Jump to content
Dogomania

Jesienne porządki. Zaćma, chora wątroba i niedoczynność tarczycy. :( Stareńki jak świat Krecik z DT u anecik pojechał do DS w dn. 26.08.21

Recommended Posts

Posted

Szyszka z Radys ma już domek, zamieszkała w Katowicach :) - Psy do adopcji  / znalezione - Dogomania        Witaj matuszku serdenku 

Tysiu poslalam 77 zl razem wszytko z deklaracyjkami

A mam kolejna Cegielenke dla Krecika ciocia koja,nie wyslalam jej bo dzis dotarla

Posle w rozliczonku 

Na razie poczeka spokojnie na naszem kramku

Posted

Bardzo dziękuję za wpłaty:

- kikou 
 -  stała - 10zł - 31.12.2020
- limonka80 - stała - 30zł - 04.01.2021
mari23 - stała - 10zł - 04.01.2021
Nadziejka - bazarek (27,-) + stała od dzieci Nadziejki (20,-) - 47zł - 04.01.2021
Nadziejka  - bazarek - 30zł - 04.01.2021
- Onaa -  100zł - 05.01.2021
Nesiowata - 20zł - 05.01.2021

Thank You GIF - Thank You Corgi - Discover & Share GIFs | Thank you gifs,  Thank you images, Thanks gif

Stan konta na dzień 06.01.2021: +348,29

DZIĘKUJĘ! Krecik ma niebywałe szczęście do Ludzi... znowu jest na ładnym plusie :) Czekam na wyniki badań, mam nadzieję, że tam nic poważnego nie wyjdzie.

• Like 1
Posted
Dnia 5.01.2021 o 11:21, Nadziejka napisał:

Witaj matuszku serdenku 

Tysiu poslalam 77 zl razem wszytko z deklaracyjkami

A mam kolejna Cegielenke dla Krecika ciocia koja,nie wyslalam jej bo dzis dotarla

Posle w rozliczonku 

Na razie poczeka spokojnie na naszem kramku

Dziękuję, pieniądze dotarły i potwierdziłam na obu bazarkach :)

Jak tylko dotrą od koja to również potwierdzę na obu wątkach. Dziękuję!

Posted
5 godzin temu, Tyśka) napisał:

Dziękuję, pieniądze dotarły i potwierdziłam na obu bazarkach :)

Jak tylko dotrą od koja to również potwierdzę na obu wątkach. Dziękuję!

Kolczyki SERCA RÓŻOWE - 15mm - 6574120116 - oficjalne archiwum Allegro

Tysiu sciskuniam tulinkam za maluteczka cudnego

Stala od moich skarbenkow narazie wysalismy 20 zl za grudzien i styczen

A te 10 zl jest Cegielka od cioci koja z kramku

mam tez kolejna Cegielke od cioci koja ktorej nie slalam jeszcze

Posted
11 minut temu, Nadziejka napisał:

Stala od moich skarbenkow narazie wysalismy 20 zl za grudzien i styczen

A te 10 zl jest Cegielka od cioci koja z kramku

Dziękuję za wyjaśnienie:) Poprawiłam.

Posted
2 godziny temu, Tyśka) napisał:

Prawdopodobnie w piątek będą wyniki badań. I dobrze, bo Krecikowi trzeba zamówić karmę, a może będzie trzeba jakąś sepcjalistyczną. Czekamy...

czekamy z nadzieją na dobre wyniki badań :)

• Like 1
Posted

Rano TŻ anecik był w Gliwicach z innym pieskiem i odebrał wyniki Krecika. Wyszły one dobrze, krew można powtórzyć za miesiąc. Karmy nie trzeba zmieniać (pani wetka nic nie wspomniała o tym). Dała tylko tabletkę za 60zł (jeszcze nie wiem jaką konkretnie, czekam na zdjęcia od anecik).

Niestety, Krecik nie zjadł śniadania :( Potem zrobił dwukrotnie brzydką kupę ala budyń z krwią. Poza tym zachowywał się normalnie, czyli dużo spał i trochę dreptał. Jednak na tyle anecik się zaniepokoiła stanem Krecika, że jak tylko Jej TŻ wrócił z Gliwic to ruszył z Krecikiem... z powrotem do Gliwic. Właśnie są w lecznicy, jak wrócą i będzie coś wiadomo to jestem umówiona z anecik na telefon.

Martwię się :(

Posted
1 minutę temu, Poker napisał:

Coś załapał w czasie pobytu w lecznicy?

Mnie z kolei na myśl przyszły lamblie...

Tż anecik o 19 nadal czekał w kolejce, jeszcze nic nie wiadomo.

Posted

Właśnie wrócili. Nałożyło się kilka spraw, lamblie i bakteryjne zapalenie jelit. Dostał antybiotyk i coś na florę. Koszt dzisiejszej wizyty ok 180zł (plus za paliwo 20zł). Zobaczymy jak jutro będzie czuł się Krecik. Więcej szczegółów jutro.

Do dzisiejszych kosztów doliczyć trzeba maść pod oczka oraz lek na wątrobę (60,-). Na razie widzę, że sakiewka Krecika jest pusta :( Ale ważne  aby Krecikowi wróciło dobre samopoczucie. Dziękuję anecik za natychmiastowa reakcję ♡

Posted

Moja znajoma (ma psa z chorą wątrobą, 4lata walczyła o psiaka, szukała weta, ktory naprawdę pochyli się nad problenem) podpowiedziała mi, że na wątrobę dobrze działa podawane do jedzonka żółtko, że jakiś wet jej podpowiedział i zaczęła stosować. Ktoś ma w tym doświadczenie i mógłby to potwierdzić? Albo podpowiedzieć jak można dodatkowo wspierać wątrobę? 

Posted

Dziękuję ;) Ja swojemu podaję żółtko do diety - ale akurat nie jest psem "wątrobowym".

Faktura za wczoraj:
f1.thumb.jpg.81fa721e2a0222af577afa15ee429415.jpg

Oraz recepta na maść (jeszcze nie została kupiona) oraz tabletki kupione wczoraj 

f2.thumb.jpg.75558e4b7e899eb30d92854df70ca555.jpg

Faktura za Hepaxan Dog
f3.thumb.jpg.ca1de3380d89927c56ec2d67f8494de7.jpg