Jump to content
Dogomania

Jesienne porządki. Zaćma, chora wątroba i niedoczynność tarczycy. :( Stareńki jak świat Krecik z DT u anecik pojechał do DS w dn. 26.08.21

Recommended Posts

Posted
9 minut temu, Poker napisał:

Macie zamiar go ogłaszać?

Tak, taki był zamysł od początku. Z tym domkiem to na spokojnie i bez pośpiechu, najpierw trzeba zadbać o jego zdrówko... a później ruszamy z ogłoszeniami i niech komuś upiększa życie swoim skromnym byciem :) Zasługuje na bycie czyimś oczkiem w głowie, jest cudowny.

Jeśli nic się nie zadzieje to myślę, że w lutym będę mogła go ogłaszać.

Posted
13 godzin temu, Tyśka) napisał:

Karen116, brak mi słów <3 

Dziękuję za kolejną wpłatę na Krecika :) (13.01.2021)
- Karen116 - 50 zł - na leczenie 

Dog Love Sticker for iOS & Android | GIPHY

Stan konta na dzień 13.01.2021:  +445,89zł

Cieszę się, ze mogę pomóc i trzymam kciuki za Krecika:)

Posted
9 godzin temu, Karen116 napisał:

Cieszę się, ze mogę pomóc i trzymam kciuki za Krecika:)

<3 Dziękuję :)

Krecik-kulka śniegowa pomimo, że nie jest łatwo, zasuwa do przodu :D
krecik.thumb.jpg.3a648bd1ff997e2d0f364fa00709cf93.jpg

krecik2.thumb.jpg.74e27e37467e7e6d16e378716212a189.jpg

krecik2a.thumb.jpg.e5e6ddce3715e8c5553b6f2e743580b0.jpg

• Like 5
Posted
4 godziny temu, b-b napisał:

Śnieg do futerka się czepia. Moja wraca jak kula śniegowa pomimo, ze ma założone zawsze ubranko :)

Podobno są jakieś specyfiki zmniejszające prawdopodobieństwo powstawania kulek śnieżnych... ale bardzo dawno to czytałam... i nie pamiętam dokładnie co to. Mojemu psiakowi powstawały takie, że aż biedak nie mógł się ruszać. Teraz jest podstrzyżony, nie ma futra do ziemi, jest lepiej ;)

1 godzinę temu, Nadziejka napisał:

Tulinkam rozkosznego malutenkiego skarbunia

Tulaj, tulaj... śpi :)

krecik14.thumb.jpg.509615969e2cdcbad5524a44fa888d5e.jpg

• Like 2
Posted
41 minut temu, Tyśka) napisał:

Podobno są jakieś specyfiki zmniejszające prawdopodobieństwo powstawania kulek śnieżnych...

A niech wie ,że jest zima ;) I tak co jakiś czas ją odkulkowuję bo by iść nie mogła. I oczywiście każda zaspa i rów jest zaliczony bo tam najwięcej śniegu jest :D

• Like 1
Posted
Dnia 15.01.2021 o 14:11, Nadziejka napisał:

Miś z sercem-Printed art-cyfrowy plik-Walentynki-niedźwiedź | Etsy

Dnia 15.01.2021 o 22:38, mari23 napisał:

oj, tylko tulić, tak rozkosznie śpi Kreciunio <3

Dziękuję, że jesteście :) Przez zamieszanie amikowe trochę brakuje mi czasu.

22 godziny temu, elik napisał:

Czy Krecikowa pupencja już zarosła, czy nadal świeci golizną?

Tysiu podaj proszę nr konta do wpłat dla Krecika.

Z tą pupinką to problem jest, za bardzo zarastać nie chce :( Ale zapytam anecik (może jutro jak mi się uda) czy po kąpielach już trochę lepiej.

Dziękuję... :) <3 Masz wspaniałe serce, że chcesz podzielić się jakąś kwotą dla Krecika.
Do mnie dotarły w końcu fanty (samochód wrócił dzisiaj rano do Wielkopolski :D)... dorzucę jeszcze coś z domu i Tobie wyślę :) One są właśnie na bazarek dla Twoich staruszków i dla tego malutkiego Krecika.

21 godzin temu, Nadziejka napisał:

Tysiu Krecikowi kramik juz rozliczony 57 zl u Ciebie 

Krecikowi Tysi 57 zl Rozliczony! A dla Oronskich Lapeczek bedzie 67zl Rozliczam! 17.01 2021

Nadziejko, czy ja muszę jeszcze jakąś kwotę potwierdzić czy już wszystko potwierdziłam? :)

Posted
42 minuty temu, Tyśka) napisał:

Do mnie dotarły w końcu fanty (samochód wrócił dzisiaj rano do Wielkopolski :D)... dorzucę jeszcze coś z domu i Tobie wyślę :) One są właśnie na bazarek dla Twoich staruszków i dla tego malutkiego Krecika.

Super  :) Będzie nowy bazarek  :)

Posted

Moi cudowni Znajomi, Paulina (która aktualnie walczy o życie swojego psa i koszty prawdopodobnie będą wynosić z 10... a może i 15tys. złotych) oraz Angelika,  a także pan Mariusz z FB  wpłacili na transport Amika niemałe datki. Z racji, że znalazł się dla niego sponsor podróży to pieniądze tych Darczyńców zostały jednogłośnie przekazane Krecikowi, razem: 350zł! 

Bardzo  bardzo Wam dziękuję, wspaniali Ludzie! Jestem niebywale wzruszona Waszym zaufaniem do mnie i chęcią pomocy ♡ Obiecuję, że każdy grosz będzie mądrze rozdysponowany,  a taki zastrzyk gotówki akurat Krecikowi się przyda: przed nim jeszcze okulista, kontrolne badania krwi i kastracja.

Postaram się jak najszybciej wpisać wpłaty do rozliczenia. Teraz piszę w biegu :)

• Like 2
Posted

Bardzo dziękuję za wpłaty :) (19.01.2021):
- Angelika M. - 100zł - jednorazowa (przeniesiona z Amika)
- p. Mariusz z FB - 100zł - jednorazowa (przeniesiona z Amika)
- Paulina P. - 150 zł - jednorazowa (przeniesiona z Amika)
- guccio - 10 zł - jednorazowa

Jesteście niesamowici, przedobrzy i cudowni <3 

A cute dog with colorful flowers for thank you. card #Ad , #Sponsored, #dog,  #cute, #colorful, #card | Dog flower, Happy mother's day card, Cute funny  dogs

Stan konta na dzień 19.01.2021: +543,90zł

Z radością zadzwonię do anecik, żeby umawiała Krecika do okulisty! Powinno starczyć... :) Mam nadzieję, że Krecik już wrócił do zdrowia, a ja znajdę jutro chwilę, aby zatelefonować.

Posted
Dnia 17.01.2021 o 20:54, elik napisał:

Tysiu podaj proszę nr konta do wpłat dla Krecika.

Dziękuję za wpłatę, dzisiaj zaksięgowała się na koncie. Później zaktualizuję rozliczenie :) 

Posted
22 godziny temu, b-b napisał:

To czekamy na wieści co tam u chłopaka nowego słychać :)

Niestety, mam straszne urwanie głowy, a doba jest za krótka, pomimo że wstaję o 5 i kładę się późno spać... może jutro mi się uda zadzwonić.

Dnia 17.01.2021 o 20:54, elik napisał:

Czy Krecikowa pupencja już zarosła, czy nadal świeci golizną?

Anecik mi napisała dzisiaj, że niestety z tą pupinką jest problem - pomimo kąpieli nie zarasta :( 

anecik ma umówić Krecika do okulisty. A ja mam naprawdę nadzieję, że jutro zadzwonię i się dowiem czegoś więcej :) Jestem stęskniona za wieściami Krecikowymi. Wiem tylko tyle, że nic złego się nie dzieje, bo wtedy anecik od razu dzwoni. 

Posted
1 godzinę temu, Tyśka) napisał:

Niestety, mam straszne urwanie głowy, a doba jest za krótka, pomimo że wstaję o 5 i kładę się późno spać... może jutro mi się uda zadzwonić.

Anecik mi napisała dzisiaj, że niestety z tą pupinką jest problem - pomimo kąpieli nie zarasta :( 

anecik ma umówić Krecika do okulisty. A ja mam naprawdę nadzieję, że jutro zadzwonię i się dowiem czegoś więcej :) Jestem stęskniona za wieściami Krecikowymi. Wiem tylko tyle, że nic złego się nie dzieje, bo wtedy anecik od razu dzwoni. 

Pocieszające wieści, ale  szkoda że tylko pocieszające, a nie - dobre. Może doopinka odpuści i zaszumi na niej las kudełków :)

Posted
29 minut temu, elik napisał:

Pocieszające wieści, ale  szkoda że tylko pocieszające, a nie - dobre. Może doopinka odpuści i zaszumi na niej las kudełków :)

Oby . Jak jak to z goolom dupcią latać ;)