa, i jeszcze jedno Krecik to straszny kobieciarz. Najpierw chodził za Melcią, teraz ma inne obiekty westchnień. Chodzi za dziewczynami, zabiega o ich względy. Jedna z suniek go odgania od siebie, ale ten niezrażony biega za dziewczynami :) Czasem podnosi łapę do zaznaczania w domu, ale anecik myśli, że to pewnie wynik tego, że jest pełnojajeczny.

Opowieść anecik o Kreciku mocno mnie rozczuliła, jak psiakowi niewiele trzeba do szczęścia :).

• Like 2