Jump to content
Dogomania

Rodzinka z podkarpackiej wsi-- Mały Antoś najpierw w DT Madie- teraz w DS pod Krakowem, Mamusia EMI w DT u Kasiainat-a teraz DS w Katowicach <3

Recommended Posts

Posted

Do 3 jeszcze 3 razy wymiotował i miał mdłości. Potem poszedł spać i właśnie się obudziliśmy na spacer i jedzenie ;) 

na spacerze kupka bardzo twarda i zwarta (zakładam ze wydała robale). 

Wlasnie roznosi mi dom wiec czuje się chyba dobrze ;) 

Posted
1 godzinę temu, Madie napisał:

Do 3 jeszcze 3 razy wymiotował i miał mdłości. Potem poszedł spać i właśnie się obudziliśmy na spacer i jedzenie ;) 

na spacerze kupka bardzo twarda i zwarta (zakładam ze wydała robale). 

Wlasnie roznosi mi dom wiec czuje się chyba dobrze ;) 

Całe szczęście bo już się zmartwilam

:))) 

Posted

To bardzo dobrze,że wydala robale.Musiał być bardzo zarobaczony.I dobrze,że odrobaczenie jest częściowe a nie jednorazowe.Czy nie trzeba powtórzyć odrobaczenia za dwa tygodnie?

Posted

Doktor powiedział, że po 3 tygodniach ponownie zbieramy kał i nie trujemy psa bez powodu. Więc to przekażę domowi, jeśli maluch jutro pojedzie. Mają się Państwo do mnie odezwać w sprawie umowienia miejsca spotkania, choć odniosłam wrażenie że są nieco zawiedzeni że nie dostaną psa pod dom. Niestety Marcin ma kawał drogi w obie strony do zrobienia wiec nie uda sie tym razem/

Odnośnie naszej psiej piękności, to dziś szaleje tak, że przechodzi samego siebie :D Odkrył szczekanie i swój ogon. Wiec albo drze japkę na psy i koty albo gania się w kółko. jest prześmeszny :)

Aportuje też powoli piłeczkę :)

• Like 3
Posted

Państwo dzwonili, bardzo przyjemna rozmowa <3 Pani świadoma wszystkiego,więc Młody rusza jutro z Marcinem po 10 w kierunku nowego zycia ;) 

Ode mnie dostanie wyprawkę, suchą karmę, kilka puszek i oczywiście nieśmiertelnego acz już wyciumkatego rożowego jednorożca <3

• Like 2
Posted

ojoj..fajnie, że tak szybko znalazł domek :) dziękuje Ci z całego serca za opieke nad nim szczególnie weterynaryjną <3

Z tego co Tianku opowiadała, to domek zapowiada się bardzo dobrze. Oby maluszek szybko się zaaklimatyzował   :)

ps. pewnie będzie Wam troszke smutno bez tego Wampirka

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, kiyoshi napisał:

ps. pewnie będzie Wam troszke smutno bez tego Wampirka

Będzie mi trochę gnojka brakowało, to prawda, ale zasługuje żeby kilka osób skakało tylko nad nimi dla niego. Dam znać jak Marcin go dowiezie :)

Posted
9 godzin temu, Madie napisał:

Będzie mi trochę gnojka brakowało, to prawda, ale zasługuje żeby kilka osób skakało tylko nad nimi dla niego. Dam znać jak Marcin go dowiezie :)

tyle dobrego że był u Was krótko i nie zdązyliście się mocno przywiązać...

A w DS masz racje- będzie 100% uwagi dla niego i w dodatku aż 6 rak do głaskania :D :D

Szerokiej drogi (zwiedził chłopak w te kilka dni pól Polski ;))

ps. postanowiłam przelać 500 zł z wątku Mani - które otrzymałysmy od DS Romy na pomoc bezdomniakom- na watek Emisi. I to też czynie.

Będzie na start dla suni, bo w przyszłym tygodniu czeka nas wizyta u weta, rtg łapki i nie wiadomo co jeszcze, a pieniązków ni ma ...:( :(  Rozliczenie w 2gim poście watku

ps2. Madie- jeśli trzeba zwrócic Wam jakies pieniązki to daj znać :)

Posted

Za każdym razem, jak widzę pierwsze zdjęcia przy tej budzie aż mi się słabo robi.

Cudownie, że psiaczki już bezpieczne.

Nie mogę wyjść z podziwu dla Antosia, że on przetrwał, że nic złego mu się nie przytrafiło, pilnował się mamusi, a ona pilnowała jego.

Madie przyłączam się do podziękowań za opiekę nad Antosiem.

• Like 1
Posted

Pojechali po 10. Smutno było, ale naprawdę uważam że to fajny dom jest i da mu o wiele więcej czasu niż my możemy. Poza tym DS wie że może do mnie dzwonić i pytać o wszystko:) Oczywiście  Antosiem pojechała wyprawka, książeczka, tabletka na jutro i umowa adopcyjna w 2 kopiach. 

Odnośnie tęsknoty...Tak to jest z DT przywiązujemy się do zwierzaków, i pamiętam każdego psa i kota który u mnie było, kotów naliczyłam ponad 200 przez ostatnie 15 lat, 10% z nich bardzo chciałam zatrzymać, ale liczby mówią same za siebie ;)

Młodzieniaszek na wyjście zasikał nam z radości jeszcze łóżko ;) i z miłości ugryzl mnie pod oko więc dłuższą chwilę będę o nim pamiętała. Za to sp.ał ze mną w łóżku pierwszy raz całą noc Musiał się chyba do temperatury przyzwyczaić.

Jeśli chodzi o $ to jak mówiłam bierzemy wszystko na siebie, wystarczająco zabawy będziecie mieli z mamusią. 

Jeszcze zdjęcia na wyjście:

Ciumkanie palca na dzień dobry

52c41ed20b91504bmed.jpg

Łobuzeria to mu się w nocy załącza ;)

44244d49a5d8ea4fmed.jpg

Wkurzanie cioci Sadzy 

e93ec1d56ab67a9amed.jpg

I pożegnalne zbieractwo kapci i butów, wszystko co da się przenieść w pycholu ;)

17d5ca19a8f25014med.jpg

Dam znać po przekazaniu młodzieńca <3

• Like 3
  • Upvote 2
Posted
2 minuty temu, Gabi79 napisał:

Za każdym razem, jak widzę pierwsze zdjęcia przy tej budzie aż mi się słabo robi.

Cudownie, że psiaczki już bezpieczne.

Nie mogę wyjść z podziwu dla Antosia, że on przetrwał, że nic złego mu się nie przytrafiło, pilnował się mamusi, a ona pilnowała jego.

Madie przyłączam się do podziękowań za opiekę nad Antosiem.

To bardzo mądry dzieciak, i absolutnie rozkoszny :) To była przyjemność zajmowanie się nim :)

• Like 2
Posted

Antoś już dotarł do nowego domku :) drogę przespał a teraz już łobuzuje:)

trzymajmy kciuki za aklimatyzacje pewnie bedzie tesknil za Madie i za psia ciocia :) ale bedzie mial dwa kotki jeden mlodziak może sie zakumplują :)

• Like 2
  • kiyoshi changed the title to S.O.S. rodzinka z podkarpackiej wsi-- Mały Antoś najpierw w DT Madie- teraz w DS pod Krakowem, Mamusia w DT u Kasiainat.
Posted
15 minut temu, Madie napisał:

Głupie to ale trochę tęsknie :) 

zlapalam się ba tym ze patrzyłam pod nogi cały czas żeby go nie kopnąć, no i ze trzeba go nakarmić ;)

wcale nie głupie, zupełnie normalne.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, Madie napisał:

Głupie to ale trochę tęsknie :) 

zlapalam się ba tym ze patrzyłam pod nogi cały czas żeby go nie kopnąć, no i ze trzeba go nakarmić ;)

Glupie to by bylo gdybyś nie tęskniła :)