rockshox90 Posted November 26, 2020 Posted November 26, 2020 Witam serdecznie, Czy aktualnie rasa Kangal turecki wpisana we wzorcu FCI 331 jest rasą uznaną za niebezpieczną w Polsce i wymaga kagańca ? Zastanawiam się gdyż z tego co widzę na liście jest anatolian karabash i akbash, a są to z tego co gdzieś wyczytałem odmiany jednej rasy. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda ? Quote
bou Posted November 26, 2020 Posted November 26, 2020 10 godzin temu, rockshox90 napisał: Witam serdecznie, Czy aktualnie rasa Kangal turecki wpisana we wzorcu FCI 331 jest rasą uznaną za niebezpieczną w Polsce i wymaga kagańca ? Zastanawiam się gdyż z tego co widzę na liście jest anatolian karabash i akbash, a są to z tego co gdzieś wyczytałem odmiany jednej rasy. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda ? "Warto wiedzieć, że w Polsce zarówno owczarek anatolijski jak i akbash dog, znajdują się na liście psów niebezpiecznych. Ich hodowla i posiadanie wymaga pozwolenia. Na liście tej nie ma kangala.22 paź 2020" Zawsze mnie zastanawia,czemu ludzie tak niechętnie korzystają z Google.... :) Quote
Recommended Posts