Tola Posted November 26, 2020 Posted November 26, 2020 Dnia 23.11.2020 o 21:38, Sowa napisał: Jestem, proszę o numer konta na priv. Bardzo dziękujemy za pomoc:) Dnia 25.11.2020 o 14:22, Jo37 napisał: Nesiowata zasiliła skarbonkę Amiki kwotą 20,00 zł. Bardzo dziękujemy. Pięknie dziękujemy:) Dnia 25.11.2020 o 14:37, Tyśka) napisał: Przycupnę u ślicznotki. Zapraszamy, zostań na dłużej, trochę to potrwa:) Dnia 25.11.2020 o 16:15, Onaa napisał: Zapisuję sobie wątek Amilki. Cieszymy się, również zapraszamy na dłużej:) Quote
Tola Posted November 26, 2020 Posted November 26, 2020 Zrobiłam tak wstępnie OLX na Warszawę, zobaczymy, co się zadzieje... https://www.olx.pl/oferta/mlodziutka-urocza-amika-do-adopcji-CID103-IDHxqbE.html Quote
Tola Posted November 26, 2020 Posted November 26, 2020 I jeszcze info o suni Amika ma ok. 11 mies., waży 8 kg; jest zaszczepiona, wysterylizowana. Quote
Nadziejka Posted November 26, 2020 Posted November 26, 2020 Malenka mlodziunka dzidziunia zagladam z mnostwem pozdrowien cieplutkich Quote
Murka Posted November 27, 2020 Posted November 27, 2020 Dnia 25.11.2020 o 16:40, Sowa napisał: Proszę na priv o namiary na skarbonkę. Niestety w bloku, z koniecznością chodzenia po klatce schodowej, sunia sikająca jeszcze gdzie popadnie przekracza moje możliwości fizyczne - nie dam rady sprzątać blokowych schodów. Ona by raczej po schodach nie sikała, ale na pewno często trzeba ją by było wyprowadzać. Przez pierwsze dni w ogóle nie chciała się załatwiać na spacerach ze stresu, w mieście mogłoby to trwać dłużej:( Ja jej w ogóle w mieście nie widzę na ten moment, raczej dom z ogrodem. Z siku już wytrzymuje w ciągu dnia, ale po nocy jeszcze jest kałuża. z Koopami gorzej, bo te są zawsze.. Pani od Amiki zakupiła dla suni 30 kg karmy. Quote
Tola Posted November 27, 2020 Posted November 27, 2020 9 godzin temu, Murka napisał: Ona by raczej po schodach nie sikała, ale na pewno często trzeba ją by było wyprowadzać. Przez pierwsze dni w ogóle nie chciała się załatwiać na spacerach ze stresu, w mieście mogłoby to trwać dłużej:( Ja jej w ogóle w mieście nie widzę na ten moment, raczej dom z ogrodem. Z siku już wytrzymuje w ciągu dnia, ale po nocy jeszcze jest kałuża. z Koopami gorzej, bo te są zawsze.. Pani od Amiki zakupiła dla suni 30 kg karmy. Miałam dzisiaj pierwszy tel w sprawie suni, ale nie widzę jej w tej rodzinie... Na razie nie zaznaczałam, że szukamy domu z ogrodem, ale jak nie będzie nadziei, że Amika robi postępy, to trzeba będzie przeredagować treść :(. Kasiu, ona nie nadaje się do miasta, bo nie opanowała chodzenia na smyczy, czy ze względu na lękliwość? Quote
Murka Posted November 27, 2020 Posted November 27, 2020 1 godzinę temu, Tola napisał: Kasiu, ona nie nadaje się do miasta, bo nie opanowała chodzenia na smyczy, czy ze względu na lękliwość? I jedno i drugie. Może z czasem się ogarnie, ale u nas jest spokój w miarę jak to na wsi, chodzimy tylko po ogrodzie, a ona i tak się boi byle czego. Jak spotkaliśmy się na parkingu w Zamościu to była zestresowana każdym przejeżdżającym samochodem. Była bardzo niespokojna, ciągle się rozglądała, chodziła, trzęsła się. Spacery po mieście mogą być stresem dla niej i dla opiekuna. Zobaczymy jak się będzie zachowywać w domu. Quote
Tyśka) Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 Ojej, mam nadzieję, że domowe warunki pomogą jej w oswojeniu strachów :( Biedna sunia, zapewne zaniedbana socjalizacyjnie. Quote
Havanka Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 Przychodzę do Amiki ze świeżutkim ogłoszeniem : https://www.olx.pl/oferta/spraw-by-amilka-znow-radosnie-merdala-ogonkiem-CID103-IDHyStE.html Oby i jej się poszczęściło ! 1 Quote
Murka Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 Dziś było czyściutko po nocy, także jest nadzieja, że powoli łapie o co chodzi z zachowaniem czystości:) Quote
b-b Posted November 29, 2020 Posted November 29, 2020 Zaciskam kciuki aby stres minął! Niestety nie wiemy co te wszystkie psiaki przeszły w swoim życiu. Pewnie nie jeden człowiek też by się załamał... Quote
Jo37 Posted November 30, 2020 Author Posted November 30, 2020 Amika dzisiaj całkiem nieźle zaprezentowała się ludziom, którzy przyjechali do Murki do innego psiaka. Będą z niej ludzie. Quote
Sowa Posted December 1, 2020 Posted December 1, 2020 Murko, widzisz malutką na co dzień, więc ocenisz najlepiej czy i kiedy mogłaby czekać w mieszkaniu blokowym na stały dom, czy lepiej jej u Ciebie.. Doszedł przekaz? Quote
Tola Posted December 1, 2020 Posted December 1, 2020 Dnia 28.11.2020 o 16:26, Havanka napisał: Przychodzę do Amiki ze świeżutkim ogłoszeniem : https://www.olx.pl/oferta/spraw-by-amilka-znow-radosnie-merdala-ogonkiem-CID103-IDHyStE.html Oby i jej się poszczęściło ! Pięknie Elu dziękuję, oby i z tego Twojego ogłoszenia wyłonił się super domek! Dnia 28.11.2020 o 19:25, Murka napisał: Dziś było czyściutko po nocy, także jest nadzieja, że powoli łapie o co chodzi z zachowaniem czystości:) Dobrze, że sunia robi postępy, oby tak dalej Dnia 30.11.2020 o 17:55, Jo37 napisał: Amika dzisiaj całkiem nieźle zaprezentowała się ludziom, którzy przyjechali do Murki do innego psiaka. Będą z niej ludzie. Bardzo bym tego chciała! Fibi też była delikatna, nieśmiała, a teraz tak świetnie radzi sobie w Toruniu! Amice potrzebny czas i na pewno go dostanie. Quote
Tola Posted December 1, 2020 Posted December 1, 2020 Amika jest pod opieką ZEa, bardzo proszę Jo37 o podanie tej informacji w początkowym poście. Gdyby ktoś chciał i mógł sunię wesprzeć bazarkiem - będziemy z Amiką bardzo wdzięczne. Quote
Jo37 Posted December 1, 2020 Author Posted December 1, 2020 56 minut temu, Tola napisał: Amika jest pod opieką ZEa, bardzo proszę Jo37 o podanie tej informacji w początkowym poście. Gdyby ktoś chciał i mógł sunię wesprzeć bazarkiem - będziemy z Amiką bardzo wdzięczne. Zrobione. Quote
Murka Posted December 1, 2020 Posted December 1, 2020 13 godzin temu, Sowa napisał: Murko, widzisz malutką na co dzień, więc ocenisz najlepiej czy i kiedy mogłaby czekać w mieszkaniu blokowym na stały dom, czy lepiej jej u Ciebie.. Doszedł przekaz? Przelew doszedł, dziękuję:) Sunia z czystością jeszcze różnie, ale jednak światełko w tunelu widać. Jest zdecydowana poprawa jeśli chodzi o szczekanie, już tak nie dziamgoli:) Chyba po prostu zaczyna się czuć pewniej i bezpieczniej. Reakcja na obcych ludzi była dużo lepsza niż sądziłam. Amika oczywiście trochę się bała, ale nie trwało długo jak pozwoliła się pogłaskać, merdnęła ogonkiem i nawet podchodziła do nich kiedy przykucali. Na pewno pomógł w tym wszystkim mały piesek, który był z nimi i z którym Amika bardzo szybko nawiązała pozytywny kontakt. Jutro przeprowadzka do domu. Quote
Tola Posted December 3, 2020 Posted December 3, 2020 MIałam parę zapytań o Amikę, z Krakowa i z Bytomia; wczoraj dzwoniła sympatycza pani z Krakowa, ale od razu zrezygnowała, jak dowiedziała się, że sunia jest dalej. Z reszty zapytań domu nie będzie. Mam nadzieję, że sunia powoli oswoi się z atmosferą domu i będzie coraz lepiej. Jest ładna, młoda, łagodna - ktoś na pewno ją pokocha. Quote
Murka Posted December 3, 2020 Posted December 3, 2020 Sunia jest od wczoraj w domu i na razie jest wszystko dobrze. Błyskawicznie zaznajomiła się z domowymi psami, od razu znalazła wspólny język z naszą suczką Kirą i obie zaczepiają się do zabawy. Szczekała tylko trochę na początku. W domu czuje się pewnie. Na razie sunia jest w kennelu, żeby złapała nawyk trzymania potrzeb do spaceru. Jak na razie spisuje się wzorowo. Na weekendzie postaram się jej zrobić domowe fotki. W nowym miejscu będzie znówna pewno znów trochę strachu i złe nawyki wrócą, ale najważniejsze, że wiemy, że to mija:) Quote
Tola Posted December 6, 2020 Posted December 6, 2020 Dnia 3.12.2020 o 19:20, Murka napisał: Sunia jest od wczoraj w domu i na razie jest wszystko dobrze. Błyskawicznie zaznajomiła się z domowymi psami, od razu znalazła wspólny język z naszą suczką Kirą i obie zaczepiają się do zabawy. Szczekała tylko trochę na początku. W domu czuje się pewnie. Na razie sunia jest w kennelu, żeby złapała nawyk trzymania potrzeb do spaceru. Jak na razie spisuje się wzorowo. Na weekendzie postaram się jej zrobić domowe fotki. W nowym miejscu będzie znówna pewno znów trochę strachu i złe nawyki wrócą, ale najważniejsze, że wiemy, że to mija:) Bardzo cieszą postępy suni, ale w sprawie odezwu z ogłoszeń nie dzieje się dobrze. Po początkowych zachwytach i wielu zapytaniach zapadła totalna cisza - i w telefonach i w zapytaniach n olx. Nie oddzwonił tez nikt z tych pytających, kiedy sunia była jeszcze u tej pani na wsi. Na początku parę razy kasowałam statystyki, były tez zapytania z OLX Havanki na Kraków, a teraz od paru dni nic, jakby Amika stała się niewidzialna:(. Na razie nic nie będę zmieniała, poczekam na zdjęcia domowe i chyba zrobię od nowa ogłoszenia - może jeszcze wtedy na Wrocław? Chciałabym , aby Amika miała szansę na zamieszkanie w bloku, jest mała, może byłoby łatwiej znalezc jej nową rodzinę... Quote
Tola Posted December 6, 2020 Posted December 6, 2020 Kasiu, a jak ona do kotów, bo o to miałam dwa zapytania; nic z tego nie będzie, ale na przyszłość będę wiedziała, co odpowiadać. Quote
Murka Posted December 7, 2020 Posted December 7, 2020 15 godzin temu, Tola napisał: Kasiu, a jak ona do kotów, bo o to miałam dwa zapytania; nic z tego nie będzie, ale na przyszłość będę wiedziała, co odpowiadać. Ma odruch pogoni, ale jak kot nie ucieka to nic nie robi:) Quote
Murka Posted December 7, 2020 Posted December 7, 2020 Jutro wrzucę resztę fotek domowych i dorobię jeszcze trochę na ogrodzie, bo się super bawi z psami. 2 Quote
Recommended Posts