Nadziejka Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 Witaj matuszku serdenku Tysiu poslalam 77 zl razem wszytko z deklaracyjkami A mam kolejna Cegielenke dla Krecika ciocia koja,nie wyslalam jej bo dzis dotarla Posle w rozliczonku Na razie poczeka spokojnie na naszem kramku Quote
Tyśka) Posted January 6, 2021 Author Posted January 6, 2021 Bardzo dziękuję za wpłaty: - kikou - stała - 10zł - 31.12.2020 - limonka80 - stała - 30zł - 04.01.2021 - mari23 - stała - 10zł - 04.01.2021 - Nadziejka - bazarek (27,-) + stała od dzieci Nadziejki (20,-) - 47zł - 04.01.2021 - Nadziejka - bazarek - 30zł - 04.01.2021 - Onaa - 100zł - 05.01.2021 - Nesiowata - 20zł - 05.01.2021 Stan konta na dzień 06.01.2021: +348,29 DZIĘKUJĘ! Krecik ma niebywałe szczęście do Ludzi... znowu jest na ładnym plusie :) Czekam na wyniki badań, mam nadzieję, że tam nic poważnego nie wyjdzie. 1 Quote
Tyśka) Posted January 6, 2021 Author Posted January 6, 2021 Dnia 5.01.2021 o 11:21, Nadziejka napisał: Witaj matuszku serdenku Tysiu poslalam 77 zl razem wszytko z deklaracyjkami A mam kolejna Cegielenke dla Krecika ciocia koja,nie wyslalam jej bo dzis dotarla Posle w rozliczonku Na razie poczeka spokojnie na naszem kramku Dziękuję, pieniądze dotarły i potwierdziłam na obu bazarkach :) Jak tylko dotrą od koja to również potwierdzę na obu wątkach. Dziękuję! Quote
Tyśka) Posted January 6, 2021 Author Posted January 6, 2021 Prawdopodobnie w piątek będą wyniki badań. I dobrze, bo Krecikowi trzeba zamówić karmę, a może będzie trzeba jakąś sepcjalistyczną. Czekamy... Quote
Nadziejka Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 5 godzin temu, Tyśka) napisał: Dziękuję, pieniądze dotarły i potwierdziłam na obu bazarkach :) Jak tylko dotrą od koja to również potwierdzę na obu wątkach. Dziękuję! Tysiu sciskuniam tulinkam za maluteczka cudnego Stala od moich skarbenkow narazie wysalismy 20 zl za grudzien i styczen A te 10 zl jest Cegielka od cioci koja z kramku mam tez kolejna Cegielke od cioci koja ktorej nie slalam jeszcze Quote
Tyśka) Posted January 6, 2021 Author Posted January 6, 2021 11 minut temu, Nadziejka napisał: Stala od moich skarbenkow narazie wysalismy 20 zl za grudzien i styczen A te 10 zl jest Cegielka od cioci koja z kramku Dziękuję za wyjaśnienie:) Poprawiłam. Quote
Nadziejka Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 Tysienko dziekuje alez sie ciezse ze u malutka Krecika dobreduszki na watku malutku cioctka przeprasza ze imionko ... 1 Quote
mari23 Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 2 godziny temu, Tyśka) napisał: Prawdopodobnie w piątek będą wyniki badań. I dobrze, bo Krecikowi trzeba zamówić karmę, a może będzie trzeba jakąś sepcjalistyczną. Czekamy... czekamy z nadzieją na dobre wyniki badań :) 1 Quote
Tyśka) Posted January 7, 2021 Author Posted January 7, 2021 Bardzo dziękuję za wpłatę (07.01): - elficzkowa - stała - 20zł Dziękuję :) Stan konta na dzień 07.01.2021: +368,29 Quote
Tyśka) Posted January 8, 2021 Author Posted January 8, 2021 Rano TŻ anecik był w Gliwicach z innym pieskiem i odebrał wyniki Krecika. Wyszły one dobrze, krew można powtórzyć za miesiąc. Karmy nie trzeba zmieniać (pani wetka nic nie wspomniała o tym). Dała tylko tabletkę za 60zł (jeszcze nie wiem jaką konkretnie, czekam na zdjęcia od anecik). Niestety, Krecik nie zjadł śniadania :( Potem zrobił dwukrotnie brzydką kupę ala budyń z krwią. Poza tym zachowywał się normalnie, czyli dużo spał i trochę dreptał. Jednak na tyle anecik się zaniepokoiła stanem Krecika, że jak tylko Jej TŻ wrócił z Gliwic to ruszył z Krecikiem... z powrotem do Gliwic. Właśnie są w lecznicy, jak wrócą i będzie coś wiadomo to jestem umówiona z anecik na telefon. Martwię się :( Quote
Tyśka) Posted January 8, 2021 Author Posted January 8, 2021 Za tabletkę Hepaxan Dog (60,-) oraz maść na oczka (anecik dostała receptę) zapłacę razem z kosztami dzisiejszej wizyty. Czekam na wieści... :( Quote
Tyśka) Posted January 8, 2021 Author Posted January 8, 2021 Zamówiłam karmę Krecikowi. Nie było Animondy, więc wybrałam w zamian Rinti. Smacznego, piesku :) Stan konta na dzień 08.01.2021: +125,89 Quote
Tyśka) Posted January 8, 2021 Author Posted January 8, 2021 1 minutę temu, Poker napisał: Coś załapał w czasie pobytu w lecznicy? Mnie z kolei na myśl przyszły lamblie... Tż anecik o 19 nadal czekał w kolejce, jeszcze nic nie wiadomo. Quote
Tyśka) Posted January 8, 2021 Author Posted January 8, 2021 Właśnie wrócili. Nałożyło się kilka spraw, lamblie i bakteryjne zapalenie jelit. Dostał antybiotyk i coś na florę. Koszt dzisiejszej wizyty ok 180zł (plus za paliwo 20zł). Zobaczymy jak jutro będzie czuł się Krecik. Więcej szczegółów jutro. Do dzisiejszych kosztów doliczyć trzeba maść pod oczka oraz lek na wątrobę (60,-). Na razie widzę, że sakiewka Krecika jest pusta :( Ale ważne aby Krecikowi wróciło dobre samopoczucie. Dziękuję anecik za natychmiastowa reakcję ♡ Quote
Tyśka) Posted January 8, 2021 Author Posted January 8, 2021 Kolacja i leki zjedzone, jupiii! :) Quote
Tyśka) Posted January 8, 2021 Author Posted January 8, 2021 Moja znajoma (ma psa z chorą wątrobą, 4lata walczyła o psiaka, szukała weta, ktory naprawdę pochyli się nad problenem) podpowiedziała mi, że na wątrobę dobrze działa podawane do jedzonka żółtko, że jakiś wet jej podpowiedział i zaczęła stosować. Ktoś ma w tym doświadczenie i mógłby to potwierdzić? Albo podpowiedzieć jak można dodatkowo wspierać wątrobę? Quote
Poker Posted January 8, 2021 Posted January 8, 2021 Podawać ostropest w tabletkach. Co do żółtka, to mam inne zdanie. Quote
Tyśka) Posted January 9, 2021 Author Posted January 9, 2021 Dziękuję ;) Ja swojemu podaję żółtko do diety - ale akurat nie jest psem "wątrobowym". Faktura za wczoraj: Oraz recepta na maść (jeszcze nie została kupiona) oraz tabletki kupione wczoraj Faktura za Hepaxan Dog Quote
Recommended Posts