elik Posted November 8, 2020 Author Posted November 8, 2020 35 minut temu, Radek napisał: Dla mnie Podlasie to ukochana kraina. Szczególnie park krajobrazowy Podlaski przełom Bugu. Patriotyzm lokalny :) Quote
elik Posted November 8, 2020 Author Posted November 8, 2020 36 minut temu, Radek napisał: Nie jest tak źle. Po prostu znalazłem taki udziwniony przepis;) Są i prostsze. https://beszamel.se.pl/wytrawne-ciasta/jak-zrobic-babke-ziemniaczana-podajemy-latwy-przepis,1073/ No to już lepiej :) Produkcja trwa "tylko" 1,5 godziny, a nie dwie. Ten przepis chyba przetestuję :) Samo przygotowanie nie trwa tak długo, tylko potem to pieczenie, ale w tym czasie mogę już robić coś innego :) Quote
elik Posted November 8, 2020 Author Posted November 8, 2020 39 minut temu, dwbem napisał: Zazdroszczę tej ziemniaczanej baby, dawno taką jadłam a robić mi się już nie chce. Ja się chyba jednak skuszę, tylko nie z 2 kg ziemniaków. Zmniejszę przepis o 1/2. Quote
elik Posted November 8, 2020 Author Posted November 8, 2020 20 minut temu, Kamila Proc napisał: zreszta strach towarzyszy mi czesto W aktualnej sytuacji chyba każdy przeżywa chwile grozy. Quote
Kamila Proc Posted November 8, 2020 Posted November 8, 2020 1 godzinę temu, elik napisał: W aktualnej sytuacji chyba każdy przeżywa chwile grozy. ja zawsze tak mialam Quote
Radek Posted November 8, 2020 Posted November 8, 2020 4 godziny temu, dwbem napisał: Zazdroszczę tej ziemniaczanej baby, dawno taką jadłam a robić mi się już nie chce. Szkoda, że w Warszawie trudno kupić. Jak jeszcze mieszkałem na Bielanach, udało mi się trafić w Carrefour Bemowo. 3 godziny temu, elik napisał: Patriotyzm lokalny :) Po mamie, bo mama stamtąd :) 3 godziny temu, elik napisał: Samo przygotowanie nie trwa tak długo, tylko potem to pieczenie, ale w tym czasie mogę już robić coś innego :) Najtrudniejsze jest czekanie na moment wyjęcia z piekarnika ;) Quote
elik Posted November 8, 2020 Author Posted November 8, 2020 15 minut temu, Radek napisał: Najtrudniejsze jest czekanie na moment wyjęcia z piekarnika ;) Ślinka cieknie, chciałoby się już szamać, a tu 1,5 godziny czekania :) Quote
Radek Posted November 8, 2020 Posted November 8, 2020 9 minut temu, elik napisał: Ślinka cieknie, chciałoby się już szamać, a tu 1,5 godziny czekania :) Jak tortury ;) 1 Quote
elik Posted November 8, 2020 Author Posted November 8, 2020 11 minut temu, Radek napisał: Jak tortury ;) Męki Tantala :) 1 Quote
Kamila Proc Posted November 8, 2020 Posted November 8, 2020 1 godzinę temu, elik napisał: Męki Tantala :) kiedys jednak siegniesz 1 Quote
elik Posted November 8, 2020 Author Posted November 8, 2020 58 minut temu, Kamila Proc napisał: kiedys jednak siegniesz Jak się baba upiecze :) 1 Quote
ona03 Posted November 9, 2020 Posted November 9, 2020 19 godzin temu, elik napisał: Mazuuuuury.... Kiedyś bardzo chciałam tam mieszkać. Nie przestałam chcieć, ale mam świadomość, że pozostanie to w sferze marzeń. Niestety :( W Giżycku przy molo wszystko było najlepsze. Było i pewnie nadal jest, tylko mnie już tam nie ma :( :( :( Mieszkałam całe 25 lat, ale to było baaaaardzo daaaaaaawno :) Quote
elik Posted November 9, 2020 Author Posted November 9, 2020 1 godzinę temu, ona03 napisał: Mieszkałam całe 25 lat, ale to było baaaaardzo daaaaaaawno :) Zazdraszczam. Gdyby mi udało się zamieszkać w jakiejś małej miejscowości na Mazurach, to nigdy bym się nie wyprowadziła. Piękne równiny, możliwość żeglowania od kwietnia do października i czego chcieć więcej? Echchch... Quote
elik Posted November 9, 2020 Author Posted November 9, 2020 1 godzinę temu, Kamila Proc napisał: doberek Dobereczek :) Quote
elik Posted November 9, 2020 Author Posted November 9, 2020 11 minut temu, Radek napisał: Miłego dnia zaglądającym. I kupującym i licytującym :) 1 Quote
elik Posted November 9, 2020 Author Posted November 9, 2020 1 godzinę temu, Kamila Proc napisał: za pra sza my Go rą co Quote
Tyśka) Posted November 9, 2020 Posted November 9, 2020 elik, dziękuję za zaproszenie :) Widze, że mam sporo do nadrobienia na bazarku, więc siądę do tego wieczorem. 1 Quote
Radek Posted November 9, 2020 Posted November 9, 2020 24 minuty temu, Tyśka) napisał: Widze, że mam sporo do nadrobienia na bazarku, więc siądę do tego wieczorem. O, nie tylko ja mam bazarkowe zaległości. Wszystko przez pracę ;) Quote
elik Posted November 9, 2020 Author Posted November 9, 2020 1 godzinę temu, Tyśka) napisał: elik, dziękuję za zaproszenie :) Widze, że mam sporo do nadrobienia na bazarku, więc siądę do tego wieczorem. Cieszę się, że wpadłaś :) Oczywiście zapraszam wieczorkiem i o każdej porze dnia i nocy :) Bazarek jest czynny 24 godziny na dobę i 7 dni w tygodniu :) Quote
elik Posted November 9, 2020 Author Posted November 9, 2020 44 minuty temu, Radek napisał: O, nie tylko ja mam bazarkowe zaległości. Wszystko przez pracę ;) I wszystko do odrobienia :) Quote
Tyśka) Posted November 9, 2020 Posted November 9, 2020 1 godzinę temu, Radek napisał: O, nie tylko ja mam bazarkowe zaległości. Wszystko przez pracę ;) Przez pracę i codzienne zabieganie ;) Jakże mi się marzy spokojne życie na wsi, aach... ;) 30 minut temu, elik napisał: Cieszę się, że wpadłaś :) Oczywiście zapraszam wieczorkiem i o każdej porze dnia i nocy :) Bazarek jest czynny 24 godziny na dobę i 7 dni w tygodniu :) :) Dziękuję. Przejrzałam fanty, jestem pod wrażeniem Twoich bazarków :) 1 Quote
Recommended Posts