Jump to content
Dogomania

Rozliczony! Książki na prezenty !! Choinkowe ozdoby handmade - bazarek czynny do 09.12. do godziny 22:00

Recommended Posts

Posted

Przyszła paczka!!! A w niej moja odrobina luksusu. ;)

Wszystko super, a bombka prześliczna.

Tylko jak zobaczyłam, że poczta nasza polska za taką małą paczkę zawinszowała sobie 14,00 zeta, to aż mnie tzw. "coś" zatrzęsło. Guccio, przemyśl wysyłkę InPostem (są różne warianty - nawet opcja z kurierem), bo jest taniej i więcej kaski dla zwierzaczków zostanie.

Dzięki serdeczne i pozdrawiam. <3 

Posted
16 minut temu, Wilma napisał:

Tylko jak zobaczyłam, że poczta nasza polska za taką małą paczkę zawinszowała sobie 14,00 zeta, to aż mnie tzw. "coś" zatrzęsło. Guccio, przemyśl wysyłkę InPostem (są różne warianty - nawet opcja z kurierem), bo jest taniej i więcej kaski dla zwierzaczków zostanie.

Moja miejscowość razem z gminą całą to coś koło 4 tys.dopiero dziś dowiedziałam się, że w jednym ze sklepów jest jakiś punkt kuriersKI(podobno InPost)

tylko trzeba drukować list przewozowy.

Jeszcze do tego ten Zwierzyniec jest rozlazły.Ja mam wszędzie daleko.

Miłego korzystania z "odrobiny luksusu"

• Like 1
Posted
3 godziny temu, Wilma napisał:

Dziękuję za potwierdzenie.
Ja za każdym razem jak wysyłam przesyłkę jestem wściekła - fanty za 10 zł lub mniej a przesyłka 13 zł :(
Dawniej można było coś kombinować i wybierać między listem a paczką a teraz paczka tańsza od dużego listu poleconego.
Ceny Inpostu są korzystniejsze, ale przy dużych przesyłkach - do 1 kg 11,99 zł czyli niewiele mniej.
Paczka w Ruchu 8,49 zł, ale idzie dłużej i nie każdy ma kiosk blisko.
Czyli jakby się człowiek nie obracał, to plecy z tyłu ;)

• Like 1
Posted
2 godziny temu, jola&tina napisał:

Dziękuję za potwierdzenie.
Ja za każdym razem jak wysyłam przesyłkę jestem wściekła - fanty za 10 zł lub mniej a przesyłka 13 zł :(
Dawniej można było coś kombinować i wybierać między listem a paczką a teraz paczka tańsza od dużego listu poleconego.
Ceny Inpostu są korzystniejsze, ale przy dużych przesyłkach - do 1 kg 11,99 zł czyli niewiele mniej.
Paczka w Ruchu 8,49 zł, ale idzie dłużej i nie każdy ma kiosk blisko.
Czyli jakby się człowiek nie obracał, to plecy z tyłu ;)

W InPoście z paczkomatu do paczkomatu można wysłać tzw. małą paczkę za 9,99 zł (max. wymiar 8 x 38 x 64 cm do 5 kg). Nagminnie z tego korzystam.

Wyślij paczkę już za 9,99 zł! Ruszyła nowa promocja na szybkienadania.pl | InPost

Paczki w Ruchu chyba u mnie nie ma - są jakieś firmy kurierskie, ale InPost najwygodniejszy, najszybszy i najpewniejszy (chociaż z nimi też kiedyś ciężkie przejścia miałam, ale to dawno było).

PP nie dosyć, że droga i ślamazarna, to jeszcze zapewnia dreszczyk emocji pt. "dojdzie, czy zaginie we mgle". :) Nierejestrowane przesyłki to w ogóle strach wysyłać, bo to jakbyś w czarną otchłań rzucała. ;) 

Nnno. :)

To jeszcze raz dziękuję i trzymajcie się, Dziewczyny, cieplutko. Wraz z inwentarzem. 

• Like 1