Kamila Proc Posted November 7, 2020 Posted November 7, 2020 58 minut temu, Radek napisał: Cisza na chwilę się zrobiła to podrzucę. slusznie 1 Quote
elik Posted November 7, 2020 Author Posted November 7, 2020 9 godzin temu, Koki-99 napisał: Jeszcze 63 zacznę. Nie wiem czy nie będzie za duża, ale najwyżej wróci na jakiś bazarek ;) Serdeczne dzięki Ratujesz wiarę w to, że warto robić bazarki :) Pędzę zanotować Quote
elik Posted November 7, 2020 Author Posted November 7, 2020 10 godzin temu, Kamila Proc napisał: ja wierze Ja też :) 5 godzin temu, Radek napisał: Cisza na chwilę się zrobiła to podrzucę. Podrzucanie to ciężki kawał roboty, dobrze, że po obiedzie :) 4 godziny temu, Kamila Proc napisał: slusznie Też tak uważam :) 1 Quote
elik Posted November 7, 2020 Author Posted November 7, 2020 8 godzin temu, Radek napisał: A dziś będę miał jeszcze lepszy obiad :) Co jadłeś? Ja jem dopiero teraz, bo byliśmy na działce przygotować roślinki do zimy i przywieźć resztę gratów. Ale nie udało się zabrać już wszystkiego. Ledwo co rozpakowałam bety z poprzedniej przywózki, a i to nie wszystko, a już nawieźliśmy kolejne :( Coś mi się zdaje, że jak wreszcie skończę przeprowadzkę, to będzie czas znowu przeprowadzać się na działkę :) Quote
elik Posted November 7, 2020 Author Posted November 7, 2020 14 minut temu, Kamila Proc napisał: troche kulinarnie sie zrobilo Czyli smacznie :) Quote
Radek Posted November 7, 2020 Posted November 7, 2020 2 godziny temu, elik napisał: Co jadłeś? Babę ziemniaczaną, mniam :) 2 godziny temu, Kamila Proc napisał: troche kulinarnie sie zrobilo Prawie jak kuchnia TV ;) Quote
elik Posted November 7, 2020 Author Posted November 7, 2020 1 godzinę temu, Radek napisał: Babę ziemniaczaną, mniam :) Baba ziemniaczana? A czemu ja nie wiem co to? Quote
ona03 Posted November 8, 2020 Posted November 8, 2020 9 godzin temu, elik napisał: Baba ziemniaczana? A czemu ja nie wiem co to? Bo to mazurska potrawa, za daleko masz :))))) A kiszka ziemniaczana, pycha, w Giżycku przy molo była najlepsza, ale kiedy to było........... Podniosę z zaproszenia :)))) 1 Quote
Kamila Proc Posted November 8, 2020 Posted November 8, 2020 mam nadzieje ze nie chodzilo o lepsza polowe Wujaszka Quote
Radek Posted November 8, 2020 Posted November 8, 2020 11 godzin temu, elik napisał: Baba ziemniaczana? A czemu ja nie wiem co to? 2 godziny temu, ona03 napisał: Bo to mazurska potrawa, za daleko masz :))))) A kiszka ziemniaczana, pycha Nie tylko mazurska. Podlaska też :) Kiszka jest pyszna, tylko trudno dostać. Elik, są różne przepisy na babę, ale generalnie chodzi o to http://magicznyskladnik.pl/2020/09/baba-ziemniaczana-z-cebulka-i-wedzonym-boczkiem/ 24 minuty temu, Kamila Proc napisał: mam nadzieje ze nie chodzilo o lepsza polowe Wujaszka Na szczęście chodzi tylko o potrawę. 1 Quote
elik Posted November 8, 2020 Author Posted November 8, 2020 5 godzin temu, ona03 napisał: Bo to mazurska potrawa, za daleko masz :))))) A kiszka ziemniaczana, pycha, w Giżycku przy molo była najlepsza, ale kiedy to było........... Podniosę z zaproszenia :)))) Mazuuuuury.... Kiedyś bardzo chciałam tam mieszkać. Nie przestałam chcieć, ale mam świadomość, że pozostanie to w sferze marzeń. Niestety :( W Giżycku przy molo wszystko było najlepsze. Było i pewnie nadal jest, tylko mnie już tam nie ma :( :( :( Quote
elik Posted November 8, 2020 Author Posted November 8, 2020 3 godziny temu, Kamila Proc napisał: mam nadzieje ze nie chodzilo o lepsza polowe Wujaszka No wiesz??? Co za pomysł :) Quote
elik Posted November 8, 2020 Author Posted November 8, 2020 3 godziny temu, Radek napisał: Nie tylko mazurska. Podlaska też :) Kiszka jest pyszna, tylko trudno dostać. Elik, są różne przepisy na babę, ale generalnie chodzi o to http://magicznyskladnik.pl/2020/09/baba-ziemniaczana-z-cebulka-i-wedzonym-boczkiem/ Wydaje mi się, że to wspaniała potrawa, ale jej wykonanie jest tak pracochłonne, że chyba leży poza granicami moich możliwości czasowo-cierpliwościowycvh, a szkoda, bo ten przepis, a właściwie zdjęcie jest bardzo apetyczne, aż ślinka cieknie :) No nie wiem, nie wiem czy jednak kiedyś się nie skuszę na zrobienie takiej baby. Ale tak mało mam wolnego czasu :( Jak się jednak skuszę, to nie omieszkam Was o tym powiadomić :) Quote
Kamila Proc Posted November 8, 2020 Posted November 8, 2020 24 minuty temu, elik napisał: No wiesz??? Co za pomysł :) balam sie Quote
Radek Posted November 8, 2020 Posted November 8, 2020 1 godzinę temu, elik napisał: Mazuuuuury.... Kiedyś bardzo chciałam tam mieszkać. Dla mnie Podlasie to ukochana kraina. Szczególnie park krajobrazowy Podlaski przełom Bugu. 1 godzinę temu, elik napisał: Wydaje mi się, że to wspaniała potrawa, ale jej wykonanie jest tak pracochłonne, że chyba leży poza granicami moich możliwości Nie jest tak źle. Po prostu znalazłem taki udziwniony przepis;) Są i prostsze. https://beszamel.se.pl/wytrawne-ciasta/jak-zrobic-babke-ziemniaczana-podajemy-latwy-przepis,1073/ 1 godzinę temu, Kamila Proc napisał: balam sie :D Quote
dwbem Posted November 8, 2020 Posted November 8, 2020 Zazdroszczę tej ziemniaczanej baby, dawno taką jadłam a robić mi się już nie chce. Quote
elik Posted November 8, 2020 Author Posted November 8, 2020 1 godzinę temu, Kamila Proc napisał: balam sie No ja myślę :) Quote
Kamila Proc Posted November 8, 2020 Posted November 8, 2020 2 minuty temu, elik napisał: No ja myślę :) zreszta strach towarzyszy mi czesto Quote
Recommended Posts