Jump to content
Dogomania

Amika zamieszkała we Wrocławiu. Już nigdy nie będzie sama. Amika ma za sobą porzucenie i długi czas bezdomności. Teraz u Murki od nowa nabiera wiary w człowieka. Pomożesz jej?

Recommended Posts

Posted
Dnia 23.11.2020 o 21:38, Sowa napisał:

Jestem, proszę o numer konta na priv.

Bardzo dziękujemy za pomoc:)

Dnia 25.11.2020 o 14:22, Jo37 napisał:

Nesiowata zasiliła skarbonkę Amiki kwotą 20,00 zł.

Bardzo dziękujemy.

Pięknie dziękujemy:)

Dnia 25.11.2020 o 14:37, Tyśka) napisał:

Przycupnę u ślicznotki.

Zapraszamy, zostań na dłużej, trochę to potrwa:)

Dnia 25.11.2020 o 16:15, Onaa napisał:

Zapisuję sobie wątek Amilki.

Cieszymy się, również zapraszamy na dłużej:)

Posted
Dnia 25.11.2020 o 16:40, Sowa napisał:

Proszę na priv o namiary na skarbonkę. Niestety w bloku, z koniecznością chodzenia po klatce schodowej, sunia sikająca jeszcze gdzie popadnie przekracza moje możliwości fizyczne  - nie dam rady sprzątać blokowych schodów. 

Ona by raczej po schodach nie sikała, ale na pewno często trzeba ją by było wyprowadzać. Przez pierwsze dni w ogóle nie chciała się załatwiać na spacerach ze stresu, w mieście mogłoby to trwać dłużej:( Ja jej w ogóle w mieście nie widzę na ten moment, raczej dom z ogrodem.

Z siku już wytrzymuje w ciągu dnia, ale po nocy jeszcze jest kałuża. z Koopami gorzej, bo te są zawsze..

Pani od Amiki zakupiła dla suni 30 kg karmy.

Posted
9 godzin temu, Murka napisał:

Ona by raczej po schodach nie sikała, ale na pewno często trzeba ją by było wyprowadzać. Przez pierwsze dni w ogóle nie chciała się załatwiać na spacerach ze stresu, w mieście mogłoby to trwać dłużej:( Ja jej w ogóle w mieście nie widzę na ten moment, raczej dom z ogrodem.

Z siku już wytrzymuje w ciągu dnia, ale po nocy jeszcze jest kałuża. z Koopami gorzej, bo te są zawsze..

Pani od Amiki zakupiła dla suni 30 kg karmy.

Miałam dzisiaj pierwszy tel w sprawie suni, ale nie widzę jej w tej rodzinie...

Na razie nie zaznaczałam, że szukamy domu z ogrodem, ale jak nie będzie nadziei, że Amika robi postępy, to trzeba będzie przeredagować treść :(.

Kasiu, ona nie nadaje się do miasta, bo nie opanowała chodzenia na smyczy, czy ze względu na lękliwość?

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Kasiu, ona nie nadaje się do miasta, bo nie opanowała chodzenia na smyczy, czy ze względu na lękliwość?

I jedno i drugie. Może z czasem się ogarnie, ale u nas jest spokój w miarę jak to na wsi, chodzimy tylko po ogrodzie, a ona  i tak się boi byle czego. Jak spotkaliśmy się na parkingu w Zamościu to była zestresowana każdym przejeżdżającym samochodem. Była bardzo niespokojna, ciągle się rozglądała, chodziła, trzęsła się. Spacery po mieście mogą być stresem dla niej i dla opiekuna. 

Zobaczymy jak się będzie zachowywać w domu.

Posted

Zaciskam kciuki aby stres minął!

Niestety nie wiemy co te wszystkie psiaki przeszły w swoim życiu.

Pewnie nie jeden człowiek też by się załamał...

Posted

Amika dzisiaj całkiem nieźle zaprezentowała się

ludziom, którzy przyjechali do Murki do innego psiaka. Będą z niej ludzie.

Posted

Murko, widzisz malutką na co dzień, więc ocenisz najlepiej czy i kiedy mogłaby czekać w mieszkaniu blokowym na stały dom, czy lepiej jej u Ciebie.. Doszedł przekaz?

Posted
Dnia 28.11.2020 o 16:26, Havanka napisał:

Przychodzę do Amiki ze świeżutkim ogłoszeniem : https://www.olx.pl/oferta/spraw-by-amilka-znow-radosnie-merdala-ogonkiem-CID103-IDHyStE.html

Oby i jej się poszczęściło !

Pięknie Elu dziękuję, oby i z tego Twojego ogłoszenia wyłonił się super domek!

Dnia 28.11.2020 o 19:25, Murka napisał:

Dziś było czyściutko po nocy, także jest nadzieja, że powoli łapie o co chodzi z zachowaniem czystości:)

Dobrze, że sunia robi postępy, oby tak dalej

Dnia 30.11.2020 o 17:55, Jo37 napisał:

Amika dzisiaj całkiem nieźle zaprezentowała się

ludziom, którzy przyjechali do Murki do innego psiaka. Będą z niej ludzie.

Bardzo bym tego chciała!

Fibi też była  delikatna, nieśmiała, a teraz tak świetnie radzi sobie w Toruniu!

Amice potrzebny czas i na pewno go dostanie.

Posted

Amika jest pod opieką ZEa, bardzo proszę Jo37 o podanie tej informacji w początkowym poście.

Gdyby ktoś chciał i mógł sunię wesprzeć bazarkiem - będziemy z Amiką bardzo wdzięczne.

• Jo37 changed the title to Amika ma za sobą porzucenie i długi czas bezdomności. Teraz u Murki od nowa nabiera wiary w człowieka. Pomożesz jej? Prosimy o deklaracje. Każda złotówka ma ogromną moc.
Posted
56 minut temu, Tola napisał:

Amika jest pod opieką ZEa, bardzo proszę Jo37 o podanie tej informacji w początkowym poście.

Gdyby ktoś chciał i mógł sunię wesprzeć bazarkiem - będziemy z Amiką bardzo wdzięczne.

Zrobione.

Posted
13 godzin temu, Sowa napisał:

Murko, widzisz malutką na co dzień, więc ocenisz najlepiej czy i kiedy mogłaby czekać w mieszkaniu blokowym na stały dom, czy lepiej jej u Ciebie.. Doszedł przekaz?

Przelew doszedł, dziękuję:)

Sunia z czystością jeszcze różnie, ale jednak światełko w tunelu widać. 

Jest zdecydowana poprawa jeśli chodzi o szczekanie, już tak nie dziamgoli:) Chyba po prostu zaczyna się czuć pewniej i bezpieczniej.

Reakcja na obcych ludzi była dużo lepsza niż sądziłam. Amika oczywiście trochę się bała, ale nie trwało długo jak pozwoliła się pogłaskać, merdnęła ogonkiem i nawet podchodziła do nich kiedy przykucali. Na pewno pomógł w tym wszystkim mały piesek, który był z nimi i z którym Amika bardzo szybko nawiązała pozytywny kontakt.

Jutro przeprowadzka do domu.

Posted

MIałam parę zapytań o Amikę, z Krakowa i z Bytomia; wczoraj dzwoniła sympatycza pani z Krakowa, ale od razu zrezygnowała, jak dowiedziała się, że sunia jest dalej.

Z reszty zapytań domu nie będzie.

Mam nadzieję, że sunia powoli oswoi się z atmosferą domu i będzie coraz lepiej.

Jest ładna, młoda, łagodna - ktoś na pewno ją pokocha.

Posted

Sunia jest od wczoraj w domu i na razie jest wszystko dobrze. Błyskawicznie zaznajomiła się z domowymi psami, od razu znalazła wspólny język z naszą suczką Kirą i obie zaczepiają się do zabawy. Szczekała tylko trochę na początku. W domu czuje się pewnie. Na razie sunia jest w kennelu, żeby złapała nawyk trzymania potrzeb do spaceru. Jak na razie spisuje się wzorowo. Na weekendzie postaram się jej zrobić domowe fotki.

W nowym miejscu będzie znówna pewno znów trochę strachu i złe nawyki wrócą, ale najważniejsze, że wiemy, że to mija:)

• Jo37 changed the title to Amika ma za sobą porzucenie i długi czas bezdomności. Teraz u Murki od nowa nabiera wiary w człowieka. Pomożesz jej?
Posted
Dnia 3.12.2020 o 19:20, Murka napisał:

Sunia jest od wczoraj w domu i na razie jest wszystko dobrze. Błyskawicznie zaznajomiła się z domowymi psami, od razu znalazła wspólny język z naszą suczką Kirą i obie zaczepiają się do zabawy. Szczekała tylko trochę na początku. W domu czuje się pewnie. Na razie sunia jest w kennelu, żeby złapała nawyk trzymania potrzeb do spaceru. Jak na razie spisuje się wzorowo. Na weekendzie postaram się jej zrobić domowe fotki.

W nowym miejscu będzie znówna pewno znów trochę strachu i złe nawyki wrócą, ale najważniejsze, że wiemy, że to mija:)

Bardzo  cieszą postępy suni, ale w sprawie odezwu z ogłoszeń nie dzieje się dobrze.

Po początkowych zachwytach i wielu zapytaniach zapadła totalna cisza - i w telefonach i w zapytaniach n olx.

Nie oddzwonił tez nikt z tych pytających, kiedy sunia była jeszcze u tej pani na wsi.

Na początku parę razy kasowałam statystyki, były tez zapytania z OLX Havanki na Kraków, a teraz od paru dni  nic, jakby Amika stała się niewidzialna:(.

Na razie nic nie będę zmieniała, poczekam na zdjęcia domowe i chyba zrobię od nowa ogłoszenia - może jeszcze wtedy  na Wrocław?

Chciałabym , aby Amika miała szansę na zamieszkanie w bloku, jest mała, może byłoby łatwiej znalezc jej nową rodzinę...

Posted
15 godzin temu, Tola napisał:

Kasiu, a jak ona do kotów, bo o to miałam dwa zapytania; nic z tego nie będzie, ale na przyszłość będę wiedziała, co odpowiadać.

Ma odruch pogoni, ale jak kot nie ucieka to nic nie robi:)